Connect with us

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Σκληρή ανακοίνωση ενάντια στην κυβέρνηση από τον Εμπορικό Σύλλογο Μεσσήνης

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Με αφορμή τη δήλωση του Προέδρου της ΕΣΣΕ κυρίου Καρανίκα ενόψει της παράτασης του lockdown στις εμπορικές επιχειρήσεις,  το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης, εξέδωσε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

Ο κύριος Καρανίκας μιλά ευθέως για εργαλειοποίηση της πανδημίας από την κυβέρνηση προς όφελος των πολυεθνικών και των πολυκαταστημάτων, με στόχο την βίαιη αναδιάρθρωση της ελληνικής οικονομίας.
Η κυβέρνηση με τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι τώρα, όπως ο νέος πτωχευτικός κώδικας καθώς και η οικειοποίηση της έκθεσης της επιτροπής Πισσαρίδη δεν αφήνουν περιθώρια για παρερμηνείες.
Η κυβέρνηση ξεκάθαρα έχει εργαλειοποιήσει την πανδημία για να πραγματοποιήσει αυτή την βίαιη μετάβαση της ελληνικής οικονομίας, που σημαίνει οτι ο στόχος είναι τα μικρά καταστήματα να μειωθούν ώστε να γίνουν πιο βιώσιμα τα μεγάλα πολυκαταστήματα.
Σύσσωμο το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης συνυπογράφει την δήλωση του προέδρου της ΕΣΕΕ και διαμαρτύρεται για τις αποφάσεις τις κυβέρνησης, όπως έχει κάνει και μέχρι τώρα, με τις επιστολές του στον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Γεωργιάδη και τους εκπροσώπους κυρίους βουλευτές του νομού μας.
Επιπλέον δηλώνουμε αγανακτισμένοι και αποφασισμένοι για κάθε είδους ενέργεια, καθώς με αυτές τις αποφάσεις τις κυβέρνησης, τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης του Εμπορικού κόσμου. Αν χρειαστεί να διαλέξουμε ανάμεσα στην επιβίωσή μας ή στη πανδημία, η κυβέρνηση να είναι σίγουρη πως θα διαλέξουμε την επιβίωσή μας.
Επίσης θα πρέπει να λάβουμε μια απάντηση από τους κυρίους βουλευτές του νομού μας στην τελευταία επιστολή μας προς τον Υπουργό Ανάπτυξης που τους κοινοποιήθηκε.
Τέλος, πρέπει να μας απαντήσουν πώς είναι δυνατόν ένας νομός όπως είναι ο δικός μας, με τα λιγοστά κρούσματα, να έχει την ίδια αντιμετώπιση με τα μεγάλα αστικά κέντρα. Αυτή η αντιμετώπιση αποτελεί και μια από τις αποδείξεις εργαλειοποίησης της πανδημίας.
Καλούμε τους βουλευτές να πάρουν θέση ως εκπρόσωποι του νομού μας και να δηλώσουν στον εμπορικό κόσμο τί ενέργειες προτίθενται να κάνουν, ώστε να αλλάξουν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για το νομό μας.
Όπως όλοι γνωρίζουμε, στο τέλος, όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος.
Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Μεσσήνης.


Κοινοποιησέ το

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας με αφορμή την απεργία – αποχή από την εφαρμογή της αξιολόγησης στα σχολεία

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

Δελτίο τύπου

Το Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Μεσσηνίας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών, οι οποίοι συμμετέχοντας σχεδόν καθολικά (!) στην προκηρυγμένη από τις ομοσπονδίες ΟΛΜΕ-ΔΟΕ απεργία-αποχή, στέκονται απέναντι στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εφαρμόσει εν μέσω πανδημίας και με δεκάδες σχολεία σε καραντίνα, την Υ.Α. για εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Οι εκπαιδευτικοί, με γνώμονα πάντα τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών, αλλά και τις ανάγκες των εργαζομένων του κλάδου, όπως και στο πρόσφατο παρλελθόν, έτσι και τώρα μπλοκάρουν κάθε κυβερνητική προσπάθεια που με όχημα την αξιολόγηση αποσκοπεί:

 • στη μετακύλιση της ευθύνης για τα υπαρκτά και χρόνια προβλήματα του χώρου της Παιδείας (υποχρηματοδότηση, μεγάλες ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό, προβληματικές υποδομές, έλλειψη κεντρικής καθολικής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών), από το κράτος στις πλάτες των εκπαιδευτικών, των γονιών, των μαθητών,
 • στην κατηγοριοποίηση των σχολείων, που με βάση και τη διεθνή  εμπειρία οδηγεί τα σχολεία σε φτωχές περιοχές στην υποχρηματοδότηση, τον μαρασμό και το κλείσιμο, ή στην αγκαλιά των χορηγών και τους γονείς να βάζουν το χέρι βαθιά στην τσέπη,
 • στην πλήρη αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων δασκάλων και καθηγητών με την πλήρη κυριαρχία της ελαστικής εργασίας (π.χ. υπάρχουν πλέον χώρες στην Ε.Ε. που μόνο τα στελέχη εκπαίδευσης είναι πια μόνιμα!),
 • στη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε πολυεργαλεία που θα διδάσκουν ολοένα και περισσότερο μαθήματα που δεν είναι στο αντίκειμενό τους, ώστε με τη λογική της μείωσης του κόστους να καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες σε κάθε σχολείο «εκ των ενόντων», υποβαθμίζοντας έτσι την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης,
 • στην περαιτέρω συρρίκνωση του γενικού χαρακτήρα της εκπαίδευσης και τη στροφή προς τις δεξιότητες με βάσει και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρήσεων διεθνώς,
 • στη συνολική υποβάθμιση της δημόσια εκπαίδευσης, ώστε να απελευθερωθεί περισσότερος «ζωτικός χώρος» για την ιδιωτική.

Η κυβέρνηση, αντί να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς που αγωνίζονται και να καλλιεργεί τον κοινωνικό αυτοματισμό, θα έπρεπε να αφουγκραστεί τις αγωνίες και τα αιτήματά τους. Αντί να καλεί σε εκ των υστέρων προσχηματικούς διαλόγους τις ομοσπονδίες τους, θα έπρεπε άμεσα να προχωρήσει, μέσω γενναίας ενίσχυσης της κρατικής χρηματοδότησης, και στην επίλυση των χρόνιων προβλημάτων στην Παιδεία, όπως:

 • άμεσες προσλήψεις του αναγκαίου μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού,
 • συντήρηση των υπαρχουσών και κατασκευή νέων σχολικών μονάδων με τις απαιτούμενες προδιαγραφές ασφάλειας και τεχνολογικού-εκπαιδευτικού εξοπλισμού,
 • αποσυμφόρηση των τάξεων (ειδικά σε περίοδο πανδημίας)-κανένα τμήμα με πάνω από 15 μαθητές,
 • δημόσια, δωρεάν, καθολική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε τακτική βάση, επιστημονικά σχεδιασμένη σύμφωνα με τις σύγχρονες εξελίξεις στην παιδαγωγική.

Η κυβέρνηση οφείλει επίσης:

 • να εξασφαλίσει για μαθητές και εκπαιδευτικούς όλα τα μέσα υγιεινής και προστασίας από τον κορονοϊό, ώστε να λειτουργεί δια ζώσης η εκπαιδευτική διαδικασία με τους απαραίτητους όρους ασφάλειας,
 • να παράσχει καθολικά και δωρεάν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τα απαραίτητα τεχνολογικά μέσα ώστε να εξαλειφθούν κάθε είδους ανισότητες σε συνθήκες τηλεκπαίδευσης,
 • ΝΑ ΒΡΕΙ ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΓΕΥΜΑΤΩΝ! Οι ανάγκες των μαθητών δεν αναστέλλονται!!

 

Ο νόμος για την αξιολόγηση έχει κριθεί στη συνείδηση των εκπαιδευτικών!

Η αγωνιστική τους στάση θα τον αφήσει στα χαρτιά!

Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων είναι στο πλευρό τους!

 

Ο Πρόεδρος                                                                                        Ο Γραμματέας

Δημήτρης Γ. Φαββατάς                                                                                 Μερτίκας Παναγιώτης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Ένωση Γονέων Δήμου Καλαμάτας: Έντονη δυσαρέσκεια για την διακοπή των σχολικών γευμάτων

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων του Δήμου Καλαμάτας εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για την προσωρινή διακοπή των σχολικών γευμάτων. Μας κάνει εντύπωση πόσο πλούσιο και άμεσο είναι το νομοθετικό έργο του υπουργείου σε νομοσχέδια που έρχονται με κλειστά τα σχολεία και χωρίς καν την γνώμη της εκπαιδευτικής κοινότητας, ενώ σε γραφειοκρατικές διαδικασίες που αφορούν τόσο σημαντικά θέματα όπως τα σχολικά γεύματα κωλυσιεργεί και δεν δίνει την απαιτούμενη σημασία.

Μετά τα τάμπλετ που ακόμα περιμένουμε (δεν ήρθαν ποτέ!!!), τις καθαρίστριες που ακόμα περιμένουμε, τις μάσκες που όσες ήρθαν με καθυστέρηση 3 μηνών, τα 1.000 laptop της Περιφέρειας, τώρα έρχεται η σειρά του προγράμματος των σχολικών γευμάτων (που ανεξάρτητα από τα τεράστια προβλήματα στην εφαρμογή του προγράμματος) αποτελούν στήριγμα για αρκετές οικογένειες που αντιμετωπίζουν πολλές δυσκολίες μέσα στην καθημερινότητα για να καλύψουν άμεσες ανάγκες, και μάλιστα αυτή του φαγητού.

Στα σχολεία του δήμου Καλαμάτας, ακόμα και μέχρι την ξαφνική διακοπή των σχολικών γευμάτων παραμένουν 8 σχολικές μονάδες που δεν παίρνουν τα σχολικά γεύματα (λόγω λάθους μας λένε εδώ και 1,5 χρόνο). Η Ένωση γονέων με συνεχείς παρεμβάσεις της είχε επισημάνει την αδικία αυτή τόσο στην Υπουργό παιδείας, σε Βουλευτές του νομού μας, στον Περιφερειάρχη και στον Δήμαρχο της πόλης. Εδώ και 1,5 χρόνο όχι μόνο δεν αποκαταστάθηκε η αδικία αυτή αλλά δυστυχώς επιπλέον προέκυψε και το πρόβλημα με το ελεγκτικό συνέδριο.

Χρειάστηκε πάνω από 1 χρόνο για να μπορέσουν να διανέμουν 350 μερίδες που περίσσευαν, έχει περάσει 1,5 χρόνος από τον άδικο αποκλεισμό των 8 σχολείων, να δούμε πόσες καιρό θα χρειαστούν να ξεπεράσουν το τωρινό πρόβλημα !!!

Ντροπή τους !!! Εδώ και τώρα να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να διασφαλιστούν τα σχολικά γεύματα και να πάρει μέτρα το υπουργείο Παιδείας να επεκταθεί στο σύνολο του μαθητικού δυναμικού το μέτρο των σχολικών γευμάτων.

Υ.Γ. Καλούμε τον Περιφερειάρχη να υλοποιήσει την υπόσχεσή που είχε δώσει από τον Νοέμβριο του 2019, και να προβεί με έξοδα της περιφέρειας στην κάλυψη των γευμάτων που άδικα δεν δίνονται.

 

το Δ.Σ. της Ένωσης


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Κορονοϊός: 9 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία – Πού εντοπίζονται τα 2.353

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Κοινοποιησέ το

«Βράζει» για μια ακόμη μέρα η Αττική, καθώς εκεί καταγράφεται η πληθώρα από τα νέα κρούσματα κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, στην Αττική βρίσκονται τα 1.159 από τα 2.353 νέα περιστατικά που ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ο ΕΟΔΥ. Στο κέντρο της Αθήνας βρίσκονται τα 318, στον Πειραιά τα 202, 185 στον Δυτικό Τομέα Αθηνών και 155 στον Βόρειο Τομέα Αθηνών.

Εξάλλου, στη Θεσσαλονίκη τα κρούσματα ξεπέρασαν τα 300 και ανέρχονται σε 304, ενώ ακόμα 112 βρέθηκαν στην Αχαΐα και 90 στη Λάρισα.

Η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού

103 κρούσματα στην ΠΕ Ανατολικής Αττικής
155 κρούσματα στην ΠΕ Βόρειου Τομέα Αθηνών
185 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικού Τομέα Αθηνών
41 κρούσματα στην ΠΕ Δυτικής Αττικής
318 κρούσματα στην ΠΕ Κεντρικού Τομέα Αθηνών
127 κρούσματα στην ΠΕ Νοτίου Τομέα Αθηνών
202 κρούσματα στην Π.Ε. Πειραιώς
28 κρούσματα στην Π.Ε.Νήσων
304 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης
20 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας
36 κρούσματα στην Π.Ε. Αργολίδας
14 κρούσματα στην Π.Ε Αρκαδίας
9 κρούσματα στην Π.Ε Αρτας
112 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
23 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας
4 κρούσμα στην Π.Ε Δράμας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου
24 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας
5 κρούσματα στην ΠΕ Ζακύνθου
2 κρούσματα στην ΠΕ Ευρυτανίας
20 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
27 κρούσματα στην Π.Ε Ημαθίας
40 κρούσματα στην ΠΕ Ηρακλείου
1 κρούσμα στην Π.Ε.Θάσου
21 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
2 κρούσματα στην Π.Ε Θήρας
1 κρούσμα στην Π.Ε Ιθάκης
20 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
13 κρούσματα στην Π.Ε Καβάλας
4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας
4 κρούσματα στην Π.Ε Καστοριάς
2 κρούσματα στην Π.Ε.Κέρκυρας
1 κρούσμα στην Π.Ε Κεφαλληνίας
11 κρούσματα στην Π.Ε Κιλκίς
32 κρούσματα στην Π.Ε Κοζάνης
54 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Κω
2 κρούσματα στην Π.Ε Λακωνίας
90 κρούσματα στην Λάρισας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου
7 κρούσματα στην Π.Ε Λευκάδας
1 κρούσμα στην Π.Ε Λήμνου
9 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
9 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
1 κρούσμα στην Π.Ε Νάξου
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης
9 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
7 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας
2 κρούσματα στην Π.Ε.Πρέβεζας
16 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου
2 κρούσματα στην Π.Ε Ροδόπης
6 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου
12 κρούσματα στην Π.Ε.Σερρών
3 κρούσματα στην Π.Ε Σύρου
10 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων
33 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
3 κρούσματα στην Π.Ε. Φωκίδας
25 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
13 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
6 κρούσματα στην Π.Ε.Χίου
80 κρούσματα υπό διερεύνηση

Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-entopizontai-kroysmata-attiki-02-03-2021


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ