Connect with us

Μεσσηνία

To “Grow Greek Tourism Online” της Google στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

To “Grow Greek Tourism Online” της Google στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Google προχώρησε στη νέα επέκταση της πρωτοβουλίας «Grow Greek Tourism Online» στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η πρωτοβουλία, που υλοποιείται από το 2015, αφορά στη δωρεάν παροχή συμβουλευτικών και εκπαιδευτικών σεμιναρίων πάνω σε ψηφιακές δεξιότητες και απευθύνεται σε τοπικές τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και επαγγελματίες του τουρισμού. Μέσα από ομαδικά σεμινάρια και κατ’ ιδίαν συναντήσεις, οι τοπικοί επαγγελματίες θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ψηφιακές δεξιότητές τους και να καταρτιστούν στη χρήση εργαλείων, όχι μόνο της Google, αλλά και άλλων εταιρειών του χώρου.

 

Το πρόγραμμα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ξεκίνησε πρόσφατα και θα διαρκέσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2019. Στόχος του είναι να λάβουν οι επιχειρήσεις τις κατάλληλες γνώσεις, ώστε να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο πιο αποτελεσματικά, αναπτύσσοντας την παρουσία τους σε αυτό και προσελκύοντας περισσότερους επισκέπτες καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους.

 

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με τη βοήθεια των Online Advisors, ειδικών συμβούλων της Google, που έχουν λάβει εκτενή εκπαίδευση σε διαδικτυακά εργαλεία. Ήδη, τέσσερεις Online Advisors βρίσκονται στην περιοχή και έχουν ξεκινήσει δωρεάν εξατομικευμένες συναντήσεις, αλλά και ομαδικά σεμινάρια για τοπικές επιχειρήσεις του ευρύτερου τουριστικού κλάδου.

 

Μέσα από την πρωτοβουλία Grow Greek Tourism Online, η Google έχει επισκεφθεί μέσα σε 5 χρόνια περισσότερες από 100 πόλεις και έχει συνεργαστεί με πάνω από 40 πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα σε όλη τη χώρα. Μέχρι σήμερα έχουν εκπαιδευτεί, δωρεάν, περισσότεροι από 120.000 Έλληνες, τόσο στελέχη μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων όσο και μελλοντικοί επαγγελματίες του τουρισμού. Η πρωτοβουλία της Google τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και της Γενικής Γραμματείας του Υπουργείου Παιδείας, ενώ αποτελεί μέλος της  “Εθνικής Συμμαχίας για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση”.

 

Με αφορμή την έναρξη του προγράμματος Grow Greek Tourism Online στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, o Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας δήλωσε σχετικά: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για το γεγονός ότι η πρωτοβουλία της Google Grow Greek Tourism Online’ επεκτείνεται πλέον και στην Πελοπόννησο. Η Περιφέρειά μας έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, πράγμα που σημαίνει ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς να προβάλουμε τις τοπικές επιχειρήσεις μας στο διαδίκτυο με πιο ενεργό τρόπο. Πρόκειται για έναν στόχο, στην επιτυχία του οποίου πιστεύουμε ότι θα συμβάλουν σε μεγάλο βαθμό οι ψηφιακές δεξιότητες που προσφέρει η Google

 

H Μαρία Φουντά, Διευθύντρια Marketing της Google για την Ελλάδα, την Ουκρανία και τη Ρουμανία, ανέφερε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που βρισκόμαστε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθώς  θεωρούμε ότι έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες για τουριστική ανάπτυξη με όλα όσα έχει να προσφέρει στον επισκέπτη. Πιστεύουμε ότι το πρόγραμμά μας, Grow Greek Tourism Online, θα στηρίξει σημαντικά τις τοπικές επιχειρήσεις, βοηθώντας στο να γίνουν πιο εξωστρεφείς στο διαδίκτυο, να προβάλουν αποτελεσματικά τα προϊόντα τους σε ολόκληρο τον κόσμο και να προσελκύσουν ακόμα περισσότερους επισκέπτες στην περιοχή, διαπιστώνοντας γρήγορα τα σημαντικά οφέλη της ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων.»

 

Οι εκπρόσωποι των μικρομεσαίων τουριστικών επιχειρήσεων, που επιθυμούν μια δωρεάν συμβουλευτική συνάντηση με τους Online Advisors του προγράμματος, μπορούν να εγγραφούν απευθείας στο  https://g.co/greektourism/peloponnisos

Grow Greek Tourism Online

To “Grow Greek Tourism Online” της Google στην Περιφέρεια Πελοποννήσου


Κοινοποιησέ το

Καλαματιανό Καρναβάλι

Δείτε την έναρξη του 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού (video)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Με παρουσιαστή τον Δημήτρη Γκολώνη, τις δυο μασκότ του Καλαματιανού καρναβαλιού τον Κορνήλιο τον Κόκκορα και με σύνθημα, «προσαρμοζόμαστε, διασκεδάζουμε, συνεχίζουμε…» πραγματοποιήθηκε από τον δήμαρχο Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, η επίσημη έναρξη του 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού διαδικτυακά.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί  τι έγινε χτες αλλα και την εντυπωσιακή καλαματιανή τραγουδίστρια Kianna που κράτησε συντροφιά σε όλο τον κόσμο που το παρακολούθησε on-line https://fb.watch/3VHckwPDnC/ και τηλεοπτικά από τις συχνότητες του BEST TV και του Μεσόγειος TV


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Καλαματιανό Καρναβάλι

9ο Καλαματιανό Καρναβάλι – Απόψε διαδικτυακά η έναρξη του

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του διαδικτυακού 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού, σήμερα Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η τελετή θα μεταδοθεί μέσω των καναλιών του Δήμου Καλαμάτας σε youtube και facebook, μέσω της ιστοσελίδας kalamatianokarnavali.gr και τηλεοπτικά από τις συχνότητες του BEST TV και του Μεσόγειος TV, απόψε στις 22.00.

Στην παρουσίαση θα είναι ο Δημήτρης Γκολώνης, ενώ στο τραγούδι η Kianna.

Η εγγραφή της τελετής έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με την τήρηση όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Το διαδικτυακά πρόγραμμα του 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

 

26 Φεβρουαρίου

Τελετή έναρξης

Ώρα: 22.00

Τραγούδι: Kianna

Παρουσίαση: Δημήτρης Γκολώνης

27 Φεβρουαρίου

“Το Καρναβάλι των Ζώων”

Παιδικό βίντεο

Προβολή: Σάββατο ώρα: 18.00

kalamatianokarnavali.gr, kalamata.gr

(Ευγενική προσφορά του Δήμου Ιωαννιτών)

28 Φεβρουαρίου

– Προσκοπικά παιχνίδια

Κατασκευή αποκριάτικης μάσκας live

Προβολή: Κυριακή ώρα: 18.00

kalamatianokarnavali.gr, kalamata.gr

– Live 3 Beat

Rock Cover Band / Ροδανθός Brooklin

Βαγγέλης Νικολούζος / Δημήτρης

Αρτεμιάδης / Κώστας Κερασίδης

Ώρα: 20.00-22.00

Facebook: Καλαματιανό Καρναβάλι

1 Μαρτίου

Σύγχρονη τηλεαπασχόληση

(οδηγίες για το διαγωνισμό

“Το Καρναβάλι των Ζώων”)

4 Μαρτίου

Βραδιά τραγουδιού με τον Παναγιώτη Μάλαμα, ώρα: 21.30

5 Μαρτίου

Live disco party από το Rock Bar Kyttaro με dj τον Νίκο Νικολακέα

Ώρα: 21.00

6 Μαρτίου

– Κούκλα Challenge

Φτιάχνω μια κούκλα απο τα ΚΔΑΠ

– Βίντεο κατά της ενδοσχολικής βίας

– Βραδιά με το συγκρότημα

”Ηχος του Νότου”, ώρα: 21.30

7 Μαρτίου

–  Μαγικά με το μάγο Σανκάρα

– Κατασκευή χαρταετού

από τους ΠΡΟΣΚΟΠΟΥΣ

– Βίντεο με την παιδική παρέλαση

από το 1ο παιδικό καρναβάλι,

ώρα:19

10 Μαρτίου

– Avatar Challenge

Δημιούργησε το δικό σου Avatar

– Κατασκευή χαρταετού

από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας

12 Μαρτίου

Disco – Trash Party | 70s, 80s, 90s

Live dj set (Πάνος Βατζής – Κουτίβας Γιάννης), ώρα: 21:00

Live Streaming Brooklyn live stage

Facebook: Καλαματιανό Καρναβάλι

13 Μαρτίου

Dejavu Φεστιβάλ τραγουδιού

και μίμησης, ώρα: 19.00

14 Μαρτίου

Τελετή Λήξης, ώρα: 19.00

– Live με τον Pari Naqual Παρούμπα

– Χορεύουμε για τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ

(φιλανθρωπικός σκοπός)

– Βίντεο ανασκόπηση

Παρουσίαση: Βανέσσα Αδαμοπούλου


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Καλαματιανό Καρναβάλι

Τo πρόγραμμα του 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Με σύνθημα, «προσαρμοζόμαστε, διασκεδάζουμε, συνεχίζουμε…», το 9ο Καλαματιανό Καρναβάλι θα πραγματοποιηθεί μέσω διαδικτύου από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 14 Μαρτίου 2021.

Δείτε το πρόγραμμα του 9ου Καλαματιανού Καρναβαλιού


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ