Κυριακή , 19 Ιανουαρίου 2020
Home / Ελεύθερος Χρόνος / Events / Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου…»
naos Epikourios 660x330 - Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου...»

Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου…»

Sharing is caring!

Σάββατο 10 Αυγούστου 2019, στις 21:00 στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος

«Στην αυγή της πανσελήνου…» 

Epikourios - Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου...»Τέσσερις κύκλοι τραγουδιών σπουδαίων ποιητών μελοποιημένοι από σπουδαίους συνθέτες. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συναυλία και ως  μουσική των λέξεων. Ο λόγος, το τραγούδι και η κιθάρα μας ταξιδεύουν με φόντο το μοναδικό ναό του Επικούριου Απόλλωνος!
– Ο Γ.Ρίτσος, συναντά τον Μ. Θεοδωράκη μέσα από το έργο <<Επιτάφιος>>. Ο ίδιος ο ποιητής νιώθει την ανάγκη να προλογίσει το ποίημά του. Έτσι, ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό από πού εμπνεύστηκε το ποίημα, αλλά και τι θα ακολουθήσει.
– Ο Ο.Ελύτης συναντά τον Στ.Γυφτάκη μέσα από το έργο <<Τα Ρω του Έρωτα>>. Ο Ο. Ελύτης σε αυτή τη συλλογή προσπαθεί να φτιάξει ένα παιχνίδι. Παίζει με τις λέξεις, με τους ήχους και την ομοιοκαταληξία. Προσπαθεί να κάνει μια ελαφριά ποίηση, που αντί να πραγματεύεται σοβαρά και βαρυσήμαντα πράγματα,  ασχολείται με απλά, αστεία, καθημερινά συμβάντα.
– Ο Ν. Γκάτσος συναντά τον Μ. Χατζιδάκη μέσα από τραγούδια που αγαπήθηκαν πολύ από το κοινό. Από την γνωριμία τους προέκυψαν σπουδαία έργα όπως ο Ματωμένος γάμος, το θρυλικό “Χάρτινο το Φεγγαράκι”, οι Αντικατοπτρισμοί και τόσα άλλα σπουδαία τραγούδια.
– Παραδοσιακά Ισπανικά ποιήματα διασκευασμένα από τον Φ.Γ. Λόρκα.
Τραγούδι: Κατερίνα Παλαιολόγου
Αφήγηση: Παναγιώτα Ηλιοπούλου
Κλασσική κιθάρα: Αντώνης Κουφουδάκης
Συνδιοργάνωση :Δήμος Οιχαλίας, Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Οιχαλίας
Κατά την εκδήλωση θα γίνεται συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας από την Τράπεζα Αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου  με σκοπό την διανομή τους σε άπορες οικογένειες.
niniosbanner 1 - Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου...» MYLO Indian Palace Restaurant - Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου...» perrotis - Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου...» mavreas1anigif - Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου...» krystalkyriakoanigif - Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου...» YPODIMATA - Στο Ναό Επικούριου Απόλλωνος «Στην αυγή της πανσελήνου...»

Δες και αυτό

IMG 4898 310x165 - Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν οι Τοπικές οι Κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας

Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν οι Τοπικές οι Κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΣε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης κηρύχθηκαν οι Τοπικές οι Κοινότητες του Δήμου Οιχαλίας …

shares