Connect with us

Events

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε Πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε Πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη 1
Κοινοποιησέ το

Η νέα χρονιά ξεκινά πολύ δυναμικά για το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας, μια και θα την καλωσορίσει …από τη Βιέννη!

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο του Καλοκαιρινού Φεστιβάλ «Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας συνεργάσθηκε με τη Συμφωνική Ορχήστρα Πνευστών Οργάνων “Danubia Symphonic Winds”, που εδρεύει στην Αυστρία. Τότε, το Ωδείο φιλοξένησε την Ορχήστρα στην Καλαμάτα και συνεργάσθηκε μαζί της σε τρεις συναυλίες, στη Μάνη, στη Μεσσήνη και στην Καλαμάτα.

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας σε Πρωτοχρονιάτικη συναυλία στη Βιέννη 2Τώρα, ως ανταπόδοση της φιλοξενίας, 50 μαθήτριες και μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, μέλη του Νεανικού Μελιφώνου, το Γυναικείο Φωνητικό Σύνολο «Μελίφωνο», καθώς και τρία παιδιά από την Μπάντα της Μεσσήνης θα βρεθούν στη Βιέννη, για μιαν εορταστική Πρωτοχρονιάτικη συναυλία, μεταξύ άλλων.

Η συναυλία θα δοθεί στο θέατρο Babenbergerhalle, της πόλης Klosterneuburg που είναι προάστιο της Βιέννης προς βορράν, στις 13 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 16:00. Το Δημοτικό Ωδείο θα συνεργασθεί και πάλι με την “Danubia Symphonic Winds” σε ένα εορταστικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει κυρίως έργα Ελλήνων και Αυστριακών συνθετών. Η συναυλία διοργανώνεται από το Δημοτικό Ωδείο του Klosterneuburg (Musikschule Klosterneuburg) και τελεί υπό την αιγίδα της τοπικής Κυβέρνησης της Κάτω Αυστρίας.

Μεταξύ άλλων, θα παρουσιασθεί το έργο “Blue Ribbon” του Thomas Doss για ορχήστρα πνευστών οργάνων και παιδική χορωδία, καθώς και 3 τραγούδια για ορχήστρα πνευστών οργάνων και χορωδία του Στάθη Γυφτάκη, που συντέθηκαν με αφορμή αυτήν τη συνεργασία. Την ορχήστρα θα διευθύνει ο μαέστρος Andreas Simbeni.
Πέρα, όμως, από την Πρωτοχρονιάτικη συναυλία, στις 11 Ιανουαρίου οι χορωδίες του Ωδείου θα δώσουν και δεύτερη συναυλία στην πόλη Sieghartskirchen, σε συνεργασία με το Δημοτικό Ωδείο της πόλης (Musikschule Sieghartskirchen), ενώ την ίδια μέρα, το πρωί, θα τους υποδεχθεί η Κυβερνήτης της Κάτω Αυστρίας, στην οποία το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας θα τραγουδήσει παραδοσιακά Ελληνικά Κάλαντα.

Τη χορωδία θα διευθύνει ο μαέστρος Ιβάν Μάτζαρης, ενώ στο πιάνο θα βρίσκεται ο Λουκάς Γεώργας.

Το ταξίδι, αλλά και η συνεργασία με την “Danubia”, αποτελούν σημαντική εμπειρία για τους μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας, ενώ συνιστούν και πρώτης τάξεως προβολή του πολιτιστικού έργου που επιτελείται στην Καλαμάτα.
Η εξωστρέφεια του Δημοτικού Ωδείου είναι, πλέον, συνεχής και στοχεύει στην προώθηση και ενδυνάμωση του έργου του, καθώς και στην εδραίωση της Καλαμάτας ως σύγχρονου διεθνούς πολιτιστικού προορισμού.


Κοινοποιησέ το

Events

Αρετή Κετιμέ και το σχήμα “Ακούσματα Ανατολής” αύριο στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αρετή Κετιμέ και το σχήμα “Ακούσματα Ανατολής” αύριο στο προαύλιο του Μεγάρου Χορού 15
Κοινοποιησέ το

Πολιτιστικό καλοκαίρι 2020 Δήμου Καλαμάτας

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, ώρα 9 μ.μ. στον προαύλιο χώρο του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας, η Αρετή Κετιμέ και το σχήμα “Ακούσματα Ανατολής” θα παρουσιάσουν ένα πλούσιο ρεπερτόριο από παραδοσιακά, ρεμπέτικα και σμυρνέικα τραγούδια. Υπέροχες μουσικές σε γιορτές, σε πανηγύρια, στα καφενεία – τα λεγόμενα «καφέ αμάν» – αλλά ακόμη και σε αυλές σπιτιών και στους δρόμους, αφήνοντας έναν αέρα από ηχοχρώματα να αιωρούνται πάνω από την πόλη, δημιουργώντας ένα σταυροδρόμι πολιτισμών.

Η Αρετή Κετιμέ είναι Ελληνίδα τραγουδίστρια, τραγουδοποιός και μια από τις πιο γνωστές σαντουρίστες στην Ελλάδα. Το σχήμα ακούσματα ανατολής αποτελείται από τους: Ταξιάρχη Γεωργούλη, Βαγγέλη Καρίπη, Τάσο Πούλιο, Γιώργο Ψάλτη. Αναγνωρισμένοι μουσικοί στον κόσμο της παραδοσιακής και ethnic σκηνής στην Ελλάδα και το εξωτερικό με ξεχωριστές καριέρες ο καθένας θα συμπράξουν με την μοναδική Αρετή Κετιμέ που παρά το μικρό της ηλικίας της την ακούμε σχεδόν 20 χρόνια (τελετή λήξης ολυμπιακών αγώνων, τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, δισκογραφία).

Αρετή Κετιμέ φωνή, Ταξιάρχης Γεωργούλης- ούτι, Βαγγέλη Καρίπη – κρουστά, Τάσος Πούλιος –κανονάκι, φωνή, Γιάννης Πούλιος – βιολί, Σοφία Ευκλείδου – τσέλο.

Αρετή Κετιμέ και το σχήμα “Ακούσματα Ανατολής”

Δελτία ελευθέρας εισόδου θα διανέμονται την ίδια ημέρα 9:00- 13:00 στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ  θα πραγματοποιήσουν τις εκδηλώσεις με τίτλο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2020», ακολουθώντας τις ειδικές οδηγίες των υγειονομικών αρχών, με προτεραιότητα τη δημόσια υγεία και με αίσθημα ευθύνης απέναντι στο κοινό και τους καλλιτέχνες. 

Για την  παρακολούθηση των εκδηλώσεων συστήνονται στο κοινό τα ακόλουθα:

Α.   Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

-θα πρέπει απαραίτητα προηγουμένως να έχει προμηθευτεί δελτίο ελευθέρας εισόδου.  Διαφορετικά η είσοδος δεν θα επιτρέπεται 

-Τα δελτία  ελευθέρας εισόδου θα διανέμονται  την ημέρα της  πραγματοποίησης της  εκδήλωσης, κατά σειρά προτεραιότητας 9:00-13:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας  

-Κάθε θεατής δικαιούται να προμηθευθεί έως δύο δελτία εισόδου, το ίδιο ισχύει και για τα  παιδιά κάθε ηλικίας 

-Για λόγους αποφυγής ταλαιπωρίας και λόγω οδηγιών των υγειονομικών αρχών, παρακαλούμε να προσέρχεστε  60΄ πριν την έναρξη κάθε εκδήλωσης 

-Η είσοδος στο χώρο  μετά την έναρξη της εκδήλωσης  δεν επιτρέπεται.

-Είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή  κατά την είσοδό του και μέχρι την τοποθέτησή του στην θέση του καθώς και κατά την έξοδό του

Β. Λοιποί υπαίθριοι χώροι 

-υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από κάθε θεατή  κατά την είσοδό του  στο χώρο της εκδήλωσης

-Τήρηση απόστασης ενάμιση (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων – θεατών 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :27213 60700 & 27210 83086

www.kalamata.gr  │ www.kalamatafaris.gr

Twitter: Kalamata_GR

Facebook: Δήμος Καλαμάτας– Municipality of Kalamata,

Facebook : ΦΑΡΙΣ – Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Καλαμάτας


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Οι Duo Violins επιστρέφουν στις 4 θάλασσες στο Πετροχώρι Πυλίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Οι Duo Violins επιστρέφουν στις 4 θάλασσες στο Πετροχώρι Πυλίας 16
Κοινοποιησέ το

Duo Violins στις 4 θάλασσες

Οι Duo Violins συνεχίζουν το μουσικό ταξίδι στο εξωτικό beach bar “4 θάλασσες” στο Πετροχώρι Πυλίας, την Παρασκευή 7 Αυγούστου από τις 17:00 το απόγευμα

Δημήτρης Ίσαρης, βραβευμένος συνθέτης θεατρικής μουσικής και ιδρυτικό μέλος του επιτυχημένου ποπ συγκροτήματος «OtherView» και ο Γιώργος Γαϊτάνος, βιολονίστας/συνθέτης με αμέτρητες συμμετοχές σε μεγάλες ορχήστρες και συνεργασίες με διεθνείς και Έλληνες καλλιτέχνες όπως Scorpions, Vanessa Mae, Ρουβάς, Βίσση κ.α. θα βρίσκονται στις “Ammothines 4 θάλασσες restaurant“ για ένα μοναδικό live show που θα μείνει αξέχαστο!

Duo Violins στις 4 θάλασσες


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Αναβάλλεται η εκδήλωση «Μουσικός Περίπατος στο Πάρκο από το Δημοτικό Ωδείο»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Αναβάλλεται η εκδήλωση «Μουσικός Περίπατος στο Πάρκο από το Δημοτικό Ωδείο» 17
Κοινοποιησέ το

Μουσικός Περίπατος στο Πάρκο από το Δημοτικό Ωδείο

Λόγω των νέων δεδομένων και στο πλαίσιο της λήψης προληπτικών μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του Covid-19, αναβάλλεται η προγραμματισμένη για την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, εκδήλωση με τίτλο: «Μουσικός Περίπατος στο Πάρκο από το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας». Η φύση της εκδήλωση, που εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος του 1ου Παιδικού Πολιτιστικού Φεστιβάλ, δεν επιτρέπει τον έλεγχο (θερμομέτρηση, καταγραφή κ.λπ.) των συμμετεχόντων σ’ αυτή κι ως εκ τούτου δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ