Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Ψήφισμα της Δημοτικής Παράταξης «Καλαμάτα ΜΕΤΑ» για τον πόλεμο στη Γάζα – Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους

Ανέβηκε

στις

Ψήφισμα της Δημοτικής Παράταξης «Καλαμάτα ΜΕΤΑ» για τον πόλεμο στη Γάζα – Έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός και αναγνώριση Παλαιστινιακού κράτους 1
kafemauroeidis

Η Δημοτική Παράταξη «Καλαμάτα_ΜΕΤΑ» με επικεφαλής τον Βασίλη Τζαμουράνη κατέθεσε ψήφισμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία και τον αποτροπιασμό της για τα τραγικά γεγονότα που εκτυλίσσονται στη Γάζα. Το ψήφισμα καταγγέλλει τις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά αμάχων και καλεί την Ελληνική Κυβέρνηση να ασκήσει πίεση για την άμεση παύση των εχθροπραξιών, την απρόσκοπτη παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Σήμερα, μετά από ένα καταστροφικό πόλεμο που κοντεύει να κλείσει χρόνο και μια ανθρωπιστική τραγωδία που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Γάζα, η οποία έχει τα χαρακτηριστικά γενοκτονίας, δυστυχώς βρισκόμαστε πολύ μακριά από την επίτευξη ειρήνης.

Οι συστηματικές δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε αμάχους, σε νοσοκομεία, σε σχολεία, σε ανθρωπιστικές αποστολές, σε δημοσιογράφους, γιατρούς και σωστικά συνεργεία έχουν μέχρι σήμερα έναν τραγικό απολογισμό χιλιάδων νεκρών, μεταξύ αυτών πολλών παιδιών.

Ήδη, από έλλειψη τροφής, καθαρού νερού και ιατροφαρμακευτικού υλικού, πεθαίνουν καθημερινά δεκάδες βρέφη, παιδιά, ηλικιωμένοι και άμαχοι λόγω του αποκλεισμού που έχει επιβάλλει το Ισραήλ σε κάθε ανθρωπιστική βοήθεια.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας εκφράζει απερίφραστα την οδύνη και τον αποτροπιασμό του για όσα συμβαίνουν στη Γάζα και για τη συνεχιζόμενη εδώ και μήνες γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν μπορούμε να μιλάμε στη χώρα μας και στην Ευρώπη για ανθρώπινα δικαιώματα αν δεν αναγνωρίζεται και προστατεύεται η αξία κάθε ανθρώπινης ζωής ανεξαρτήτως εθνικότητας, θρησκείας και προέλευσης.

Ζητούμε να ασκηθεί από τη χώρα μας η μέγιστη δυνατή πίεση στο Ισραήλ, ώστε να σταματήσει άμεσα η αιματοχυσία και η γενοκτονία στη μαρτυρική Γάζα.

Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να συντονιστεί το ταχύτερο δυνατόν με άλλες χώρες και την Ε.Ε., ώστε να επιτραπεί άμεσα η ασφαλής διέλευση κάθε ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον δοκιμαζόμενο λαό της Γάζας.

Ζητούμε την αναγνώριση ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους και την απελευθέρωση του παλαιστινιακού λαού.

https://spourgitis.gr/en/https://brand.ppel.gov.gr/

ΔΗΜΟΦΙΛΗ