Connect with us

Πολιτικά

Αυτοί είναι οι 6 βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αυτοί είναι οι 6 βουλευτές που θα στηρίξουν την κυβέρνηση 1

Ο Πάνος Καμμένος απέσυρε την στήριξή του στην κυβέρνηση εξαιτίας της Συμφωνίας των Πρεσπών και ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής, προκειμένου η κυβέρνηση να συνεχίσει το έργο της, με πρώτη πράξη την κύρωση της Συμφωνίας.

Το τοπίο θα έχει ξεκαθαρίσει την Τετάρτη το βράδυ αν και δεν αναμένονται εκπλήξεις. Ο πρωθυπουργός απέστειλε την επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή του να ζητήσει την επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης της Βουλής στην κυβέρνησή του.

Ο Νίκος Βούτσης στη σημερινή έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων στις 10:00 θα εισηγηθεί την έναρξη της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση την Τρίτη, αργά το μεσημέρι με ορίζοντα ολοκλήρωσης την Τετάρτη το βράδυ, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η ψηφοφορία. Από ό,τι φαίνεται, ο Αλέξης Τσίπρας έχει εξασφαλίσει τη δέσμευση έξι βουλευτών που δεν ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Κι αυτό μετά από την παραδοχή του Νίκου Παππά στον τηλεοπτικό σταθμό Open ότι σε περίπτωση που δεν συγκεντρωθεί ο αριθμός των 151 βουλευτών, η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάει –όχι υποχρεωτικά άμεσα– σε εκλογές. Και ο ίδιος, άλλωστε, ο πρωθυπουργός έχει θέσει τον πήχη στις 151 ψήφους για την παροχή εμπιστοσύνης. Σε περίπτωση μη συγκέντρωσης θα προχωρήσει «εν ευθέτω χρόνο και συντεταγμένα απόλυτα σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες».

Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θεωρείται βέβαιο ότι θα προστεθούν η υφυπουργός Κατερίνα Παπακώστα και τρεις βουλευτές των ΑΝΕΛ, οι οποίοι έχουν ήδη γυρίσει την πλάτη τους στον Πάνο Καμμένο. Πρόκειται για τον Θανάση Παπαχριστόπουλο που για λόγους σκοπιμότητας παραμένει ακόμα στους ΑΝΕΛ, ο Βασίλης Κόκκαλης και η Έλενα Κουντουρά. Οι δύο τελευταίοι αναμένεται, μάλιστα, να διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ αφενός λόγω της παραμονής τους στην κυβέρνηση, αφετέρου λόγω της θετικής ψήφου που θα της δώσουν.

Ο Κώστας Ζουράρις είναι η πέμπτη προσθήκη, αν και αποτελεί ιδιαίτερη περίπτωση. Από τη μία στηρίζει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και καταψηφίζει την Συμφωνία των Πρεσπών. Από την άλλη για προσωπικούς και ιδεολογικούς λόγους δεν θέλει να καταψηφίσει «μία αριστερή κυβέρνηση». Ο ίδιος, μάλιστα, έχει ενημερώσει τον Πάνο Καμμένο, με τον οποίο συνεχίζουν να συμπλέουν και να διατηρούν άριστες σχέσεις.

Ο Σπύρος Δανέλλης είναι σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες ο αναγκαίος 151ος. Προέρχεται από το Ποτάμι, αλλά εδώ και πολύ καιρό έχει ανοίξει πανιά με προορισμό τον ΣΥΡΙΖΑ. Στην χθεσινή εκδήλωση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, την ώρα που πήρε τον λόγο, στην αίθουσα εισήλθε ο πρωθυπουργός. Ο βουλευτής του Ποταμιού καταχειροκροτήθηκε τόσο πριν ξεκινήσει να μιλάει όσο και όταν είπε τα εξής: «Η στάση μου είναι αυτονόητη. Αυτά μου επιβάλλει η συνείδηση μου και η συνέπεια μου σε αυτά που διατύπωνα τα πέτρινα χρόνια του ‘92. Επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ και να ευχαριστήσω για την πρωτοβουλία σας και την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση. Να σας συγχαρώ και για την επιλογή μιας εξαιρετικής ημέρας. Ουδέν τυχαίο στη ζωή τούτη».

Να θυμίσουμε ότι το Ποτάμι έχει θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας προκειμένου οι βουλευτές του να πουν «όχι» στην ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση.Τη στήριξη βουλευτών από τους ΑΝ.ΕΛ. και το Ποτάμι θα χρειαστεί ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να συγκεντρώσει τους 151 για την ψήφο εμπιστοσύνης. Και κάποιοι από αυτούς είναι πρόθυμοι να του τη δώσουν

Αλλοι οι 151 της ψήφου εμπιστοσύνης και άλλοι οι 151 των Πρεσπών. Οπως λέει και ο σοφός λαός, άλλα τα μάτια του λαγού κι άλλα της κουκουβάγιας. Οι πρόθυμοι βουλευτές για να παρατείνουν τον βίο της κυβέρνησης Τσίπρα έχουν ο καθένας τη δική του ιστορία. Αλλος μικρότερη, άλλος μεγαλύτερη, αλλά οι περισσότεροι με ένα κύριο χαρακτηριστικό: την ευκολία με την οποία άλλαζαν στη ζωή τους τις… πολιτικές σχέσεις.

Πολιτικά

Ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης συγχαίρει την Καπνοβιομηχανία Καρέλια

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

χρυσομαλλης

Μίλτος Χρυσομάλλης – Καπνοβιομηχανία Καρέλια

Αισθάνομαι την ανάγκη να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τη Μεσσηνιακή Καπνοβιομηχανία Καρέλια Α.Ε. και φυσικά την οικογένεια Καρέλια, για την άμεση ανταπόκρισή της στην προσπάθεια της κυβέρνησης να θωρακίσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας στον αγώνα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού. Δε χρειάστηκε παρά ελάχιστος χρόνος για να αποδείξει έμπρακτα την αλληλεγγύη και την κοινωνική της ευαισθησία, δωρίζοντας 50 πλήρως εξοπλισμένους σταθμούς Μονάδας Εντατικής Θεραπείας, ένας αριθμός που αντιστοιχεί σχεδόν στο 10% των υφιστάμενων κλινών στη χώρα μας.

Σε μια περίοδο που όλοι μας δοκιμαζόμαστε από τις συνέπειες της πανδημίας και καλούμαστε στο πλαίσιο της ατομικής μας ευθύνης να συνεισφέρουμε με τον τρόπο μας στην προστασία του υπέρτατου αγαθού της Υγείας, η προσφορά της οικογένειας Καρέλια είναι ακόμα μια τρανή απόδειξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά την υγειονομική κρίση και σύντομα να την ξεπεράσουμε.

Και πάλι συγχαίρω την οικογένεια Καρέλια για τη σημαντική συμβολή της στην κοινή μας προσπάθεια και ελπίζω η προσφορά της να συνεχίζει να βρίσκει μιμητές.

Μίλτος Χρυσομάλλης
Βουλευτής Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Στήριξη Μαντά στο αίτημα Νίκα για το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Στήριξη Μαντά στο αίτημα Νίκα για το Παναρκαδικό ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό 14

Περικλής Μαντάς – Παναρκαδικό νοσοκομείο

Την πλήρη στήριξή του παρέχει ο βουλευτής Μεσσηνίας Περικλής Μαντάς στο αίτημα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα για ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε σχετική του Αναφορά Κοινοβουλευτικού Ελέγχου προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, ο κ. Μαντάς αναφέρεται στο μεγάλο γεωγραφικό και πληθυσμιακό εύρος που καλύπτει η 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια), στην οποία εντάσσεται και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Επίσης ο κ. Μαντάς σημειώνει ότι τα νοσοκομεία του Ρίου και των Ιωαννίνων που έχουν οριστεί έως σήμερα ως νοσοκομεία αναφοράς, απέχουν μεγάλη απόσταση για πολλούς πολίτες της Πελοποννήσου.

Από την άλλη μεριά και όπως αναφέρει ο βουλευτής, «ο ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας».

 

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

 

ΑΝΑΦΟΡΑ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ

 

ΘΕΜΑ: «Ορισμός Παναρκαδικού Νοσοκομείου ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου»

 

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Σας διαβιβάζω τη με ημερομηνία 31-03-2020 επιστολή του Περιφερειάρχη Πελοπονήσσου Παναγιώτη Νίκα, με την οποία αιτείται τον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

 

Όπως αναφέρεται στην επιστολή του Περιφερειάρχη, στην 6η ΥΠΕ (Υγειονομική Περιφέρεια) στην οποία υπάγεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, υπάρχουν μόνο δύο (2) Νοσοκομεία Αναφοράς, ένα στο Ρίο και ένα στα Ιωάννινα. Μάλιστα είναι γεγονός ότι η 6η ΥΠΕ καλύπτει μια πολύ μεγάλη γεωγραφική και πληθυσμιακή περιοχή, μια και ουσιαστικά σχετίζεται με την περιοχή που καλύπτουν τέσσερεις (4) Περιφέρειες της χώρας.

 

O ορισμός του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19 θα δώσει τη δυνατότητα καλύτερου επιμερισμού των πιθανών μελλοντικών κρουσμάτων της νόσου και θα υποστηρίξει υγειονομικά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους πολίτες της Πελοποννήσου, διασφαλίζοντας ότι θα υπάρχει ένα μεγάλο, σύγχρονο και οργανωμένο νοσοκομείο σε κοντινή απόσταση από τις εστίες τους, για τη μεγάλη πλειοψηφία των κατοίκων της Περιφέρειας.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, παρακαλώ όπως εξετάσετε τη δυνατότητα ικανοποίησης του αιτήματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου και προβείτε στον ορισμό του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης ως επιπλέον Νοσοκομείο Αναφοράς για τον κορωνοϊό COVID-19.

 

  Ο αναφέρων Βουλευτής
 
  Περικλής Μαντάς

Βουλευτής Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Πολιτικά

Επείγει η επανεξέταση από το Υπουργείο Εσωτερικών αποφάσεών του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

bouza

ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ

Περιφερειακή Σύμβουλος Πελοποννήσου -Πρώην Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας

Οι κίνδυνοι στην πορεία και εξέλιξη ενός δημοκρατικού θεσμού από αυταρχικές συμπεριφορές, είναι μεγάλοι.
Ενίοτε η κατ΄επίφασιν δημοκρατικότητα στην πορεία ενός εκλεγμένου δημοκρατικού οργάνου, οδηγεί σε φθίνουσα ανάπτυξη έναν τόπο. Η αυτοδιοίκηση αυτοπροσδιορίζεται κυρίως ως συλλογικότητα, ως αυτή που μέσω των οργάνων της αφουγκράζεται εκ του σύνεγγυς τις ανάγκες της κοινωνίας και ως αυτή που έχει υποχρέωση άνευ άλλης σκέψης, τήρησης όσων αποφασίζουν τα ανώτερα όργανα διοίκησης, που είναι τα αιρετά συμβούλια. Επ΄ουδενί η αυτοδιοίκηση είναι μοναρχία και αυτή που μπορεί να ενεργεί, σύμφωνα με τα θέλω και τις ανάγκες του ενός.

Με αυτές τις σκέψεις περί του ρόλου της αυτοδιοίκησης και λόγω του ότι είναι αυτή, στην οποία προσβλέπουν οι τοπικές κοινωνίες για επίλυση προβλημάτων, απαιτείται αλλαγή πλεύσης, από το αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών.
Εκ του αποτελέσματος ενεργειών και αυθαιρεσιών που δυστυχώς είναι απόλυτα εμφανείς, απαιτείται επαναπροσδιορισμός κάποιων αποφάσεων.

Δεν μπορεί να κυριαρχεί της νομιμότητας και της δημοκρατικότητας στη λειτουργία των αιρετών οργάνων κ.Θεοδωρικάκο, Υπουργέ των Εσωτερικών, μόνο η δήθεν κομματική συμπόρευση, κάτι που στις μέρες και στα γεγονότα που ζούμε, φαντάζει απόλυτα μηδαμινή και άνευ σημασίας.

Η ζωή όπως την ξέραμε άλλαξε, οι προτεραιότητες το ίδιο, οι οικονομικοί πόροι συρρικνώνονται και οι αντοχές της Πολιτείας αδυνατίζουν, με επιπτώσεις σε όλους τους πολίτες. Δεν μπορεί εν μέσω τέτοιας καταιγίδας, κάποιοι να σφυρίζουν αδιάφορα, ούτε να κατασπαταλούν πόρους σε άχρηστες δράσεις, όταν η κοινωνία περιμένει απτό έργο.
Σας ζητώ να αυστηροποιήσετε τις διαδικασίες αναθέσεων της αυτοδιοίκησης σε ιδιώτες, την οποία ατυχώς απλοποιήσατε και να επιβάλλετε την αυστηρότητα στη λογοδοσία σε όλες τις ενέργειες των αιρετών.

Να εμπιστευθείτε τη βούληση των πολιτών και κατ΄επέκταση τα αιρετά συμβούλια που δυστυχώς απαξιώσατε, τα οποία πρέπει να επικυρώνουν, να ελέγχουν και να δεσμεύουν τις διοικήσεις και να αντιληφθείτε πως η δύναμη που δίνει ο λαός κάθε 4 χρόνια σε όλες τις βαθμίδες αιρετής διοίκησης, είναι εντολή για διαφάνεια και δημοκρατική συμπεριφορά.
Να αξιολογήσετε αυστηρά και με διαφάνεια κάθε ευρώ που δίνεται και μάλιστα αυτήν την περίοδο, διότι πέραν των τύπων, υπάρχει και η ουσία και το ηθικόν του πράγματος που δυστυχώς κάποιες φορές, καταστρατηγείται.

Η περίοδος που διανύει η ανθρωπότητα και η Χώρα μας, είναι ενδεικτική των όσων αναφέρω. Όταν έχουν ανασταλεί κομβικές οικονομικές δραστηριότητες στην πατρίδα μας, επειδή ευστόχως η Κυβέρνηση έθεσε τον παράγοντα άνθρωπο πάνω από κάθε άλλη παράμετρο, δεν μπορεί κάποιοι με τις …πλάτες μίας παρακμιακής κομματικής νομενκλατούρας να κατασπαταλούν πόρους και να συνεχίζουν τακτικές που προσβάλουν τη δημοκρατία μας .

Επιληφθείτε προκειμένου να διασώσετε ότι μπορείτε από την αυτοδιοικητική αξιοπιστία.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ