Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Δωρεάν χορήγηση tablet για τους μαθητές από τον Δήμο ζητά η Κοινότητα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Δωρεάν χορήγηση tablet για τους μαθητές από τον Δήμο ζητά η Κοινότητα Καλαμάτας 1
Κοινοποιησέ το

Οι συνθήκες από την εφαρμογή των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού για τους μεγάλους είναι δύσκολες αλλά για τα μικρά παιδιά πολλές φορές γίνονται και ακατανόητες. Ιδιαίτερα αν προσθέσουμε και την υποχρεωτική τηλεδιδασκαλία η οποία όπως φαίνεται συνεχίζει να γίνεται μετ΄εμποδιών.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Καλαμάτας μετά από αλλεπάλληλες επικοινωνίες με την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας και εκπαιδευτικούς για το συγκεκριμένο θέμα και με επίγνωση των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων και οικονομικών δυσκολιών συμμερίζεται το λογικό και αυτονόητο αίτημα των συνδημοτών μας να υποστηρίξει ο Δήμος μας τις οικογένειες που δεν έχουν αυτήν τη στιγμή τη δυνατότητα απόκτησης ενός τάμπλετ για κάθε παιδί τους.

Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος του Συμβουλίου Κοινότητας Καλαμάτας η οποία είναι ταυτόχρονα και Πρόεδρος των Κέντρων Ξένων Γλωσσών ν. Μεσσηνίας κ. Κατερίνα Μπάμπαλη απέστειλε την παρακάτω επιστολή στον Δήμαρχο Καλαμάτας.

«Αγαπητέ μας Δήμαρχε,

Απευθύνομαι σε εσάς με την ιδιότητα της εκπαιδευτικού. Ζούμε όλοι αυτή την πρωτόγνωρη πανδημία, ο καθένας από εμάς από το δικό του μετερίζι αλλά πάντα με γνώμονα το κοινό καλό και ειδικά των παιδιών.
Αν και η εξ ’αποστάσεως εκπαίδευση είναι ήδη υποχρεωτική σε όλες τις βαθμίδες εισπράττουμε καθημερινά ενημερώσεις από γονείς, δασκάλους και μαθητές πως δεν υπάρχουν τουλάχιστον tablet για το κάθε παιδί σε κάθε σπίτι του Δήμου μας. Το ιδανικό θα ήταν να έχουν οι μαθητές έναν υπολογιστή αλλά τουλάχιστον ένα tablet είναι σαφώς καλύτερο σε σχέση με τα κινητά που πολλές φορές αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά για αρκετές ώρες παρακολουθώντας τα μαθήματα του σχολείου, των Κέντρων Ξένων Γλωσσών και των υπόλοιπων δραστηριοτήτων.
Σας παρακαλούμε να μεριμνήσετε για την δωρεάν χορήγηση tablet στα παιδιά που αυτή τη στιγμή δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν. Ίσως μπορείτε να καλύψετε μέρος της δαπάνης από την εξοικονόμηση καυσίμων δεδομένου ότι δε χρειάζεται θέρμανση στα κλειστά σχολεία.

Είναι επιτακτική όμως η ανάγκη να μπορούν τα παιδιά να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία και για ψυχολογικούς λόγους.

Με εκτίμηση,

Κατερίνα Μπάμπαλη

Πρόεδρος Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Ν. Μεσσηνίας
Αναπληρώτρια Πρόεδρος Κοινοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας»

Η Κοινότητα Καλαμάτας σε αυτήν τη συγκυρία ενώνει τη φωνή της με την πρώτη προτεραιότητα της ζωής όλων μας, τα παιδιά μας!


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Πρωτοβουλίες του Δημάρχου και στήριξη των διεκδικήσεων για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πρωτοβουλίες του Δημάρχου και στήριξη των διεκδικήσεων για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ 10
Κοινοποιησέ το

Ο Δήμος Καλαμάτας έχει προ καιρού δημόσια και με ξεκάθαρο τρόπο τοποθετηθεί για το θέμα των διεκδικήσεων για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Στο πλαίσιο αυτό, διαρκείς είναι οι επαφές που έχουν υπάρξει προκειμένου από την πλευρά του να στηριχθεί η πρωτοβουλία φορέων του πρωτογενούς τομέα της Μεσσηνίας για την προστασία και ισχυροποίηση του κατοχυρωμένου Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, στο Δημαρχείο, μεταξύ του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, του Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του Γεν. Δ/ντή του Α.Σ. «Ένωση Μεσσηνίας» και Γραμματέα του ΣΥΜΕΠΟΠ Γιάννη Πάζιου, τέθηκε -μεταξύ άλλων- επί τάπητος το θέμα της προσφυγής που έχει υποβάλει ο ΣΥΜΕΠΟΠ εναντίον της Υπουργικής Απόφασης Αποστόλου που κατέτασε το “Καλαμάτα” ως συνώνυμο της ποικιλίας Καλαμών και τις επιπτώσεις που έχει προκαλέσει η απόφαση αυτή στους Μεσσήνιους παραγωγούς και στο Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ, προσφυγή που εκδικάζεται στις 15 Δεκεμβρίου 2020. Ακόμα υπήρξε ενημέρωση για την αίτηση τροποποίησης ήσσονος σημασίας των προδιαγραφών της Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ.

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου, για το θέμα αυτό αλλά και τη στήριξη που οι φορείς της αυτοδιοίκησης οφείλουν να δώσουν στην προσπάθεια που εξελίσσεται, έχει προγραμματιστεί για την προσεχή Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, τηλεδιάσκεψη μεταξύ των Δημάρχων της Μεσσηνίας, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Στάθη Αναστασόπουλου και του Γεν. Δ/ντή του Α.Σ. «Ένωση Μεσσηνίας» Γιάννη Πάζιου.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, είναι σημαντικό να υπάρξει μία συνολική πρόταση υποστήριξης και ενίσχυσης των διεκδικήσεων για την Ελιά Καλαμάτας ΠΟΠ. Άλλωστε για το Δήμο Καλαμάτας αποτελεί πάγια θέση η υποστήριξη φορέων της περιοχής που αναλαμβάνουν να προασπίσουν τοπικά εμβληματικά προϊόντα και η με οποιοδήποτε τρόπο στήριξη των παραγωγών  της περιοχής μας, που αποτελούν πολύτιμο κεφάλαιο για την ταυτότητα του Δήμου μας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αναβαθμίζεται το πάρκο Αγίας Τριάδας (περιπατητικοί διάδρομοι, παγκάκια, καλαθάκια κ.λπ.)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αναβαθμίζεται το πάρκο Αγίας Τριάδας (περιπατητικοί διάδρομοι, παγκάκια, καλαθάκια κ.λπ.) 11
Κοινοποιησέ το

Διαρκείς είναι οι παρεμβάσεις σε διάφορα σημεία της Καλαμάτας, από συνεργεία αυτεπιστασίας της Δ.Τ.Υ. αλλά και από ενεργές εργολαβίες. Στο πλαίσιο της υλοποίησης των δεσμεύσεων του Δημάρχου και του σχεδιασμού που υπάρχει για μικρές και μεγαλύτερες παρεμβάσεις σε γειτονιές και κεντρικά σημεία, υπήρξε τις προηγούμενες ημέρες διαμόρφωση – κατασκευή περιπατητικών διαδρόμων στο πάρκο Αγίας Τριάδας.

Αναβαθμίζεται το πάρκο Αγίας Τριάδας (περιπατητικοί διάδρομοι, παγκάκια, καλαθάκια κ.λπ.) 12

Η παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της γενικότερης αναβάθμισης της περιοχής.

Θα υπάρξει επίσης τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού (παγκάκια, καλαθάκια απορριμμάτων κ.λπ.), ενώ θα ενισχυθεί και ο φωτισμός. Πρόκειται για χώρο πλησίον των κτηρίων που θα φιλοξενήσουν τα Δημοτικά Υπνωτήρια, στο δυτικό κέντρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Αναβαθμίζεται το πάρκο Αγίας Τριάδας (περιπατητικοί διάδρομοι, παγκάκια, καλαθάκια κ.λπ.) 13


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 14
Κοινοποιησέ το

Δίχως την παρουσία πολιτών, σε μία λιτή τελετή, φωταγωγήθηκε χθες, Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2020, το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Παραδοσιακά τα τελευταία χρόνια, η έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων γίνεται από την ΚΑΚ, εκδηλώσεις που φέτος λόγω της υγειονομικής κρίσης δεν θα πραγματοποιηθούν.

Είναι ωστόσο σημαντικό για την ψυχολογία και τη διάθεση των πολιτών, η πόλη να φορέσει τα γιορτινά της.

Κατά τη λιτή τελετή, που παρευρέθηκαν τηρώντας τις αποστάσεις και τα υγειονομικά πρωτόκολλα, ο Πρόεδρος της Κεντρικής Αγοράς Αναστάσιος Αγγελής, μέλη του Δ.Σ., εκπρόσωποι επαγγελματιών και εργαζόμενοι, ο Δήμαρχος έστειλε μήνυμα στήριξης προς τους επαγγελματίες και παραγωγούς της Αγοράς.

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 15

 

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος ανέφερε: «Αυτή η χρονιά είναι πολύ δύσκολη για όλο τον κόσμο. Είναι πολύ δύσκολη και για τη λειτουργία της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας. Η ΚΑΚ είναι ένας ζωντανός οργανισμός, εδώ καθημερινά δραστηριοποιούνται δεκάδες επαγγελματίες, αλλά και πολίτες έρχονται για να προμηθευτούν φρέσκα προϊόντα, όμως τα μέτρα που έχουν ληφθεί σίγουρα έχουν δημιουργήσει προβλήματα. Ο Πρόεδρος της ΚΑΚ, το Δ.Σ. και οι εργαζόμενοι έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια, ώστε τα προβλήματα να αντιμετωπιστούν και η Αγορά να μπορέσει να λειτουργήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η Αγορά στολίστηκε και μπαίνει σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς. Να ευχηθούμε του χρόνου να είμαστε όλοι υγιείς και να είμαστε όλοι εδώ για να εορτάσουμε με τον καλύτερο τρόπο και πάλι τα Χριστούγεννα».

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας 16

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ