Connect with us

Πολιτικά

Τ.Ο. Μεσσηνίας της ΚΝΕ για την διεξαγωγή του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή

Ανέβηκε

στις

τ.ο. μεσσηνίας της κνε για την διεξαγωγή του 47ου φεστιβάλ κνε - οδηγητή 1
Κοινοποιησέ το

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε η Τ.Ο. Μεσσηνίας της ΚΝΕ με θέμα την διεξαγωγή του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή στην Καλαμάτα. Το ταξίδι του φετινού Φεστιβάλ ξεκινά με  το σύνθημα“Να ζείς, να τολμάς, να προχωράς για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας τον σοσιαλισμό” με διήμερο εκδηλώσεων, την Παρασκευή και το Σάββατο 10-11 Σεπτέμβρη.

Με το σύνθημα αυτό απευθυνόμαστε σε κάθε νέα και νέο που προβληματίζεται και δίνει αγώνα για τη μόρφωση, τη δουλειά και τη ζωή του. Στέλνουμε μήνυμα αντοχής και ελπίδα για τις μάχες που έχει δώσει η νέα γενιά για τα δικαιώματα της, μάχες που το ΚΚΕ και η ΚΝΕ είναι και θα είναι μπροστά.

Η  πείρα του προηγούμενου χρόνου, η ορμή με την οποία το ΚΚΕ και η ΚΝΕ έδρασαν όλο αυτό το διάστημα δίνει ώθηση για τη συνέχεια. Δύναμη δίνει η τεκμηριωμένη σιγουριά ότι ο κόσμος μπορεί και πρέπει να αλλάξει.

Η περίοδος της πανδημίας, η αστική διαχείριση της και η νέα καπιταλιστική κρίση έχουν κάνει πιο ξεκάθαρο από πριν το τι σημαίνει να ζεις, να τολμάς και να προχωράς. Κόντρα σ’ εκείνους που προσπαθούν να παρουσιάσουν την άθλια κατάσταση των συστημάτων υγείας σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο ως φυσικό φαινόμενο, την καπιταλιστική κρίση ως αποτέλεσμα του ιού και συνεχώς επικαλούνται την “ατομική ευθύνη”. Πώς για να “περπατάς” ελεύθερος προς τα εμπρός χρειάζεται αγώνας ενάντια στο σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς.

Γιατί πραγματική τόλμη σήμερα είναι να αμφισβητείς τις “αιώνιες αλήθειες”. Να αισθάνεσαι  την αδικία, να μην μένεις ατάραχος απέναντι σε δραματικές εξελίξεις, να μη νιώθεις αδύναμος. Τόλμη είναι να μη μένει κανείς μόνος του, αλλά να επιλέγει την συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, την οργάνωση, τον αγώνα.

Το ΚΚΕ  προχωράει με πρόγραμμα, σχέδιο και στόχο που οδηγεί σε μια νέα, ανώτερη οργάνωση της οικονομίας και της κοινωνικής ζωής. Όχι σε μια ατέρμονη περιπλάνηση, αλλά ακολουθώντας αυτό που η επιστημονική θεωρία, η μελετημένη πείρα και οι δυνατότητες της εποχής δείχνουν να στέκει μπροστά στον σοσιαλισμό-κομμουνισμό. Τα τεράστια επιτεύγματα της επιστήμης, της “πράσινης” και ψηφιακής τεχνολογίας μπορούν να υπηρετήσουν τον εργαζόμενο άνθρωπο μόνο αν αντιστοιχηθούν με καινοτόμες σχέσεις παραγωγής. Αν ενταχθούν στον επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό στο έδαφος της κοινωνικοποιημένης ιδιοκτησίας της εργατικής εξουσίας.

Γιατί αυτό πραγματικά αντιστοιχεί στην πρόοδο!

Σήμερα, που μεγαλώνει συνεχώς το χάσμα ανάμεσα στο πώς θα μπορούσαμε να ζούμε και τελικά το πώς ζούμε, αυτό παραμένει το μεγάλο πρόβλημα της εποχής. Να απαλλαγεί η κοινωνία από τον βραχνά, τον παρασιτισμό, την καπιταλιστική ιδιοκτησία. Ν α αλλάξει η τάξη που έχει στα χέρια τα  κλειδιά της οικονομικής ανάπτυξης και όχι με το να φεύγει μια κυβέρνηση για να έρχεται μια άλλη.

Στέλνοντας στο μουσείο της Κοινωνικής Ιστορίας το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα. Κίνητρο για την παραγωγή και την ανάπτυξη της οικονομίας να είναι οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, βάζοντας οριστικό τέλος στον εφιάλτη της ανεργίας. Ανοίγοντας τον δρόμο ώστε να συμβαδίζει η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογίας με τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, τη λαϊκή ευημερία.

Οι νέοι άνθρωποι να μπορούν να αναπτύξουν ελεύθερα όλες τις ικανότητες, τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους, να συμμετέχουν ενεργά, συνειδητά, δημιουργικά σε όλη την κοινωνική, πολιτική, πολιτιστική δραστηριότητα, να έχουν πραγματικά τη ζωή στα χέρια τους. Και όχι να ζουν σε ένα σύστημα όπου «ελευθερία» είναι η «ελευθερία» στο μέγιστο κέρδος, όπου όλα μπορείς να τα αμφισβητήσεις εκτός από το σύστημα και την εκμετάλλευση, όπου στο όνομα της ατομικής ελευθερίας «κουκουλώνεται» η πιο μεγάλη συλλογική σκλαβιά. Όπου καλούν τους νέους «ελεύθερα» να επιλέξουν πώς θα διαχειριστούν τη φτώχεια, την ανασφάλεια, την ανεργία, τους καλούν ακόμα και να ναρκωθούν ελεύθερα «για να τη βρουν», αφού χάνουν την πραγματική ζωή.

Οι σκοποί του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι πραγματικά μεγάλοι. Συναντιούνται με τα όνειρα της νεολαίας για μια καλύτερη ζωή. Συναντιούνται στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Αυτό είναι το νέο, το καινοτόμο. Από αυτόν τον στόχο αντλεί το ΚΚΕ τη ζωντάνια και την αντοχή του.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή  στην Καλαμάτα περιλαμβάνει:

  • Το Σάββατο 11 Σεπτέμβρη ομιλία με τον Θέμη Γκιώνη, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΚΚΕ.
  • Συναυλία την Παρασκευή στις 10 Σεπτέμβρη με τον Μίλτο Πασχαλίδη.
  • Συναυλία το Σάββατο στις 11 Σεπτέμβρη με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου.

Επίσης το πρόγραμμα και ο χώρος του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει :

  • συναυλίες από  μαθητικά και νεανικά  συγκροτήματα
  • συζητήσεις
  • εκθέσεις
  • βιβλιοπωλείο της σύγχρονης εποχής
  • χώρο δραστηριοτήτων για τους “μικρούς μας ” φίλους

Οι Οργανώσεις της ΚΝΕ επιδιώκουν οι εκδηλώσεις του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – “Οδηγητή” να αγκαλιαστούν από τη νεολαία και το λαό της πόλης.  Με μεγάλη ευθύνη για τη διοργάνωση του, θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, των συναυλιών, θα εξασφαλιστούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας των επισκεπτών.

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ