Connect with us

Μαγειρική

Τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες 1
Κοινοποιησέ το

Τούρτα πανακότα με λευκή σοκολάτα και φράουλες

Ο συνδυασμός κρέμας με λευκή σοκολάτα είναι πάντα ακαταμάχητος σε νοστιμιά, αλλά και σε υφή. Αυτή η εύκολη τούρτα θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση.

Υλικά
3 + 3/4 κούπας (750 γρ.) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
1 + 1/4 κούπας (250 γρ.) γάλα φρέσκο, πλήρες
6 κουτ. σούπας (80 γρ.) ζάχαρη
150 γρ. λευκή σοκολάτα, τεμαχισμένη + 100 γρ. χωριστά, την οποία θα λιώσουμε
12 φύλλα ζελατίνης (20 γρ.)
3 κούπες (60 γρ.) κορν φλέικς φράουλες, για το σερβίρισμα

Διαδικασία
Μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης μέσα σε ένα μπολ με παγωμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν. Παράλληλα ετοιμάζουμε ένα μπεν μαρί και λιώνουμε τα 100 γρ. λευκή σοκολάτα. Μόλις λιώσει, την αποσύρουμε και την ανακατεύουμε απαλά με τα κορν φλέικς. Ακουμπάμε ένα τσέρκι 22 εκ. πάνω σε μια βάση για τούρτες ή σε μια ίσια πιατέλα, αδειάζουμε εκεί το μείγμα σοκολάτας, το ισιώνουμε και το αφήνουμε στην άκρη να σταθεροποιηθεί.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τη ζάχαρη και τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις αρχίσει να βράζει το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, για να μην παραμείνει στη ζεστή κατσαρόλα, όπου θα αργήσει πολύ να κρυώσει. Στραγγίζουμε τις ζελατίνες από το παγωμένο νερό και τις ρίχνουμε στο ζεστό μείγμα. Ανακατεύουμε και λιώνουν αμέσως. Ρίχνουμε μέσα τα 150 γρ. τεμαχισμένη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να λιώσει και να ενσωματωθεί. Για να κρυώσει πιο γρήγορα η κρέμα και να αποκτήσει καλύτερη υφή, τοποθετούμε το μπολ μέσα σε ένα μεγαλύτερο δοχείο γεμάτο κρύο νερό και παγάκια. Ανακατεύουμε την κρέμα μέχρι να αρχίσει να κρυώνει και να δένει, και τότε την αδειάζουμε πάνω από τη βάση με τα κορν φλέικς, μέσα στο τσέρκι. Αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες τουλάχιστον (καλύτερα για 1 βράδυ), μέχρι να πήξει καλά η στρώση της πανακότας.

Για να αφαιρέσουμε το τσέρκι εύκολα, το ζεσταίνουμε ελαφρώς με το πιστολάκι για τα μαλλιά ή με ένα φλόγιστρο. Σερβίρουμε με φρέσκες φράουλες.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Μαγειρική

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σοκολατένιο μωσαϊκό έτοιμο σε 10 λεπτά, από την Αργυρώ 2
Κοινοποιησέ το

Υλικά συνταγής

250 γρ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ 150 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη 100 γρ. βούτυρο 2 κ.σ. κακάο 3 κ.σ. καρύδα 4 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα 400 γρ. Για την επικάλυψη

250 γρ. κουβερτούρα 1 κ.σ. σπορέλαιο Εκτέλεση

1. Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων. Αφαιρούμε τον αέρα. Τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν.

2. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε.

3. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.

4. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μείγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι.

5. Λαδώνουμε ρηχό ταψί μακρόστενο, 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε το γλυκό μέχρι να σφίξει.

6. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε το γλυκό σε όλη την επιφάνεια. Παγώνουμε έως ότου σφίξει.

7. Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Αυτή είναι η πιο διάσημη συνταγή στο Ιντερνετ – Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά, σκέτος πειρασμός

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά
Κοινοποιησέ το

Λαζάνια με κιμά και διάφορα τυριά

Αυτή η συνταγή είναι, σύμφωνα με δημοσιεύματα, η πιο δημοφιλής στο διαδίκτυο και πώς να μην είναι άλλωστε, αφού περιλαμβάνει κιμά, τυρί και ζυμαρικά.

Το αγαπημένο πιάτο λαζάνια, σε μια συνταγή που φαίνεται πως έχει αναζητηθεί περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη τα τελευταία χρόνια. Αναρτήθηκε σε αμερικανικό ιστότοπο από έναν απλό χρήστη -ούτε σεφ ούτε ειδικός- λίγο μετά το 2000.

Δέκα χρόνια αργότερα ήταν η συνταγή με τα περισσότερα σχόλια, αλλά και το πιάτο που έφτιαξαν περισσότερο οι χρήστες. Τη συνταγή για τα διάσημα λαζάνια έχουν συμβουλευτεί περισσότεροι από 12.000.000 χρήστες, εκ των οποίων 35.000 δήλωσαν πως την έχουν μαγειρέψει!

Μπορεί να περιλαμβάνει αρκετά υλικά και μια διαδικασία για να την ετοιμάσετε, φαίνεται όμως πως αυτή η συνταγή υπήρξε για καιρό η πιο διάσημη στον κόσμο του διαδικτύου. Εμείς έχουμε αντικαταστήσει κάποια υλικά με πιο… ελληνικές γεύσεις και σε προτρέπουμε να πειραματιστείς.

Υλικά

  • ½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
  • 350 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 700 ml τομάτες κονκασέ
  • 2 κουταλιές πελτέ τομάτας
  • ½ φλιτζάνι νερό
  • 2 κουταλιές ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλάκι ξηρό βασιλικό
  • ½ κουταλάκι μαραθόσπορο
  • 1 πρέζα ρίγανη
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1/3 ματσάκι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 12 φύλλα λαζάνια
  • 400 γρ. ανθότυρο
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. μοτσαρέλα σε φέτες
  • ½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Σε σκεύος σοτάρουμε το λουκάνικο (ανοίξτε το και κάντε το κιμά) με τον μοσχαρίσιο κιμά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα.

Στη συνέχεια ρίχνουμε την τομάτα, τον πελτέ και το νερό. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον βασιλικό, τη ρίγανη και δύο κουταλιές από τον φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 1 με 1 ½ ώρα, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.

Σε μεγάλο σκεύος προσθέτουμε νερό να βράσει, και βράζουμε τα λαζάνια για 8 με 10 λεπτά. Στραγγίζουμε και σουρώνουμε κάτω από κρύο νερό.

Σε μπολ ανακατεύουμε το ανθότυρο με το αυγό, τον υπόλοιπο μαϊντανό και αλατίζουμε ελαφρά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190 βαθμούς.

Σε πυρέξ στρώνουμε μια στρώση του κιμά στον πάτο του σκεύους (20 επί 20 εκατοστά). Στρώνουμε 6 φύλλα και απλώνουμε πάνω τους τη μισή ποσότητα του ανθότυρου. Πάνω από το μείγμα στρώνουμε φέτες μοτσαρέλα. Συνεχίζουμε με μια στρώση κιμά, την οποία πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ώσπου να τελειώσουν τα υλικά, τελειώνοντας με μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά για να μπορούμε να το κόψουμε.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πεντανόστιμες πατατοκροκέτες γεμιστές με τυρί και ζαμπόν 3
Κοινοποιησέ το

Πατατοκροκέτες με τυρί και ζαμπόν

Οι πατατοκροκέτες είναι το πιο νόστιμο ορεκτικό που έχουμε δοκιμάσει μέχρι σήμερα.

Υλικά

400 γραμμάρια βρασμένες πατάτες

50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα

200 γρ. αλεύρι

100 γραμμάρια ζαμπόν

100 γραμμάρια τυρί scamorza

1 φακελάκι στιγμιαίας μαγιάς για αλμυρές πίτες

Αλάτι, πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζουμε. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις λιώνουμε. Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί παρμεζάνα. Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά, προσθέτοντας τριμμένο μοσχοκάρυδο. Πρέπει να έχουμε μια ζύμη που να μην είναι κολλώδης. Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε να ξεκουραστεί σε θερμοκρασία δωματίου για 20 λεπτά τυλιγμένο σε πλαστικό περιτύλιγμα.

Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη και την κόβουμε σε κυλινδρικά μέρη πάχος περίπου 5-6 mm. Στο μέσο κάθε κομματιού βάζουμε το ζαμπόν και το τυρί και κλείνουμε καλά τις άκρες πατώντας ελαφρώς με τα δάκτυλά μας. Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίζουμε τις κροκέτες πατάτας μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ