Σάββατο , 25 Ιανουαρίου 2020
DSC09526 1 660x330 - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά!

Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά!

Sharing is caring!

Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά!
ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Η ΕΝΤΟΝΗ συννεφιά και η αραιή και κατά διαστήματα βροχή, δεν επηρέασε τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του υποψήφιου δημάρχου Καλαμάτας, Βασίλη Κοσμόπουλου, πραγματοποιήθηκαν με πλήθος κόσμου το βράδυ του Σαββάτου. Στην ομιλία του ο Βασίλης Κοσμόπουλος, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Μπροστά” παρουσίασε θέσεις και προτάσεις, μη παραλείποντας να διατυπώσει και αιχμές για συνυποψηφίους του.

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος παρουσίασε και τους 54 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που έχουν ανακοινωθεί μέχρι τώρα, ενώ αναμένεται να ανακοινωθούν και άλλοι.

Ο υποψήφιος δήμαρχος, επικεφαλής του συνδυασμού “Καλαμάτα Μπροστά”, τόνισε ότι το σχήμα του είναι πολυσυλλεκτικό,  ανεξάρτητο και αμιγώς αυτοδιοικητικό.

Επανέλαβε ότι οι βασικοί άξονες του προγράμματός του είναι:

Α) Η Υπεράσπιση και τη Διεύρυνση του Πολιτισμικού – Πολιτιστικού  Κεκτημένου του Δήμου.

Β) Η Πολεοδομική και Περιβαλλοντική Αναβάθμιση της Πόλης (Πράσινη πόλη, Έξυπνη πόλη, Βιώσιμη πόλη, Γαλάζια πόλη)

Γ) Η Τουριστική Ανάπτυξη του Δήμου (με τη δημιουργία γραφείου Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής)

Δ) Η Κοινωνική Αλληλεγγύη

Ε) Η Αυξημένη Μέριμνα για τις Δημοτικές Ενότητες και τους Οικισμούς (με έμφαση στην Πρωτογενή Παραγωγή θεσμοθετώντας Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης)

ΣΤ) Η Ευρωπαϊκή Προοπτική της Πόλης (με τη συγκρότηση Γραφείου Ευρωπαϊκών Σχέσεων).

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος υπογράμμισε ότι “πρώτοι μιλήσαμε για την ανάγκη εξωστρέφειας της Καλαμάτας με την ένταξή της στα δίκτυα πρωτοπόρων και καινοτόμων πόλεων (σε δίκτυα αναπτυξιακά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά, ενεργειακά, με έμφαση στις νέες τεχνολογίες και τις ρομποτικές εφαρμογές) που θα τονίσει την ποιοτική αναβάθμισή της και θα αξιοποιήσει τις προοπτικές που προσφέρει η ευρωπαϊκή διάσταση.

“ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΕ ΟΡΑΜΑ ή ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ;”

Ο Βασίλης Κοσμόπουλος αναφέρθηκε στην ανάγκη διαμόρφωσης οράματος για την Καλαμάτα του αύριο, σε συνδυασμό με τη δράση για την επίτευξή του. Είπε συγκεκριμένα: “Το ερώτημα που πρέπει να  απαντήσει όχι μόνο το εκλογικό σώμα αλλά και οι υποψήφιοι δήμαρχοι που προέρχονται από τους κόλπους της σημερινής δημοτικής αρχής αλλά και από τη γραφειοκρατία του δήμου είναι αν η Καλαμάτα χρειάζεται όραμα για να προχωρήσει μπροστά ή αν τα οράματα εμποδίζουν τη διαχείριση της καθημερινότητας όπως υποστήριζε, τουλάχιστον μέχρι πρόσφατα, ο δήμαρχος. Εμείς πάντως τον θεωρούμε τυχερό που κληρονόμησε για παράδειγμα το όραμα του αείμνηστου Χρήστου Μαλαπάνη για τη δημιουργία του Μεγάρου Χορού και κατάφερε να το υλοποιήσει.

Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι η πόλη πρέπει να προχωρήσει ΜΠΡΟΣΤΑ με νέο όραμα για τον 21ο αιώνα καθώς όπως εύστοχα έχει ειπωθεί:

Ένα όραμα χωρίς δράση είναι απλώς ένα όνειρο.

Η δράση χωρίς όραμα είναι απλώς για να περνά η ώρα

Το όραμα με δράση μπορεί να αλλάξει τον κόσμο”.

DSC09550 - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά!

Η ΠΟΛΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΚΑΝΕΝΟΣ

Στη συνέχεια ο Βασίλης Κοσμόπουλος τόνισε ότι βασικές παραδοχές στη συζήτηση για το όραμα στο Δήμο πρέπει να είναι:

  • πρώτον ότι η πόλη δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, αλλά ανήκει σε όλους μας και
  • δεύτερον ότι ο δημόσιος χώρος δεν είναι απλώς ένας κοινόχρηστος χώρος τον οποίον είτε συν-εκμεταλλευόμαστε είτε συν-κακοποιούμε. Είναι ένας χώρος τον οποίον προσωρινά έχουμε δανειστεί «προς χρήση» από τα παιδιά μας και πρέπει να τους τον παραδώσουμε καλύτερο από ότι τον παραλάβαμε.

Για το σκοπό αυτό πρέπει να ενισχύσουμε τους παράγοντες εκείνους που απαιτούνται (κοινωνικούς, οικονομικούς, τεχνολογικούς, πολιτιστικούς, αθλητικούς), προκειμένου η πόλη μας να μπορέσει να σταθεί όρθια στις σύγχρονες προκλήσεις, να ανακτήσει το χαμένο έδαφος και να αποκτήσει τη δυναμική, την εικόνα και την ταυτότητα που  όλοι επιθυμούμε.

Ο κ. Κοσμόπουλος, τόνισε με έμφαση:

«Φιλοδοξούμε να εκφράσουμε εμείς αυτή την αναγέννηση του Δήμου της Καλαμάτας μας. Μαζί με τους συνδημότες μας, βιώνοντας το παρόν και σχεδιάζοντας το μέλλον, διεκδικώντας στόχους και διοικώντας με σύγχρονες αντιλήψεις, θέλουμε και μπορούμε να πάμε την Καλαμάτα Μπροστά». Και κατέληξε:

«Ζητάμε στην αναμέτρηση των προσεχών δημοτικών εκλογών την ψήφο όλων των συνδημοτών μας, ανδρών και γυναικών κάθε ηλικίας, που πιστεύουν σε μας και ενστερνίζονται το όραμά μας για μια καλύτερη πόλη, ώστε να μπορέσουμε υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας. Περιθώρια αποτυχίας δεν υπάρχουν πια. Πρέπει να είστε βέβαιοι, ότι αν δουλέψουμε όλοι μαζί μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να πάμε την ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ».

Τέλος, ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους και μη πρώην δημάρχους για την πολύτιμη προσφορά τους στον τόπο και να τους διαβεβαιώσω ότι το έργο τους δεν μπορεί να το οικειοποιηθεί κανείς. Στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του Βασίλη Κοσμόπουλου είδαμε τον πρώην δήμαρχο Καλαμάτας, Γιώργο Κουτσούλη και τον πρώην δήμαρχο του πρώην Δήμου Θουρίας, Γιώργο Σκαλαίο.

Την τελετή του αγιασμού τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος.

 

DSC09508 - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά!

ilias poulis home - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά! oinomessinia - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά! 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά! niniosbanner 1 - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά! MYLO Indian Palace Restaurant - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά! perrotis - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά! mavreas1anigif - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά! krystalkyriakoanigif - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά! YPODIMATA - Βασίλης Κοσμόπουλος: Δεσμεύσεις για δράσεις και έργα που θα πάνε την Καλαμάτα μπροστά!

Δες και αυτό

χορου 310x165 - Ο Θάνος Μικρουτσικος άφησε το στίγμα του στην Καλαμάτα και η πόλη οφείλει να τον τιμήσει

Ο Θάνος Μικρουτσικος άφησε το στίγμα του στην Καλαμάτα και η πόλη οφείλει να τον τιμήσει

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΟ Θάνος Μικρουτσικος άφησε το στίγμα του στην Καλαμάτα και η πόλη …

shares