Connect with us

Ομορφιά

Τα 10 χειρότερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε στα μαλλιά σας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Όλοι θέλουν να έχουν πανέμορφα, δυνατά και λαμπερά μαλλιά. Αν και ο κύριος τρόπος για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος είναι μια ισορροπημένη διατροφή και καλή φροντίδα των μαλλιών, θα θέλαμε να σας δείξουμε μερικά πράγματα που μπορεί να κάνετε εσφαλμένα χωρίς καν να το γνωρίζετε. Θα έπρεπε καλύτερα να αποφύγετε τα πράγματα σε αυτή τη λίστα για να διατηρήσετε τα μαλλιά σας υγιή.

1. Περιμένετε πάρα πολύ για να καθαρίσετε τις άκρες ή να κουρευτείτε.

Εάν έχετε σπασμένα, φριζαρισμένα μαλλιά, αν φαίνονται ακατάστατα και δεν έχουν σχήμα πια, εάν τα μαλλιά σας μπερδεύονται εύκολα ή έχουν πολλούς κόμπους – πιθανόν να έχετε καθυστερήσει για το ραντεβού σας, ειδικά αν θέλετε να έχετε μακριά μαλλιά. Τα μαλλιά σας θα είναι μακρύτερα, εάν τα κόβετε σε τακτική βάση. Όχι επειδή τα μαλλιά σας θα μεγαλώσουν γρηγορότερα, αλλά επειδή οι άκρες δεν θα χωρίζουν και δεν θα σπάνε. Λύση: Επισκεφθείτε τακτικά το κομμωτήριο.

2. Βάφετε τα μαλλιά σας μόνες σας.

Το να βάφετε μόνες σας τα μαλλιά σας για πολλές περιπτώσεις είναι ένα πρακτικό ζήτημα, αλλά για κάτι τέτοιο θα πρέπει να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία κομμωτή. Πιθανότατα, τελικά θα πάτε σε ένα κομμωτήριο ούτως ή άλλως, αλλά θα είναι πολύ πιο δύσκολο και δαπανηρό να διορθώσετε ό, τι έχετε κάνει. Αφήστε τους επαγγελματίες να το χειριστούν από την αρχή. Λύση: ραντεβού με το κομμωτήριο.

3. Βούρτσισμα ή στάιλινγκ σε βρεγμένα μαλλιά.

Όταν τα μαλλιά σας είναι βρεγμένα, είναι πολύ λεπτά και πιο επιρρεπή στην θραύση. Μπορείτε να πειραματιστείτε λίγο για να το ελέγξετε την επόμενη φορά που θα πλύνετε τα μαλλιά σας. Επιλέξτε μια τούφα (μόνο μια, δεν θέλουμε να μείνετε φαλακρές) και προσπαθήστε να σπάσετε τις τρίχες. Θα διαπιστώσετε ότι σπάνε πολύ πιο εύκολα σε σύγκριση με τα στεγνά μαλλιά. Η βούρτσα κάνει το ίδιο πράγμα, αλλά αντί μιας τρίχας σπάει εκατοντάδες. Η θερμότητα από ζεστά εργαλεία (ισιωτικό σίδερο, ψαλίδι για μπούκλες) κάνει το νερό να εξατμίζεται εκτενώς και, όπως όλοι μαθαίνουμε στο σχολείο, το νερό εξαπλώνεται με την εξάτμιση, σπάζοντας τα μαλλιά σας. Χρησιμοποιώντας τα ζεστά εργαλεία είναι σαν να τηγανίζετε τα μαλλιά σας για να ολοκληρώσετε τη ζημιά. Λύση: αφήστε τα να στεγνώσουν πριν το βούρτσισμα και το στάιλινγκ και συνιστούμε επίσης την χρήση ορισμένων προϊόντων θερμικής προστασίας.

4. Χρησιμοποιείτε βρώμικες βούρτσες

Όταν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας, πολλά νεκρά σωματίδια του δέρματος καταλήγουν στην βούρτσα σας, ακόμα κι αν δεν μπορείτε να τα δείτε. Το νεκρό δέρμα είναι το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων, όλων των ειδών. Εκτός από το να είναι απλά αηδιαστικό, μπορεί να μεταφερθεί πίσω στο τριχωτό της κεφαλής σας εάν δεν πλένετε τακτικά τα μαλλιά σας. Λύση: πλύνετε τις βούρτσες σας ή βάλτε ιστό πάνω στη βούρτσα πριν χτενίσετε τα μαλλιά σας. Απομακρύνετε τον ιστό μετά το βούρτσισμα, αφήνοντας την ίδια τη βούρτσα καθαρή.

5. Πλένετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά και με πολύ ζεστό νερό

Οι αδένες στο τριχωτό της κεφαλής μας παράγουν φυσικά έλαια που είναι απαραίτητα για υγιή μπούκλες και το ζεστό νερό μπορεί να τα αφαιρέσει, κάνοντας τα μαλλιά σας ξηρά και εύθραυστα. Το συχνό λούσιμο τελικά θα κάνει το ίδιο πράγμα. Οι κομμωτές συνιστούν να πλένετε τα μαλλιά σας δύο φορές την εβδομάδα ή τρεις φορές εάν έχετε πολύ λιπαρά μαλλιά. Λύση: Μην πλένετε τα μαλλιά σας καθημερινά και χρησιμοποιείτε μόνο χλιαρό νερό.

6. Μη χρησιμοποιείτε μαλακτική ή την χρησιμοποιείτε αντί για σαμπουάν.

Τα σαμπουάν και τα μαλακτικά είναι τελείως διαφορετικά προϊόντα που χρησιμοποιούνται για διαφορετικούς σκοπούς και δεν μπορούν να αντικαταστήσουν το ένα το άλλο. Τα σαμπουάν καθαρίζουν, τα μαλακτικά ενυδατώνουν. Εδώ είναι μια απλή σύγκριση: Το αυτοκίνητό σας χρειάζεται και βενζίνη και λάδια, όχι το ένα ή το άλλο. Αυτά είναι δύο διαφορετικά προϊόντα και το αυτοκίνητό σας δεν θα το εκτιμήσει εάν ρίχνετε βενζίνη όπου πρέπει κανονικά να μπαίνουν τα λάδια. Το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά σας: εάν χρησιμοποιείτε μαλακτικό αντί για σαμπουάν ή δεν το χρησιμοποιείτε καθόλου, το κρανίο δεν θα σας πει “ευχαριστώ”. Αν και η ζημιά δεν θα είναι τόσο δαπανηρή σε σύγκριση με το αυτοκίνητο… φυσικά. Λύση: Χρησιμοποιήστε και τα δύο, πρώτα σαμπουάν και στη συνέχεια την μαλλακτική.

7. Δεν αλλάζετε προϊόντα, όταν τα μαλλιά σας αλλάζουν.

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά προϊόντα στην αγορά αυτές τις μέρες – για λεπτές, χοντρές, βαμμένες, ταλαιπωρημένες τρίχες και πολλά άλλα. Έχουν ελαφρώς διαφορετικά συστατικά ανάλογα με το σκοπό. Εάν τα μαλλιά σας έχουν αλλάξει, θα πρέπει να αλλάξετε και τα προϊόντα που χρησιμοποιείτε. Ας κάνουμε μια σύγκριση αυτοκινήτων και πάλι. Όλοι γνωρίζουμε ότι δεν πρέπει να βάζετε βενζίνη σε 4WD ντίζελ. Γιατί λοιπόν θα χρησιμοποιούσατε σαμπουάν για λιπαρά μαλλιά εάν έχετε ξηρά; Λύση: καιρός για ψώνια.

8. Βουρτσίζετε τα μαλλιά σας πάρα πολύ συχνά και το κάνετε από τις ρίζες

Αν βουρτσίζετε τα μαλλιά σας από τις ρίζες, καταλήγετε στη δημιουργία ενός τεράστιου κόμπου και τραβάτε πολλά μαλλιά. Κάνοντας το αυτό αποδυναμώνει επίσης τις ρίζες. Το υπερβολικό βούρτσισμα προκαλεί παρόμοιες ζημιές. Σε γενικές γραμμές, μην διορθώσετε κάτι αν δεν χρειάζεται διόρθωση. Με άλλα λόγια, μην βουρτσίζετε τα μαλλιά σας αν δεν χρειάζεται πραγματικά να τα βουρτσίσετε. Λύση: Ξεκινήστε πάντα το βούρτσισμα των μαλλιών σας από τις άκρες και προχωρήστε προς τις ρίζες, χτενίζοντας τους κόμπους κατά μήκος της διαδρομής (και μην το παρακάνετε).

9. Πιάνετε τα μαλλιά σας σφιχτά πολύ συχνά.

Εάν πιάνετε τα μαλλιά σας πολύ σφιχτά πολύ συχνά, μπορεί τελικά να τα βλάψει γιατί κυριολεκτικά τραβάτε τα μαλλιά σας από τις ρίζες. Εάν μια αλογοουρά είναι το προτιμώμενο στυλ σας, αποφύγετε τα λαστιχάκια μαλλιών με τα μεταλλικά μέρη ή αλλάξτε καθημερινά το ύψος της κοτσίδας, άλλοτε σε πιο ψηλό και άλλοτε σε πιο χαμηλό. Λύση: Πιάνετε τα μαλλιά σας περιστασιακά, αλλά όχι κάθε μέρα.

10. Εκθέτετε πολύ τα μαλλιά σας στον ήλιο.

Κανονικά, αν σκοπεύουμε να περάσουμε πολύ χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, θυμόμαστε να χρησιμοποιούμε αντηλιακό, αλλά συχνά ξεχνάμε να προστατεύουμε τα μαλλιά μας. Η υπερβολική έκθεση στον ήλιο βλάπτει όχι μόνο το δέρμα, αλλά και τα μαλλιά σας. Εάν τα μαλλιά σας είναι πολύ ξεθωριασμένα, φαίνονται ξερά και οι άκρες σας είναι σπασμένες, τότε η UV ακτινοβολία είναι πιθανώς υπεύθυνη για αυτό. Λύση: φορέστε ένα καπέλο ή ένα μαντήλι.

ΠΗΓΗ .tromaktiko.gr


Κοινοποιησέ το

Ομορφιά

Το πιο όμορφο πρόσωπο του κόσμου για το 2020 ανήκει σε μια 19χρονη [εικόνες]

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η 19χρονη Yael Shelbia, με καταγωγή από το Ισραήλ, ξεχώρισε σε μια λίστα με 100 πρόσωπα ως η πιο όμορφη κοπέλα για το 2020.

Η κατάταξη πραγματοποιήθηκε από το ηλεκτρονικό έντυπο TC Candler, γνωστό για τις λίστες και της ετήσιες κατατάξεις του που αφορούν κυρίως το χώρο του κινηματογράφου.

Ανάμεσα σε άλλα 99 πρόσωπα, η γαλανομάτα καλλονή, που εργάζεται ως μοντέλο, κατάφερε να προσγειωθεί στην πρώτη θέση της λίστας, και το 1 εκατομμύριο ακολούθων της στο Instagram σίγουρα θα συμφωνεί.

Το 2018, η Shelbia είχε βρεθεί ξανά στην κατάταξη, κατακτώντας την τρίτη θέση.

Όσον αφορά τα κριτήρια του περιοδικού για την ανάδειξη των ωραιότερων προσώπων της χρονιάς, εκπρόσωποί του σχολίασαν ότι «Η αισθητική είναι μόνο ένα από αυτά. Η χάρη, η κομψότητα, η πρωτοτυπία, η τόλμη, το πάθος και η ελπίδα επίσης αντικατοπτρίζονται σε ένα όμορφο πρόσωπο».

 

Η 19χρονη Yael έχει μέχρι στιγμής εργαστεί για πολλές διαφημιστικές καμπάνιες μόδας, μεταξύ των οποίων και αυτή των καλλυντικών της Κιμ Καρντάσιαν.

 

Το μοντέλο είχε απασχολήσει πρόσφατα την κοινή γνώμη εξαιτίας της σχέσης της με τον 35χρονο δισεκατομμυριούχο Brandon Korff-εγγονό του ιδιοκτήτη του καναλιού CBS και της εταιρείας επικοινωνιών Viacom- όταν αυτός εκδιώχθη από το Ισραήλ, έχοντας σπάσει τους κανόνες της καραντίνας προκειμένου να επισκεφτεί την Shelbia στα κρυφά.

 

Αυτή την περίοδο, η Shelbia πραγματοποιεί την υποχρεωτική στρατιωτική της θητεία στο Ισραήλ.

 

Μόλις έμαθε τα νέα, η κοπέλα σχολίασε:

«Ποτέ δεν είχα έρθει πρώτη σε κάτι. Είναι πολύ ωραίο αυτό. Ευχαριστώ το TC Candler και όσους ψηφίσατε. Το εκτιμώ με όλη την καρδιά μου!».

ΠΗΓΗ: New York Post 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ομορφιά

Οδηγός επιλογής του κατάλληλου σουτιέν

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Είναι γνωστό ότι ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών δεν γνωρίζει ποιο είναι το πραγματικό μέγεθος του σουτιέν του και δυσκολεύεται να επιλέξει το κατάλληλο στυλ και κατηγορία. Παρακάτω θα βρεις τρεις σημαντικές κατηγορίες σουτιέν που θα σε βοηθήσουν να επιλέξεις αυτή στην οποία ανήκεις, και να βρεις τελικά το σουτιέν που ταιριάζει στις ανάγκες σου!

Σουτιέν με ενίσχυση

Τα σουτιέν με πολύ ενίσχυση (διπλή) είναι ιδανικά για τις γυναίκες με μικρό στήθος. Με την μοναδική συλλογή από Push up σουτιέν, μπορείς να νιώσεις αυτοπεποίθηση και να αναδείξεις το πλούσιο και χυμώδες μπούστο σου. Επίλεξε ένα κλασικό μαύρο με λεπτομέρειες δαντέλας και ιδιαίτερο στυλ στην πλάτη. Το σουτιέν αυτής της κατηγορίας σμιλεύει φυσικά το μπούστο και χαρίζει άψογο κράτημα!

Σουτιέν για μικρό στήθος

Αυτή είναι μια ξεκάθαρη κατηγορία που απευθύνεται στις γυναίκες που διαθέτουν ένα όμορφο μικρό στήθος και θέλουν να το αναδείξουν με τον πιο ωραίο και κομψό τρόπο. Εδώ ανήκουν και τα σουτιέν Push up, που αναφέραμε και παραπάνω. Όπως όλες ξέρουμε… the only way is up! Άρα αξίζει να επιλέξεις ένα σουτιέν που θα ανεβάζει το στήθος σου και θα το κάνει ελκυστικά juicy! Μα πάνω απ’ όλα θα κάνει εσένα να νιώθεις όμορφα και άνετα με τον εαυτό σου, γεμάτη αυτοπεποίθηση! Μια καλή επιλογή είναι και τα σουτιέν με μπανέλα, για σταθερό κράτημα.

Σουτιέν για μεγάλο στήθος

Αυτή η κατηγορία μπορεί να περιέχει σουτιέν με μπανέλα αλλά και σουτιέν ειδικά σε μεγαλύτερα μεγέθη.  Τα σουτιέν για μεγάλο στήθος ξεχωρίζουν για την υψηλή τους αισθητική και την μοναδική και κατάλληλη στήριξη που προσφέρουν και είναι κατάλληλα για βαρύ στήθος. Μπορείς να επιλέξεις αυτό που ταιριάζει στο μέγεθος σου και να προσφέρεις στον εαυτό σου την άνεση και την ασφάλεια που έχει ανάγκη. Μπορείς επίσης να επιλέξεις ένα μπουστάκι ή αθλητικό σουτιέν για μεγαλύτερη σταθερότητα!

Επισκέψου το e-shop του Coquette και βρες τα εσώρουχα και τα σουτιέν που σου ταιριάζουν, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία! Το ηλεκτρονικό κατάστημα εσωρούχων Coquette είναι εδώ για να δώσει λύση σε κάθε ανάγκη σου και για να κάνει κάθε γυναίκα να ξεχωρίζει με τον δικό της τρόπο!


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ομορφιά

Χρυσά σκουλαρίκια: Η all time classic αξία της κομψότητας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για να κάνουμε αλλαγές στα αξεσουάρ μας και να επιλέξουμε νέα και διαχρονικά, που ταιριάζουν με το στυλ και τη φινέτσα μας. Μια all time classic επιλογή στο κόσμημα  αποτελούν τα χρυσά σκουλαρίκια, τα οποία μπορούν να απογειώσουν το outfit σου και να προσδώσουν φινέτσα και χάρη.

Παρακάτω θα βρεις προτάσεις που απευθύνονται σε οικονομικές λύσεις και σε μια μεγάλη ποικιλία!

Χρυσά σκουλαρίκια για τη γυναίκα

Ο χρυσός θα είναι πάντα το μέταλλο που δεν χάνει την αξία και τη διαχρονικότητα του. Μια όμορφη επιλογή αποτελούν οι κρίκοι, σε μεσαίο μέγεθος, που ταιριάζουν με μια ποικιλία από outfits. Μπορείς κι εσύ να λάμψεις, κάνοντας τον χρυσό απαραίτητο στοιχείο της εμφάνισής σου, σε πολύ οικονομική τιμή!

Μια ακόμη κομψή λύση είναι και τα χρυσά σκουλαρίκια με ζιργκόν. Το εκτυφλωτικό φούξια χρώμα του ζιργκόν θα ελκύσει τα βλέμματα πάνω σου και θα σου προσδώσει την λάμψη που ζητάς.

Σκουλαρίκια παιδικά

Οι μικρές κυρίες έχουν και αυτές το δικαίωμα στο κόσμημα! Τα παιδικά σκουλαρίκια έρχονται σε υπέροχα και πρωτότυπα σχέδια και θα ξετρελάνουν τα μικρά κοριτσάκια. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μια μεγάλη ποικιλία, υψηλής και αξιόπιστης ποιότητας. Οι μικρές σου πριγκίπισσες θα λατρέψουν τα χρώματα και τα σχέδια ανάμεσα σε παιχνιδιάρικες πεταλούδες και ρομαντικές ροζ καρδούλες.

Επισκέψου το ηλεκτρονικό κατάστημα goldy.gr και βρες αυτό που ταιριάζει σε σένα και στο κοριτσάκι σου, μέσα από μια μεγάλη ποικιλία επιλογών! Τώρα μπορείς κι εσύ να λάμψεις, μόνο με ένα κλικ!


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ