Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσονται οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας

Ανέβηκε

στις

Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσονται οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 3
Κοινοποιησέ το

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας. Χθες, Πέμπτη 28 Ιουλίου, η ορχήστρα δωματίου του Φεστιβάλ, Kalamata Festival Orchestra που ιδρύθηκε πέρυσι και η οποία αποτελείται από Έλληνες και διεθνείς μουσικούς, ερμήνευσε στο Μέγαρο Χορού και υπό τη διεύθυνση του JoshuaWeilerstein την 4η συμφωνία του GustavMahler σε μεταγραφή για ορχήστρα δωματίου. Σολίστ ήταν η σοπράνο Elisabeth Freyhoff. Επίσης, στην ίδια συναυλία, συμμετέχοντες στο masterclass διεύθυνσης διεύθυναν την Kalamata Festival Orchestra στο έργο «Πρελούδιο από το απομεσήμερο ενός Φαύνου» του Claude Debussy.

Με μεγάλη επιτυχία εξελίσσονται οι 6ες Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας 4

Οι υπόλοιποι συμμετέχοντες στο masterclass διεύθυνσης με τον Joshua Weilerstein θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους σήμερα, 29 Ιουλίου, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας. Αργότερα τo βράδυ, αλλά αυτή τη φορά στο Μέγαρο Χορού, η Underground Youth Orchestra θα ερμηνεύσει υπό την μπαγκέτα του ζωντανού θρύλου Christoph Eschenbach την 5η συμφωνία και το Τριπλό Κονσέρτο του Ludwigvan Beethoven με σολίστ τους Κατερίνα Χατζηνικολάου (βιολί), JohannesPrzygodda (βιολοντσέλο) και Τριαντάφυλλο Λιώτη (πιάνο). Η συναυλία της ορχήστρας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα. Δύο εκρηκτικές ορχηστρικές ημέρες δηλαδή. Δύο μέρες ολοκληρωτικά αφιερωμένες στη συμφωνική μουσική!

Αύριο, στις 30 Ιουλίου, σειρά να παρουσιάσουν τη δουλειά τους θα έχουν οι συμμετέχοντες των masterclasses βιόλας με το Ηλία Σδούκο και βιολοντσέλου με την IndiraRahmatulla.

Το επόμενο βράδυ, στις 31 Ιουλίου, ο Βασίλης Βαρβαρέσος – αναμφισβήτητα ένας από τους σημαντικότερους αυτή τη στιγμή Έλληνες πιανίστες – θα εμφανιστεί στο Μέγαρο Χορού για ένα σόλο ρεσιτάλ με έργα Bach, ChopinandRachmaninoff.

Την προσοχή μας θα συνεχίσουμε να την έχουμε στραμμένη στον εκπληκτικό κόσμο του πιάνου ωστόσο και την επομένη, καθώς με μεγάλη χαρά θα παρουσιάσουμε στο ελληνικό κοινό έναν γίγαντα της τζαζ για πρώτη φορά στην Ελλάδα: την 1 Αυγούστου θα μπορέσουμε να απολαύσουμε επί σκηνής στο Μέγαρο Χορού τον Enrico Pieranunzi· σολιστικά, αλλά και σε ντούο με τον καλαματιανό κοντραμπασίστα-φαινόμενο Αρίωνα Γυφτάκη. Νωρίτερα την ίδια ημέρα, θα λάβει χώρα στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και η τελική συναυλία του masterclass βιολιού με τον PabloHernánBenedí.

Το Φεστιβάλ θα κλείσει με την καθιερωμένη ετήσια συναυλία δωματίου των διδασκόντων στα masterclasses. Στις 2 Αυγούστου οι Αλεξία ΜουζάPablo Hernán BenedíΗλίας Σδούκος και Indira Rahmatulla θα ερμηνεύσουν στο Μέγαρο Χορού τα Κουαρτέτα Πιάνου σε Σολ ελάσσονα K. 478 του Wolfgang Amadeus Mozart και σε Μι ύφεση μείζονα Op. 47 του Robert Schumann.

Το masterclass πιάνου με την Αλεξία Μουζά θα λάβει χώρα από 18 με 25 Ιουλίου. Θα ακολουθήσουν τα masterclasses βιόλας με τον Ηλία Σδούκο από 21 με 30 Ιουλίου, βιολοντσέλου με την Indira Rahmatulla από 22 με 30 Ιουλίου, διεύθυνσης με τον Joshua Weilerstein από 24 με 29 Ιουλίου και βιολιού με τον Pablo Hernán Benedí από 25 Ιουλίου με 1 Αυγούστου 2022. Τα μαθήματα θα γίνουν στο Δημοτικό Ωδείο και στο Αμφιθέατρο Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Η παρακολούθηση των masterclasses και της διάλεξης είναι ελεύθερη για το κοινό, όπως και ελεύθερη είναι και η παρακολούθηση αρκετών φετινών συναυλιών.

Το Φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Δήμο Καλαμάτας, την Κοινωφελή Επιχείρηση ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και τελεί υπό τη χορηγία και αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Μέγας Χορηγός του Φεστιβάλ είναι το Ίδρυμα Γεωργίου και Βικτωρίας Καρέλια και χορηγοί η Ισπανική Πρεσβεία και  το Instituto Cervantes στην Αθήνα. Το Φεστιβάλ υποστηρίζεται επίσης από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «ΤΕΡΨΙΣ»Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας είναι επιπλέον διακεκριμένες με την αναγνώριση ποιοτικών φεστιβάλ τέχνης EFFELABEL 2022-2023.

Το πλήρες και αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Προπώληση εισιτηρίων:

ΜΕΓΑΡΟ ΧΟΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ: 10.00-13.00 ΚΑΙ 18.00-21.00

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ