Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Εγκρίθηκε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το 2021 προϋπολογισμού 20.000.000 €

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

dagiopoulosDA-LUZ

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από το Δημοτικό Συμβούλιο στην 24/2020 συνεδρίασή του με τηλεδιάσκεψη, το Τεχνικό Πρόγραμμα, έτους 2021, Δήμου Καλαμάτας. Πρόκειται για ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που έχει αρχικό προϋπολογισμό 20.000.000 €.

Θ. Βασιλόπουλος: «Στόχος να μεγαλώσουμε την πόλη»

Σε δήλωσή του με αφορμή τη συζήτηση για το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος αναφέρει:

«Το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Καλαμάτας για το έτος 2021, προϋπολογισμού 20.000.000  (παρά την υγειονομική κρίση), χαρακτηρίζεται από ρεαλισμό και μια αδιαμφισβήτητη δυναμική. Μια δυναμική που έρχεται να συμπληρώσει το Τεχνικό Πρόγραμμα προϋπολογισμού 20.000.000 της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Μια δυναμική που πηγάζει από την πολλή καλή δουλειά των προηγούμενων ετών σε επίπεδο σχεδιασμού και υλοποίησης και από την δυναμική που έχει αναπτύξει αυτή η Δημοτική Αρχή σε επίπεδο σχεδιασμού διεκδικήσεων, κατάθεση προτάσεων και κατ’ επέκταση χρηματοδοτήσεων.

Κάθε Τεχνικό Πρόγραμμα συντάσσεται σύμφωνα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχει ένας Δήμος. Οι δυνατότητες αυτές προκύπτουν από τους δημοτικούς πόρους που φέτος έχουν μια σημαντική υστέρηση λόγω της οικονομικής κρίσης. Τα ανταποδοτικά τέλη (καθαριότητα και ηλεκτροφωτισμός) που και αυτά είναι σημαντικά μειωμένα λόγω των ελαφρύνσεων που προτείναμε αλλά και μιας άτυπης στάσης πληρωμών από τους συμπολίτες μας, λόγω οικονομικής δυσπραγίας -παρόλα αυτά ο Δήμος αντέχει- και τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα που χωρίζονται, στις κρατικές χρηματοδοτήσεις ΠΔΕ ανά Υπουργείο, Δάνειο, Πράσινο Ταμείο, Φιλόδημος, Αντώνης Τρίτσης και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα, ΕΣΠΑ, Τομεακά Υπουργείων, Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το Τεχνικό Πρόγραμμα κάθε Δήμου τροποποιείται μέσα στο έτος τουλάχιστον 15 φορές και αυτό διότι θα πρέπει να ενσωματωθεί σε αυτό κάθε επιπλέον χρηματοδότηση για έργα που λαμβάνεις. Παρόλα αυτά η κατάθεση προς ψήφιση του πρώτου Τεχνικού Προγράμματος του έτους, προφανώς χαρακτηρίζει την αναπτυξιακή κατεύθυνση που έχουμε επιλέξει ως Δημοτική Αρχή να δώσουμε στον Δήμο μας.

Στόχος μας η βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας σε όλα τα επίπεδα, καθαριότητα, πράσινο, συντήρηση, σχολεία, αθλητικοί χώροι, προσβασιμότητα, πολιτιστικοί χώροι κ.ά. Τα θετικά βήματα έχουν φανεί και το αναγνωρίζουν όλοι.

Προάσπιση της ζωής και της περιουσίας των συμπολιτών μας, ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, κυρίαρχο βέβαια το έργο του Μορέα αλλά και τα αντιπλημμυρικά που υλοποιούνται στο Δήμο μας και χρηματοδοτούνται από το ΠΔΕ και τη ΔΕΥΑΚ. Αντιπλημμυρικά που όλοι όσοι ασχολούμαστε με τα κοινά γνωρίζουμε πόσο δύσκολα είναι στην εξασφάλιση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων αλλά και στην υλοποίηση τους. Παρόλα αυτά, τα προβλήματα ξεπερνιούνται και θα συνεχιστούν. Το αντιπλημμυρικό στην Παναγίτσα δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν αυξηθεί η παροχετευτηκότητα του Νέδοντα. Το πολύ σημαντικό αντιπλημμυρικό της Ευριπίδου που είχε βγει εκτός σχεδιασμού και το επαναφέραμε με πολλές προσπάθειές το διευρύναμε καθώς προσθέσαμε και άλλους δρόμους και ο προϋπολογισμός πλέον ξεπερνά τα 4.000.000 €. Μέσα στο επόμενο 20ήμερο θα έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και θα λάβουμε την ΜΠΕ, με επόμενο βήμα την αναζήτηση χρηματοδότησης.

DSC 0793 Medium

Στόχος μας να μεγαλώσουμε την πόλη μας.

Ανατολικά με την πολεοδόμηση και πράξη εφαρμογής της Ανατολικής παραλίας και τη διάνοιξη της οδού Κρήτης.

Κεντρικά με τις διανοίξεις και τα έργα υποδομών, σύμπλεγμα δρόμων στην παραλία, διανοίξεις δρόμων που βρίσκονται σε ώριμο μελετητικό στάδιο, διανοίξεις δρόμων και υποδομές δυτικά της Αρτέμιδος, τα 110 στρέμματα.

Δυτικά με την έναρξη των διαδικασιών πολεοδομήσεων και πράξη εφαρμογής στην περιοχή του Κορδία.

Βόρεια με την ανάπλαση του περιβαλλοντικού πάρκου του Νέδοντα (κάτι που σημαίνει και την μεταφορά των συνεργείων Δήμου και ΔΕΥΑΚ) και την ΟΧΕ Ταϋγέτου.

Νότια με τον στρατηγικό σχεδιασμό των όμορων Δήμων για την ανάπτυξη του παράκτιου μετώπου.

Για να επιτύχουμε τα αποτελέσματα που επιθυμούμε θα πρέπει να διεκδικήσουμε χρηματοδοτήσεις από όλα τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα. ΠΔΕ, Ε.Π. Περιφέρειας, Τομεακά Υπουργείων, ΕΣΠΑ, Φιλόδημος, Αντώνης Τρίτσης, Ταμείο Ανάκαμψης. Μήνες τώρα δουλεύουμε αυτές τις προτάσεις και πολύ σύντομα παρά τις δυσκολίες θα είμαστε έτοιμοι, να φέρουμε τις προτάσεις αυτές προς συζήτηση στα συλλογικά όργανα.

Οι χρηματοδοτήσεις που διεκδικούμε ως Δήμος και ως ΔΕΥΑΚ από τα προγράμματα είναι πάρα πολύ υψηλές».

kafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ