Connect with us

Εκλογές Μεσσηνία

280 ψηφοδέλτια έγειραν υπέρ της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας»!

Ανέβηκε

στις

280 ψηφοδέλτια έγειραν υπέρ της «δημιουργικής πρωτοβουλίας»! 1
Κοινοποιησέ το

Θανάσης Βασιλόπουλος νέος δήμαρχος Καλαμάτας

280 Ήταν τελικά οι ψήφοι που έκριναν το αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών στον Δήμο της Καλαμάτας, αναδεικνύοντας νέο δήμαρχο Καλαμάτας τον Θανάση Βασιλόπουλο, μετά από ένα πραγματικά αγωνιώδες βράδυ!

Ενώ η πρόοδος της ενσωμάτωσης ψήφων -ακόμα και την ώρα των πανηγυρισμών περίπου λίγο μετά τις 11:15  -ήταν περίπου στο 60% και η πλάστιγγα έγερνε υπέρ του συνδυασμού «Καλαμάτα μπροστά», παρόλα αυτά το γλέντι είχε ήδη ξεκινήσει με τις κόρνες και τα τραγούδια στο εκλογικό κέντρο της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για την Καλαμάτα».

Λίγα μέτρα πιο κάτω στην οδό Πολυχάρους, η απογοήτευση μετά από έναν αξιέπαινο αγώνα ήταν αποτυπωμένη στα πρόσωπα των υποψηφίων, υποστηρικτών και φίλων του έτερου διεκδικητή, Βασίλη Κοσμόπουλο.

Οι δυο τους συναντήθηκαν …κάπου στη μέση του δρόμου, με τον ηττημένο, επικεφαλής, πια, της αντιπολίτευσης στον Δήμο Καλαμάτας να συγχαίρει τον νικητή και νέο δήμαρχο της πόλης που ατενίζει το μέλλον με ηγέτη τον φιλόδοξο Θανάση Βασιλόπουλο (επίσημη στήριξη ΝΔ στον β΄ γύρο) ελπίζοντας σε ακόμα καλύτερες ημέρες.

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ…

Από την αρχή της κούρσας της δεύτερης Κυριακής, τα ποσοστά όπως τουλάχιστον εξελισσόταν η βραδιά ήταν υπέρ του Βασίλη Κοσμόπουλο και μάλιστα αρκετά υψηλά (από 50% έως και 53% για την «Καλαμάτα Μπροστά», και 47% έως 50% η «Δημιουργική Πρωτοβουλία για την Καλαμάτα»).

Το αποτέλεσμα κρίθηκε στα χωριά συγκεκριμένων Δημοτικών Ενοτήτων. Συγκεκριμένα η προτίμηση των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων στα Εκλογικά Τμήματα Σπερχογείας, Αρφαρών, Άρι, Βέργας και Λεΐκων ήταν αυτή που έκρινε το τελικό αποτέλεσμα.

Εν τέλει με την ενσωμάτωση στο 100% (143 / 143 ΕΤ), με 67.540 εγγεγραμμένους ψηφοφόρους στο Δήμο Καλαμάτας (Έγκυρα: 26.708 (95,46%), Άκυρα: 531 (1,90%), Συμμετοχή: 27.977 (41,42%), Λευκά: 738 (2,64%), με ποσοστό 50,52% και 13.494 ψήφους ο Αθανάσιος Βασιλόπουλος με την «δημιουργική ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ» αναδείχθηκε νικητής και νέος δήμαρχος.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος και ο συνδυασμός «ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» βρέθηκε πίσω με μόλις 280 ψήφους και διαφορά μιας μονάδας, με ποσοστό 49,48% λαμβάνοντας 13.214 ψήφους.

Η επόμενη ημέρα οφείλει να είναι ημέρα αγαστής συνεργασίας, ενωμένων δυνάμεων και υγιούς αντιπολίτευσης δημιουργικής κριτικής που θα ωφελήσει την πόλη και θα λειτουργήσει ευεργετικά για τους δημότες της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Άλλωστε, όπως απαιτεί ο «Κλεισθένης» και αποτυπώνεται στις έδρες που έλαβαν οι συνδυασμοί στον Α΄ γύρο θα απαιτηθούν συνεργασίες για το σχηματισμό της απαραίτητης πλειοψηφίας στην οποία θα στηρίζεται η νέα Δημοτική Αρχή.

Και σ’ αυτό ο νέος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος έχει δεσμευτεί με το σύνθημα «Ενώνουμε Δυνάμεις» για το μέλλον της πόλης, ενώ ανάλογα συνθήματα πρόβαλαν στον προεκλογικό αγώνα και άλλοι συνδυασμοί που στήριξαν στο δεύτερο γύρο την υποψηφιότητα του Θανάση Βασιλόπουλου (Μαρία Οικονομάκου με το συνδυασμό «Καλαμάτα-Ξεκινάμε», Ελένη Αλειφέρη με το συνδυασμό «Πρωτεύουσα Δύναμη» και Δημήτρης Κουκούτσης με το συνδυασμό «Καλαμάτα-Πόλη Ενωμένη».

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Στις πρώτες δηλώσεις του ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, τόνισε το βασικό του προεκλογικό σύνθημα: «Είμαι εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις» και ανέφερε:

«Φίλες και φίλοι, η σημερινή νίκη είναι νίκη όλων των Καλαματιανών. Είναι μια ιστορική ημέρα, είναι μια ημέρα ευθύνης, Το έχω πει και θα το ξαναπώ. Είμαι εδώ για να ενώσουμε δυνάμεις, να ενώσουμε δυνάμεις για να πάει η Καλαμάτα πιο μπροστά. Για να συνεργαστούμε, για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής μας.

Για να συνεχίσει ο δήμος μας την αναπτυξιακή του πορεία. Σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για την αγάπη σας.

Σας υπόσχομαι να είμαι πάντα δίπλα σας. Δεν θα σας προδώσω ποτέ».

Τέλος ευχαρίστησε όλους τους ανθυποψηφίους του και τον Βασίλη Κοσμόπουλο χωριστά για τον πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα, καθώς και όλους τους συνεργάτες του, τους εθελοντές, την οικογένειά του και τον κόσμο που στάθηκε δίπλα του.

ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ «Φ» ΤΟΥ Β. ΚΟΣΜΟΠΟΥΛΟΥ

Τον αντίπαλό του και πλέον νέο δήμαρχο της πόλης, συνεχάρη ο Βασίλης Κοσμόπουλος, που με δηλώσεις του στη «Φωνή» μετά το τελικό αποτέλεσμα, ευχήθηκε καλή θητεία στο νέο δήμαρχο και ευχαρίστησε όλους όσοι μαζί συμπορεύτηκαν σε αυτό τον αγώνα.

«Συγχαρητήρια στον κ. Βασιλόπουλο, του εύχομαι μια καλή θητεία προς όφελος της Καλαμάτας και των συνδημοτών μας» ευχήθηκε στο νέο δήμαρχο, ο Βασίλης Κοσμόπουλος και εν συνεχεία ευχαρίστησε όλους όσοι μαζί «έτρεξαν αυτή την κούρσα» διεκδικώντας ένα διαφορετικό μέλλον για την Καλαμάτα «Ευχαριστώ όλους αυτούς που συμπορεύτηκαν μαζί μας όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Όλους αυτούς οι οποίοι ξεπέρασαν υπέρμετρα τον εαυτό τους λόγω των μεγάλων κομματικών πιέσεων τις οποίες δέχθηκαν και τελικά έχασαν στην κάλπη. Τους ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου.

Θέλω να τους διαβεβαιώσω ότι θα προσπαθήσω να φανώ αντάξιος της αγάπης τους και της εμπιστοσύνης που μου έδειξαν.»

Όσο για την επόμενη ημέρα όπως χαρακτηριστικά είπε πρέπει κάποιος να κάνει αντιπολίτευση «Η Καλαμάτας έχει τις απαιτήσεις της και πρέπει να σκεφτούμε όλοι το μέλλον και το καλό της πόλη μας!».

Σίσσυ Τριάντου

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ