Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ξεκίνησε το «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη»

Ανέβηκε

στις

Ξεκίνησε το «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη» 7
Κοινοποιησέ το

Το  «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος » άνοιξε τις  πύλες του σήμερα Τρίτη 25 Απριλίου στο κατάμεστο από μαθητές Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  που διοργανώνεται από τον Δήμο  Μεσσήνης  σε συνεργασία με το  Υπουργείο Πολιτισμού και  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, στοχεύει στην ουσιαστική – βιωματική επαφή των νέων με το αρχαίο δράμα και με την πολιτιστική κληρονομιά.  Αποτελεί μια γιορτή πολιτισμού που εκτός από θεατρικές παραστάσεις περιλαμβάνει και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Ξεκίνησε το «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη» 8

Η  Τελετή Έναρξης περιλάμβανε  το Δρώμενο « ΖΕΥΣ ΙΘΩΜΑΤΑΣ »  από τον Σύλλογο «Η Χαρά του Παιδιού» και  φανφάρες, από τη Δημοτική Φιλαρμονική Μεσσήνης που συνέθεσε ειδικά για το Φεστιβάλ ο συνθέτης και μουσικολόγος Μηνάς Αλεξιάδης. Ακολούθησε  η παράσταση «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το Ιδιωτικό Λύκειο «Άγιος Κοσμάς» Βριλησσίων.

Ξεκίνησε το «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη» 9

Την έναρξη του Φεστιβάλ κήρυξε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες και τους θεατές στον αρχαιολογικό χώρο, που μέχρι τις  11  Μαΐου 2023 θα φιλοξενεί παραστάσεις από σχολεία και θεατρικές σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Ο κ. Αθανασόπουλος ευχαρίστησε το υπουργείο Πολιτισμού  και την Εφορεία Αρχαιοτήτων για την άριστη συνεργασία  καθώς επίσης  και το Ίδρυμα Γεωργίου και  Βικτωρίας Καρέλια, το οποίο υποστηρίζει  τις παράλληλες δράσεις που πλαισιώνουν το πρόγραμμα του φεστιβάλ με στόχο την περαιτέρω αναβάθμισή του. Ευχές για καλή επιτυχία στο 10o και επετειακό φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό έδωσε στον σύντομο χαιρετισμό του και ο καθηγητής Αρχαιολογίας κ. Πέτρος Θέμελης.

Ξεκίνησε το «10ο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος στην Αρχαία Μεσσήνη» 10

Στην εναρκτήρια εκδήλωση του φεστιβάλ παρευρέθηκαν οι βουλευτές Μεσσηνίας  Γιάννης Λαμπρόπουλος και  Αλέξανδρος  Χαρίτσης, ο αντιπεριφερειάρχης και  πρώην Δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Άννα Καλογεροπούλου, οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Αθανασακόπουλος και Μπάμπης Μακρής, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα πολιτισμού Γιώργος Δαβίλλας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Αναστάσιος Τσερπές, η κοινοτική σύμβουλος Μεσσήνης Λίνα Καμαρινοπούλου, οι πρόεδροι των Κοινοτήτων Αρχαίας Μεσσήνης Κώστας Πανούσης και Αρσινόης Πέτρος Σγούρος αντίστοιχα, πολιτευτές του νομού.

Την παράσταση παρακολούθησαν  μαθητές από το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, το Δημοτικό Σχολείο Λεΐκων, το Δημοτικό Σχολείο  Έυας Ανδρούσας, το 3ο Δημοτικό Σχολείο  Μεσσήνης, το 2ο Γυμνάσιο Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, το  1ο Γενικό  Λύκειο Μεσσήνης, το Λύκειο Θουρίας, το  Γυμνάσιο Παραλίας Καλαμάτας, το Πειραματικό 10 Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας και το 3ο Γενικό Λύκειο  Καλαμάτας , γονείς, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων, εθελοντές, κ.α.

Το Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος  διοργανώνεται από το Δήμο  Μεσσήνης  σε συνεργασία με το  Υπουργείο Πολιτισμού και  την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Συντελεστές Παράστασης  «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από το Ιδιωτικό Λύκειο «Άγιος Κοσμάς» Βριλησσίων.

Σκηνοθεσία, σκηνικά, κοστούμια, χορογραφία: Ανάργυρος  Μποζίκας.

Χορογραφία: Δημήτριος Μαντζούρης.

Ηθοποιοί: Μαρία Βακοτούζη: Αντιγόνη

Άννα –Μαρία Γεωργιάδου:  Ισμήνη

Παναγιώτης Τσούπρος: Αίμων

Ιωάννης Σκόρδας: Φύλακας

Ερρίκος- Γεράσιμος Πάστρας- Πανούσης: Κρέων

Μαρία Νομικού: Ευριδίκη

Δημήτριος Ρέκκας: Τειρεσίας

Ευστάθιος Χουντάλας: Άγγελος

Γεώργιος Διαμαντάρας: Εξάγγελος

Χορός: Θεόδωρος Λύρας, Ιωάννης Παπαδάκης, Στέφανος Παπαπαύλου, Γεώργιος Αποσπόρης, Παναγιώτης Κωστόπουλος, Νικόλαος Τσαντήλας, Κωνσταντίνος Κλείσσας, Παναγιώτης Μπαλαγιάννης, Αντώνιος Οικονομίδης.

Όργανα: Μαρία Λαλλά, Μαρκέλλα Παλιάκη.

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ