Τρίτη , 18 Φεβρουαρίου 2020

Το εορτολόγιο σήμερα 17 Ιανουαρίου

Sharing is caring!

Το εορτολόγιο σήμερα 17 Ιανουαρίου

Σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου γιορτάζουν ο Αντώνης και η Αντωνία, όπως και ο Θεοδόσης.

Ο Ορθόδοξος Συναξαριστής αναφέρει: Άγιος Αντώνιος ο Μέγας, Άγιος Γεώργιος ο Νέος εξ Ιωαννίνων, Όσιος Αντώνιος ο νέος ο Θαυματουργός, Άγιος Θεοδόσιος ο Μεγάλος ο βασιλεύς, Όσιος Αχιλλάς, Άγιοι Ιουνίλλα και Τουρβών, Άγιος Αντώνιος Αρχιεπίσκοπος Νόβγκοροντ Ρωσίας, Όσιος Αντώνιος εκ Ρωσίας, Όσιος Αντώνιος ο Μετεωρίτης (Καντακουζηνός), Όσιος Φιλόθεος, Άγιος Αντώνιος Επίσκοπος Βολογκντά της Ρωσίας.

Σήμερα, επίσης, είναι η Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας. Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 17 Ιανουαρίου, με πρωτοβουλία Ιταλών επαγγελματιών της κουζίνας (σεφ, σερβιτόρων, διευθυντών εστιατορίων κ.λπ.), που εργάζονται στο εξωτερικό και δραστηριοποιούνται μέσω του δικτύου itchefs-GVCI. Στόχος της Ημέρας είναι η προάσπιση της ιταλικής κουζίνας και των προϊόντων της από τους «παραχαράκτες» της, η ενημέρωση του παγκόσμιου κοινού για την αυθεντική και ποιοτική ιταλική κουζίνα και η προστασία του καταναλωτή από τα εστιατόρια που φέρουν την ένδειξη «Ιταλικό». Η 17η Ιανουαρίου, που επελέγη ως Διεθνής Ημέρα Ιταλικής Κουζίνας, είναι -όπως διαβάσατε- γιορτή του Αγίου Αντωνίου, ενός από τους δημοφιλέστερους αγίους της Ιταλίας – προστάτη, μεταξύ άλλων, των κρεοπωλών και των αλλαντοποιών.

Ανατολή Ηλίου: 07:47

Δύση Ηλίου: 17:30

Διάρκεια ημέρας: 9 ώρες, 43 λεπτά.

Το εορτολόγιο σήμερα 17 Ιανουαρίου

Δες και αυτό

Το εορτολόγιο σήμερα 15 Φεβρουαρίου

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΕορτολόγιο Σήμερα, Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, είναι του Οσίου Ευσεβίου. Δηλαδή, σήμερα γιορτάζουν …

shares