Connect with us

Events

2ο Φεστιβάλ Λεύκτρου στη Στούπα κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

2ο Φεστιβάλ Λεύκτρου στη Στούπα κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων 1

ΕΡΧΟΜΑΙ από τη Στούπα, όπου ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο Φεστιβάλ Μποφόρ Κάστρου Λεύκτρου και δεν κρύβω τον ενθουσιασμό μου για την πολύ σημαντική αυτή πρωτοβουλία που κέρδισε το ενδιαφέρον των επισκεπτών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.

ΚΑΙ ΜΟΝΟ το γεγονός ότι το κάστρο άρχισε από πέρυσι να ζωντανεύει και να έχει επισκεψιμότητα ύστερα από αμέτρητα χρόνια σιωπής και εγκατάλειψης, χάρη στην πρωτοβουλία της ΝΑΤΟΥΡΑ και σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, είναι ήδη σημαντικό και αξιοπρόσεκτο.

ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ η επισκεψιμότητα έχει αυξηθεί σημαντικά, αφού ο χώρος είναι πλέον προσπελάσιμος, χάρη στον καθαρισμό που έγινε σε όλη τη γύρω περιοχή και εύκολα πλέον φτάνει κανείς ως την κορυφή του κάστρου, όπου ενθουσιάζεται με τη θαυμάσια θέα που από εκεί αντικρίζει.

ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΤΗΚΑΜΕ και εμείς που βρεθήκαμε εκεί και χαρήκαμε «Μελωδίες του Λόφου» από τη Μίνα Δάκου και τον Γιώργο Καραμούτσιο του Ωδείου «Σαπφώ» κι ακόμα την ορχήστρα Timpanistas.

ΕΠΙΣΗΣ συνομιλία με τον Ερωτόκριτο και τον κόσμο της Αναγέννησης με εισήγηση του Βασίλη Ρούβαλη που έκανε και βιωματικό εργαστήριο δημιουργικής γραφής για ενήλικες, ενώ οι ηθοποιοί Σπύρος Ρουμελιώτης και Χριστίνα Τζιάλλα έκαναν αφήγηση ως Ερωτόκριτος και Αρετούσα αντίστοιχα.

ΣΤΟ ΛΟΦΟ του Λεύκτρου ακόμα έγινε μια περφόρμανς μέσα από σελίδες κόμικς και έργα του Νταλί από τους Φωτεινή Κωστάκου, Αλίκη Σπανού, Άσπα Παπανικολάου, Ειρήνη Στάμου.

ΑΚΟΜΑ έγιναν στους πρόποδες του Λόφου υπαίθρια καλλιτεχνικά εργαστήρια από το Καλλιτεχνικό Στέκι και το ARTS CLUB STOUPA.

ΕΠΙΣΗΣ στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Στούπας χόρεψαν ο Φιλογυμναστικός Όμιλος Καλαμάτας και ο Όμιλος Χορού Λεύκιππος.

ΕΠΙΣΗΣ στην παραλία της Στούπας έπαιξαν το Διεθνές Χορωδιακό σύνολο Allegri και χόρεψε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λαιίκων.

ΣΤΗΝ παραλία επίσης έγιναν προβολές έργων τέχνης και φωτογραφιών στην επιφάνεια της θάλασσας σε δύο σημεία: Στο πλάτωμα κάτω από το καφέ 360 και στο Enigma καφέ.

ΣΤΟ ΛΟΦΟ του Λεύκτρου ακόμα ο Μιλτιάδης Τσαπόγας παρουσίασε έκθεση φωτογραφίας με θέμα: «Ιππότες στα κάστρα της Πελοποννήσου. Το χρονικό της ιπποσύνης στο Μοριά» και πραγματοποίησε ομιλία με το ίδιο θέμα.

ΣΤΟ ΛΟΦΟ επίσης έπαιξαν μουσική οι «Αδέσποτοι» με τους Έφη Πολίτη, Παναγιώτη Νικολόπουλο και Κώστα Σπάλα, ενώ πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στο Μεσσηνιακό τραγούδι από το τμήμα παραδοσιακής μουσικής του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, με υπεύθυνο διδασκαλίας τον Σταύρο Παναγιωτόπουλο.

ΓΙΑ ΤΙΣ προβολές που έγιναν υπεύθυνος ήταν ο Παναγιώτης Δρακουλάκος.

ΕΚΤΕΝΕΣΤΕΡΑ θα αναφερθούμε τις επόμενες μέρες μαζί με σχετικό φωτογραφικό υλικό.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ και υγιαίνετε, φίλτατοι αναγνώστες!

Θανάσης Παντές

Events

Οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ποιητικοί Δρόμοι

“Ποιητικοί Δρόμοι”

Οι “Ποιητικοί Δρόμοι” προσαρμόστηκαν προς το παρόν, σε μια άλλη, εναλλακτική μορφή και σας προσκαλούν να τους περπατήσετε σε δρόμους διαδικτυακούς. «Βγείτε» για ένα όμορφο σεργιάνι σε μονοπάτια ορθάνοιχτα, γεμάτα φως και ελπίδα!

Γιατί οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ!

“Στο Δημοτικό” – ποίημα Γιώτας Αργυροπούλου

* Επισκεφθείτε τη σελίδα kalliergon στο fb και μάθετε περισσότερα για τη δράση “ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ”. (https://www.facebook.com/events/18212…)

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Ακυρώνεται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης, λόγω κορωνοϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ακυρώνεται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης, λόγω κορωνοϊού 14

15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Μεσσήνης ανακοινώνουν ότι λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού, ακυρώνεται ο φετινός 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2020.

Ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και οι παράλληλοι αγώνες των 10 km και 3 km θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2021.

Όσοι δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή και είχαν καταθέσει το αντίτιμο συμμετοχής τους, μπορούν να στέλνουν στο nissimarathon@gmail.com τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τράπεζα: Εθνική, ALPHA ή Eurobank, ΙΒΑΝ) για να τους επιστραφεί το ποσό.

15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

«Ποιητικοί Δρόμοι» – Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Ποιητικοί Δρόμοι» - Προσαρμογή στα νέα δεδομένα 15

«Ποιητικοί Δρόμοι»

Οι ημέρες που διανύουμε επιβάλλουν σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία! Μένουμε σπίτι! Υπακούμε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΕΟΔΥ, για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πρωτόγνωρης αυτής επιδημίας.

Με βάση τα νέα δεδομένα που από λεπτό σε λεπτό αλλάζουν, προσαρμόζουμε ό,τι μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες συνθήκες. Κάποιες επιμέρους δράσεις εκ των πραγμάτων, έχουν αναβληθεί. Προτιμότερες όμως οι αναβολές, παρά οι ακυρώσεις! Οι δράσεις μας στο σύνολό τους είναι συμμετοχικές. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, ώστε να μπορέσουμε όλοι να είμαστε εκεί για να τις υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον!

Η επιχειρηματικότητα αυτή τη στιγμή πλήττεται σοβαρά! Η τέχνη στον αντίποδα, ανθεί! Διαπίστωση διαχρονική και αέναη! Με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας, επιλέγουμε στις δύσκολες αυτές στιγμές, να αντισταθούμε και να συμπαρασταθούμε, αντιπαραθέτοντας στην “πανδημική” περιρρέουσα ατμόσφαιρα νότες ζωής! Νότες ελπίδας, μέσα από τη δύναμη της τέχνης, τη δύναμη της ποίησης!

Για όποιον λοιπόν υπάρχει ακόμη λόγος να κυκλοφορεί, οι βιτρίνες -έστω και με κατεβασμένα ρολά- του γνέφoυν να πλησιάσει και να διαβάσει επιλεγμένα ποιήματα Μεσσήνιων ποιητών. Έτσι, ως μια αχτίδα ελπίδας ότι στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει φως! Οι δρόμοι σιγά σιγά κλείνουν… Οι “ποιητικοί δρόμοι” όμως, σιγά σιγά ανοίγουν και υπομονετικά περιμένουν την ώρα που όλοι μαζί θα τους περπατήσουμε! Το σεργιάνι στους δρόμους… τους ποιητικούς δρόμους, θα γίνει σε κάθε περίπτωση, μετατοπισμένο βέβαια χρονικά, αλλά θα γίνει! Ίσως και καλύτερα από ό,τι το φανταζόμαστε αρχικά! Ίσως τότε να το έχουμε περισσότερο ανάγκη! Μόνο, φροντίστε να είστε εκεί όλοι!!!

Εμείς, οι εκπρόσωποι της «Καλλίεργον», μιας επιχείρησης που έχει βασικό άξονα την τέχνη και τον πολιτισμό, υπηρετώντας παράλληλα για πολλά χρόνια πριν, καθαρά μόνο την τέχνη, θεωρούμε χρέος μας αυτή τη στιγμή να κρατήσουμε ακμαίο το ηθικό, άσβεστη την ελπίδα! ‘Όχι μόνο γιατί έτσι πρέπει -μιας και είναι στη φύση μας και άρα μπορούμε-, αλλά γιατί ξέρουμε ότι η τέχνη μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτή τη μάχη!

Εν αναμονή λοιπόν των προσαρμοσμένων μας δράσεων και μην χάνετε την ψυχραιμία σας! Άλλη μια μεγάλη μπόρα! Θα περάσει κι αυτή, όπως και τόσες άλλες! Ας συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε και να δημιουργούμε! Θα τα καταφέρουμε!!!

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ