Πολιτικά
Α. Μπούζα: Διαλύθηκε η ενεργή εργολαβία και καθυστερεί η λύση στην περιοχή του Ασπροχώματος στον ΟΑΕΔ
Ανέβηκε
4 έτη πρινστις
από
Kalamata Times

Δελτίο τύπου:
Την ώρα που βοά η κοινωνία και ζητάει επίμονα την επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων, οι άμεσα εμπλεκόμενοι, έχουν άλλο καημό!
Πως θα μεταθέσουν τις ευθύνες της δικής τους ανικανότητας σε τρίτους.
Έτσι επιστράτευσαν ως συνήθως καλοπληρωμένα ΜΜΕ, προκειμένου να …θολώσουν τα νερά, μπας και αποφύγουν τις ευθύνες.
Ο λόγος για το δρόμο…καρμανιόλα του Ασπροχώματος . Ένας δρόμος στον οποίο έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές.
Προσωπικά από τον Φεβρουάριο τ.ε. , μόλις διαπίστωσα τη μεθόδευση της απένταξης του έργου πεζοδρομίων και οδοφωτισμού στο Ασπρόχωμα, όπως γίνεται δυστυχώς κατά κόρον από την παρούσα Περιφερειακή Αρχή του κ.Νίκα σε πληθώρα ακόμη έργων, διαμαρτυρήθηκα και έκανα δημόσια παρέμβαση με τον τίτλο «Η αλήθεια για το φωτισμό και τα πεζοδρόμια στο Ασπρόχωμα».
Εκεί αναφέρω χαρακτηριστικά:
«Όσον αφορά το δρόμο στο Ασπρόχωμα, πρόκειται για έναν πολυσύχναστο δρόμο 2ιχνο, που χρησιμοποιείται ως 4ιχνος, χωρίς την ύπαρξη διαχωριστικής νησίδας, χωρίς επαρκή φωτισμό, όπου σε μήκος 1300 μέτρων απαιτεί άμεση παρέμβαση.
Να μην ξεχνάμε τα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα που δυστυχώς έχουν σημαδέψει το δρόμο αυτό.
Η πρώην Δημοτική Αρχή του κ.Νίκα επί 3 θητείες, ουδόλως ενδιαφέρθηκε για υλοποίηση κάποιου έργου στην περιοχή αυτή, προκειμένου να αποτρέψει τους υπαρκτούς κινδύνους στα οχήματα και τους πεζούς, καίτοι ενέπιπτε στην αρμοδιότητά της.
Είχε συνταχθεί μία μελέτη από τη Δημοτική Αρχή Νίκα, την οποία ο τότε Περιφερειάρχης κ.Τατούλης, αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα στους πεζούς και στους χρήστες της οδού, θέλησε να δρομολογήσει την υλοποίησή της, με πόρους της Περιφέρειας.
Έτσι με το ποσόν των 245.000 ευρώ , χρηματοδότησε τη μελέτη του Δήμου Καλαμάτας, για να επιλύσει το πρόβλημα και να απαλείψει τους κινδύνους. Εγκαταστάθηκε μάλιστα και ο εργολάβος και τέλη του 2019, ο κ.Νίκας ως Περιφερειάρχης πλέον, αντί λύσης, απένταξε το έργο αυτό τέλη του 2019 δηλ. τα πεζοδρόμια και τον οδοφωτισμό στο Ασπρόχωμα και σε μήκος 1300 μέτρων, λόγω αδυναμιών στη …δική του μελέτη, χωρίς να ασχοληθεί να προχωρήσει τις διαδικασίες σύνταξης νέας μελέτης που θα επιλύει τις αδυναμίες της αρχικής μελέτης του Δήμου.
Αποτέλεσμα; Διαλύθηκε η ενεργή εργολαβία και καθυστερεί πάνω από 1,5 χρόνο η λύση του προβλήματος στην περιοχή του Ασπροχώματος».
Σήμερα, μετά και τον νέο σοβαρό τραυματισμό στο ίδιο σημείο και με δεδομένη εδώ και αρκετό διάστημα την αποστολή νέας μελέτης για το δρόμο αυτό, από το Δήμο Καλαμάτας και τον Δήμαρχο κ.Βασιλόπουλο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καλείται πλέον η Περιφέρεια Πελοποννήσου να τρέξει τις διαδικασίες για την υλοποίηση αυτού του χρήσιμου έργου και να αφήσει τις πρωτοφανείς προκλήσεις της, με …ταξίματα, ακόμη και στις συνεντεύξεις του κ.Περιφερειάρχη στα καλοπληρωμένα ΜΜΕ που έχουν επιφορτιστεί εδώ και πολύ καιρό, να εμφανίζουν το άσπρο – μαύρο!
ΑΝΤΩΝΙΑ ΜΠΟΥΖΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΡΩΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
Αντωνία Μπούζα: Ορατή η πολύπλευρη εγκατάλειψη της Ανατολικής Πυλίας
-
Η Αυτοδιοίκηση σήμερα ανταποκρίνεται με επάρκεια στις ανάγκες της κοινωνίας;
-
Το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών και η καπηλεία του από τα κόμματα
-
Η πληθώρα πολιτικών κομμάτων βοηθά την Ελλάδα ή ενισχύει την παθογένεια;
-
Αντωνία Μπούζα: Βήματα σημειωτόν για τον τουρισμό της Πελοποννήσου
-
Αντωνία Μπούζα: Τα μηνύματα της κάλπης
-
Ψήφος: Δικαίωμα ή υποχρέωση;
-
Στις Ευρωεκλογές ΔΕΝ απέχουμε ούτε ψηφίζουμε χαλαρά ή διαμαρτυρόμενοι
-
Γιατί δεν αντιδρούμε;
-
Πόσο ασφαλείς νοιώθουν οι Έλληνες σήμερα;
-
Αντωνία Μπούζα: Τελικά η αποχή από τις εκλογές εξυπηρετεί ή αποδοκιμάζει ;
-
Λίγο πριν την κάλπη της 8ης Οκτωβρίου
-
Ασφαλτόστρωση στην περιοχή του Ασπροχώματος για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας
-
Η Αντ. Μπουζα για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην ΙΤΒ έκθεση του Βερολίνου
-
Κοινή επερώτηση των Περ. Συμβ. Α. Μπούζα, Κ. Νικολάκου και Α. Γκούνη για τον έγκαιρο καθαρισμό των ποταμών
-
Επερώτηση για ζημιές στην ελαιοκαλλιέργεια της Περιφερειακής Συμβούλου Αντωνίας Μπούζα
-
Αντωνία Μπούζα: Που οδηγείται η Ελλάδα και η Ευρώπη;
-
Αντωνία Μπούζα: Επερώτηση για τη μεταφορά των μαθητών στη Μεσσηνία
-
Τι συμβαίνει με το δάκο; Οι απαντήσεις Νίκα στις επερωτήσεις για το δάκο και τον αγροτικό τομέα
-
Αντιπρόεδρος ΠΕ.ΣΥ.Π. : «Αγρά ψήφων και όχι παραγωγή έργου»
-
Ευχάριστη εξέλιξη… τοποθετήθηκαν φανάρια στο ύψος του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα
-
Ευαισθητοποίηση των πολιτών για τα απορρίμματα: Ανάγκη αξιοκρατικής διαχείρισης και διαφάνειας του 1.500.000 ευρώ
-
Επερώτηση Αντωνίας Μπούζα στο Πε. Συ. για τον τουρισμό στην Πελοπόννησο
-
Ολοκληρώνεται το έργο της διάβασης στον ΟΑΕΔ Ασπροχώματος
-
Αντωνία Μπούζα: Πολλές οι αρνητικές επιπτώσεις από το κλείσιμο ΑΤΜ Τραπεζών
-
Αντωνία Μπούζα: Μήνυμα για την ημέρα της γυναίκας
-
Εγκληματικότητα που σοκάρει και αλλάζει την Ελληνική πραγματικότητα
-
Υπογράφηκε η ανάθεση της εγκατάστασης φωτεινών σηματοδοτών στην διάβαση του ΟΑΕΔ, στην Καλαμάτα
-
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου παρεμβαίνει για διάβαση του ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα
-
Ο Μ. Μάκαρης απαιτεί οριστική λύση στον δρόμο καρμανιόλα στον ΟΑΕΔ στο Ασπρόχωμα
Πρόσφατα Άρθρα

Με… τρένο και Άγιο Βασίλη η Καλαμάτα στην υποδοχή του 2026 – Χιλιάδες στον Σιδηροδρομικό Σταθμό για τη μεγάλη γιορτή των παιδιών

Σταματούν επ` αόριστον οι λαϊκές αγορές σε όλη τη χώρα από τις 7 Ιανουαρίου

Μάκαρης: «Ο προϋπολογισμός του 2026 δεν απαντά στα πραγματικά προβλήματα της Πελοποννήσου»

Καλή Χρονιά 2026 από το kalamataTimes.gr

Μήνυμα αισιοδοξίας και ενότητας για το 2026 από τον Μίλτο Χρυσομάλλη











