Δευτέρα , 27 Ιανουαρίου 2020
paii 660x330 - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα

Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα

Sharing is caring!

Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα

Ο κ. Στ. από την Καλαμάτα, κάτοικος Αθηνών, ταξίδευε με το αυτοκίνητό του προς τα Ιωάννινα. Καθ οδόν έπεσε θύμα ισχυρής μετωπικής συγκρούσεως, κατά την οποία το αυτοκίνητό του κυριολεκτικά διαλύθηκε και ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι.

Μεταφέρθηκε αναίσθητος στο Νοσοκομείο και μπήκε στην εντατική.

Ενώ ευρίσκετο στην κατάσταση αυτή, είδε μία φωτεινή νεφέλη και στο μέσον έναν ηλικιωμένο μοναχό. Παρ ότι δεν είχε ιδιαίτερη σχέση με την Εκκλησία, επειδή εκείνες τις ημέρες είχε ακούσει από γνωστό του για κάποιον χαρισματούχο γέροντα Παΐσιο, μέσα στην έκπληξή του ρώτησε αυθόρμητα τον άγνωστο μοναχό:

– Είσαι ο γέροντας Παΐσιος;

Ο Γέροντας δεν απάντησε. Χαμογέλασε, τον χάιδεψε ελαφρά στο κεφάλι και του είπε:

– Μη φοβάσαι˙ θα γίνεις καλά!

Ο Στ. συνήλθε. Αν και σαστισμένος από το παράδοξο του πράγματος, και παρόλο που αγνοούσε τον θαυμαστό επισκέπτη του, πίστεψε στην διαβεβαίωσή του. Τήν διηγήθηκε μάλιστα με έντονο ύφος και στους γιατρούς. Και αυτοί έκπληκτοι διαπιστώνοντας την ανθρωπίνως ανεξήγητη βελτίωσή του, ωμολόγησαν:

– Όντως πρόκειται για θαύμα!

Αφού βγήκε από το Νοσοκομείο, στον δρόμο περνώντας μπροστά από ένα βιβλιοπωλείο έκπληκτος αντίκρυσε στην βιτρίνα τον σωτήρα του. Ανεγνώρισε την μορφή του στο εξώφυλλο ενός βιβλίου. Έτσι ανεκάλυψε τον ευεργέτη του και γεμάτος ευγνωμοσύνη το αγόρασε και το διάβασε.

Συγκινημένος ήλθε να προσκυνήση στην «Παναγούδα» (Ιανουάριος 1998), όπου και διηγήθηκε τα ανωτέρω. Εκτός του ότι τον διέσωσε από βέβαιο σωματικό θάνατο, η επέμβαση του Γέροντα άλλαξε και ριζικά την ζωή του. Ανεζήτησε πνευματικό και εξωμολογήθηκε.

Σταμάτησε την κοσμική ζωή παρά τις έντονες πιέσεις των συγγενών. «Μού είναι αδύνατο να συνεχίσω τα ίδια, στον νού μου έρχεται συνέχεια το χαμογελαστό φωτεινό πρόσωπο του Γέροντα», έλεγε με δάκρυα στα μάτια.

Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα

paraklisi

ilias poulis home - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα oinomessinia - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα niniosbanner 1 - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα MYLO Indian Palace Restaurant - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα perrotis - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα mavreas1anigif - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα krystalkyriakoanigif - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα YPODIMATA - Θαύμα Άγιου Γέροντος Παϊσιου από την Καλαμάτα

Δες και αυτό

ger4994 310x165 - Ποια πασίγνωστη τραγουδίστρια είναι εγγονή του Γέροντα Παϊσίου

Ποια πασίγνωστη τραγουδίστρια είναι εγγονή του Γέροντα Παϊσίου

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΓέροντας Παΐσιος Ελάχιστοι, μάλιστα, γνωρίζουν ότι ο Γέροντας Παΐσιος είχε εγγονή μια …

shares