Connect with us

Ειδησεις απο Καλαματα

Ανάστατοι οι κάτοικοι της Καλαμάτας από την εγκατάσταση σταθμού κινητής Τηλεφωνίας πλησίον σχολικών κτιρίων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

σταθμός κινητής Τηλεφωνίας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Δήλωση της Περιβαλλοντικής – Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕΝΗ

Α)Στο Δήμο Καλαμάτας

Β) Τις Δημοτικές Παρατάξεις

Γ)Τη Δ/ση Περιβάλλοντος της ΠΕ Μεσσηνίας

Δ)Την ΕΕΤΤ

 

Τις προηγούμενες ημέρες επί της συμβολής των οδών Ψαρών 40 και Αριστείδου 1 εγκαταστάθηκε σταθμός βάσης κινητής τηλεφωνίας.

Πιο συγκεκριμένα με την από 21/10/2019 υπ’αριθ. 34194/φ610 απόφαση της ΕΕΤΤ χορηγήθηκε άδεια στην εταιρεία WIND ΕΛΛΑΣ για την εγκατάσταση του αρ. 1290500 σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας στη θέση ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ -ΨΑΡΩΝ 40 ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ 1.

Ο εν λόγω σταθμός σύμφωνα με την προαναφερθείσα άδεια  μπορεί να φέρει  μέχρι 6 κεραίες εκπομπής – λήψης για να παρέχει υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών σύμφωνα με το παρακάτω πίνακα :

ΠΑΡΟΧΟΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 800 MHZ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 900 MHZ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 1800 MHZ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 2100 MHZ
WIND Επίγεια συστήματα παροχής υπηρεσιών ασύρματων επικοινωνιών στη ζώνη των 2600 MHZ
WIND Δοκιμαστική Λειτουργία Δικτύων 5ης Γενιάς στη ζώνη των 3600 MHz

 

Επιπλέον μπορεί να φέρει κατ΄ ανώτατο όριο μέχρι 4 μικροκυματικές κεραίες για την υλοποίηση δισημειακών μικροκυματικών ραδιοζεύξεων.

Πρέπει να σημειωθεί μάλιστα στην από 22/3/2019 μελέτη εκτίμησης και αξιολόγησης της έντασης ηλεκτρομαγνητικού πεδίου του εν λόγω σταθμού αναφέρεται ότι οι συχνότητες λειτουργίας των μικροκυματικών ζεύξεων που μπορεί να χρησιμοποιηθούν στην περίπτωση ασύρματης διασύνδεσης του υπό μελέτη σταθμού θα είναι από 4 έως 60 GHz συμπεριλαμβανομένης και της ζώνης των 26 GHz.

ψαρων

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι καθώς ο  σταθμός εγκαταστάθηκε σε μια από τις  πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές της πόλης μας. Πράγματι, το σημείο που εγκαταστάθηκε ο εν λόγω σταθμός είναι μια περιοχή πυκνής οικιστικής δόμησης, ενώ σε απόσταση μόλις λίγων μέτρων από το σταθμό βρίσκονται οι σχολικές εγκαταστάσεις του 24ου Δημοτικού σχολείου Καλαμάτας, βρεφονηπιακοί σταθμοί, νηπιαγωγείο, το κτήριο της Νομαρχίας, κέντρα λογοθεραπείας που επισκέπτονται παιδιά με προβλήματα υγείας και γενικότερα ευπαθείς ομάδες . Αίσθηση προκάλεσε μάλιστα το γεγονός ότι η εγκατάσταση του σταθμού καμουφλαρίστηκε επιμελώς και καλύφθηκε  εξ’ολοκλήρου με σιδηροκατασκευή ώστε να φαίνεται σαν καμινάδα  προκειμένου να μη γίνει αντιληπτή από τους περίοικους  και να αποφευχθούν προφανώς οι αναμενόμενες διαμαρτυρίες τους, ενώ στην ταράτσα της πολυκατοικίας που είναι εγκατεστημένη η κεραία λειτουργεί ιδιωτική επιχείρηση επιτρέποντας  την προσβασιμότητα.

Περαιτέρω, ένα ακόμα ζήτημα νομιμότητας που προκύπτει από την εγκατάσταση του εν λόγω σταθμού είναι ότι στην άδεια του, περιλαμβάνεται πιλοτική εγκατάσταση κεραιοσυστημάτων 5ης γενίας – 5G. Η αδειοδότηση του σταθμού έγινε τον Οκτώβριο του 2019 δηλαδή, πριν από τη διακοπή της από 8/2/2019 σύμβασης του Δήμου Καλαμάτας με τη WIND ΕΛΛΑΣ. Η εν λόγω Σύμβαση διακόπηκε με διοικητική απόφαση – πράξη δηλαδή της Διοίκησης που είναι ο Δήμος Καλαμάτας εν προκειμένω, στις 2/12/2019 καθώς, η τεχνολογία 5ης γενιάς βρίσκεται ακόμα σε πιλοτικό – πειραματικό στάδιο του οποίου οι επιπτώσεις διερευνώνται και δεν αποτελεί ακόμα ένα κατοχυρωμένο και ασφαλές προϊόν με βάση τα πορίσματα της Ευρωπαϊκής επιτροπής και του Π.Ο.Υ. τη στιγμή που η επιστήμη δεν έχει καταλήξει σε ασφαλή και οριστικά συμπεράσματα.

Συνεπεία αυτού, το νόμιμο έρεισμα της εν λόγω άδειας που είναι η  από 2/12/2019 διακοπείσα σύμβαση για την πιλοτική εφαρμογή δικτύων 5ης γενιάς στο δήμο προφανώς δεν υφίσταται πλέον ενώ πιθανή λειτουργία κεραιοσυστημάτων τεχνολογίας 5ης γενιάς βάσει της προαναφερθείσας άδειας που δεν έχει νόμιμο έρεισμα θα ήταν όλως παράνομη.

Επειδή, από τα δικαστήρια της χώρας μας γίνεται δεκτό ότι κεραίες κινητής τηλεφωνίας απαγορεύονται -ανεξαρτήτως  της νομιμότητας των αδειών τους  και των ορίων ακτινοβολίας τους -σε κεντρικές και πυκνοκατοικημένες περιοχές (δηλαδή πλησίον κατοικιών, δημόσιων υπηρεσιών, σχολείων, παιδικών σταθμών, όπου διαβιούν ευπαθείς και ευαίσθητες ομάδες ανθρώπων)  με βάση την «αρχή της προφύλαξης» και σύμφωνα με τις ανώτατες Συνταγματικές αρχές καθώς  οι επιπτώσεις της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στον ανθρώπινο οργανισμό είναι αδιαμφισβήτητες και ο  τομέας τον επικοινωνιών είναι ταχύτατα εξελισσόμενος ενώ, η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και η ένταση ισχύος μπορεί να μεταβληθεί με ευχέρεια και απροειδοποίητα .

Επειδή όλες οι παραπάνω αιτιάσεις συντρέχουν δίχως αμφιβολία εν προκειμένω .

Επειδή η περιοχή όπου εγκαταστάθηκε ο σταθμός είναι ιδιαιτέρως πυκνοκατοικημένη ενώ συγκεντρώνονται πολλές δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και σταθμοί δηλαδή, διαβιεί πλήθος ανθρώπων που ανήκει σε ευαίσθητες, ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες πληθυσμού.

Επειδή η Περιβαλλοντική- Πολιτιστική Ένωση Μεσσηνίας, που εδρεύει  επί της οδού Ψαρών, λίγα μέτρα από το σημείο των εν λόγω κεραιοσυστημάτων, έχει επιδείξει μεγάλη ευαισθησία αλλά και ενεργή δράση σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από κεραιοσυστήματα  που αφορούν την πόλη της Καλαμάτας.

ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ

Καλούμε τη δημοτική αρχή και τις δημοτικές παρατάξεις, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης, τις δημόσιες αρχές και υπηρεσίες  να ζητήσουν ενημέρωση και να πάρουν θέση και ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα σταθούμε δίπλα στα σύννομα και δίκαια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής που διαβιούν και εργάζονται πλησίον του υπό κρίση σταθμού κεραιοσυστημάτων κινητής τηλεφωνίας .

 

Η Συντονίστρια της Περιβαλλοντικής -Πολιτιστικής Ένωσης Μεσσηνίας

Ορφανού Μαρίστα

Νομικός


Κοινοποιησέ το

Ειδησεις απο Καλαματα

Μελέτη αποκατάστασης για το έργο βελτίωσης τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Μελέτη αποκατάστασης για το έργο βελτίωσης τοπικής οδού Άνω - Κάτω Βέργα 11
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Απεστάλη από το Δασαρχείο Καλαμάτας στο Δήμο, εγκεκριμένη και θεωρημένη από τη Δ/νση Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών, η μελέτη φυτοτεχνικής αποκατάστασης για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση τοπικής οδού Άνω – Κάτω Βέργα, τμήμα έργου διάνοιξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βέργας» και πλέον αίρονται τα εμπόδια για την εκτέλεση του έργου.

Με τη συγκεκριμένη μελέτη επιδιώκεται η φυτοτεχνική αποκατάσταση τμημάτων του έργου που θα θιγούν κατά την κατασκευή του και έχει ως σκοπό:

1. Την προστασία της δημόσιας δασικής περιουσίας από την απόπλυση του εδάφους από την επιφανειακή απορροή του νερού με την δημιουργία δασοσκεπούς έκτασης.

2. Την δημιουργία ενός μικροπεριβάλλοντος ευνοϊκού για την πανίδα της περιοχής. Η οικολογική σημασία είναι πολύ μεγάλη γιατί θα δημιουργηθεί μια ζώνη σταθερού περιβάλλοντος ρυθμιστική για τον αέρα, το νερό, το μικροκλίμα και τη βιοποικιλότητα της  περιοχής.

3. Αισθητική αποκατάσταση του τοπίου.

4. Επίτευξη του βασικού σκοπού της Δασοπονίας που είναι η αύξηση της δασοκάλυψης της χώρας μας.

5. Προστασία των εδαφών και επαναδημιουργία της δασικής βλάστησης στις επιφάνειες όπου αυτή θα θιγεί.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αγιασμός από το Μητροπολίτη Μεσσηνίας στον Παιδικό Σταθμό της Μητροπόλεως 12
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Αγιασμό τέλεσε σήμερα Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στον «Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, με την ευκαιρία ενάρξεως της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε για καλή και δημιουργική χρονιά με υγεία, πρόοδο και κάθε καλό παρά Θεού.
Η Ακολουθία τελέστηκε με την παρουσία μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Σταθμού, των βρεφονηπιοκόμων και των μικρών παιδιών στον αύλειο χώρο, τηρουμένων των μέτρων προστασίας από την πανδημία.

Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό Παπαδοπούλειο» Παιδικό Σταθμό AGIASMOS


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδησεις απο Καλαματα

Καλαμάτα: Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Η ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας τιμήθηκε χθες, Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 και στην Καλαμάτα.

Το πρωί, στο μνημείο Μικρασίας και Μικρασιατών στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Αναλήψεως του Χριστού, εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση, ακολούθησε ομιλία από την Αργυρώ Μητράκου Πρόεδρο του Συλλόγου Μικρασιατών , κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής. Η λιτή -λόγω των υγειονομικών μέτρων- τελετή, ολοκληρώθηκε με τους παρευρισκόμενους να ψάλλουν τον Εθνικό μας ύμνο.

Στην τελετή το Δήμο Καλαμάτας εκπροσώπησε ο Δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, την Κυβέρνηση ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης και τη Βουλή ο Βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης.

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Ημέρα εθνικής μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ