Connect with us
Επιμελητηρίο

Επικαιρότητα

«Ζητάω δικαιοσύνη…» – Ξεσπά ο αδελφός του 46χρονου άτυχου εργολάβου στη Ρόδο

Ανέβηκε

στις

«Ζητάω δικαιοσύνη...» - Ξεσπά ο αδελφός του 46χρονου άτυχου εργολάβου στη Ρόδο 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

«Ζητάω δικαιοσύνη, να πάνε και οι δύο φυλακή» δηλώνει μιλώντας στη «Ροδιακή» ο αδελφός του 46χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής εργολάβου και πατέρα τριών ανήλικων παιδιών, που βρέθηκε νεκρός προχθές το πρωί σε περιοχή μεταξύ Ψίνθου και Αφάντου.

Ο αδελφός του θύματος αποκαλύπτει επίσης ότι ο 53χρονος πριν από 3-4 εβδομάδες τους είχε δώσει δύο επιταγές των 20.000 και 30.000 ευρώ αντίστοιχα για τα χρήματα που τους όφειλε, οι οποίες όμως όταν πήγαν να τις εισπράξουν διαπίστωσαν ότι ήταν πλαστές.

«Έχει βγάλει και πλαστές επιταγές 20 και 30 χιλιάδες ευρώ! Τις είχε βγάλει ο ίδιος από το κομπιούτερ και τις έδωσε πριν 3-4 εβδομάδες. Του το είπε την Κυριακή ο αδελφός μου, μάλλον το πρωί που τον συνάντησε».

Ο Χρήστος δούλευε μαζί με τον αδελφό του και γνώριζε,  όπως είπε στην Ροδιακή, όλες τις επαγγελματικές του κινήσεις και υποχρεώσεις. Μιλούσαν καθημερινά για αυτά και έτσι είχε γνώση και ο ίδιος. Τη δουλειά στο ξενοδοχείο του 53χρονου την είχαν κάνει το 2018-2019 και το ποσό που τους οφειλόταν ανερχόταν στις 100.000 ευρώ.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις που είχε ο αδελφός του  με τον 53χρονο, είπε «Σχέσεις μας ήταν να πηγαίνει κάθε Κυριακή να του δίνει κάποια χρήματα, πότε του έδινε και πότε όχι γιατί ήταν πάντα στα ψέματα· σήμερα, αύριο μεθαύριο… Ο αδελφός μου τώρα στα τελευταία το υποψιαζόταν αυτό, ότι τον κορόιδευε για να μη δίνει λεφτά».

Ο αδελφός του θύματος αναφέρθηκε και σε αυτά που συνέβησαν την Κυριακή 28 Αυγούστου στο ξενοδοχείο του 53χρονου:

«Εγώ πιστεύω ότι όλο αυτό το έστησαν οι ίδιοι, ούτε υπήρχε καβγάς, γιατί όλα αυτά που λέει είναι ψέματα, γιατί τον πήραν τηλέφωνο και η αστυνομία ρώτησε τον γιο του και είπε ότι κόρναρε και έφυγε, πώς έγινε καβγάς».

Επίσης ο αδελφός του θύματος πρόσθεσε πως τις επόμενες ημέρες που άρχισαν να αναζητούν τον 46χρονο, πήγαινε καθημερινά όπως και η αστυνομία και τον ρωτούσε, όμως ο  53χρονος του απαντούσε πως δεν τον είχε δει, είχαν μιλήσει στις 4.30 το απόγευμα και μόνο αυτό και πως είχε ζητήσει από τον αλλοδαπό εργολάβο να πάει τη Δευτέρα (29 Αυγούστου) για να τον πληρώσει.

Ο αδελφός του 46χρονου εργολάβου, έκανε επίσης γνωστό ότι από τις κάμερες που έχουν ελεγχθεί από την αστυνομία φαίνεται ότι ο θανών είχε βρεθεί δύο φορές τη μοιραία Κυριακή στο ξενοδοχείο του 53χρονου, ενώ σε ό,τι αφορά τις κάμερες της επιχείρησης του κατηγορούμενου, ο τελευταίος τον είχε πληροφορήσει ότι δεν λειτουργούν παρά μόνο τον χειμώνα.

«Ζητάω δικαιοσύνη να πάνε και οι δύο φυλακή, να ψάξουνε και πάλι, γιατί εκεί είναι και η οικογένειά του που εγώ έψαχνα κάθε μέρα, με βλέπανε και δεν μιλούσανε, η αστυνομία πήγαινε κάθε μέρα και δεν μιλούσανε» είπε ο αδελφός του 46χρονου.

Στην Αλβανία η κηδεία

Τραγικές φιγούρες εκτός από τον αδελφό, η σύζυγος και τα τρία ανήλικα παιδιά του 46χρονου εργολάβου. Όλοι μαζί ξεκίνησαν χθες το απόγευμα το ταξίδι τους με το πλοίο, συνοδεύοντας τη σορό του 46χρονου, για την Αλβανία όπου αύριο Παρασκευή (9 Σεπτεμβρίου) θα γίνει η ταφή του.

Δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας

Δήλωση υποστήριξης της κατηγορίας σε βάρος του 53χρονου Ροδίτη και του 20χρονου γιου του, κατέθεσαν χθες στην ανακρίτρια Ρόδου οι δικηγόροι κ.κ. Μαρίνα Κρανίτη και Μηνάς Τσέρκης για λογαριασμό της οικογένειας του 46χρονου αλλοδαπού.

Οι δύο γνωστοί δικηγόροι παρίστανται καταρχήν για λογαριασμό της συζύγου, του αδελφού και των τριών ανήλικων παιδιών του άτυχου 46χρονου, ενώ μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρεξουσίων, θα εκπροσωπήσουν επίσης τη μητέρα αλλά και τα λοιπά αδέλφια του θανόντος.

«Προμελετημένο και από κοινού το έγκλημα»

Με δηλώσεις του στη «Ροδιακή» ο κ. Μηνάς Τσέρκης , δικηγόρος της οικογένειας του 46χρονου εργολάβου κάνει λόγο για «στυγερό, προμελετημένο έγκλημα» αναφέρει πως «επιβεβαιώθηκαν οι υπόνοιες που είχε η οικογένεια από την αρχή ότι δράστης ήταν ένας από τους κατηγορουμένους, ο οποίος όπως ομολογήθηκε, ήταν από κοινού με τον υιό», ενώ τονίζει την άποψη της οικογένειας του 46χρονου ότι, στο έγκλημα συμμετείχαν τουλάχιστον οι δύο συλληφθέντες κατηγορούμενοι, ενώ αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο να έχουν ανάμιξη και άλλα πρόσωπα της οικογένειας των κατηγορουμένων.

«Επειδή πολλά έχουν γραφτεί και λέγονται, η οικογένεια έχει την άποψη και θέλει να το δηλώσει ευθείς εξ αρχής ότι, από τα μέχρι σήμερα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, πρόκειται περί προμελετημένου εγκλήματος, πρόκειται περί εγκλήματος με τη συμμετοχή τουλάχιστον των δύο συλληφθέντων κατηγορουμένων, ενδεχομένως να υπάρχει ανάμιξη και άλλων προσώπων της οικογενείας.

Την άποψη αυτή ενισχύουν και τα μέχρι σήμερα ευρήματα, και εξηγούμαι τι εννοώ: Από τα ευρήματα, και ιδίως από την εκτίμηση την ιατροδικαστική, φαίνεται ότι ο θάνατος επήλθε από χτυπήματα στο κεφάλι, πολύ σοβαρά, ικανά να επιφέρουν το θάνατο. Από την ομολογία και των δύο κατηγορουμένων φαίνεται ότι χρησιμοποιήθηκε κάποιο άλλο εργαλείο, κάποιο σχοινί, που επιχείρησε ο πατέρας από ό,τι πληροφορούμαστε τον πνιγμό του θύματος.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν που από τη στιγμή που τελικά το χτύπημα που επέφερε το θάνατο είναι αυτό στο κεφάλι, δεν θα μπορούσε από το ίδιο πρόσωπο αυτά να γίνονται διαδοχικά, έπρεπε να γίνονται ταυτόχρονα.

Επομένως λοιπόν, θεωρούμε πως ο ένας από τους κατηγορούμενους, αυτός που ομολόγησε ότι χρησιμοποίησε σχοινί για τον πνιγμό, ακινητοποίησε στην ουσία το θύμα και το άλλο, που του επέφερε τα πλήγματα στο κεφάλι και εν τέλει το θάνατο, είναι ο δεύτερος κατηγορούμενος.

Θεωρούμε ότι η συμμετοχή τους λοιπόν είναι ίσης αξίας, ίσης βαρύτητας και το δικαστήριο που θα κληθεί να αξιολογήσει το δόλο· νομίζουμε ότι και οι δύο είχαν τον ίδιο ανθρωποκτόνο δόλο.

Αυτά βέβαια είναι για μετά, στην παρούσα φάση αναμένεται εξ όσων πληροφορούμαστε η απολογία των κατηγορουμένων, ήδη έχει δώσει δείγματα γραφής η υπεράσπιση που θα κινηθεί από αυτά που διαβάζουμε και εμείς, νομίζω πως όλα αυτά με τα οποία θα υποστηρίξει τον εαυτό του στο παρών στάδιο ο κατηγορούμενος, θα κληθεί στα επόμενα στάδια να τα αποδείξει».

Το ραντεβού στο Φαληράκι

Ο κ. Μηνάς Τσέρκης στις ίδιες δηλώσεις του στη «Ροδιακή» αναφέρθηκε και στα όσα έχουν ακουστεί για τις οικονομικές διαφορές που υπήρχαν μεταξύ των δύο ανδρών αλλά και το ραντεβού στο ξενοδοχείο του 53χρονου: «Η οικογένεια διαβάζει, δεν συμφωνεί βεβαίως, αυτά με τα οποία υποστηρίζει η υπεράσπιση ή γράφονται αυθαίρετα ότι έγινε μία συνάντηση για να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους.

Όχι δεν ήταν τέτοια συνάντηση. Οι λογαριασμοί τους είχαν ξεκαθαριστεί και υπάρχει και έγγραφο το οποίο έχει ήδη προσκομιστεί στην αστυνομία από την οικογένεια που φαίνεται ότι οι λογαριασμοί τους ήταν απολύτως ξεκάθαροι και ξεκαθαρισμένοι.

Το ραντεβού το οποίο ήταν προκαθορισμένο την Κυριακή, έγινε κατά παράκληση των κατηγορουμένων και δεν ήταν το πρώτο. Αν δεν κάνω λάθος από αυτό που μου μεταφέρθηκε από την οικογένεια, ήταν το δεύτερο ή το τρίτο που γινόταν Κυριακή ακριβώς γιατί το θύμα ήταν ένας άνθρωπος φιλήσυχος, συνεργάσιμος και έχοντας μία συνεργασία με αυτούς τους ανθρώπους δεχόταν να πηγαίνει από εκεί, ήταν η τρίτη φορά που πήγαινε, για να του δώσουν κάποια μικροποσά της τάξεως των 1000 -1500 ευρώ από τη λειτουργία κάποιου μπαρ που είχαν εκεί στο ξενοδοχείο.

Τον περίμεναν λοιπόν, δεν είχαν να ξεκαθαρίσουν τίποτα, και κατά την άποψη της οικογένειας δεν έγινε και κανενός είδους καβγάς και αυτό από τα ίδια τα γεγονότα προκύπτει, αλλά φαντάζομαι ότι οι κατηγορούμενοι που επικαλούνται κάτι άλλο σαν ισχυρισμό, ότι βρισκόντουσαν σε καθεστώς άμυνας ή κάτι άλλο, είναι δικαίωμά τους – ιερό δικαίωμα-, αναμένουμε να το ισχυριστούν, να το αποδείξουν και εμείς θα είμαστε εκεί για να υποστηρίξουμε την οικογένεια».

Ο κ. Τσέρκης ρωτήθηκε και για το αν ο 46χρονος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης όπως φέρεται να ισχυρίζεται στην προανακριτική του κατάθεση ο 53χρονος: «Ακούστηκε ότι υπάρχει αυτός ο ισχυρισμός, δεν αποδεικνύεται, τουλάχιστον από τα στοιχεία που έχουμε εμείς στα χέρια μας μέχρι στιγμής, αυτό θα προκύψει από την ιατροδικαστική εξέταση και από τις βιοχημικές εξετάσεις που πιθανότατα θα υπάρχουν στο φάκελο στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέτασης. Δεν είμαστε σε θέση να το γνωρίζουμε, όμως νομίζω ότι κάτω από τις συνθήκες που έγινε το συγκεκριμένο συμβάν, δηλαδή τα ίδια τα γεγονότα μόνα τους, αν τα συνδέσει κανείς, γιατί αυτό θα κληθούμε να κάνουμε και εμείς και φυσικά η υπεράσπιση, και τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η δικαιοσύνη, το δικαστήριο. Νομίζω ότι συνθέτοντας κανείς αυτά τα κομμάτια, και ο ισχυρισμός αυτός των κατηγορουμένων νομίζω ότι δεν στηρίζεται στα γεγονότα, αυτή είναι η άποψή μας, η άποψη της οικογενείας».

ΠΗΓΗ

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ