Connect with us

Μουσική

Elias Fassos & RisK GR: Δυο Καλαματιανοί στο… Παρίσι, με πρωταγωνίστρια τη Νατάσσα Μποφίλιου

Ανέβηκε

στις

elias fassos & risk gr: δυο καλαματιανοί στο… παρίσι, με πρωταγωνίστρια τη νατάσσα μποφίλιου 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Elias Fassos & RisK GR: Δυο Καλαματιανοί στο… Παρίσι, με πρωταγωνίστρια τη Νατάσσα Μποφίλιου

Αιφνιδιαστήκαμε ευχάριστα όταν μάθαμε ότι το remix δυο Καλαματιανών μουσικών παραγωγών στο παραδοσιακό μας τραγούδι « Στο ‘πα και στο ξαναλέωΝατάσσα ΜποφίλιουElias Fassos & RisK GR remix », βρίσκεται στη διεθνή συλλογή ‘’ Buddha bar – Greatest Hits”, ανάμεσα στα μεγαλύτερα ονόματα της lounge ethnic μουσικής σκηνής.

Kal Times _ Τι συμβαίνει με εσάς;

Elias _ Πριν ένα χρόνο ο RisK, βρήκε μια acapella version του παραδοσιακού μας τραγουδιού «Στο ΄πα και στο ξαναλέω» σε μια υπέροχη ερμηνεία από τη σπουδαία μας ερμηνεύτρια Νατάσσα Μποφίλιου. Μου πρότεινε να το κάνουμε στο ‘’δικό’’ μας στυλ, μιας και ασχολούμαστε με αυτό τον ήχο τα τελευταία 2 χρόνια. Ήταν μια πρόκληση, μου άρεσε. Ο RisK το έβαλε στο ‘φούρνο’, το ‘ψήσαμε’ με πολύ σεβασμό και αγάπη για το τραγούδι αλλά και για την ερμηνεύτρια κι αυτό ήταν.

Kal Times _ Πως προέκυψε το Buddha bar ;

RisK_ Πριν δυο μήνες μου λέει ο Ηλίας μας ψάχνουνε. Εντάξει του λέω χρωστάμε τι να κάνουμε (γέλια); Από το Buddha bar στο Παρίσι μου λέει και θέλουνε το remix μας με τη Νατάσσα Μποφίλιου. Σαν πρωταπριλιάτικο ακούστηκε αλλά ευτυχώς δεν ήταν.

Εlias_ Η αλήθεια είναι ότι η κυκλοφορία έγινε πέρυσι ‘πειρατικά’ όπως συνηθίζεται, αλλά τώρα έπρεπε να γίνει επίσημα. Βέβαια αρκετοί djs έπαιξαν το track το καλοκαίρι στη Μύκονο, σε άλλα ελληνικά νησιά, στην Κύπρο και αλλού. Μάλλον κάπου το άκουσαν οι παραγωγοί του Buddha bar μας ψάξανε να μας βρήκανε.

RisK_ Εμείς δεν γνωριζόμαστε καθόλου με την κυρία Μποφίλιου. Βρήκαμε τον manager της τον Χρήστο Κορτσέλη, ο οποίος είχε ακούσει το remix και δεν μας κυνήγησε (γέλια), νάναι καλά ο άνθρωπος. Τους άρεσε η δουλειά μας και τα υπόλοιπα ήταν διαδικαστικά. Με την ευκαιρία να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ και στους δυο για την εμπιστοσύνη και τη στήριξη, αλλά και σε όσους βοήθησαν για να φτάσουμε ως εδώ στην επίσημη κυκλοφορία, ιδιαίτερα τον Νίκο Νικολακόπουλο και τον Γιώργο Γερανιό.

Kal Times _Τι σημαίνει ένα remix δικό σας σε μια διεθνή συλλογή ;

Elias _ Υπάρχει μια χαρά, η ικανοποίηση για μια προσπάθεια που κάνουμε γιατί στην Ελλάδα -εκτός από εξαιρέσεις – υπάρχει μία δυσπιστία ακόμα, παρ’ ότι οι ελληνικές παραγωγές έξω πάνε πολύ καλά κι αυτό έχει ξεκινήσει χρόνια πριν. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κι εμείς στέλνουμε ήχο Ελλάδας έξω από τα σύνορα μας.

RisK _Ένα track είναι μέσα σε έναν μουσικό ωκεανό, μια στιγμή που σε κάνει να χαμογελάς. Αλλά έστω και μια μουσική σταγόνα Ελλάδας να παίζει παγκόσμια είναι μεγάλη η χαρά. Βέβαια από την Καλαμάτα που κακά τα ψέματα δεν είναι ούτε καν στο χάρτη αυτής της παγκόσμιας μουσικής τάσης, ίσως είναι μια ευκαιρία για να δούμε τα πράγματα αλλιώς. Η μουσική μέσω των social media είναι διεθνής, δεν έχει σύνορα. Αυτή τη στιγμή το Buddha bar –Greatest hits βρίσκεται σε όλες τις παγκόσμιες ψηφιακές μουσικές πλατφόρμες όπως τα Amazon, Spotify, Traxsource, Beatport κλπ. Σε λίγο μάλιστα κυκλοφορεί global και σε CD.

Kal Times _Ποια είναι η επόμενη μέρα για σας;

Elias_ Συνεχίζουμε να δουλεύουμε και αισίως οι συμμετοχές μας σε άλλες διεθνείς συλλογές (που ξεπερνάνε τα 5.000.000 views στο you tube) συνεχίζονται. Έχουμε όμως και κυκλοφορίες με δικά μας original tracks σε ξένα labels. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και πρέπει να το παλεύεις συνέχεια. Και μην ξεχνάτε εμείς στην Καλαμάτα δεν είμαστε καν στα κέντρα των αποφάσεων (γέλια), αλλά μπορείτε εύκολα να μας βρείτε στο you tube και σύντομα στη σελίδα μας που ετοιμάζουμε.

RisK_ Μέχρι το καλοκαίρι έχουμε ήδη προγραμματίσει 6 νέες κυκλοφορίες. Και βέβαια ευχαριστούμε όσους στηρίζουν τη μουσική μας. Είναι πολύτιμο και σημαντικό. Ιδιαίτερα τους djs και τα ραδιόφωνα, κυρίως εκτός Καλαμάτας που έχουν δικά μας tracks στο playlist τους και μας στέλνουν βιντεάκια (γέλια). Σας ευχαριστούμε πολύ όλους.
Support Greek artists.

 

Elias Fassos & RisK GR: Δυο Καλαματιανοί στο… Παρίσι, με πρωταγωνίστρια τη Νατάσσα Μποφίλιου

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ