Connect with us

Ταξίδια

Εκδρομή στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα με το nARTura

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εκδρομή στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα με το nARTura 1

Εκδρομή στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα με το nARTura

Κυριακάτικη εξόρμηση με το nARTura στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα. Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & τη Φύση “ΝΑΡΤΟΥΡΑ” διοργανώνει μονοήμερη εκδρομή για την Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019, στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, στις Βάσσες Φιγαλείας και στην Ανδρίτσαινα, με τον υπέροχο ξεναγό, Σταύρο Πετρόπουλο, όπου θα ξεναγήσει τους συμμετέχοντες –ελληνικά και αγγλικά- στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα, που είναι ένας από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους ναούς της αρχαιότητας, αλλά και στην Ανδρίτσαινα, με τις μοναδικές φυσικές της ομορφιές και τα αξιοθέατα.

Αναλυτικότερα τα σημεία και οι ώρες αναχώρησης:

08:00 Στούπα: έξω από το φούρνο Μπαλαχτάρη

08:15 Καρδαμύλη: Πλατεία Καρδαμύλης

09:10 Καλαμάτα: έξω από το 4ο Γυμνάσιο, στο ποτάμι

20:00 εκτιμώμενος χρόνος επιστροφής

Τιμή εισιτηρίου για τη μεταφορά & τον ξεναγό: 25 ευρώ

Τιμή εισιτηρίου για την είσοδο στον αρχαιολογικό χώρο: 3 ευρώ

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για συμμετοχή ή για οποιαδήποτε διευκρίνιση, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα της Αντιπροέδρου του Σωματείου, Κατερίνας Γεωργιλέα, 27210-77425 και 6973392941.

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές, στην Καλαμάτα, οι ενδιαφερόμενοι μπορείτε να κάνετε την κράτησή σας πληρώνοντας το αντίτιμο των 25 ευρώ, στο γραφιστικό γραφείο του Σπύρου Κούτρα, Jumpto Graphicphotodesign (Κοραή 5 πίσω από τα ιατρεία του ΙΚΑ). Τηλ.: 2721069364 και 6946322648. Ανοιχτά από τις 9 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Εκδρομή στον Ναό του Επικούριου Απόλλωνα με το nARTura

Ταξίδια

Ο Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας προχώρησε σε σήμανση & καθαρισμός μονοπατιού “Καλαμάτα – Δυτ. Μάνη”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

Την Κυριακή 24 Μαΐου, ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, πραγματοποίησε καταγραφή, καθαρισμό και σήμανση, ενός εκ των σημαντικότερων μονοπατιών που βρίσκονται στο νομό Μεσσηνίας, όπου στην ουσία ενώνει την Καλαμάτα με τον Ταύγετο και τους οικισμούς Δυτικής Μάνης.

Πρόκειται για ένα παλιό καλντερίμι (τμήματα του σώζονται ακόμη) που ενώνει τους οικισμούς της Άνω Βέργας και των Πηγαδίων, κινείται στον ορεινό όγκο του Καλαθιού με όμορφα ελατοδάση και μοναδική θέα.

Στόχος του ΕΟΣ Καλαμάτας είναι να αναβιώσει τις εγκαταλειμμένες αυτές διαδρομές και κατά το δυνατόν, να τις σώσει από τη φθορά και την εξαφάνιση.

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

1572: Ο Τουρισμός απέκτησε τον δικό του τετραψήφιο αριθμό

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

γραμμή του Τουρισμού

1572: Η γραμμή του Τουρισμού

Ο Τουρισμός απέκτησε πρόσφατα τον δικό του τετραψήφιο αριθμό. Ο αριθμός μετρά ήδη τρία 24ωρα λειτουργίας ο οποίος τέθηκε σε λειτουργία από το υπουργείο Τουρισμού κι όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης «σκοπός μας είναι η διαρκής ενημέρωση και στήριξη της τουριστικής αγοράς και σε ένα δεύτερο επίπεδο η παροχή δυνατότητας στους τουρίστες που θα επισκεφθούν την Ελλάδα να παίρνουν πληροφορίες για ζητήματα που προκύπτουν κατά την παραμονή τους στη χώρα μας».

Το 1572 είναι ο αριθμός στον οποίο μπορούν να απευθύνονται καταναλωτές, τουρίστες, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι του τουριστικού τομέα που ζητούν ενημέρωση σχετικά με ζητήματα που προκύπτουν στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της πανδημίας. Ειδική ομάδα έμπειρων στελεχών του Υπουργείου Τουρισμού καταγράφει και απαντά στα σχετικά ερωτήματα.

Η γραμμή λειτουργεί Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.

1572: Η γραμμή του Τουρισμού

Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμηση στο Όρος Καλάθι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμηση στο Όρος Καλάθι 12

Ευκλής Καλαμάτας

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2020, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξορμούν στο Όρος Καλάθι, θα γνωρίσουν τα καλντερίμια της Άνω Βέργας, τις πλινθόκτιστες κρήνες των χωριών και θα θαυμάσουν την εκπληκτική θέα στον Μεσσηνιακό Κόλπο.

* Η ορειβατική ομάδα θα ξεκινήσει από τα καλντερίμια της Άνω Βέργα και στη συνέχεια θα ανέβει στο όρος Καλάθι στα 1340 μ. υψόμετρο στην κορυφή του, που βρίσκεται ο Άγιος Γεώργιος, κατόπιν στον Προφήτη Ηλία (1316μ.) και επιστροφή.

* Συνολικά άνοδος και κάθοδος 5 – 6 ώρες (+/-) ανάλογα με την σύσταση της ομάδας.

Ραντεβού εκκίνησης : Στα γραφεία, στις 8:30 π.μ. τέρμα Αριστομένους 56,αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.
Κόστος : 3 ευρώ για όλους τους συμμετέχοντες.

Μετακίνηση με το προσωπικό Ι.Χ. αυτ/το της κάθε παρέας.

Πληροφορίες : Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα 27210 90627 και 6974252234.

Ευκλής Καλαμάτας: Εξόρμηση στο Όρος Καλάθι 13

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ