Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Μετά και από επιστολή του Δήμαρχου, δόθηκε λύση στην αποζημίωση των σχολικών τροχονόμων

Ανέβηκε

στις

σχολικοί τροχονόμοι
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Αποζημίωση σχολικών τροχονόμων

Λύση δόθηκε στο θέμα της αποζημίωσης των σχολικών τροχονόμων, θέμα το οποίο με την υπ. αριθ. πρωτ. 11346/1-4-2020 επιστολή του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, είχε θέσει στην ΚΕΔΕ.

Τελικά, η Κυβέρνηση έδωσε λύση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που εξέδωσε.

Για το θέμα, ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Ακολουθεί η από 01-04-2020 επιστολή του Δημάρχου προς την ΚΕΔΕ:

«Γνωρίζετε ότι οι σχολικοί τροχονόμοι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και αποζημιώνονται με το ποσό των 176,00€ μηνιαίως για το χρονικό διάστημα Οκτωβρίου-Μαϊου και με το ποσό των 120,00€ για το μήνα Σεπτέμβριο και 88,80€ για το μήνα Ιούνιο.

Δεδομένου των ιδιαίτερα έκτακτων και δύσκολων συνθηκών που επικρατούν στην χώρα μας, έχουν εκδοθεί Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και Υπουργικές Αποφάσεις, που ρυθμίζουν πληθώρα θεμάτων που αφορούν στη λειτουργία τόσο του δημοσίου, όσο και του ιδιωτικού τομέα.

Έχει διαπιστωθεί ότι στις ανωτέρω πράξεις δεν προβλέπεται καμία διευθέτηση ζητημάτων που αφορούν στους σχολικούς τροχονόμους, με αποτέλεσμα να βρίσκεται στον αέρα η καταβολή των αποζημιώσεών τους, αφού οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές.

Επειδή, τα άτομα που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως σχολικοί τροχονόμοι ανήκουν στις οικονομικά ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, είναι κοινωνική επιταγή, η μη στέρηση της αποζημίωσής τους, που ούτως ή άλλως είναι ιδιαίτερα χαμηλή.

Βάσει των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως αναλάβετε σχετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να μην αδικηθεί και πληγεί περαιτέρω ο κλάδος των σχολικών τροχονόμων και να μπορέσει να συνεχισθεί απρόσκοπτα η καταβολή των αποζημιώσεων τους από τους δήμους για όλο το διάστημα που θα επικρατούν οι έκτακτες καταστάσεις λόγω του COVID-19».

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ