Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ: Ζητά αναστολή λειτουργίας των ακροατηρίων (πλην αυτοφώρων), και προχωρά σε απολυμάνσεις

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ: Ζητά αναστολή λειτουργίας των ακροατηρίων (πλην αυτοφώρων), και προχωρά σε απολυμάνσεις 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας

Μέτρα προστασίας για την αποτροπή διάδοσης του κοροναϊου 2019-nCoV λαμβάνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ο οποίος σε ανακοίνωσή του κάνει γνωστή την πρόθεσή του να ζητήσει την αναστολή λειτουργίας των ακροατηρίων με εξαίρεση τα αυτόφωρα για ένα μήνα, προβαίνοντας παράλληλα αύριο, Παρασκευή 13 Μαρτίου, σε απολύμανση των αιθουσών εκδίκασης των υποθέσεων και στις τουαλέτες του υπογείου, ενώ θα τοποθετήσει αντισηπτικά σε όλους τους χώρους του Δικηγορικού Συλλόγου.

Πρόθεση του ΔΣ Καλαμάτας είναι να ζητήσει από το Δήμο Καλαμάτας την παροχή σχετικής συνδρομής.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

«Το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας σήμερα στις 11/3/2020 αποφάσισε τα παρακάτω για την αποτροπή διάδοσης του κοροναιού 2019 –nCoV, τα οποία μέτρα πρέπει να ληφθούν άμεσα και ταυτόχρονα με την παύση της λειτουργίας των σχολείων κ.λ.π., ώστε να αυξηθεί η αποτελεσματικότητά τους.-

Ο χώρος των Δικαστικών Μεγάρων, ιδίως τα ακροατήρια, είναι τόπος συνάθροισης εκατοντάδων ατόμων καθημερινά, οι οποίοι προέρχονται από διάφορες περιοχές ακόμα και από αυτές όπου έχουν εμφανιστεί κρούσματα, η δε προσέλευσή τους γίνεται αναγκαστικά και σε πολλές περιπτώσεις η απουσία τους συνοδεύεται από κύρωση, και έτσι τα ακροατήρια των Δικαστηρίων αποτελούν χώρους που κατά κύριο λόγο μπορεί να οδηγήσουν σε διασπορά του ιού.

Ήδη μετά το κλείσιμο των σχολείων δημιουργείται πρόβλημα στους γονείς που δεν έχουν δυνατότητα φροντίδας των παιδιών από άλλα πρόσωπα.- Για το λόγο αυτό ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας αποφάσισε

Α) να ζητηθεί μέσω του Προέδρου της Ολομέλειας κ. Δημητρίου Βερβεσού, από το υπουργείο Δικαιοσύνης η αναστολή λειτουργίας των ακροατηρίων, (πλην αυτοφώρων) για διάστημα ενός μηνός με αντίστοιχη αφαίρεση του διαστήματος αυτού από τις ημερομηνίες παραγραφής

Β) να προβεί την Παρασκευή 13 Μάρτη μετά το μεσημέρι σε απολύμανση στις αίθουσες εκδίκασης των υποθέσεων και στις τουαλέτες του υπογείου.

Γ) να συνεχίσει την τοποθέτηση αντισηπτικών σε όλους τους χώρους του Δικηγορικού Συλλόγου

Δ) να ζητήσει από το Δήμο Καλαμάτας την παροχή σχετικής συνδρομής

Ε) να συστήσει :

Ε1) να αποφεύγεται ο συνωστισμός στις αίθουσες των Δικαστηρίων και να εισέρχονται μόνο λίγο πριν την εκφώνηση της υπόθεσης

Ε2) οι συνάδελφοι να χρησιμοποιούν τους χώρους των εντευκτηρίων ειδικά του ισογείου όπου βρίσκεται και ηλεκτρονικό πινάκιο. Το ηλεκτρονικό πινάκιο λειτουργεί και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου.-
Απαγορεύεται αυστηρά η παραμονή άλλων προσώπων πλην δικηγόρων στο εντευκτήριο του ισογείου.-
Καλαμάτα 11 Μαρτίου 2020

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΞΗΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ”


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης απο τους Προσκόπους για τους πληγέντες στην Καρδίτσα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

6ο σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Οι συνάνθρωποι μας στην περιοχή της Καρδιτσας οι οποίοι επλήγησαν τις προηγούμενες ημέρες από τον Ιανό μας έχουν ανάγκη για το λόγο αυτο το 6ο σύστημα Αεροπροσκόπων Καλαμάτας συλλέγει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης όπως τρόφιμα μακράς διάρκειας:
 • πάνες για βρέφη
 • βρεφική τροφή
 • μωρομάντηλα
 • μάσκες
 • αντισηπτικά
 • είδη ατομικής υγιεινής
Η συλλογή των πραγμάτων θα γίνει Τετάρτη, Παρασκευή απο τις 19:00 εως 21:00 και Σάββατο απο τις 11:00 εως 13:00 στις εγκαταστάσεις του σύστήματος μας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων στον χώρο του Πατινάζ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Ο ανάδοχος και τι προβλέπει η παρέμβαση για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο ανάδοχος και τι προβλέπει η παρέμβαση για την ανάπλαση της οδού Πλαστήρα 8
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ομόφωνα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, στην 38/2020 συνεδρίασή της ανέδειξε οριστικό ανάδοχο για το έργο ανάπλασης της οδού Νικολάου Πλαστήρα, προϋπολογισμού 1.419.000 ευρώ, την «Τεχνική Εταιρεία Κατασκευών Τσερπές-Κωτσάκης-Παπαδέας Ο.Ε.», με έκπτωση 57,36%.

Το έργο είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη του Ε.Π. «Πελοπόννησος 2014-2020» .

ΤΙ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Η ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Μία από τις δύο περιοχές εστίασης της εγκεκριμένης Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαμάτας είναι η παραλιακή ζώνη, στην οποία τα τελευταία χρόνια επεκτείνεται ο αστικός ιστός της πόλης, τόσο από άποψη δόμησης, όσο και από άποψη χρήσης από τους κατοίκους και τους επισκέπτες.

Ο μετασχηματισμός της παραλιακής ζώνης σε μια μείζονα υπερτοπική «πύλη» αποτελεί βασικό στοιχείο του οράματος της ΣΒΑΑ. Βασικός οδικός άξονας (προς τη δύση) της παραλιακής ζώνης είναι και η οδός Ν. Πλαστήρα, η οποία εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τον οικισμό του Κορδία. Είναι οδός προσπέλασης προς οικιστική περιοχή, και φέρει κυκλοφορία από και προς την δυτική ακτή της Καλαμάτας.

Στην περιοχή αυτή έχουν αναπτυχθεί διάφορες εμπορικές, γεωργικές και αθλητικές δραστηριότητες. Η περιοχή αναφοράς, την οποία διαπερνά η οδός Πλαστήρα, χαρακτηρίζεται αναπτυσσόμενη, καθότι διαθέτει εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον (μεγάλη ακτογραμμή) και η βελτίωση της εικόνας της θα προσελκύσει κατ’ αρχήν επενδύσεις, θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων τουρισμού και αναψυχής και θα οδηγήσει σε θέσεις εργασίας και άμβλυνση των κοινωνικών προβλημάτων. Ήδη με τις υφιστάμενες χρήσεις (επιχειρήσεις, καταστήματα, κατοικίες, καλλιέργειες, γήπεδο ποδοσφαίρου και αντισφαίρισης) υπάρχει αύξηση του κυκλοφοριακού φόρτου της οδού, με αποτέλεσμα να είναι αναγκαία η βελτίωση και η κυκλοφοριακή οργάνωσή της.

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν με την πράξη «Ανάπλαση οδού Πλαστήρα» είναι:

 • Η κατασκευή ενός ισόπεδου κυκλικού κόμβου, στη θέση του υπάρχοντα τετρασκελούς ισόπεδου κόμβου, στη συμβολή της παραποτάμιας οδού Αρτέμιδος, της οδού Ευαγγελιστρίας, της οδού Νικολάου Πλαστήρα και της συνέχειας της οδού Αρτέμιδος προς τον αθλητικό χώρο του Δήμου Καλαμάτας
 • Η εφαρμογή Τυπικής Διατομής Κύριας Συλλεκτήριας Οδού, που διατρέχει περιοχές Εκτός Σχεδίου Πόλης με βασική λειτουργία τη
 • σύνδεση και με δυνατότητα εξυπηρέτησης παροδίων ιδιοκτησιών, στην οδό Νικολάου Πλαστήρα και συγκεκριμένα της εφαρμογής δίιχνης τυπικής διατομής, με θέσεις στάθμευσης στα δεξιά της οδού και ποδηλατόδρομο μήκους 390 μ. επί του αριστερού πεζοδρομίου.
 • Η σήμανση – ασφάλιση της οδού Νικολάου Πλαστήρα και του Ισόπεδου Κυκλικού Κόμβου, για βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας και του επιπέδου λειτουργικότητας της οδού.
 • Η κατασκευή κλειστού δικτύου ομβρίων κατά μήκος της οδού για την αποστράγγιση – αποχέτευση του καταστρώματος και των παροδίων ιδιοκτησιών.
 • Ο ηλεκτροφωτισμός της οδού Ν. Πλαστήρα και του ισόπεδου κυκλικού κόμβου.
 • Η κατασκευή μικρών τεχνικών έργων (κρασπεδόρειθρα, πεζοδρόμια κ.ά.).


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Φυτεύονται νέα δέντρα στην Καλαμάτα για αύξηση του πρασίνου στην πόλη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Νέδοντος
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Δήμος Καλαμάτας στη διαρκή προσπάθεια για αύξηση του πρασίνου στην πόλη επιχειρεί νέα φύτευση δένδρων στην περιοχή του χώρου στάθμευσης επί της Νέδοντος, δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών Υπηρεσιών οι ερασιτέχνες φυτωριούχοι τροπικών φυτών κ. Χρίστος Γεωργιόπουλος – Ιατρός και ο κ. Παναγιώτης Δημόπουλος – Τεχνολόγος Γεωπόνος προσφέρθηκαν να δωρίσουν τα φυτά που θα φυτευτούν στον παραπάνω χώρο.

Τα προς φύτευση φυτά είναι Χορίζιες (Chorisia speciosa) και Ερυθρίνες (Erythina caffra ή Erythina crysta-galli).

Τις επόμενες μέρες θα γίνει η φύτευση με την επίβλεψη του επιστημονικού προσωπικού της Δ/νσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών και των δωρητών των νέων φυτών.

Η αποδοχή της δωρεάς στόχο έχει να μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα του πρασίνου στην πόλη (εμπλουτισμός του πρασίνου με νέα είδη ανθοφορούντα μακριάς περιόδου, για περισσότερο χρώμα στην πόλη μας, για ψυχική συναισθηματική ανάταση  κατοίκων και επισκεπτών, για περισσότερο δροσισμό, για περισσότερο οξυγόνο, για μεγαλύτερη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα, για μεγαλύτερο έλεγχο των αιωρούμενων σωματιδίων-ρύπων), αλλά και για να αναδείξει την εθελοντική προσφορά συμπολιτών μας, που πέρυσι δώρισαν πάλι στο Δήμο πάνω από σαράντα (40) δένδρα ανεπτυγμένα για να φυτευτούν στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, στον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού, στον περιβάλλοντα χώρο του Νέου Δημαρχείου, στην Κεντρική Πλατεία και στην περιοχή ανάπλασης Αριστομένους.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΑΡΤΕΡΙΩΝ ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΝΕΔΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑ

Επίσης, στη διαμόρφωση των παρτεριών στην συμβολή των οδών Νέδοντος και Κεφάλα έως την Ιατροπούλου προχωρά με συνεργείο αυτεπιστασίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου.

Το εργατοτεχνικό προσωπικό με τον μηχανικό εξοπλισμό του Δήμου προβαίνει σε επιχωμάτωση και διαμόρφωση των παρτεριών, ενώ προβλέπεται κατασκευή αρδευτικού δικτύου, φυτεύσεις, τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού και σπορά χλοοτάπητα από τα συνεργεία των Δ/νσων Γεωτεχνικών και Τεχνικών Υπηρεσιών.

Νέδοντος

Νέδοντος


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ