Δευτέρα , 20 Ιανουαρίου 2020
Home / Τοπικά / Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας
DSC 0003 1 660x330 - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Sharing is caring!

Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα εκκλησιαστική τάξη τελέστηκε απόψε, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019, ο πανηγυρικός Εσπερινός εορτασμού της μνήμης του Αγίου Νικολάου, στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Φλαρίου Καλαμάτας.
Στην Ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, συμπαραστατούμενος από πλειάδα Ιερέων της Μητροπόλεως.

xamargias - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Ο Προϊστάμενος του Ναού και Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μ. Μεσσηνίας, Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, απευθυνόμενος στους πιστούς αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Άγιο και την τιμή που απολαμβάνει από το πλήρωμα της εκκλησίας, αλλά και στην ξεχωριστή θέση που κατέχει στη συνείδηση των Χριστιανών. “Ο Άγιος Νικόλαος πέραν από προστάτης των Ναυτικών, αποτελεί το στήριγμα των πενήτων και των δοκιμαζομένων”, τόνισε χαρακτηριστικά.
Καθ΄ όλη τη διάρκεια του Εσπερινού εκατοντάδες πιστών κατέκλεισαν τον Ιερό Ναό προκειμένου να συμμετάσχουν στην Ακολουθία, αλλά και να προσκυνήσουν την Ιερά Εικόνα και τμήμα λειψάνου του Αγίου.

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις εορτασμού του Αγίου Νικολάου θα συνεχιστούν αύριο, κυρία ημέρα της εορτής με την τέλεση του Όρθρου και της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

DSC 0070 - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

 

DSC 0018 - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

DSC 0300 - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

DSC 0321 - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

oinomessinia - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας niniosbanner 1 - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας MYLO Indian Palace Restaurant - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας perrotis - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας mavreas1anigif - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας krystalkyriakoanigif - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας YPODIMATA - Αρχιερατικός Εσπερινός του Αγίου Νικολάου στην Ι. Μητρόπολη Μεσσηνίας

Δες και αυτό

ΣΥΣΚΕΨΗ 310x165 - Η ασφάλεια στον Δήμο Μεσσήνης βασικό προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη του τόπου

Η ασφάλεια στον Δήμο Μεσσήνης βασικό προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη του τόπου

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΗ ασφάλεια στον Δήμο Μεσσήνης βασικό προαπαιτούμενο για την ανάπτυξη του τόπου …

shares