Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Αξιοποίηση των δωρεών, αναβάθμιση του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Η αναβάθμιση των υποδομών του 1ου Ειδικού Σχολείου Καλαμάτας συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και στη φετινή σχολική χρονιά παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες που παρουσιάστηκαν εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Η διευθύντρια του σχολείου κ. Πιπερίδου Ελένη με δηλώσεις της εκφράζει την ικανοποίηση της για όσα επιτεύχθηκαν σε μια δύσκολη χρόνια και ευχαριστίες προς όσους βοήθησαν:

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

“Παράλληλα με το εκπαιδευτικό έργο, καταφέραμε να αξιοποιήσουμε σε μεγάλο βαθμό μέρος των χρηματικών προσφορών της “Καπνοβιομηχανίας Καρέλια”  και των υπολοίπων δωρητών προσφέροντας στους μαθητές καλύτερες συνθήκες και περισσότερες ευκαιρίες. Θέλω να ευχαριστήσω καταρχάς την “Καπνοβιομηχανίας Καρέλια” και όλους  του δωρητές γιατί χωρίς τις προσφορές τους  δεν θα μπορούσαμε να έχουμε όλες αυτές τις επιπλέον υποδομές και δυνατότητες.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το Σύλλογο Διδασκόντων και το προσωπικό του σχολείου που εργάστηκαν σκληρά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς για την άψογη συνεργασία που είχαμε, τις τοπικές αρχές για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για την προβολή του έργου και την  ανάδειξη των αναγκών του ειδικού σχολείου”.

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας

Συγκεκριμένα την τρέχουσα σχολική χρονιά έγιναν τα παρακάτω έργα και ολοκληρώθηκαν οι εξής προμήθειες:

 

1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας1) Βάψιμο εσωτερικά και εξωτερικά του σχολικού κτιρίου.

2) Ηλεκτρολογικές και υδραυλικές επισκευές.

3)Αγορά ηλεκτρικών συσκευών για τη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος.

4) Αγορά συσκευών κλιματισμού  στους χώρους που υπολείπονταν.

5) Αντικατάσταση του  κατεστραμμένου σκίαστρου (πάνελ) της εισόδου του σχολείου.

7) Επισκευή εξοπλισμού αίθουσας αισθητηριακής ολοκλήρωσης.

8) Αγορά pc , tablet και διαδραστικών πινάκων στις αίθουσες που υπολείπονταν.

9) Ανανέωση του συστήματος ασφαλείας του σχολείου και ανάθεση της φύλαξής του σε εταιρεία security λόγω του ακριβού εξοπλισμού που υπάρχει πλέον στο σχολείο.

10) Κατασκευή και τοποθέτηση σκίαστρου στον προαύλιο χώρο.

11) Αγορά και τοποθέτηση συστήματος σκίασης στις αίθουσες του Ειδικού Νηπιαγωγείου και του Ειδικού Δημοτικού.

12) Επιστρώθηκε ο προαύλιος χώρος των δύο σχολείων με ασφαλή χλοοτάπητα και χυτό τάπητα και τοποθετήθηκε ειδική κούνια “φωλιά”, όλα με πιστοποίηση ασφαλείας η οποία ήταν δωρεά του κατασκευαστή κ. Μιχάλη Τρουπάκη.

13) Αγορά εκπαιδευτικού –παιδαγωγικού υλικού και εκπαιδευτικών λογισμικών.

14)Ολοκληρώθηκε η διαμόρφωση των εσωτερικών χώρων με τοποθέτηση γυψοσανίδων για το διαχωρισμό αιθουσών λόγω της αύξησης των μαθητών του σχολείου.

15)Εξοπλίστηκαν με μικροέπιπλα (βιβλιοθήκες, συρταριέρες, αλλαξιέρες) οι αίθουσες.

Υπενθυμίζουμε  ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας έχει εγκρίνει την κατασκευή νέου σχολικού κτιρίου σε οικόπεδο ανατολικά του γηπέδου Μπαχράμη και ότι έχει εκπονηθεί και εγκριθεί η σχετική μελέτη κατασκευής από το Υπουργείο Παιδείας. Ενώ όμως αρχικά η κατασκευή του νέου κτιρίου είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα “Φιλόδημος” του υπουργείου Εσωτερικών, απεντάχθηκε με σκοπό την μελλοντική εκ νέου ένταξή του σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα.

 

Ειδησεις απο Καλαματα

Θρησκευτική πανήγυρη στο Εκκλησάκι της Αγίας Σκέπης στις 5 Ιουλίου 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εκκλησάκι της Αγίας Σκέπης

Εκκλησάκι της Αγίας Σκέπης

Ο Δήμος Καλαμάτας διοργανώνει θρησκευτική πανήγυρη στο Ναΰδριο της Αγίας Σκέπης, το πρωί της Κυριακής 5 Ιουλίου 2020, με Όρθρο και Θεία Λειτουργία, ενώ θα προηγηθεί Εσπερινός το απόγευμα του Σαββάτου, 4 Ιουλίου.

Το Εκκλησάκι, που ανηγέρθη το 1950, αποτελεί δημοτική περιουσία, ως Ναός του πρώην στρατοπέδου Παπαφλέσσα, που εκχωρήθηκε στο Δήμο Καλαμάτας μαζί με το μεγαλύτερο τμήμα του στρατοπέδου μετά τους σεισμούς του 1986.

Ο εορτασμός τελείται σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, την πρώτη Κυριακή μετά την εκκλησιαστική εορτή της καταθέσεως της Τιμίας Εσθήτος της Θεοτόκου στο Ναό των Βλαχερνών, στην Κωνσταντινούπολη (2 Ιουλίου). Θα τελεσθεί Αρτοκλασία, υπέρ υγείας και θείου φωτισμού του Δημάρχου, των λοιπών αιρετών και των εργαζομένων σε αυτόν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Εργασίες συντήρησης και τοποθέτηση νέων ανθόφυτων στην πλατεία Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας

Ολοκληρώνονται τις ημέρες αυτές οι εργασίες αντικατάστασης της υπάρδευσης στην Κεντρική Πλατεία της Καλαμάτας καθώς και η συντήρηση και τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα και ανθόφυτων. Επίσης προχωράει η συντήρηση των δύο σιντριβανιών, στο βόρειο τμήμα της πλατείας και στη θέση «ψαράκια» νότια, ενώ έχει προγραμματιστεί νέο πλύσιμο και καθαρισμός από την Υπηρεσία Καθαριότητας.

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Για τις εργασίες ενημερώθηκε σήμερα, Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020, σε επιτόπια επίσκεψη, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Γιάννη Μπάκα.

Υπενθυμίζεται ότι ο ανάδοχος του έργου, σύμφωνα με τη μελέτη της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, προέβη σε εργασίες ανακατασκευής και εγκατάστασης υπόγειου αρδευτικού δικτύου στην κεντρική πλατεία, με σκοπό την οικονομικότερη διαχείριση του νερού άρδευσης των φυτών και χλοοταπήτων και τοποθέτηση έτοιμου χλοοτάπητα.

Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας

Όσον αφορά την παρέμβαση που υπήρξε και το αναγκαίο όπως κρίθηκε από τους ειδικούς, κλάδεμα στις λεύκες της πλατείας, στο παρτέρι με τα αγάλματα, ήδη εξετάζεται η αντικατάσταση των δέντρων, καθώς η προσβολή τους από ξυλοφάγα έντομα στην περιοχή του λαιμού κρίνεται ως μη αναστρέψιμη. Η αντικατάσταση θα γίνει με όσο το δυνατόν πιο ανεπτυγμένα δένδρα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας αστέγων ψήφισε ομόφωνα η Κοινότητα Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τσώλης

Κοινότητα Καλαμάτας για κέντρο φιλοξενίας

Την πρόταση για κέντρο προσωρινής φιλοξενίας αστέγων εισηγήθηκε στην υπ’ αριθμ. 10/2020 συνεδρίαση του Συμβουλίου της Κοινότητας Καλαμάτας που Διεξάχθηκε την Τρίτη 30 Ιουνίου ο σύμβουλος της δημοτικής κοινότητας Καλαμάτας Τσώλης Γ. Ηλίας

Στην εισήγηση του ο κ. Τσώλης αναφέρθηκε στο διαχρονικό πρόβλημα που υπάρχει περιστασιακά στην Καλαμάτα με τους άστεγους που εμφανίζονται κατά καιρούς να κοιμούνται σε εγκαταλελειμμένα κτίρια κ τους δρόμους της πόλης,

στην πρόταση που κατέθεσε στο συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας έφερε ως παράδειγμα τα μη αξιοποιήσιμα κτήρια του Διοκλή όπισθεν του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος όπου με την κατάλληλη διαμόρφωση θα μπορούσαν να μετατραπούν σε ένα χώρο προσωρινής φιλοξενίας για τους άστεγους.

Επακολούθησε ψηφοφορία και το συμβούλιο της κοινότητας Καλαμάτας ψήφισε ομόφωνα για την δημιουργία του κέντρου φιλοξενίας αστέγων βρίσκοντας ως μια καλή επιλογή για αξιοποίηση τους συγκεκριμένους χώρους και η πρόταση θα μεταφερθεί στη δημοτική αρχή

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ