Connect with us

Μεσσηνία

Business stories: Καινοτομία στην Πράξη!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Business stories: Καινοτομία στην Πράξη! 5
Κοινοποιησέ το

Business stories: Καινοτομία στην Πράξη!

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου και η οικογενειακή επιχείρηση από την Καλαμάτα που διευθύνει είναι μεταξύ των συμμετεχόντων στο Innovation on FireΔιακρίσεις Καινοτομίας 

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου και η εταιρεία που διευθύνει η οικογενειακή Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ από την Καλαμάτα είναι από τους εκείνους που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν στις διαδικασίες του Innovation on Fire – Διακρίσεις Καινοτομίας, μια από τις παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του StartupNow Forum 2019 (Τρίτη 23 Οκτωβρίου στις 7 το απόγευμα στη Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι).

Με την διοργάνωση αυτής της παράλληλης εκδήλωσης στο πλαίσιο του StartUpNow Forum  εγκαινιάζεται η δράση της πρωτοβουλίας Innovation on Fire – Διακρίσεις Καινοτομίας. Πρόκειται για μια νέα πρωτοβουλία του Ideas Lab με τη συνεργασία της ομάδας Beyond Exports (Διομήδης Θεοχαρόπουλος και Δημήτρης Μητράκος) και την στήριξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (Σταύρος Ζωγραφάκης, Καθηγητής, Αντιπρύτανης Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης) και της Πανελλήνιας Ένωσης Τεχνολόγων Επιστημόνων Τροφίμων – ΠΕΤΕΤ ( Ιωάννης Σμαρνάκης, πρόεδρος του Κεντρικού Δ.Σ).

Πιο συγκεκριμένα, το Innovation on Fire – Διακρίσεις Καινοτομίας αποτελεί ένα ανοικτό, δημόσιο workshop ανάδειξης και προβολής εξαίρετων παραδειγμάτων καινοτομίας στη πράξη από ελληνικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα.

Όλες οι επιχειρήσεις που επιλέχθηκαν να συμμετάσχουν κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο υπερασπίζοντας τις επιλογές τους και αναδεικνύοντας από την πλευρά τους εκείνα τα εγχειρήματα που κατέληξαν σε επιτυχημένα παραδείγματα Καινοτομίας στην Πράξη!

Business stories: Καινοτομία στην Πράξη! 6

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου με την σειρά προϊόντων που φέρει την εμπορική ονομασία Kalamata Papadimitriou έδωσε τις εξής απαντήσεις στο ερωτηματολόγιο των διοργανωτών.

Α) Διατυπώστε το βασικό σας επιχείρημα για την επιλογή σας ( προϊόν – δραστηριότητα/δραστηριότητες- δέσμη αποφάσεων);

Η εταιρία μας μεταλλάχθηκε από προμηθευτής Α΄ύλης κορινθιακής σταφίδας για 77 συναπτά έτη σε παραγωγό σαλτσών προστιθέμενης αξίας με βάση την κορινθιακή σταφίδα. Τα προϊόντα αυτά είναι το βαλσαμικό ξίδι, η κρέμα βαλσαμικού, η μουστάρδα και πρόσφατα η κέτσαπ και παράγονται όλα με βασικό συστατικό το βαλσαμικό από κορινθιακή σταφίδα.

Β) Προσδιορίστε τον θετικό αντίκτυπο της επιλογής σας για την ίδια την επιχείρηση σας αλλά και το μέλλον της στην αγορά;

Ο κλάδος της κορινθιακής σταφίδας ως α ύλη, παρότι ήταν ο πλέον παραδοσιακός εξαγώγιμος αγροτικός κλάδος της χώρας μας, έχει φθίνουσα πορεία τα τελευταία 25 χρόνια. Οι επιλογές μας λοιπόν ήταν είτε να συρρικνώσουμε δραστικά την εταιρεία μας είτε να δραστηριοποιηθούμε σε νέους κλάδους παραγωγής. Επιλέξαμε το 2ο, παρουσιάζοντας προϊόντα που φέρνουν καινοτομίες στην κατηγορία τους ή αποτελούν εξολοκλήρου νέες κατηγορίες όπως η κρέμα βαλσαμικού.

Γ) Ποιες διαθέσιμες δυνάμεις / δυνατότητες που χρειάσθηκε να κινητοποιήσετε για την επιτυχή έκβαση της επιλογής της αλλά και οι αλλαγές σε οργανωτικό, λειτουργικό και επιχειρηματικό επίπεδο που την συνόδευσαν;

Το 1ο βήμα που απαιτήθηκε ήταν να διακρίνουμε τις δεξιότητες αλλά και τις αδυναμίες μας. Μας βοήθησε σε αυτό καθοριστικά ο θεσμός του mentoring από τον διεθνή οργανισμό Endeavor. Κατόπιν, συντάξαμε ένα στρατηγικό σχέδιο το οποίο και ακολουθούμε αποφασιστικά. Είναι πολύ πιο εύκολο να πάρεις τις κρίσιμες αποφάσεις και να στηρίξεις τις μεγάλες αλλαγές όταν έχεις συζητήσει πρώτα για αυτές διεξοδικά με ανθρώπους που διαθέτουν σημαντική εμπειρία στον κλάδο των τροφίμων.

Δ) Εν τέλει, τι είναι και πως προσδιορίζεται η έννοια της Καινοτομίας στη Πράξη;

Στην δική μας περίπτωση, ο τρόπος που εφαρμόζουμε την καινοτομία στην πράξη είναι σχετικά απλός: Ξεκινάμε από τη θέση του καταναλωτή. Σκεφτόμαστε τι περισσότερο θα θέλαμε από ένα προϊόν που καταναλώνουμε – σε σχέση με τις υπάρχουσες διαθέσιμες επιλογές – και κατόπιν εξετάζουμε αν παραγωγικά είναι εφικτό. Όλα μας τα προϊόντα βασίζονται στην αρχή ότι εισφέρουν κάτι παραπάνω και κάτι καλύτερο στην κατηγορία τους.

Business stories: Καινοτομία στην Πράξη! 7

Οι επιχειρήσεις που έχουν επιλεγεί για να συμμετάσχουν στη σχετική διαδικασία υπερβαίνουν τις 20 – καλύπτουν δε, ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, είναι μικρές και μεγάλες, νέες και καθιερωμένες, τοπικές αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας που έχουν τον τρόπο αλλά και την διάθεση  να υπερασπιστούν την δική τους καινοτομία στη πράξη μέσα από τις επιλογές τους – επιχειρηματικές, παραγωγικές, εμπορικές κλπ.

Στη διαδικασία του ανοικτού και δημόσιου διαλόγου  συμμετέχουν ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και managers, εξειδικευμένοι επαγγελματίες της αγοράς του marketing και της επικοινωνίας, ερευνητές και δημοσιογράφοι (το Σώμα των Εμπειρογνωμόνων) καθώς και οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων που έχουν επιλεγεί και ενταχθεί στο πρόγραμμα. Οι τελευταίες κλήθηκαν να απαντήσουν σε ένα ερωτηματολόγιο προκειμένου να υποστηρίξουν με το δικό τους τρόπο την επιλογή τους για την Καινοτομία στην Πράξη!

Business stories: Καινοτομία στην Πράξη!

Πηγή: Protagon.gr

 


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 20
Κοινοποιησέ το

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 21

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 22

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 23

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 24

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 25

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 26
Κοινοποιησέ το

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 27

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 28

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 29

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 30
Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ