Connect with us

πρέπει να δεις

Το Ελληνικό χωριό που απαγορεύεται το κάπνισμα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το Ελληνικό χωριό που απαγορεύεται το κάπνισμα 1

Μια άκρως υγιεινή συνήθεια ξεκίνησαν πριν 20 χρόνια οι κάτοικοι του χωριού Σκοτεινό, που ανήκει στο δήμο Χερσονήσου στο Ηράκλειο της Κρήτης: Να μην καπνίζουν.

Κανείς δεν ξέρει πως πήραν την αντικαπνιστική απόφαση, αλλά η τήρηση της από ολόκληρο το χωριό δημιούργησε μια παράδοση, έναν άγραφο νόμο,’ μοναδικό για τα Ελληνικά θεριακλίδικα δεδομένα.

Σύμφωνα με το flashnews τσιγάρα στο χωριό δεν βρίσκεις ούτε για να αγοράσεις και οι επισκέπτες από σεβασμό στους κατοίκους αποφεύγουν και αυτοί να καπνίζουν .

Η ιδιαίτερη παράδοση του Σκοτεινού περνάει από γενιά σε γενιά συνεχίζοντας την εξαίρεση και δίνοντας θετικό παράδειγμα.

πρέπει να δεις

Κορονοϊός: Τελειώνει η φάση 2 ακολουθούν οι φάσεις 3 και 4

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Έλεγχοι απαγόρευσης κυκλοφορίας

Κορονοϊός Ελλάδα

Στο τέλος βρίσκεται η Φάση 2 στην Ελλάδα για τα μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Η Φάση 3 του επιχειρησιακού σχεδίου ξεκινά με την πλήρωση των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ). Περιλαμβάνει, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τη διακοπή συναλλαγών του κοινού με δημόσιες υπηρεσίες, αναβολή προθεσμιών, ελεγχόμενη παροχή καυσίμων, ακόμη και μετακίνησης προς την εργασία και επιτρέπονται μόνο αυτές προς σούπερ μάρκετ, φαρμακεία και γιατρούς.

Στη Φάση 4, όταν οι «κύκλοι αρχίζουν να τέμνονται», όλη η χώρα μπαίνει σε καραντίνα, με κινητά ακόμη και πλωτά νοσοκομεία και εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων στην τήρηση της ολικής απαγόρευσης κυκλοφορίας, κάτι που γίνεται πλέον σε Ιταλία και Ισπανία, όπως επισημαίνουν κυβερνητικά στελέχη, τα οποία είναι αισιόδοξα πως η χώρα μας δεν θα φθάσει στην εφαρμογή του τελικού σχεδίου για την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού, καθώς οι πολίτες της έχουν πειθαρχήσει και τηρούν την απαιτούμενη στάση.

Επίσης, στην Ελλάδα, από τη στιγμή που ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα μπαίνει σε καραντίνα, τα κέντρα συλλογής πληροφοριών μέσα σε ένα 24ωρο έχουν ιχνηλατήσει και περιορίσει όλες τις επαφές του, κάτι που καθυστέρησαν να κάνουν σε Ιταλία και Ισπανία.

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Το Ίδρυμα Ωνάση δώρισε 13,5 εκατομμύρια μάσκες στη «μάχη» εναντίον του κοροναϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το Ίδρυμα Ωνάση δώρισε 13,5 εκατομμύρια μάσκες στη «μάχη» εναντίον του κοροναϊού 10

Το Ίδρυμα Ωνάση δώρισε μάσκες

Την μεγαλύτερη δωρεά σε μάσκες εν μέσω της πανδημίας του κοροναϊού έκανε το Ίδρυμα Ωνάση στο ΕΣΥ, όπως δήλωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

«Ευχαριστώ το Ίδρυμα Ωνάση για τη δωρεά 13,5 εκ. μασκών, τις οποίες παραλαμβάνει το Υπουργείο Υγείας μέχρι αύριο», ανέφερε αρχικά ο κ. Κικίλιας και συνέχισε: «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη δωρεά σε μάσκες για την ενίσχυση του Ε.Σ.Υ. Είμαστε ευγνώμονες».

Το Ίδρυμα Ωνάση δώρισε 13,5 εκατομμύρια μάσκες στη «μάχη» εναντίον του κοροναϊού - Εικόνα 2

Πηγή

Συνέχεια ανάγνωσης

πρέπει να δεις

Κορωνοϊός: 1 εκατ. ευρώ δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου στο ΕΣΥ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κορωνοϊός: 1 εκατ. ευρώ δωρεά της οικογένειας Αγγελόπουλου στο ΕΣΥ 11

Κορωνοϊός – Οικογένεια Αγγελόπουλου

Η οικογένεια των Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελόπουλου και των τριών παιδιών τους, προχώρησε σε δωρεά 1.000.000 ευρώ για την άμεση προμήθεια πρόσθετου νοσοκομειακού εξοπλισμού σε νοσοκομεία και δημόσιες δομές υγείας.

Η χρηματική δωρεά έγινε αποδεκτή από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και διατέθηκε στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας ΑΕ (ΙΦΕΤ ΑΕ) για την προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού.

Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ευχαριστεί την οικογένεια Αγγελόπουλου, για τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, για την αντιμετώπιση της μεγάλης κρίσης Δημόσιας Υγείας που βιώνουμε στη χώρα.

ΠΗΓΗ

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ