Connect with us

Μαγειρική

Συνταγή για τις πιο πετυχημένες τηγανητές πατάτες -Τα μυστικά για να γίνουν τραγανές

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Η πιο απλή διαδικασία, το τηγάνισμα, έχει κι αυτή τα μυστικά της για να έχουμε το ιδανικό αποτέλεσμα. Αν η συνταγή αυτή δεν ήταν μια φίνα διαδικασία, δεν θα τις αποκαλούσαν οι Άγγλοι French Fries.

Τι είναι, θα σκεφτεί κανείς; Απλώς… πατάτες τηγανητές! Κι όμως, έχετε παρατηρήσει πως δεν είναι πάντοτε ίδιες; Αρχικά, συμβαίνει συχνά να είναι πολύ λαδωμένες και κατά κάποιον τρόπο «παπαριασμένες», γεγονός που αφαιρεί την απόλαυση της τραγανότητας. Επιπλέον, λίγο παραπάνω τηγάνισμα και θα πάρουν πολύ έντονο σκούρο χρώμα και ανάλογη γεύση.

Για να τα πάρουμε όμως από την αρχή, το πιο σημαντικό για να έχουν επιτυχία οι τηγανητές πατάτες είναι να διαλέξετε την κατάλληλη ποικιλία. Ρωτήστε τον παραγωγό στη λαϊκή ή το μανάβικο και θα σας δώσει την κατάλληλη. Συνήθως, η πατάτα που κάνει για τηγάνι είναι πιο λευκόσαρκη, σκληρή και βγάζει υγρά όταν την κόβουμε.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Οι παλιές νοικοκυρές συνηθίζουν να αλατίζουν τις πατάτες πριν τις τηγανίσουν. Είναι ένα κόλπο που αν το συνηθίσετε, και το εκτελέσετε σωστά, τότε δεν χρειάζεται να «χιονίσετε» το πιάτο σας με αλάτι.

Δοκιμάστε να επιλέξετε όμοιες σε μέγεθος πατάτες, προκειμένου να καταφέρετε να κόψετε και όμοιες πατάτες τηγανητές. Αυτό θα βοηθήσει πολύ να έχετε το ίδιο αποτέλεσμα από την πρώτη ως την τελευταία.

Αν και ακούγεται κάπως υπερβολικό, η τέλεια τηγανητή πατάτα απαιτεί τη χρήση θερμόμετρου. Ένα θερμόμετρο κουζίνας δεν στοιχίζει παραπάνω από 5 ευρώ και θα σας φανεί χρήσιμο και για το ψήσιμο κρεάτων.

Τέλος, η αλήθεια είναι πως η πατάτα στο ελαιόλαδο, και δη τηγανισμένη στο γκάζι, γίνεται πολύ πιο νόστιμη. Αν πάλι το πρώτο είναι πολύτιμο για να το καίμε και το δεύτερο δύσκολο να βρεθεί σε διαμέρισμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα ωραίο καλαμποκέλαιο.

Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες για τηγάνι
  • 2 λίτρα καλαμποκέλαιο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τις πατάτες κατά μήκος σε δίσκους πάχους μισού εκατοστού περίπου. Στη συνέχεια, με ένα καλό μαχαίρι, κόβουμε σε πατάτες τηγανητές μισού εκατοστού, όσο πιο ομοιόμορφες γίνεται.
  • Βυθίζουμε τις πατάτες σε κρύο νερό για τουλάχιστον 20 λεπτά. Στραγγίζουμε και ξεπλένουμε τις πατάτες, αλλάζοντας το νερό τουλάχιστον τρεις φορές.
  • Στη συνέχεια τοποθετούμε τις πατάτες σε μια στρώση πάνω σε πετσέτα, να στεγνώσουν. Στο μεταξύ, βάζουμε το λάδι σε μεγάλη βαριά κατσαρόλα (5 λίτρων) και ζεσταίνουμε στους 165 βαθμούς Κελσίου.
  • Σκουπίζουμε σχολαστικά τις πατάτες και προσθέτουμε το 1/3 της ποσότητας στο λάδι, ανεβάζοντας ελαφρώς τη θερμοκρασία. Η κρύα πατάτα θα ρίξει το θερμόμετρο στους 150 βαθμούς. Δεν χρειάζεται να σας ανησυχεί αν το λάδι φτάσει πάλι τους 165 βαθμούς.
  • Τηγανίζουμε ανακατεύοντας προσεκτικά ανά διαστήματα με τρυπητή κουτάλα, για 2-3 λεπτά. Πρέπει οι πατάτες να πάρουν ένα λευκό χρώμα και να είναι μαλακές τόσο ώστε να κόβονται με ένα κουτάλι.
  • Αφαιρούμε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν, προσπαθώντας να τις τοποθετήσουμε σε μια στρώση, ιδανικά σε ένα μεγάλο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με όλες τις πατάτες.
  • Βάζουμε και πάλι το λάδι στη φωτιά να φτάσει τους 180 βαθμούς και επιστρέφουμε σε δόσεις τις προτηγανισμένες πατάτες, τηγανίζοντας για ένα με δύο λεπτά ώστε να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Μεταφέρουμε και πάλι στο ταψί, που έχουμε στρώσει με νέο χαρτί κουζίνας, και αλατίζουμε.

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το

Μαγειρική

Συνταγή για μακαρονάδα με λουκάνικα – «Κολασμένο», πανεύκολο, διαφορετικό πιάτο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ο χιονιάς είναι εδώ αλλά το κρύο επιμένει. Το κρύο… τραβάει πλούσια σε θερμίδες φαγητά και παρακάτω ακολουθεί μια τέτοια συνταγή που θα ευχαριστήσει μικρούς και μεγάλους.

Μακαρονάδα με λουκάνικα. Οταν δύο αγαπημένα συστατικά, ξεχωριστά πιάτα από μόνα τους ενώνονται σε ένα το αποτέλεσμα δεν μπορεί παρά να είναι εξαιρετικό. Η συνταγή για μακαρονάδα με λουκάνικα είναι εξαιρετικά απλή και ιδιαίτερα νόστιμη. Αν δοκιμάσατε την εξαιρετική συνταγή για γκούλας στο πρόγραμμα τις επομένες ημέρες πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε αυτή τη συνταγή…

Υλικά συνταγής για μακαρονάδα με λουκάνικα

3 μεγάλα χωριάτικα λουκάνικα ή λουκάνικα της αρεσκείας σας
1 1/2 πουμαρό
Λίγο βασιλικό ξερό
Ρίγανη
Λίγο θυμάρι
Αλάτι πιπέρι
Εα μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
Ελαιόλαδο
Τριμμένη παρμεζάνα
1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σας

Εκτέλεση συνταγής για μακαρονάδα με λουκάνικα

Ζεσταίνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κομμένο σε κύβους κρεμμύδι
Προσθέτουμε το λουκάνικο που έχουμε κόψει σε φέτες και το τριμμένο σκόρδο.
Τσιγαρίζουμε για 2 με 3 λεπτά
Προσθέτουμε το πουμαρό και όλα τα μυρωδικά.
Προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα μας να βράσει για 15 με 20 λεπτά.
Εντωμεταξύ ετοιμάζουμε τα μακαρόνια μας σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.
Μόλις ετοιμαστούν τα μακαρόνια μας, κρατάμε λίγο από το νερό και τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα μας.
Προσθέτουμε λίγο από το νερό από τα μακαρόνια, ανακατεύουμε και η μακαρονάδα μας είναι έτοιμη.
Σερβίρουμε με τριμμένο τυρί και συνοδεύουμε με κόκκινο κρασί!

Πηγή: iefimerida.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Το πιο αφράτο κέικ που φτιάξατε ποτέ: Εύκολη και γρήγορη συνταγή που δεν θα μείνει ούτε κομμάτι

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Ποιος δεν θέλει μόνιμα ένα κέικ να υπάρχει για ώρα ανάγκης στην κουζίνα του; Επειδή όλη θέλουν, βρήκαμε την συνταγή για το πιο αφράτο κέικ της ζωής σας που θα ξετρελάνει όλη την οικογένεια και δεν θα μείνει ούτε κομμάτι.

Υλικά και συνταγή για το κέικ μας

Τα υλικά μας

250 γρ βούτυρο

4 αυγά

500 γρ αλεύρι φαρίνα

300γρ ζάχαρη

1.5 ποτήρι γάλα

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 βανίλια

3 κ.σ κακάο

Η συνταγή για το αφράτο κέικ μας

Χτυπάμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψει καλά.

Μετά ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά μας.

Έπειτα προσθέτουμε το γάλα, το ξύσμα και τη βανίλια και σιγά-σιγά ρίχνουμε το αλεύρι.

Σταματάμε το χτύπημα χωρίζουμε το μείγμα και στο μισό βάζουμε το κακάο.

Αδειάζουμε σε καλά βουτυρωμένη φόρμα λίγο από το λευκό μείγμα μετά λίγο από το σοκολατένιο και μετά ξανά άσπρο και τέλος ότι απέμεινε από το σοκολατένιο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 50 με 60 λεπτά ανάλογα το φούρνο μας.

Το αφράτο κέικ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μαγειρική

Καλογερικά γεμιστά με ξινόχορτο από τον π. Παρθένιο Βεζυρέα!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Αυτή η καλογερική συνταγή για γεμιστά «ορφανά» θα σας κερδίσει σίγουρα μέσα από την απλότητά της. Την μοιράστηκε μαζί μας ο μοναχός πατέρας Παρθένιος Βεζυρέας και σίγουρα αξίζει να τη δοκιμάσετε!

Γεμιστά με ξινόχορτο και ρύζι, χωρίς κιμά φυσικά μιας και οι μοναχοί απέχουν από το κρέας. Ένα άκρος καλοκαιρινό και  αγαπημένο λαδερό φαγητό, μαγειρεμένα με ένα υλικό, το ξινόχορτο, που μπορεί να μην το έχετε συνηθίσει, αλλά σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα θα εκπλήξει ευχάριστα τον ουρανίσκο σας.

Τα υλικά που θα χρειαστούμε για τα γεμιστά είναι:

6 μεγάλες ώριμες ντομάτες

3 πιπεριές

3 κολοκύθια

1 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι

1 ντομάτα τριμμένη

2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα

1-2 πατάτες

2-3 κομμάτια ξινόχοντρο

650 γρ. ρύζι σπυρωτό μακρύκοκκο

1 ποτήρι ελαιόλαδο

μαϊντανό

δυόσμος

Αλάτι και πιπέρι

Επί το έργον:

Κόβουμε  την πάνω μεριά από τις ντομάτες, τις πιπεριές και τα κολοκυθακιά και τα αδειάζουμε.

Σε μια λεκάνη ψιλοκόβουμε τα εσωτερικά από την ντομάτα, και την  πιπεριά (αφού καθαρίσουμε από τους σπόρους).

Τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη το εσωτερικό από τα κολοκύθια, ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και την πρασινάδα τους.

Σπάζουμε καλά τον ξινόχοντρο, προσθέτουμε το ρύζι, και ρίχνουμε αρκετό ελαιόλαδο.

Αλατίζουμε,τρίβουμε πιπέρι και ανακατεύουμε

Σε ένα μπολάκι τρίβουμε μία ντομάτα, τα ξερά κρεμμύδια, αλατίζουμε και τρίβουμε λίγο πιπέρι και ανακατεύουμε.

Σε ένα ταψί, προσθέτουμε τα λαχανικά και αλατίζουμε ελαφριά το εσωτερικό τους, ρίχνουμε από μια σταγόνα ελαιόλαδο, γεμίζουμε  περίπου ως την μέση τη γέμιση από τη λεκάνη, λίγη τριμμένη ντομάτα από το μπολάκι και τα σκεπάζουμε.

Τέλος, περιχύνουμε με την τριμμένη ντομάτα και προσθέτουμε σχεδόν 2 δάχτυλα νερό (ελέγχουμε  κατά το ψήσιμο και συμπληρώνουμε αν χρειαστεί).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μία περίπου ώρα.

Πηγή: pasmageirevontas.gr


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ