Connect with us

Μεσσηνία

Σύλλογος Εκπαιδευτικών: «Απάντηση σε στοχοποίηση εκπαιδευτικού»

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Σύλλογος Εκπαιδευτικών:  «Απάντηση σε στοχοποίηση εκπαιδευτικού» 1
Κοινοποιησέ το

Σύλλογος Εκπαιδευτικών: «Απάντηση σε στοχοποίηση εκπαιδευτικού»

Την στοχοποίηση εκπαιδευτικού καταγγέλλει ο Σύλλογος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας από τον Δήμο Τριφυλίας, με αφορμή την συγκέντρωση χρημάτων και μέσω των σχολικών ομάδων, όπως ανακοίνωσε ο Δήμος μέσω ανάρτησης της σελίδας «ΑΝΟΔΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» και στην οποία συγκεκριμένο νηπιαγωγείο δεν συμμετέχει. Ο Σύλλογος εκπαιδευτικών εξαίρει κάθε τέτοια την πρωτοβουλία, τονίζει ωστόσο προς τον Δήμο Τριφυλίας με αφορμή την ανακοίνωσή του στην οποία κοινοποιούνται τα στοιχεία του νηπιαγωγείου και της προϊσταμένης του, ότι «τα όργανα διοίκησης είναι ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων και η λειτουργία τους ελέγχεται μόνο από την Προϊσταμένη Αρχή που είναι η Δ/νση Π.Ε. Μεσσηνίας» καθώς επίσης «ότι οι σχολικές μονάδες έχουν περιέλθει στους Δήμους ως κτίρια»

«Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε. Μεσσηνίας εκφράζει την αντίθεσή του και την ανησυχία του γιατί μία θετική πρόταση – πρωτοβουλία αγάπης του Δήμου Τριφυλίας για συγκέντρωση χρημάτων για τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ, με κάλεσμα συμμετοχής και στις σχολικές μονάδες της περιοχής του Δήμου, κατέληξε μέσα από ανάρτηση της σελίδας «ΑΝΟΔΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ» στις 19/10/2019 σε άδικη στοχοποίηση της Προϊσταμένης του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών, επειδή δεν συμμορφώθηκε με την πρόταση του Δήμου Τριφυλίας, αφού μεταξύ άλλων η ανάρτηση αναφέρει τα εξής:

«………Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχοι “κουμπαράδες αγάπης” θα βρίσκονται από τη Δευτέρα 21-10-2019 σε όλες τις σχολικές μονάδες του Δήμου Τριφυλίας (όλων των βαθμίδων), πλην του 3ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών (διότι η διευθύντριά του αρνήθηκε το σχολείο, το οποίο διευθύνει, να ανοίξει την αγκαλιά του στο μικρό Παναγιώτη -Ραφαήλ, μέσω αυτής μας της προσπάθειας),…….».

Σε ό,τι μας αφορά έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

1) Η οποιαδήποτε πρόταση από τον οποιοδήποτε φορέα και αν προέρχεται δεν μπορεί να αποτελέσει υποχρέωση για τις σχολικές μονάδες των οποίων τα όργανα διοίκησης είναι ο Δ/ντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων και η λειτουργία τους ελέγχεται μόνο από την Προϊσταμένη Αρχή που είναι η Δ/νση Π.Ε. Μεσσηνίας και από κανέναν άλλον εξωθεσμικό ως προς την διοίκηση της εκπαίδευσης φορέα.

2) Καθιστούμε σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι οι σχολικές μονάδες έχουν περιέλθει στους Δήμους ως κτίρια με συγκεκριμένες υποχρεώσεις των Δήμων ως προς τη συντήρησή, τη θέρμανση, την καθαριότητα και δεν έχουν καμία αρμοδιότητα για τη λειτουργία τους.

3) Η βοήθεια προς τους συνάνθρωπους μας είναι θέμα ευαισθησίας και ο τρόπος εκδήλωσής της δεν υπαγορεύεται ούτε ελέγχεται από κανένα. Πόσοι άραγε βοήθησαν τον μικρό Παναγιώτη – Ραφαήλ διατηρώντας την ανωνυμία τους και χωρίς να έχει ανακοινωθεί πουθενά η όποια βοήθεια τους.

4) Εκτιμούμε ότι σε τέτοιες περιπτώσεις συνανθρώπων μας η πολιτεία θα πρέπει να δείξει την ευαισθησία που απαιτείται, να καλύπτει τα έξοδα νοσηλείας και όχι να επαφίεται στα φιλεύσπλαχνα αισθήματα των πολιτών.

5) Επειδή πιστεύουμε ακράδαντα ότι σε περιπτώσεις βοήθειας συνανθρώπων μας πρέπει να πρυτανεύει η αγάπη και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπάρχουν περιθώρια για αντιπαράθεση, καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Τριφυλίας να πάρει θέση για το εν λόγω θέμα.»

Την επιστολή υπογράφουν εκ μέρους του Δ.Σ. του Συλλόγου ο πρόεδρος, Παναγιωτόπουλος Παναγιώτης και ο Γεν. Γραμματέας, Κορομηλάς Περικλής.

Σύλλογος Εκπαιδευτικών: «Απάντηση σε στοχοποίηση εκπαιδευτικού»


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 12
Κοινοποιησέ το

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 13

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 14

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 15

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 16

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 17

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 18
Κοινοποιησέ το

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 19

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 20

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 21

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 22
Κοινοποιησέ το

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ