Connect with us

Μαγειρική

Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Χοιρινό ψιλοκομμένο στον φούρνο με κρεμμύδια και μουστάρδα 1

Υπέροχο και εύκολο το χοιρινό αυτό, με την αψάδα της μουστάρδας να ισορροπείται απο τη γλύκα των ψημένων κρεμμυδιών.

Υλικά
700 γρ. λαιμός χοιρινός, σε λεπτές φέτες πάχους 0,5 εκ.
2 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδου, ελαφρά κοπανισμένες
60 γρ. μουστάρδα πικάντικη
1 κουτ. σούπας πάπρικα καυτερή
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
1 κουτ. γλυκού θυμάρι
φέτες από 1 λεμόνι
60 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το κρέας με τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη μουστάρδα, την πάπρικα, το καγιέν (αν βάλουμε), αλατοπίπερο και το ελαιόλαδο. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε το κρέας στην άκρη για περίπου 30 λεπτά, να μαριναριστεί.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200° C, στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα. Απλώνουμε το χοιρινό μαζί με τη μαρινάδα στο ταψί, σε μία στρώση. Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το κρέας να «αρπάξει» λίγο απέξω, αλλά να παραμείνει ζουμερό μέσα.

Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, σκορπίζουμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού και σερβίρουμε. Συνοδεύουμε με ξεροψημένες πίτες για σουβλάκι και πράσινη σαλάτα.

Στο ποτήρι μας: Τα κρεμμύδια αγαπούν το κόκκινο χρώμα! Φρέσκα Αγιωργίτικα ή Merlot ή μια μπίρα red ale.

Συνταγή: Νένα Ισμυρνόγλου

ΠΗΓΗ

Μαγειρική

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 6

10 συνταγές για μακαρονάδες

Μία πρόχειρη ματιά στα καρότσια όσων επισκέφθηκαν αυτές τις ημέρες τα σουπερμάρκετ για προμήθειες, αποδεικνύει ότι τα ζυμαρικά είναι η πιο δημοφιλής επιλογή για την περίοδο του εγκλεισμού στο σπίτι. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί πώς θα τα μαγειρέψετε;

Εμείς κάναμε μία γρήγορα έρευνα στην πλούσια γκάμα συνταγών μας για ζυμαρικά και ξεχωρίσαμε 10 νόστιμες και κυρίως εύκολες συνταγές, που θα σας λύσουν τα χέρια. Εννοείται, ότι δεν παραλείψαμε και κάποιες νηστίσιμες…

Μακαρονάδα με κιμά κλασική

Πιστεύουμε ότι κάθε λίστα με συνταγές ζυμαρικών, οφείλει να ξεκινάει με την πιο κλασική και αγαπημένη όλων -τη μακαρονάδα με κιμά! Εύκολη, γρήγορη και σίγουρο ότι αρέσει σε όλη την οικογένεια.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 7

Λινγκουίνι με τόνο και λεμονάτη σάλτσα

Εύκολη, νόστιμη και υγιεινή συνταγή που θα φτιάξετε σε 25 μόλις λεπτά! Γιατί μπορεί να περνάτε πολύ χρόνο μέσα στο σπίτι αυτές τις μέρες, αλλά δεν είναι ανάγκη να τον ξοδεύετε όλο στην κουζίνα…

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 8

Μανιάτικη τσουχτή

Με λιγοστά υλικά που συνήθως έχετε στο σπίτι, ανεξαρτήτως προμηθειών για καραντίνα, μπορείτε να φτιάξετε μια από τις πιο απολαυστικές ελληνικές μακαρονάδες, την τσουχτή ή αλλιώς μακαρόνια με αβγά τηγανητά.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 9

Ταλιατέλες με μανιτάρια

Για τους vegans και για όσους νηστεύουν, αυτή η πληθωρική μακαρονάδα με ταλιατέλες είναι η τέλεια επιλογή!

Αmatriciana στο μπαμ!

Μία πικάντικη μακαρονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη, ειδικά όσο ο καιρός κάνει ακόμη «παιχνίδια»!

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 10

Μακαρονάδα με φέτα

Η επιτομή της απλότητας και της νοστιμιάς αυτή η μακαρονάδα! Προσοχή μόνο με το αλάτι αν η φέτα που έχετε στο ψυγείο είναι πολύ αλμυρή.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 11

Τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα

Να βάλουμε και ένα ζυμαρικό στο φούρνο, αυτές τις μέρες. Επιλέγουμε τορτελίνια με μπρόκολο και παρμεζάνα, που είναι τόσο νόστιμα ώστε θα πείσουν ακόμη και τα παιδιά να φάνε λαχανικά.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 12

Ταλιατέλες με γαλοπούλα και ντομάτα

Χορταστική και απολαυστική μακαρονάδα που αρέσει πολύ και στα παιδιά. Αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε τη γαλοπούλα με κοτόπουλο.

10 συνταγές για μακαρονάδες που θα σας κάνουν να μην θέλετε να βγείτε από το σπίτι 13

Λιγκουίνι με γαρίδες, ντομάτα, κάππαρη και βασιλικό

Μία μακαρονάδα με θαλασσινά μας έλειπε. Άλλωστε, μέσα στη Σαρακοστή είναι κλασική επιλογή. Από τις πιο αγαπημένες μας προτάσεις το λιγκουίνι με γαρίδες!

Μακαρονάδα με κολοκυθάκια και βασιλικό

Η πιο αγαπημένη μας μακαρονάδα με λαχανικά, που φτιάχνεται στη στιγμή, με ελάχιστα υλικά και η γεύση της απλά δεν παίζεται!

 

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ 14

Συνταγές για πατάτες

1.
Μπορείς να βράσεις τις πατάτες με την φλούδα τους για αρκετή ώρα πριν την ανοίξεις στη μέση και τη γεμίσεις με τυρί και αλλαντικά.

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ 15

2.
Μπορείς να κάνεις έναν φανταστικό πουρέ! Δες μια φανταστική συνταγή στο παρακάτω βίντεο.

3.
Μπορείς να τις βάλεις στο φούρνο για μια εναλλακτική πατατα country!

4.
Μπορείς φυσικά να τις κόψεις, με τη φλούδα τους σε κομμάτια και να τα τηγανίσεις σε καυτό λάδι!

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ 16

5.
Μπορείς να την κόψεις και να την κάνεις σουβλάκι ή όπως το λένε οι Αμερικάνοι “tornado”!

Συνταγές για τις πιο νόστιμες πατάτες που έφαγες ποτέ 17

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πως να φτιάξουμε Σκορδόψωμο γεμιστό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πως να φτιάξουμε Σκορδόψωμο γεμιστό 18

Σκορδόψωμο γεμιστό

Υλικά

Για τη ζύμη

1/3 κούπας χλιαρό νερό

1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά

1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη

1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο επιπλέον για το άνοιγμα της ζύμης

¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για την ξεκούραση του ζυμαριού στο μπολ

Για τη γέμιση

¼ κούπας λιωμένο βούτυρο

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Μοτσαρέλα τριμμένη κατά βούληση (περίπου 200γραμμάρια)

¼ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη

Λίγες νιφάδες μπούκοβο (προαιρετικά)

¼ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε 5 λεπτά να δράσει η μαγιά και προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι και το γάλα σκόνη. Ζυμώνουμε καλά για 5 λεπτά περίπου αφού προσθέσουμε το ελαιόλαδο και σχηματίζουμε μια μπάλα ζυμαριού. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το μπολ και τοποθετούμε το ζυμάρι, σκεπασμένο με ζελατίνα, σε ζεστό μέρος, για μία περίπου ώρα μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

Όταν είναι έτοιμο, το ζυμώνουμε λίγο για να ξεφουσκώσει και με τη βοήθεια λίγου αλευριού το ανοίγουμε σε στρογγυλό σχήμα, όπως την πίτσα. Το τοποθετούμε σε μικρό αντικολλητικό ταψάκι, καλά λαδωμένο ή στρωμένο με λαδόκολλα.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση

Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο βούτυρο, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά. Αλείφουμε με τη βοήθεια ενός πινέλου τη ζύμη μας, προσέχοντας να μην πάει μέχρι την άκρη για να μπορέσουμε να κλείσουμε τις άκρες. Προσθέτουμε στη μισή μεριά τη μοτσαρέλα, τη ρίγανη και το μπούκοβο και διπλώνουμε στη μέση, σχηματίζοντας ένα ημικύκλιο. Σφραγίζουμε και πατάμε καλά τις άκρες, βάζοντας και λίγο νεράκι για να κολλήσουν.

Αλείφουμε την επιφάνεια με το υπόλοιπο σκορδοβούτυρο που έχει περισσέψει, πασπαλίζουμε με πάπρικα, χαράζουμε ελαφρά σε λωρίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά (ή μέχρι να ροδίσει) περίπου στους 180ο βαθμούς.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ