Connect with us
Επιμελητηρίο

Οικονομικά

Τελικά τι πρέπει να γίνει στην Ελληνική οικονομία?

Ανέβηκε

στις

Τελικά τι πρέπει να γίνει στην Ελληνική οικονομία? 1
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

Τελικά τι πρέπει να γίνει στην Ελληνική οικονομία?

Παρακολουθώντας όλες τις τελευταίες ειδήσεις, τις υποσχέσεις για αναδρομικά,τις ξαφνικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρέη σε εφορία και ασφαλιστικούς οργανισμούς, το μισό, έκτακτο, δώρο Πάσχα, τις συνεχείς προκηρύξεις θέσεων εργασίας στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, και γενικά όλα όσα συμβαίνουνε εν μέσω αυτής της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου (κοντεύουμε χρόνο) …..

θα το επαναλάβουμε.

Δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι μια χώρα !!!!

Δε μπορεί να αναπτυχθεί πραγματικά !!!

Μπορεί σε κάποιους αυτά να φαίνονται γραφικά. Αλλά δεν είναι έτσι.

Έχουν περάσει 10 χρόνια, ιστορικής κρίσης. Και επί της ουσίας δεν έχει αλλάξει τίποτα. Και αντί να καταλάβουμε πως όλο αυτό δε βγάζει πουθενά. Και ότι πρέπει να αλλάξουμε το μοντέλο της χώρας. Συνεχίζουμε στην ίδια λογική. Και πιθανόν ακόμη χειρότερα, ειδικά αν ψύχραιμα δει κανείς την σημερινή εικόνα και τα όσα λένε μέλη της κυβέρνησης.
Μην ξαφνιαστούμε αν σε μερικά χρόνια έχουμε και πάλι νέα κρίση. Το έχουμε ξαναγράψει. Η χώρα έχει το «Σύνδρομο Αργεντινής», η οποία εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια, βρίσκεται σε μια διαρκή κατάσταση φθοράς – αφθαρσίας, με επαναλαμβανόμενες κρίσεις.

Τα πράγματα είναι σαν μια απλή εξίσωση:

Για να αυξηθεί το εισόδημα των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών

Πρέπει να αυξηθεί το ΑΕΠ.

Μόνο έτσι γίνεται …..

& Για να αυξηθεί το ΑΕΠ, με στέρεες βιώσιμες βάσεις, πρέπει να κινηθεί η πραγματική – ιδιωτική οικονομία.
Και αυτό είναι το πιο βασικό που πρέπει να καταλάβει μέχρι και ο πιο απλός πολίτης. Μόνο με αύξηση του ΑΕΠ, θα υπάρξει πραγματική αύξηση των εισοδημάτων.

Είναι όπως αναφέραμε σαν μια απλή εξίσωση.

Όταν λοιπόν έχουνε περάσει τα τελευταία 4 χρόνια. Και η χώρα έχει μια συνολική ανάπτυξη μόλις 2,8% (η μικρότερη στην Ευρώπη για την 4ετία). Και μάλιστα αυτό μετά από μια μείωση του ΑΕΠ κατά 27% . Προκοπή δε γίνεται.

Δε γίνεται να βελτιωθεί η ζωή μας. Δε γίνεται να αυξηθούν τα εισοδήματα. Και στα πλαίσια μιας οικονομικής λογικής, το ένα να φέρει το άλλο και σταδιακά να πούμε πως επιστρέφουμε, έστω σε ένα μεγάλο βαθμό, σε επίπεδο προ κρίσης (έστω να ανακτήσουμε το 14 με 15% από την απώλεια του ΑΕΠ όπως θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2014, με μια μέση ανάπτυξη περίπου 2,5%, τα πρώτα χρόνια ακόμη περισσότερο).

Ας συνεχίσουμε να μη βάζουμε μυαλό ….. Και όταν τα επόμενα χρόνια θα μιλάμε για νέες κρίσεις, ας μας φταίνε και πάλι οι κακοί ξένοι.ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ

Ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ

spourgitissesamiikonio
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ