Connect with us
Επιμελητηρίο

Μεσσηνία

Είμαι πάντα ο αρτοποιός Πέτρος Κωνσταντινέας!

Ανέβηκε

στις

Είμαι πάντα ο αρτοποιός Πέτρος Κωνσταντινέας! 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ του ελληνικού ποδοσφαίρου, «άνοιξε» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρος Κωνσταντινέας, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Ο Μεσσήνιος βουλευτής μίλησε χωρίς περιστροφές για τα προβλήματα στην ελληνική διαιτησία και δεν …κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του!

Η εμπειρία του ως διαιτητής δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στα λεγόμενά του. Στην τοποθέτησή του, ήταν απόλυτος, τονίζοντας ότι για την κατάσταση στην ελληνική διαιτησία, την απόλυτη ευθύνη φέρουν οι παράγοντες. Τονίζοντας ότι με την πίεση, τις κριτικές και τις δηλώσεις έχουν δημιουργήσει έντονη αμφισβήτηση στους διαιτητές, γεμίζοντάς τους άγχος. Μάλιστα, έδωσε κι ένα παράδειγμα και προέτρεψε τον κόσμο να δει τις αντιδράσεις των παραγόντων και των παικτών όταν «σφυρίζουν» Ελληνες και ξένοι διαιτητές.

Ο Πέτρος Κωνσταντινέας, τόνισε ότι έχουν κάνει λάθη οι Ελληνες διαιτητές, αλλά αυτό που απασχολεί τον ίδιο και θα έπρεπε να απασχολεί τον κόσμο, είναι εάν έχουν δόλο… «άλλωστε λάθη θα κάνουν όλοι, ο δόλος είναι που με πειράζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στη θητεία του κ. Περέιρα, ο κ.Κωνσταντινέας επεσήμανε πως δεν θα αλλάξει τίποτα, αν δεν αλλάξουν νοοτροπία οι παράγοντες και να κοιτάξουν το καλό του ποδοσφαίρου, και όχι  τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στο αθλητικό νομοσχέδιο, αναλύοντας τις τομές που προσπαθεί να φέρει, καθώς και στα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν επισημάνει οι αθλητικοί φορείς.

ΛΥΝΟΝΤΑΙ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ

  • Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή η ακρόαση των φορέων. Μετά τη συζήτηση ποια είναι η αίσθηση που έχετε αποκομίσει;
    «Η αίσθηση που μου έχει μείνει, είναι ότι το νομοσχέδιο κινείται σε καλύτερη βάση. Λύνονται προβλήματα χρόνων κι έρχεται και η απλή αναλογική στις ομοσπονδίες, που ήταν μέσα στο αθλητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον δίνουμε και άλλα κίνητρα για τον πλήρη εκδημοκρατισμό του εκλογικού συστήματος. Σε συνδυασμό με τις θητείες θα μπορούν να μπουν και νέα πρόσωπα. Δεν θα είναι δηλαδή οι καρεκλοκένταυροι των ομοσπονδιών που είναι 20 και 30 χρόνια. Ανοίγει ο δρόμος και για ανθρώπους που αγαπάνε το άθλημά τους. Θέλουμε να τους δώσουμε ένα κίνητρο για να ασχοληθούν».· Ποια είναι τα άμεσα προβλήματα που θα λύσει το νομοσχέδιο;
    «Αρχικά είναι ο ιππόδρομος. Εμείς διαλέξαμε ένα σχέδιο ισορροπίας. Όπως γνωρίζετε ο ιππόδρομος είναι κλειστός. Οι φορείς που μιλήσανε στη Βουλή αναφέρθηκαν στα σκανδαλώδη λάθη που γίνονται. Αναφέρθηκαν οι φορείς, έκανα κι εγώ κάποιες ερωτήσεις. Το ζητούμενο σ’ αυτή τη διαμάχη είναι ότι υπάρχουν 3.000 άνθρωποι και από πίσω τους οικογένειες που πρέπει να τους υπολογίζουμε όλοι. Βγάλαμε ένα σχέδιο, για να υπάρχει ισορροπία. Η Φίλιππος Ενωση λειτουργούσε με ένα νομοσχέδιο από το 1938. Αυτό έπρεπε να αλλάξει. Εμείς κοιτάμε και να λειτουργήσει ο ιππόδρομος και να βοηθήσουμε στην ανάπτυξή του, αλλά και να σωθούν οι οικογένειες 3.000 ανθρώπων. Μα πάνω από όλα κοιτάξαμε να υπάρχει μια διαφάνεια, που δεν υπήρχε μέχρι σήμερα».
    Η ΠΟΣΟΣΤΩΣΗ

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
· Μεγάλο θόρυβο, αλλά και τις περισσότερες ενστάσεις, προκάλεσε η ποσόστωση φύλου. Τι γίνεται, ειδικά στα μαχητικά αθλήματα που δεν υπάρχουν γυναίκες ή όταν γυναίκες δεν θέλουν να συμμετάσχουν;
«Πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία και να κάνουμε μία τομή. Να σας δώσω ένα παράδειγμα. Οταν για πρώτη φορά έγινε η ποσόστωση φύλου στη Βουλή είχαμε πολλά προβλήματα. Καταλαβαίνω ότι υπάρχει ένα μεταβατικό στάδιο, ειδικά αν δεν βρουν γυναίκες. Αν όμως ανοίξουμε ένα παράθυρο δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Πρέπει να αλλάξει νοοτροπία. Είναι μία τομή και όλοι γνωρίζουν ότι είναι σωστό. Συμφωνώ, όμως, ότι υπάρχει το μεταβατικό στάδιο. Δεν είναι δυνατόν μια ευρωπαϊκή χώρα να μένει πίσω σ’ αυτά τα θέματα».

· Σας προβληματίζει το γεγονός ότι πάνω σ’ αυτό τον νόμο κάποιες Ομοσπονδίες ενδεχομένως να αναγκαστούν να βάλουν «αχυράνθρωπους»; Δηλαδή τη σύζυγο, την κόρη, την θεία, καθώς δεν θα έχουν άλλη επιλογή και με κίνδυνο να κατηγορηθούν ότι έχουν κάνει προσωπικό τους «μαγαζί» την ομοσπονδία;
«Με προβληματίζει και θέλω να είμαι ειλικρινής. Μπορεί να γίνει αυτό, αν και ευελπιστώ για το αντίθετο. Υπάρχει, όμως, ένα μεγάλο αλλά. Κανένας δεν μπορεί να κρατηθεί αν είναι ανεπαρκής. Από εκεί και πέρα τον κρίνουν τα σωματεία, αν κάνει σωστά τη δουλειά του. Δεν αφορά την κυβέρνηση, όμως, αυτό. Αφορά την ομοσπονδία για το πόσο επαρκής ή ανεπαρκής είναι ο καθένας. Η Κυβέρνηση και η γενική γραμματεία έρχεται να βάλει περισσότερες δικλίδες. Στη λειτουργία, όμως, αφορά την ίδια την ομοσπονδία».

ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ

Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ

  • Πόσο σας χαροποιεί το γεγονός ότι ο αθλητικός κόσμος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενός νέου νόμου. Με τις όποιες αλλαγές πρότειναν οι ίδιοι στην ακρόαση στη Βουλή…
    «Αυτή η κυβέρνηση ενήργησε με γνώμονα την καθαρότητα και την μη ανομία. Αυτή η κυβέρνηση καταρχήν αδειοδότησε τα στάδια. Καταφέραμε να αποσυμφορήσουμε τα χρέη από τα στάδια. Επίσης με το πρόγραμμα «Φιλόδημος» δώσαμε χρήματα σε τοπικές κοινωνίες. Επενδύσαμε στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Η Ελλάδα δεν εκμεταλλεύτηκε ούτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ούτε τις επιτυχίες των ομάδων σε όλα τα αθλήματα. Οι αρμόδιες ομοσπονδίες έκαναν κακοδιαχείριση και πολλές είναι στα δικαστήρια. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις είχαν εγκαταλειφθεί. Πλέον από τα συντρίμμια προσπαθούμε να αναγεννήσουμε τον αθλητισμό». Αν ρωτήσετε Δημάρχους και Περιφερειάρχες που δεν ανήκουν στην Κυβέρνησή μας, θα σας μιλήσουν με θετικά λόγια για το αθλητικό μας πρόγραμμα και τη συνεισφορά μας. Κάτι που το έχουν κάνει κι επισήμως.
    ΠΡΩΤΑ ΑΠ’ ΟΛΑ

ΕΙΝΑΙ Η ΗΘΙΚΗ
·  Η τοποθέτηση του προέδρου της Super League Βαγγέλη Μπαταγιάννη προκάλεσε την έντονη αντίδρασή σας. Όταν ζήτησε οι ιδιοκτήτες των Ομοσπονδιών να απομακρύνονται από το ποδόσφαιρο και να παραχωρούν τις μετοχές τους, μόνο εάν τελεσιδικήσουν οι υποθέσεις…
«Οι δηλώσεις αυτές είναι ντροπιαστικές! Όταν επικαλείται ο πρόεδρος της Super League ότι πρέπει να αλλάξουμε αυτό τον νόμο και να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στο χώρο άνθρωποι που έχουν κάνει τόσο κακό στο ποδόσφαιρο, είναι ντροπιαστικό. Θα σας αναφέρω ένα γεγονός. Στη FIFA και την UEFA, ενεργοποιήθηκε ο ηθικός κώδικας για τον Μπλάτερ και τον Πλατινί. Δεν υπήρχαν όχι μόνο τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά έφυγαν πολύ πιο νωρίς. Πριν καν τους καταγγελθούν κατηγορίες. Το θέμα είναι ότι εκεί θέλουν να διασφαλίσουν το προϊόν τους. Να τονίσουμε, βέβαια, σ’ αυτό το σημείο ότι το πρωτάθλημα ξεκίνησε χάρη στις πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης. Δεν είχαν βρει τηλεοπτική κάλυψη κι εμείς βοηθήσαμε. Το ποδόσφαιρο σώθηκε και μπορούμε σήμερα να μιλάμε γι αυτό. Επίσης με το εγχείρημα του VAR δίνουμε τη βοήθεια μας στο ποδόσφαιρο. Η Πολιτεία δεν ήταν υποχρεωμένη να αναλάβει τα έξοδα για το VAR, αλλά προσπαθούμε να βοηθήσουμε. Αρκεί, όμως, αυτοί να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των θέσεών τους και να μην κοιτάνε τα προσωπικά τους συμφέροντα, από όποια ομάδα κι αν ανήκουν. Οι ηθικές αρχές του αθλητισμού πρέπει να μπουν πιο ψηλά από τα προσωπικά συμφέροντα. Προσωπικά θα παλέψω γι αυτό και θα προσπαθήσω να αντισταθώ από όποια θέση κι αν βρίσκομαι».
· Ετσι όπως έχει εξελιχθεί το ποδόσφαιρο, θεωρείτε ότι η Football League 2 είναι η μοναδική λύση για τη βιωσιμότητα;
«Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι εμείς δεν είμαστε αυτοί που θα φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Εμείς βοηθάμε το ποδόσφαιρο. Οι παράγοντες είναι αυτοί που πρέπει να το φτιάξουν. Το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν είναι και υποχρέωσή μας. Γι αυτό τονίζω ότι αν δεν καθίσουν οι παράγοντες να αναφερθούν στα όποια λάθη έχουν κάνει δεν υπάρχει μέλλον. Αν δεν ενεργήσουν προς όφελος του ποδοσφαίρου ό,τι και να κάνει η κυβέρνηση δεν θα αλλάξει τίποτα. Επομένως η συγκεκριμένη πρωτοβουλία μας ήταν σωτήρια στην υπάρχουσα φάση. Εγώ το ποδόσφαιρο το ονειρεύομαι διαφορετικά. Αυτοί οι παράγοντες δεν διασφαλίζουν το προϊόν τους και έχουμε φτάσει στο σημείο να μην πηγαίνει άνθρωπος στο γήπεδο. Οι φίλαθλοι το έχουν καταλάβει. Πολλοί από αυτούς είναι ανεπαρκείς και κοιτάνε μόνο τα συμφέροντά τους. Η κυβέρνηση βοήθησε το μέγιστο, παρά το γεγονός ότι κάποιοι μας κατηγορούν…»
ΔΕΝ ΚΡΙΝΩ

ΤΟΥΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ…
· Γνωρίζω ότι δεν σας αρέσει να μιλάτε για τη διαιτησία…
«Μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά δεν μου αρέσει να κρίνω τους διαιτητές. Δεν έχω κάνει ποτέ τον τηλεκριτικό, παρά το γεγονός ότι είχα επίσημη πρόταση. Το θεωρώ ανόητο. Ειδικά από ανθρώπους που ήταν διαιτητές κι έχουν κάνει και οι ίδιοι λάθη. Και δημιουργούν απόψεις στην ευρύτερη κοινή γνώμη, καταδικάζοντας διαιτητές. Δεν υπάρχει διαιτησία χωρίς λάθος, πρέπει να υπάρχει όμως διαιτησία χωρίς δόλο. Εμείς κρίνουμε το δόλο κι όχι το λάθος. Προσωπικά δεν είμαι από αυτούς που όσο ήμουν στο ποδόσφαιρο δεν έκρινα τους διαιτητές και τώρα θα τους κρίνω. Τους διαιτητές τους κρίνω από τη συμπεριφορά τους και ξαναλέω δεν υπάρχει διαιτησία αλάνθαστη».

· Ηρθε στην Ελλάδα ο κ. Περέιρα προκειμένου να λύσει κάποια προβλήματα. Παρόλα αυτά βλέπουμε ότι η ελληνική διαιτησία έχει απαξιωθεί. Η παρουσία του λοιπόν είναι θετική; Γιατί δεν έχουμε δει καμία βελτίωση…
«Προσωπικά υποστηρίζω τους Ελληνες διαιτητές. Πιστεύω ότι είναι καλύτεροι από τους Ευρωπαίους. Και το λέω αυτό, γιατί κατέχουν το άθλημα. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα. Στην πίεση και στο πόσο πολύ επηρεάζονται οι διαιτητές. Αυτό το πρόβλημα ήρθε η FIFA και η UEFA να το λύσει φέρνοντας ξένους διαιτητές. Όχι ότι είναι καλύτεροι, αλλά τους έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη. Το πρόβλημα της διαιτησίας πρέπει να το λύσουν οι παράγοντες. Να βρουν λύση στο… μαγαζάκι τους, για να το πούμε και λαϊκά. Τη λειτουργία της διαιτησίας και το πόσο επηρεάζονται οι διαιτητές πρέπει να απασχολούν τους παράγοντες, όχι την κυβέρνηση ή τα πολιτικά κόμματα. Δεν μπορούν όταν μιλάμε για 15 παράγκες το εξιλαστήριο θύμα να είναι ο διαιτητής. Ειδικά από την στιγμή που οι ίδιοι ορίζουν τους διαιτητές. Πρέπει να φτιάξουν οι ίδιοι οι παράγοντες τη διαιτησία για να διασφαλίσουν το προϊόν τους. Για να μην γελιόμαστε. Δείτε τις αντιδράσεις των παραγόντων, των παικτών και γενικότερα την νοοτροπία που υπάρχει σε ένα λάθος ενός Ελληνα διαιτητή και δείτε την αντίδραση σε έναν ξένο. Δεν τολμούν να κάνουν μία δήλωση γιατί υπάρχει η τιμωρία της FIFA και της UEFA. Αυτό πρέπει λοιπόν να το διασφαλίσουν οι παράγοντες με τις δηλώσεις τους, με το πόσο επηρεάζουν. Πρέπει να το αντιληφθούν οι παράγοντες γιατί δεν θα πατάει κανείς στο γήπεδο. Αυτό φταίει στην ελληνική διαιτησία».

· Από τα λεγόμενά σας, συμπεραίνω, ότι όχι ο Περέιρα, αλλά ο «Θεός ο ίδιος» να αναλάβει τη διαιτησία, αν δεν τα βρουν οι παράγοντες να ακολουθήσουν μια κοινή γραμμή, δεν θα βρεθεί λύση;
«Συμφωνώ απόλυτα, πρέπει να αλλάξουν νοοτροπία. Διαιτητής καλός είναι αυτός που έχει προσωπικότητα. Αρα να βρουν τους διαιτητές με προσωπικότητα και να επενδύσουν σ’ αυτούς. Όπως επενδύεις σε έναν ταλαντούχο ποδοσφαιριστή. Να τους διασφαλίσουν ένα ασφαλές τοπίο ώστε να μην επηρεάζονται. Οι ίδιοι πρέπει να το διασφαλίσουν. Γι αυτό μας έφεραν ξένο αρχιδιαιτητή γιατί ξέρουν στη FIFA και την UEFA ότι δεν μπορεί να τα κάνουν οι Ελληνες παράγοντες».

· Η πίεση οδηγεί τους διαιτητές να κάνουν λάθη. Πόσο όμως η καχυποψία του κόσμου γιγαντώνει το πρόβλημα;
«Πάρα πολύ, γιατί ο διαιτητής είναι άνθρωπος. Αυτή την νοοτροπία την πέρασαν οι παράγοντες, για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους στις ομάδες τους. Κατηγορούσαν δημόσια συνέχεια τους διαιτητές. Είτε είχαν δίκαιο, είτε άδικο, με αποτέλεσμα στη συνείδηση του κόσμου να περάσει ότι όλοι οι Ελληνες διαιτητές είναι κακοί και προσπαθούν να αδικήσουν τις ομάδες τους. Όταν, όμως, βλέπουμε παράγοντες που έχουν το μισό μιντιακό χώρο και γράφουν κάθε ημέρα για τους διαιτητές, αυτό δεν βοηθάει το ελληνικό ποδόσφαιρο».

· Στην τοποθέτησή σας, είπατε ότι εάν δεν πρέπει να υπάρχει ιδιοκτήτης ομάδας που έχει ποσοστά σε στοιχηματική εταιρία, δεν πρέπει να υπάρχει και ιδιοκτήτης που να έχει στην κατοχή του δημοσιογραφικό Μέσο…
«Ηταν ένα παράδειγμα ότι αν πρέπει να το ξεκινήσουμε από την αρχή και να το πάμε σε άλλη βάση. Η αντιπολίτευση, όμως, είπε ότι δεν υπάρχει ανάλογο παράδειγμα, κάνει λάθος, γιατί υπάρχει μέτοχος που έχει αγγλική ομάδα και στοιχηματική εταιρία, αλλά εκεί διασφαλίζουν το προϊόν τους».
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ

ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑ
·  Στο νέο αθλητικό νόμο θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος στα ΜΜΕ, στα προκλητικά ρεπορτάζ που στοχεύουν διαιτητές, παράγοντες, ακόμα και δημοσιογράφους να πηγαίνουν στον εισαγγελέα;
«Πολύ εύστοχη ερώτηση. Στο προηγούμενο σχέδιο του Κοντονή, προτείναμε σε εσάς τους δημοσιογράφους να δημιουργηθεί μία επιτροπή δεοντολογίας. Κι αυτή η επιτροπή που θα έχει μέλος από το δημοσιογραφικό χώρο, να κρίνει το δημοσίευμα και ο ίδιος ο δημοσιογραφικός χώρος είπε όχι. Το ερώτημα είναι γιατί είπε όχι και θα σας απαντήσω εγώ. Γιατί φοβούνται ότι όσοι δουλεύουν σε εφημερίδες και σάιτ παραγόντων θα τους απολύσουν! Φοβούνται… Εμείς θέλουμε να δώσουμε φωνή και νομίζω ότι αν γίνει θα είναι καλό και στο δημοσιογραφικό χώρο. Γιατί υπάρχουν δημοσιογράφοι που κρατάνε ψηλά τον κλάδο τους. Αυτό προστατεύει και το δικό σας επάγγελμα από τους τυχάρπαστους».
ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ

ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ
·  Ένα μεγάλο πρόβλημα στην περίπτωση των διαιτητών είναι ο εκφοβισμός. Το μεγαλύτερο παράδειγμα φέτος είναι ο ξυλοδαρμός του Τζήλου. Είστε ένας άνθρωπος που έχετε βιώσει στο πετσί σας αυτό του είδους τον εκφοβισμό…
«Το έχω βιώσει, όσο δεν γίνεται άλλο. Εφτασα σε σημείο εκείνη την χρονιά να είμαι ο Νο1 διαιτητής, με βάση τη βαθμολογία της ΕΠΟ. Εφτασα από μία τόσο μεγάλη χαρά, την ίδια χρονιά να απογοητευτώ και να σιχαθώ τόσο πολύ τη διαιτησία που υπεραγαπούσα με αυτά που μου συνέβησαν. Είχε ως αποτέλεσμα όχι να φύγω και να καταγγείλω, αλλά να καταγγείλω πρώτα και μετά να φύγω. Το περαστικό του κ. Τζήλου έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης και δόξα τω Θεώ είναι το μοναδικό περιστατικό που υπάρχει μια άκρη να διαλευκανθεί, γιατί από όσο διαβάζω υπάρχουν στοιχεία».

· Ποια είναι η γνώμη σας για το VAR και αν πιστεύετε ότι θα αλλάξει το ελληνικό πρωτάθλημα;
«Η λύση είναι να αλλάξει η νοοτροπία των παραγόντων. Οσα VAR και να φέρεις δεν θα αλλάξει κάτι. Ως κυβέρνηση δίνουμε το εργαλείο, που έπρεπε να το δώσει η Super League, για να βοηθήσω να διορθωθούν τα λάθη που βλέπουμε όλοι. Και 15 VAR να φέρουμε αν δεν αλλάξουν οι παράγοντες στάση, δεν θα φύγει η καχυποψία ότι οι διαιτητές έχουν δόλο. Η κυβέρνηση χρηματοδοτεί το έργο, αλλά η ΕΠΟ δεν βρίσκει κτήριο που θα στεγαστεί. Ερχεται λοιπόν η κυβέρνηση και προσπαθεί να δώσει τα εργαλεία στη διαιτησία, ώστε να υπάρχει λιγότερη αμφισβήτηση. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, τότε όλα θα πάνε καλά. Αν δεν αλλάξει θα αντιμετωπίσουμε τα ίδια προβλήματα».
ΕΙΜΑΙ ΑΡΤΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ

ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ…
· Τέλος, σας έχουμε μάθει ως διαιτητή και ως βουλευτή. Εσείς πως θα χαρακτηρίζατε τον Κωνσταντινέα;
«Θα τον χαρακτήριζα με την ιδιότητα που δεν θα φύγει ποτέ. Αυτήν του αρτοποιού. Είχα ένα ταξίδι στη διαιτησία και κρατάω τις καλές στιγμές και πολεμάω από τη θέση του βουλευτή να μην συμβούν ότι σε μένα. Εχω επίσης ένα ταξίδι ως βουλευτής, που κι αυτό δεν ξέρω που θα φτάσει. Πολλά πράγματα πραγματοποιούνται και άλλα όχι. Αυτό που ονειρευόμουνα γίνονται πράξη και πιστεύω ότι έχω προσφέρει πράγματα και έγιναν τομές τον αθλητισμό με πολιτικό κόστος κι όχι με δημόσιες σχέσεις. Είμαι υπερήφανος που καταφέραμε στα 3,5 χρόνια να πετύχουμε πράγματα που δεν είχαν γίνει δεκαετίες κι όταν τα λεφτά έπεφταν σαν βροχή. Ο καθένας μπορεί να πει ότι συμφωνεί ή δεν συμφωνεί μαζί μου ή ότι δεν του αρέσουν αυτά που κάνω, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει ότι είμαι ανήθικος. Αυτό το αναγνωρίζουν όλοι, από την πολιτική, τη διαιτησία μέχρι και τον κλάδο μου, τους αρτοποιούς

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ