Connect with us

Events

10 χρόνια Taygetos Challenge με ρεκόρ συμμετοχών

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

10 χρόνια Taygetos Challenge με ρεκόρ συμμετοχών 1

10 χρόνια taygetos challenge με ρεκόρ συμμετοχών – Ρεκόρ συμμετοχών σημείωσε φέτος η επετειακή διοργάνωση για τα 10 χρόνια του αγώνα ορεινού τρεξίματος Taygetos Challenge, στις 23 & 24 Μαρτίου 2019, στην κατάμεστη από κόσμο Καρδαμύλη δυτικής Μάνης, με 558 αθλητές στην εκκίνηση.

10 χρόνια Taygetos Challenge με ρεκόρ συμμετοχών 2Η ελίτ των αθλητών ορεινού τρεξίματος από όλη την Ελλάδα ήταν εκεί δίνοντας την αίσθηση πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο πήχης έχει πλέον ανεβεί ψηλά για τις επόμενες χρονιές, καθώς φέτος έγινε ρεκόρ αγώνα και στη διαδρομή Marathon των 37χλμ. αλλά και στην Experience στα 20 χλμ.

Πιο αναλυτικά, η πρόκληση φάνηκε ήδη από το ξεκίνημα του αγωνιστικού διημέρου, στο Verical Speed Run, όπου ο Νίκος Πονηρέας τερμάτισε πρώτος ξεπερνώντας τον εαυτό του έκανε χρόνο 03:45, αντί του περσινού 04:09, ενώ ακολούθησε ο Δημήτρης Σελέτης με χρόνο 03:48. Τρίτος ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 03:53. Για τις γυναίκες 1η η Δήμητρα Μπίκα με χρόνο 05:13, ακολούθησε η Μαρία Μάλαϊ με 05:16 και 3η η Ελένη Χαζηράκη με 05:52.

Οι προκλήσεις συνεχίστηκαν και τη δεύτερη μέρα του αγώνα, καθώς ο Δημήτρης Θεοδωρακάκος έκανε ρεκόρ αγώνα στη διαδρομή Experience των 20χλμ με χρόνο 1:29:03 καταρρίπτοντας το περσινό ρεκόρ του Νίκου Πονηρέα, ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση με νέο ατομικό ρεκόρ 1:31:31. Τρίτος ο Σταμάτης Χατζησταύρου με χρόνο 01:41:57. Για τις γυναίκες, μαζί τερμάτισαν η Βούλα Κατσαβού και η Εύχαρις Κασέγια με χρόνο 02:16:53. Στο βάθρο πρώτη ανέβηκε η Βούλα Κατσαβού καθώς είχε κάνει καλύτερο χρόνο στο vertical speed run. Τρίτη η Ζωή Σταμούλη, με χρόνο 02:23:30.

10 χρόνια Taygetos Challenge με ρεκόρ συμμετοχών 3

Στη διαδρομή Marathon των 37χλμ, 1ος ο Δημήτρης Σελέτης, με ρεκόρ αγώνα 3:27:56, καταρρίπτοντας τον περσινό χρόνο του Δημητρη Θεοδωρακάκου 03:44:26, ενώ στη 2η θέση ο Φώτης Ζησιμόπουλος με επίσης καλύτερο χρόνο 03:32:45 από τον περσινό του Δημήτρη και 3η θέση ο Θανάσης Παγουνάδης με χρόνο 03:55:46. Για τις γυναίκες, 1η θέση η Δήμητρα Μπίκα, 2η θέση η Μαρία Μάλαι και 3η θέση η Ελένη Χαζηράκη.

10 χρόνια Taygetos Challenge με ρεκόρ συμμετοχών 4

Τη συνδιοργάνωση του αγώνα είχε φέτος η Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Μεγάλος χορηγός του αγώνα η Salomon Hellas, η οποία μεταξύ άλλων, προσέφερε άριστο, καθ’ όλα τεχνικό μπλουζάκι στους αθλητές, με τη νέα τεχνολογία Cotton Feel. Βασικός Μεγάλος υποστηρικτής του αγώνα τα Xtreme Stores, η Βίκος στην υδροδοσία του αγώνα και η Suunto. Ευχαριστούμε επίσης τις εταιρείες Greek Tomato, Blauel, Έπαθλον, Bistroteca, Βερύκιος ΕΠΕ, Independent, Ανάβαση, Webico, Deli, Aquarella, Wine Kiosk, Κρίταμος και ASC Τσάκωνας. Ευχαριστούμε την Compex Greece για το σταθμό αποθεραπείας στο σημείο τερματισμού, η βοήθειά τους ήταν σημαντική για την αποθεραπεία των αθλητών.

Ευχαριστούμε, επίσης, τους επιχειρηματίες της δυτικής Μάνης Ξενώνας Λίθος, Ελιές, Melitsina Hotel, Καλαμίτσι Hotel, Kardamili Beach Hotel, Faraggi Hotel, Notow Hotel, Αργαλειός Appartments, Ifigenia Hotel, Οπωροπαντοπωλείο Φωτεινής Δημητρέα, Μάνη Money, Γιαλός, Διόσκουροι, Ακρογιάλι, Τυλιχτό και Χαρίλαος. Ευχαριστούμε επίσης το Humans of Kalamata για την επικοινωνία του αγώνα.

Την ασφάλεια του αγώνα προσέφεραν φέτος εκτός από την ομάδα του καταστήματος 2407, η ΓΑΙΑ, το ΠΕΡΙ.ΠΟΛ.Ο. Μάνης, ο Ερυθρός Σταυρός, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Καλαμάτας και η Ομάδα Ελλήνων Διασωστών. Το ασθενοφόρο του αγώνα παρείχε η First Aid Ambulance.

Στον επίλογο αυτής της πολύ γεμάτης διοργάνωσης ανέλαβαν να μας διασκεδάσουν οι Blues Escape, στην Aquarella, στην Καρδαμύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα του αγώνα επισκεφθείτε τη σελίδα μας www.taygetoschallenge.com. Μπορείτε επίσης να μας βρείτε στη σελίδα www.facebook.com/2407mKardamiliMountainActivities και στο instagram ως @taygetos_challenge και #taygetoschallenge.

Το επίσημο video του αγώνα έχει αναρτηθεί στο youtube

https://www.youtube.com/watch?v=H6iib_5ZwGk&feature=youtu.be

 

Καλή αντάμωση του χρόνου στην Καρδαμύλη!

 

Events

Οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ποιητικοί Δρόμοι

“Ποιητικοί Δρόμοι”

Οι “Ποιητικοί Δρόμοι” προσαρμόστηκαν προς το παρόν, σε μια άλλη, εναλλακτική μορφή και σας προσκαλούν να τους περπατήσετε σε δρόμους διαδικτυακούς. «Βγείτε» για ένα όμορφο σεργιάνι σε μονοπάτια ορθάνοιχτα, γεμάτα φως και ελπίδα!

Γιατί οι δρόμοι της έμπνευσης και της δημιουργίας δεν κλείνουν ποτέ!

“Στο Δημοτικό” – ποίημα Γιώτας Αργυροπούλου

* Επισκεφθείτε τη σελίδα kalliergon στο fb και μάθετε περισσότερα για τη δράση “ΠΟΙΗΤΙΚΟΙ ΔΡΟΜΟΙ”. (https://www.facebook.com/events/18212…)

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Ακυρώνεται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης, λόγω κορωνοϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ακυρώνεται ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης, λόγω κορωνοϊού 17

15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Ο Δήμος Μεσσήνης και η Οργανωτική Επιτροπή του Μαραθωνίου Μεσσήνης ανακοινώνουν ότι λόγω της παγκόσμιας επιδημίας του κορωνοϊού, ακυρώνεται ο φετινός 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 5 Απριλίου 2020.

Ο 15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης και οι παράλληλοι αγώνες των 10 km και 3 km θα πραγματοποιηθούν την άνοιξη του 2021.

Όσοι δρομείς είχαν δηλώσει συμμετοχή και είχαν καταθέσει το αντίτιμο συμμετοχής τους, μπορούν να στέλνουν στο nissimarathon@gmail.com τα στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, τράπεζα: Εθνική, ALPHA ή Eurobank, ΙΒΑΝ) για να τους επιστραφεί το ποσό.

15ος Μαραθώνιος Μεσσήνης

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

«Ποιητικοί Δρόμοι» – Προσαρμογή στα νέα δεδομένα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

«Ποιητικοί Δρόμοι» - Προσαρμογή στα νέα δεδομένα 18

«Ποιητικοί Δρόμοι»

Οι ημέρες που διανύουμε επιβάλλουν σύνεση, υπευθυνότητα και ομοψυχία! Μένουμε σπίτι! Υπακούμε στις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και του ΕΟΔΥ, για να περιορίσουμε την εξάπλωση της πρωτόγνωρης αυτής επιδημίας.

Με βάση τα νέα δεδομένα που από λεπτό σε λεπτό αλλάζουν, προσαρμόζουμε ό,τι μπορεί να υλοποιηθεί σύμφωνα με τις νέες συνθήκες. Κάποιες επιμέρους δράσεις εκ των πραγμάτων, έχουν αναβληθεί. Προτιμότερες όμως οι αναβολές, παρά οι ακυρώσεις! Οι δράσεις μας στο σύνολό τους είναι συμμετοχικές. Ας είμαστε λοιπόν προσεκτικοί, ώστε να μπορέσουμε όλοι να είμαστε εκεί για να τις υλοποιήσουμε στο άμεσο μέλλον!

Η επιχειρηματικότητα αυτή τη στιγμή πλήττεται σοβαρά! Η τέχνη στον αντίποδα, ανθεί! Διαπίστωση διαχρονική και αέναη! Με απόλυτο σεβασμό και ευθύνη απέναντι στον εαυτό μας και τον συνάνθρωπό μας, επιλέγουμε στις δύσκολες αυτές στιγμές, να αντισταθούμε και να συμπαρασταθούμε, αντιπαραθέτοντας στην “πανδημική” περιρρέουσα ατμόσφαιρα νότες ζωής! Νότες ελπίδας, μέσα από τη δύναμη της τέχνης, τη δύναμη της ποίησης!

Για όποιον λοιπόν υπάρχει ακόμη λόγος να κυκλοφορεί, οι βιτρίνες -έστω και με κατεβασμένα ρολά- του γνέφoυν να πλησιάσει και να διαβάσει επιλεγμένα ποιήματα Μεσσήνιων ποιητών. Έτσι, ως μια αχτίδα ελπίδας ότι στο βάθος του ορίζοντα υπάρχει φως! Οι δρόμοι σιγά σιγά κλείνουν… Οι “ποιητικοί δρόμοι” όμως, σιγά σιγά ανοίγουν και υπομονετικά περιμένουν την ώρα που όλοι μαζί θα τους περπατήσουμε! Το σεργιάνι στους δρόμους… τους ποιητικούς δρόμους, θα γίνει σε κάθε περίπτωση, μετατοπισμένο βέβαια χρονικά, αλλά θα γίνει! Ίσως και καλύτερα από ό,τι το φανταζόμαστε αρχικά! Ίσως τότε να το έχουμε περισσότερο ανάγκη! Μόνο, φροντίστε να είστε εκεί όλοι!!!

Εμείς, οι εκπρόσωποι της «Καλλίεργον», μιας επιχείρησης που έχει βασικό άξονα την τέχνη και τον πολιτισμό, υπηρετώντας παράλληλα για πολλά χρόνια πριν, καθαρά μόνο την τέχνη, θεωρούμε χρέος μας αυτή τη στιγμή να κρατήσουμε ακμαίο το ηθικό, άσβεστη την ελπίδα! ‘Όχι μόνο γιατί έτσι πρέπει -μιας και είναι στη φύση μας και άρα μπορούμε-, αλλά γιατί ξέρουμε ότι η τέχνη μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο σε αυτόν τον αγώνα, σ’ αυτή τη μάχη!

Εν αναμονή λοιπόν των προσαρμοσμένων μας δράσεων και μην χάνετε την ψυχραιμία σας! Άλλη μια μεγάλη μπόρα! Θα περάσει κι αυτή, όπως και τόσες άλλες! Ας συνεχίσουμε να εμπνεόμαστε και να δημιουργούμε! Θα τα καταφέρουμε!!!

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ