Connect with us

Events

Χριστουγεννιάτικη ”Πράξη Αγάπης” από τους φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής”.

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την Δευτέρα το μεσημέρι στις 17 Δεκεμβρίου 2018 παρέδωσαν τα είδη που συνέλεξαν στην πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Καλαμάτας κα. Αθηνά Σπανού και στην διευθύντρια του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου, κα. Ελένη Πιπερίδου.


Η παράδοση έγινε στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει :

Η Διοίκηση του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” οφείλει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου μας, που για 2η συνεχόμενη χρονιά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την συλλογή των πραγμάτων και των τροφίμων.
Επίσης ευχαριστούμε τις δασκάλες του Νηπιαγωγείου Λεϊκων Καλαμάτας, τους γονείς και τα νήπια, που μάζεψαν πράγματα και παιχνίδια για τα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας.
Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κα. Χρύσα Μπόσινα και τις δασκάλες κυρίες Δήμητρα Αποστολοπούλου και Βούλα Δικαίου, που ευαισθητοποίησαν τους γονείς του Νηπιαγωγείου και τα ίδια τα παιδιά.
Ευχόμαστε καλές γιορτές και καλή πρόοδο σε όλα τα παιδιά.


Κοινοποιησέ το

Events

Εκτόνωση ή ψυχαγωγία; Η αξιοποίηση των ναρκωτικών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο Πολυχώρος Δημιουργίας της ΚΝΕ “Μικρόβιο”- Γ. Βουβαλέας διοργανώνει διαδικτυακή εκδήλωση – συζήτηση με θέμα “Ψυχαγωγία ή εκτόνωση; Η αξιοποίηση των ναρκωτικών”, την Κυριακή 21 Γενάρη στις 19:00.


Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κατηφές υπεύθυνος του τμήματος κατά των ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ. Παρέμβαση θα κάνει ο ράπερ “Το Σφάλμα”

Για δηλώσεις συμμετοχήςmikrovioklmt@gmail.com


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Η Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας στο Φεστιβάλ Camino Contro Corrente

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Μια παραγωγή του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας που διοργάνωσε η K.E. ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, σε συνεργασία με τον σύλλογο ΤΕΡΨΙΣ, με την στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, ταξίδεψε στο 12ο Φεστιβάλ Camino Contro Corrente που διοργανώθηκε στο Camino al Tagliamento από τους Ricardo Vaglini, Francesco Zorzini και Valentina Merzi, το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021.

Το Φεστιβάλ αφορά κυρίως την σύγχρονη μουσική και δημιουργία αλλά ταυτόχρονα αποτελεί και μια ζωντανή «πλατφόρμα» κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Λόγω των ιδιαίτερα δύσκολων συνθηκών αυτή τη χρονιά το ταξίδι στην Βενετία έγινε διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του Φεστιβάλ στο Youtube.

«Η ΦΑΡΙΣ και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάζονται (partners) με το Φεστιβάλ Camino Contro Corrente στο πλαίσιο ενός πολιτιστικού προγράμματος της Regione Autonoma Friuli Venezia Giulia. Ευελπιστούμε σύντομα να μπορούμε να βρεθούμε και δια ζώσης», ανέφερε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, Στάθης Γυφτάκης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και την παρουσίαση του Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας στο link https://www.youtube.com/channel/UCxoSzZniYGd8Gu9lu4ADQww/videos?app=desktop&flow=grid&sort=p&view=0&fbclid=IwAR1oGvVbCbN6BDUpy37JMsDlG4-rCSJc79bJkZiz0AxZgVHMYbuYSvtYKlc .


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Στιγμές χαράς και αισιοδοξίας για τα παιδιά από το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και την Διεύθυνση Π.Ε. Μεσσηνίας (Εργαστήριο Βιωματικής Εκπαίδευσης), στο πλαίσιο του Πενταετούς Επιστημονικού του Προγράμματος πραγματοποίησε το τρίτο διαδικτυακό δημιουργικό εργαστήρι για παιδιά. Το δημιουργικό εργαστήρι έλαβε χώρα τη Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2020 και ώρα 19:00 και συμμετείχαν πάνω από 100 οικογένειες. Πρωταγωνιστής του εργαστηρίου ήταν ο Καραγκιόζης όπου παρουσίασε την παράσταση «Το μαγεμένο δέντρο και οι καλικάντζαροι». Η παράσταση πραγματοποιήθηκε από το Θέατρο Σκιών Δημητρακόπουλου.

Αυτό το εργαστήριο ήταν κάτι το διαφορετικό και το ξεχωριστό από τη φάση προετοιμασίας έως τη φάση της υλοποίησής του. Κατά τη διάρκεια της πρόβας το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. «γέμισε» από τις φωνές των πρωταγωνιστών της παράστασης, από τα ρυθμικά σφυρίγματα του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου, που «μαρτυρούσαν» την αγάπη και την διάθεση του γι’ αυτό που κάνει, από τους μουσικούς ήχους που περιβάλλουν την παράσταση του Καραγκιόζη. Η αποδοχή του κόσμου ήταν μεγάλη καθώς από την πρώτη μέρα της δημοσίευσης του εργαστηρίου, γονείς έπαιρναν τηλέφωνο για να δηλώσουν τη συμμετοχή τους, περιγράφοντας πόσο σημαντικό ήταν να διεξαχθεί αύτη η δραστηριότητα για τα παιδιά, ιδιαίτερα αυτές τις δύσκολες μέρες. Και για το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. ήταν σημαντικό καθώς η επιστημονική ομάδα πραγματοποιεί τις δράσεις πρωτογενούς πρόληψης διαδικτυακά και δεν έχει αυτή την καθημερινή δια ζώσης επαφή  με τα παιδιά, που είχε μέσα από την υλοποίηση δράσεων στο χώρο του σχολείου. Στη φάση της υλοποίησης του εργαστηρίου τα παιδιά από το χώρο τους σπιτιού τους ήρθαν σε επαφή με τον ήρωα της λαϊκής μας παράδοσης, τον Καραγκιόζη και οι περιπέτειες του δημιούργησαν χαρά, γέλιο, ενθουσιασμό στα παιδικά πρόσωπα τους. Τα παιδιά μέσα από τη συνομιλία στο διαδίκτυο μοιράστηκαν σκέψεις και πολλές ευχές για το νέο έτος, όπως το 2021 να είναι γεμάτο από υγεία, ελπίδα, αγάπη και χωρίς κορωνοϊό.

Ο στόχος του εργαστηρίου ήταν το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. να προσφέρει στιγμές χαράς και αισιοδοξίας για τα παιδιά. Επίσης να μεταφέρει το μήνυμα ότι είναι σημαντικό να αξιοποιείται δημιουργικά ο ελεύθερος χρόνος καθώς η συμμετοχή σε δημιουργικές δραστηριότητες, βοηθάει τα παιδιά και τους εφήβους να βιώνουν θετικά συναισθήματα μειώνοντας παράλληλα το χρόνο έκθεσής τους σε καταστάσεις, που μπορούν να βλάψουν τη σωματική και ψυχική τους υγεία.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι βασικοί πρωταγωνιστές του διαδικτυακού εργαστηρίου ήταν  ο Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος και η αδερφή του Γεωργία, δύο νέα παιδιά, που με τα ταλέντα τους και τις δεξιότητες τους, πρόσφεραν στιγμές χαράς σε μικρούς και μεγάλους. Τους ευχαριστούμε πραγματικά γιατί ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκλησή μας και συνέβαλαν να γίνει πραγματικότητα αυτό το εργαστήριο.

Τέλος το Κέντρο Πρόληψης θέλει να μεταφέρει το μήνυμα ότι πολλές φορές μέσα από τις κρίσεις όπως αυτή της πανδημίας μπορούν να προκύψουν και όμορφα πράγματα όπως να έρθουμε πιο «κοντά» με τους δικούς μας ανθρώπους, να αναθεωρήσουμε πράγματα που θεωρούσαμε δεδομένα, να εκφράσουμε τις θετικές μας σκέψεις στους ανθρώπους που είναι δίπλα μας, εκείνες τις σκέψεις που «γεμίζουν» τη ψυχή του άλλου και τον κάνουν να νιώθει σημαντικό.

Παρακάτω παρουσιάζονται οι σκέψεις του Κωνσταντίνου Δημητρακόπουλου:

Ονομάζομαι Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, είμαι δεκαοχτώ χρονών και μαζί με την αδερφή μου Γεωργία (δεκαέξι χρονών) συμμετείχαμε στην δράση του ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. με την παράσταση «Το Μαγεμένο δέντρο και οι Καλικάντζαροι». Πρόκειται για μια πρωτότυπη παράσταση αφού έγινε με ζωντανή μετάδοση σε πολλά παιδιά της Μεσσηνίας και στις οικογένειες τους. Η απόσταση που χώριζε τον ξυπόλητο ήρωα Καραγκιόζη και τους θεατές ήταν μηδαμινή καθώς όταν υπάρχει η διάθεση και η όρεξη να επικοινωνήσουμε και να ψυχαγωγηθούμε έστω και από μακριά, τα τυχόν εμπόδια ξεπερνιούνται. Εμείς δραστηριοποιούμαστε με ερασιτεχνικές παραστάσεις θεάτρου σκιών τα τελευταία 6-7 χρόνια σε όλη την Μεσσηνία. Η ασχολία μας με αυτού του είδους την τέχνη, την τέχνη του Καραγκιόζη προέκυψε αβίαστα και από πολύ μικρή ηλικία όταν παίζαμε ακόμη για τους γονείς και τους συγγενείς μας στα σπίτια και τις αυλές. Με τα χρόνια προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να την εξελίσσουμε και να γινόμαστε ολοένα και καλύτεροι. Παραστάσεις έχουν πραγματοποιηθεί σε διάφορες εκδηλώσεις του Δήμου Καλαμάτας, σε χωριά και πολιτιστικούς συλλόγους, σε σχολεία καθώς και στο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.  Αυτή είναι η δεύτερη φορά που διοργανώνουμε παράσταση μαζί με το ΚΕ.Π.Ε.Π.Ψ.Υ. καθώς η πρώτη ήταν πριν πέντε χρόνια στα πλαίσια μιας εκδήλωσης για την πρόληψη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μας δίνεται η δυνατότητα έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες να δημιουργήσουμε αλλά και να μπούμε στον κόσμο της ζωντανής αναμετάδοσης κάτι που μέχρι τώρα δεν είχε τύχει ποτέ να κάνουμε.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ