Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Άποψη του Βασίλη Κανάκη για την πολύπαθη οδό Ιατροπούλου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Βασίλης Κανάκης για οδό Ιατροπούλου

Η διαχείριση του έργου της πεζοδρόμησης της οδού Ιατροπούλου, από τη Δημοτική Αρχή, αποδεικνύεται τουλάχιστον ερασιτεχνική και πρόχειρη και σαφώς καταδεικνύει έλλειψη τεχνογνωσίας των αρμόδιων στελεχών της Δημοτικής Αρχής.

 

Ένα έργο που θα έπρεπε, σύμφωνα με τη σύμβαση, να είχε ξεκινήσει τον Οκτώβριο του 2019 και να είχε ολοκληρωθεί τον Γενάρη του 2020 θα είναι ευχής έργον εάν αποπερατωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

 

Οι συνέπειες της εκκωφαντικής ολιγωρίας αλλά και της διαχειριστικής ανικανότητας  αντανακλούν καθημερινά στους διερχόμενους πολίτες, από το σημείο, αλλά και στους πολυάριθμους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο σημείο της πόλης μας.

 

Συνοπτικά θα αναφέρω πως ενώ υπήρχε μια συγκεκριμένη μελέτη προς υλοποίηση, η ΔΕΥΑΚ ζήτησε να προστεθεί η αλλαγή του αγωγού ύδρευσης κάτι που είχε ως συνέπεια την απαίτηση σύνταξης ανακεφαλαιωτικών πινάκων εργασιών για τις προστιθέμενες εργασίες. Το αίτημα της ΔΕΥΑΚ ήταν πλήρως κατανοητό και θα ήταν δόκιμο ΠΡΙΝ ξεκινήσουν οι εργασίες, ΠΡΙΝ γίνει η παραμικρή επέμβαση στο δρόμο, να πραγματοποιηθεί ενημέρωση της μελέτης έτσι ώστε να μην διακοπούν οι εργασίες ενώ είχαν ήδη ξεκινήσει. Ασφαλώς πρόκειται, κατά τη γνώμη μου, περί κακής διαχείρισης.

 

Μια ακόμα βασική αιτία της καθυστέρησης, σύμφωνα με τη Δημοτική Αρχή, ήταν η μη καταβολή των χρημάτων από το Πράσινο Ταμείο, που αποτελεί τον φορέα χρηματοδότησης του έργου. Ωστόσο ο πρόεδρος του ταμείου, σε συνέντευξή του, διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό και δήλωσε πως ουδέποτε ο Δήμος Καλαμάτας του απέστειλε τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να προχωρήσει η διαδικασία. Στη συνέχεια και μετά από αυτή την εξέλιξη ο Δήμος έπραξε τις σχετικές διαδικασίες με τεράστια, βέβαια, καθυστέρηση.

 

Ως εκ τούτου θεωρώ απαράδεκτο το γεγονός πως το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και οι Δημότες υπήρξαν θύματα παραπληροφόρησης και απόκρυψης των πραγματικών γεγονότων σε ότι αφορά το συγκεκριμένο θέμα και ζητώ κατηγορηματικά να μην επαναληφθεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

 

Με λύπη πριν λίγες ημέρες άκουσα, σε συνέντευξη του Δημάρχου, πως η Δημοτική Αρχή προτίθεται να αναλάβει, με ιδίους πόρους, τα έξοδα για την πραγματοποίηση βελτιωτικών εργασιών ώστε τουλάχιστον να καταστεί ασφαλέστερη η διέλευση από τα πεζοδρόμια. Συνεπώς την κακοδιαχείριση και την αδυναμίας ορθής περαίωσης του έργου θα την επωμιστούν έμμεσα οι Δημότες καθώς πρόκειται για χρήματα του Δήμου!

 

Εν κατακλείδι, τα τεχνικά έργα στην πόλη δεν θα έπρεπε να αποτελούν αντικείμενο πολιτικής σπέκουλας και πεδίο αδιέξοδων αντιπαραθέσεων, αλλά να αντιμετωπίζονται τεχνοκρατικά βάσει του τρίπτυχου σχεδιασμός-μελέτη-υλοποίηση, ωστόσο για να γίνει αυτό απαραίτητη προϋπόθεση είναι η διατύπωση της αλήθειας και φυσικά η απαραίτητη τεχνογνωσία από τους πολιτικούς υπευθύνους.

 

Βασίλης Κανάκης

Δημοτικός Σύμβουλος “Καλαμάτα Μπροστά” -Βασίλης Κοσμόπουλος

Πολιτικός Μηχανικός Πανεπιστημίου Πατρών

Πτυχιούχος Φυσικού Τμήματος Πανεπιστημίου Αθηνών


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Δημιουργία υπαίθριου Πάρκου Ελιάς στην Καλαμάτα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Την έκταση δυτικά του Ανοιχτού Θεάτρου Καλαμάτας, που παλαιότερα είχε χρησιμοποιηθεί ως χώρος βραχείας νοσηλείας αδέσποτων ζώων, επισκέφτηκε σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021, ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Δ. Μαστραγγελόπουλο και τον ειδ. συνεργάτη – πολιτικό μηχανικό Β. Κουτραφούρη.

Στο εν λόγω χώρο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί ένα Υπαίθριο Πάρκο Ελιάς, που θα περιλαμβάνει διάφορες ποικιλίες ελαιόδενδρων, περιπατητικές διαδρομές και σημεία έκθεσης παλαιών ελαιοκομικών και γεωργικών μηχανημάτων. Επίσης υπάρχει πρόβλεψη μελλοντικής σύνδεσης του Υπαίθριου Πάρκου Ελιάς με το Ανοιχτό Θέατρο μέσω πεζογέφυρας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στον Ταΰγετο, κατέστρεψε περί τα 60 στρέμματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Υπό έλεγχο τέθηκε αργά χθες, Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2021, το απόγευμα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση μεταξύ των Τοπικών Κοινοτήτων Νέδουσας και Αλαγονίας.

Η πυρκαγιά κατέστρεψε περί τα 60 στρέμματα, κυρίως δασικής έκτασης, πριν οι ισχυρές Πυροσβεστικές δυνάμεις καταφέρουν να την ελέγξουν και τελικώς να κατασβήσουν. Το πυροσβεστικό έργο από την πρώτη στιγμή συνέδραμε ο Δήμος Καλαμάτας, καθώς μέσω του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας διέθεσε προς την Π.Υ. μικρά πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρα και μηχανήματα έργου, ενώ συμβολή στην επιχείρηση κατάσβεσης είχαν και εθελοντές.

Ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος σε επικοινωνία με τον Διοικητή των Π.Υ. Μεσσηνίας Πύραρχο Δημήτρη Γεωργανά και τον Διοικητή της Π.Υ. Καλαμάτας Αντιπύραρχο Θανάση Κατσαφάδο, ευχαρίστησε στο πρόσωπό τους όλους τους πυροσβέστες αλλά και όλους όσοι συνέβαλαν (κατοίκους και εθελοντές) στο να περιοριστεί σε σύντομο χρόνο το πύρινο μέτωπο.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Έλεγχος τσιπ στα δεσποζόμενα ζώα από τη Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Σε ελέγχους για την ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων των δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς, προχωράει η Δημοτική Αστυνομία Καλαμάτας.

Οι έλεγχοι έχουν ξεκινήσει στο κέντρο της πόλης και θα επεκταθούν σε γειτονιές της Καλαμάτας και Κοινότητες του Δήμου, επιβάλλοντας όπου απαιτείται το σχετικό πρόστιμο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ηλεκτρονική σήμανση και καταγραφή των στοιχείων, είναι υποχρεωτική για τα δεσποζόμενα ζώα, όπως ορίζεται στην κείμενη νομοθεσία.

Τέλος σημειώνεται ότι οι εν λόγω έλεγχοι αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης που είχε προηγηθεί, μεταξύ του Φιλοζωικού Ομίλου Καλαμάτας και της Δημοτικής Αστυνομίας.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ