Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

ΣΥΡΙΖΑ: Ταφόπλακα και στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, εν μέσω κορονοϊού

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΣΥΡΙΖΑ: Ταφόπλακα και στον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, εν μέσω κορονοϊού 1

ΣΥΡΙΖΑ για Πάτρα – Πύργος

Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται από την πρωτοφανή υγειονομική κρίση του κορονοϊού, η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μέσω του Υπουργού Υποδομών Κώστα Καραμανλή, αποφάσισε τη διάλυση όλων των εργολαβικών συμβάσεων του αυτοκινητοδρόμου «Πάτρα – Πύργος», καταστρέφοντας ένα ακόμα αναπτυξιακό έργο, όσο η προσοχή του κόσμου είναι στραμμένη αλλού, βάζοντας ουσιαστικά την ταφόπλακα στο τόσο ζωτικής σημασίας έργο για την Δυτική Ελλάδα, τα νησιά του Ιονίου και τη Μεσσηνία. Βάζει ανάχωμα έτσι στην κατασκευή ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου, με Ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, που κατάφερε να ξεκινήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, με χρόνο υλοποίησης το 2023.

Ο κ. Καραμανλής, παρά τις έντονες αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, της τοπικής αυτοδιοίκησης και τις επίμονες ερωτήσεις που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, σπεύδει να διαλύσει ένα εγκεκριμένο, χρηματοδοτημένο και κατασκευαζόμενο Ευρωπαϊκό έργο, απαντώντας με αοριστίες, χωρίς επίσημη παρουσίαση ούτε του χρονοδιαγράμματος, ούτε της κοστολόγησης του έργου, ούτε των οικονομικών επιπτώσεων από αυτή του την επιλογή. Χωρίς να έχουν απαντήσει οι αρμόδιες Ευρωπαϊκές Επιτροπές για το αν εγκρίνουν την πρόθεσή του να αναθέσει το έργο στην κοινοπραξία «Ολυμπία Οδός». Πριν η Ευρώπη αποφανθεί για το αν εγκρίνει ή όχι τη χρηματοδότηση των σχεδίων του. Πριν λάβει γραπτή αποδοχή της κατασκευής του έργου από την ανωτέρω κοινοπραξία ή έστω επίσημη τοποθέτηση των εκπροσώπων της.

Είναι ολοφάνερος ο εμπαιγμός και η αδιαφορία για τις τραγικές επιπτώσεις των επιλογών του. Για το γεγονός ότι η όποια δικαστική διεκδίκηση θα επιφέρει τεράστιες καθυστερήσεις, τη στιγμή, μάλιστα, που τουλάχιστον μια εταιρία που μέχρι εχθές κατασκεύαζε τον αυτοκινητόδρομο έχει δηλώσει ότι θα προσφύγει κατά των παράνομων αποφάσεών του.

Η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός Υποδομών, με βάση την κοινή λογική, τον ορθολογισμό και το ρεαλισμό, όφειλαν να συνεχίσουν το έργο, με αυστηρή επίβλεψη της τήρησης του χρονοδιαγράμματος κατασκευής έως το 2023, από τις εργολαβίες που εργάζονταν και να προχωρήσουν την ανάθεση των εργολαβιών που απέμεναν στους επόμενους μειοδότες. Έτσι θα είχε κερδηθεί αρκετός χρόνος, με απόλυτα διασφαλισμένες τις χρηματοδοτήσεις και χωρίς κόστος για τον Έλληνα φορολογούμενο, με εξασφαλισμένες θέσεις εργασίας.

Αντί αυτού, στερούν από τον τόπο ένα τόσο απαραίτητο έργο ζωής, παρατείνοντας την ύπαρξη ενός δρόμου – σφαγείου, ο οποίος αν ποτέ γίνει κανονικός αυτοκινητόδρομος, θα έχει κόστος λόγω των διοδίων, που θα «καρπώνεται» η εργολαβική κοινοπραξία. Ταυτόχρονα, επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, που καλείται, σε τόσο δύσκολες συνθήκες, να αποζημιώσει τους εργολάβους με αρκετά εκατομμύρια ευρώ, τα οποία θα μπορούσαν να διατεθούν στην ενίσχυση της κοινωνίας και της οικονομίας. Δυστυχώς, ναρκοθετείται η άμεση ολοκλήρωση ενός αυτοκινητόδρομου με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση και προστατευτική νησίδα στη μέση, χωρίς διόδια και χωρίς επιπλέον κόστη, ενώ ιδιαίτερα έντονες είναι και οι ανησυχίες για την τύχη του τμήματος Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα. Για 8 μήνες καθυστερούσε η ομαλή εξέλιξη του έργου. Για χρόνια η περιοχή θα καταβάλλει βαρύ φόρο αίματος. Η ευθύνη βαραίνει τον Υπουργό και την Κυβέρνηση της ΝΔ.

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Δεν θα λειτουργήσει η κατασκήνωση της Αγ. Μαρίνας στον Ταύγετο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ

Κατασκήνωση Αγ. Μαρίνας στον Ταύγετο

Ανακοινώνεται ότι κατά τη φετινή θερινή περίοδο, δεν θα λειτουργήσει η κατασκήνωση της Αγ. Μαρίνας Ταϋγέτου.

Η απόφαση ελήφθη, με αφορμή την πανδημία του Covid-19, οι κίνδυνοι της οποίας δεν έχουν παρέλθει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις επιστημόνων. Σημειώνεται ότι η λειτουργία των εν λόγω κλειστών δομών, λόγω του μεγάλου συγχρωτισμού, ιδιαίτερα των παιδιών, διέπεται από αυστηρότατα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλα, που επί της ουσίας ακυρώνουν την ελεύθερη χαρά και διασκέδαση, των συμμετεχόντων.

Η κατασκήνωση θα επαναλειτουργήσει όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ο Αθανασόπουλος σε χωριά της Μεσσήνης για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Αθανασόπουλος σε χωριά της Μεσσήνης για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή 12

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος

Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος ΑθανασόπουλοςΕπισκέψεις σε ελαιοπερίβολα που έχουν υποστεί ζημιές από τις υψηλές θερμοκρασίες του Μαΐου, έκαναν την Τετάρτη 3 Ιουνίου το πρωί ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τάσος Παπαγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων σε χωράφια της Λευκοχώρας, του Νεοχωρίου, του Μάνεσι και του Πολυλόφου, συνάντησαν παραγωγούς και προέδρους των κοινοτήτων και συνομίλησαν μαζί τους για τις επιπτώσεις στην φετινή παραγωγή. Ο Δήμαρχος από τις ενδεικτικές επισκέψεις, εκτίμησε ότι όσο περνάει ο καιρός φαίνεται ότι η ζημιά είναι σε υψηλά ποσοστά, ενώ και οι παραγωγοί συμφώνησαν ότι μέρα με τη μέρα οι ζημιές είναι πιο διακριτές. Η εξέλιξη του φαινομένου θα συνεχίσει να παρακολουθείται και το επόμενο διάστημα.

Τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αντιδήμαρχος είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους παραγωγούς, προκειμένου να συλλεχθούν τα στοιχεία εκείνα που απαιτούνται για την κατάρτιση του φακέλου που θα σταλεί στο Υπουργείο, στον ΕΛΓΑ και τις συναρμόδιες υπηρεσίες για την αναζήτηση των χρηματοδοτικών εργαλείων αποζημίωσης.

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Συμβάσεις έργων 700.000 ευρώ στη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Νικας Αναστασοπουλος

Περιφερειάκη ενότητα Μεσσηνίας

Συμβάσεις έργων συνολικού προϋπολογισμού 736.796,17 ευρώ στην Π.Ε. Μεσσηνίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας την Τετάρτη 3 Ιουνίου, κατά την επίσκεψή του στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας, στην Καλαμάτα.

Ο περιφερειάρχης, απευθυνόμενος στους αναδόχους των εν λόγω έργων επισήμανε κατηγορηματικά ότι δεν θα δοθούν παρατάσεις και ως εκ τούτου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες εργασίες πολύ γρηγορότερα από τις ορισθείσες συμβατικές προθεσμίες, οι οποίες -όπως σημείωσε- είναι ήδη αρκούντως μεγάλες.

Τα εργα που συμβασιοποιήθηκαν είναι τα εξής:

α) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης ανατολικής Μεσσηνίας (προϋπολογισμός 74.383,04 ευρώ)

β) Επισκευή μεταλλικών δεξαμενών πυρόσβεσης δυτικής Μεσσηνίας (74.130,13 ευρώ)

γ) Βελτίωση και συντήρηση της 19ης επαρχιακής οδού, τμήμα Κυπαρισσία – Περδικονέρι – Χριστιάνοι (245.000 ευρώ)

δ) Συστήματα αναχαίτισης οχημάτων στο επαρχιακό και εθνικό οδικό δίκτυο Π.Ε. Μεσσηνίας (200.000 ευρώ)

ε) Διευθέτηση ομβρίων υδάτων της 82ης εθνικής οδού Ασπρόχωμα – Πύλος, στον κόμβο Ριζόμυλου (100.000 ευρώ)

στ) Βελτίωση και συντήρηση του αρδευτικού δικτύου του ΓΟΕΒ Παμίσου – γεωτρήσεις (100.000 ευρώ).

Περιφερειάκη ενότητα Μεσσηνίας

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ