Ειδήσεις απο Μεσσηνία
Επιστολή στον Πρωθυπουργό για «Κοινωνική Σταθερότητα στο Δήμο Μεσσήνης και το Νομό Μεσσηνίας»
Ανέβηκε
1 έτος πρινστις
από
Kalamata Times


ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ «Ο ΕΡΜΗΣ»
Μουλαβασίλη 3, Μεσσήνη • Τ: 27221 81074 • Ε: esmessinis@gmail.com
Προς: Γραφείο Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη.
Κοιν.: Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Πιερρακάκη Κ. Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη M.
Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Φλωρίδη Γ. κ.κ. Βουλευτές Μεσσηνίας
Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πτωχό Δ. Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλο Γ. Αντι/ρχη Μεσσηνίας κ. Αναστασόπουλο Ε.
Πρόεδρο Επιμελητηρίου Μεσσηνίας κ. Ξυγκώρο Ε. Πρόεδρο Π.Ο.Ε.Ε. κ. Παγώνη Β.
Πρόεδρο Ο.Ε.Β.Ε.Σ. Μεσσηνίας κ. Καπερώνη Γ.
Πρόεδρο Τοπικού Συμβ. Παραβατικότητας κ. Γεωργόπουλο Η.
ΘΕΜΑ: «Κοινωνική Σταθερότητα στο Δήμο Μεσσήνης και το Νομό Μεσσηνίας» Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Με την παρούσα επιστολή, επιθυμούμε να εκφράσουμε την αποτίμηση της υφιστάμενης κατάστασης που επικρατεί στην τοπική μας κοινωνία σχετικά με την προστασία των πολιτών από την συνεχιζόμενη παραβατική συμπεριφορά συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας ανθρώπων που απαρτίζεται κυρίως από Ρομά.
Η έξαρση της παραβατικής συμπεριφοράς, καθώς και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια στο Δήμο Μεσσήνης, στο Νομό Μεσσηνίας αλλά και στην χώρα γενικότερα, έχει οδηγήσει τους πολίτες σε ανασφάλεια. Πιστεύουμε πως πρέπει να επανέλθει το αίσθημα ασφάλειας, η προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας, μέσα από την εντονότερη αστυνόμευση, την αυστηροποίηση των ποινών και την διασύνδεση της παροχής επιδομάτων και οικονομικών ευεργετημάτων με την τήρηση της νομιμότητας.
Οι εμπορικές επιχειρήσεις του Δήμου Μεσσήνης και του Νομού Μεσσηνίας, ήδη επιβαρυμένες από την πολυετή οικονομική κρίση, έχουν πληγεί περαιτέρω από τη μείωση του πληθυσμού στην επαρχεία, την αύξηση του παρεμπορίου και κατά συνέπεια της παραβατικής συμπεριφοράς. Η Ελληνική αστυνομία, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της, λειτουργεί υπό αντίξοες συνθήκες λόγω έλλειψης προσωπικού και ανεπάρκειας του νομοθετικού πλαισίου. Το αποτέλεσμα είναι η συνέχιση της δράσης αυτών των ομάδων, οι οποίες έχουν αποθρασυνθεί πλήρως, με τις ληστείες σπιτιών, αυτοκινήτων, αγροτικών εργαλείων και αρδευτικών συστημάτων μεγάλης αξίας, να είναι καθημερινότητα στο Δήμο μας και τον Νομό μας. Παράλληλα, η διακίνηση ναρκωτικών και όπλων εντείνει ακόμα περισσότερο την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών έχει μειωθεί δραματικά, καθώς γίνονται καθημερινά μάρτυρες επιθέσεων, ακόμα και μέρα μεσημέρι, με ακινητοποίηση ανυποψίαστων πολιτών με σκοπό την απόσπαση των προσωπικών τους αντικειμένων, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.
Επιπλέον, η περιοχή μας υφίσταται σοβαρή δυσφήμιση από τα συνεχή περιστατικά, τα οποία προβάλλονται έντονα στα μέσα ενημέρωσης, δημιουργώντας λανθασμένες εντυπώσεις στους δυνητικούς επισκέπτες και επενδυτές. Ως αποτέλεσμα, η εμπορική δραστηριότητα μειώνεται ακόμη περισσότερο, ενώ η αξιοπρέπεια των πολιτών πλήττεται, φτάνοντας στο σημείο να ντρέπονται για τον τόπο τους.
Η αδυναμία αντιμετώπισής του προβλήματος από όσους έχουν την ευθύνη για την ομαλή λειτουργία της κοινωνίας και την εφαρμογή των νόμων, οφείλεται στο ότι έχουν ολιγωρήσει εγκληματικά. Το ζήτημα αυτό είχε τεθεί ξανά στις 23-6-2020 με επιστολή μας προς τον τότε Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοΐδη και τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα, καθώς και σε εσάς προσωπικά στις 15-10-2020. Δυστυχώς, παρά το πέρασμα πέντε και πλέον ετών, δεν έχουμε δει ουσιαστικά αποτελέσματα – αντίθετα, η κατάσταση παραμένει αμετάβλητη.
Το κράτος έχει την συνταγματική υποχρέωση να επιβάλει το νόμο προς κάθε κατεύθυνση. Η διασφάλιση του αισθήματος ασφάλειας και η κοινωνική μέριμνα αποτελούν βασικές αρχές του Συντάγματος και προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας. Καμία περιοχή δεν μπορεί να αναπτυχθεί όταν οι πολίτες, οι επισκέπτες και οι επιχειρηματίες νιώθουν ανασφάλεια.
Η εικόνα αυτή δεν ταιριάζει σε έναν τόπο που έχει αναδείξει σημαντικές προσωπικότητες στον πολιτισμό, τις τέχνες, τα γράμματα, τον αθλητισμό και την πολιτική, όπως ο Μ. Στασινόπουλος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Ι. Αλευράς Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, η ποιήτρια Κική Δημουλά, ο χαράκτης Τάκης Κατσουλίδης και πολλοί άλλοι. Επιπλέον, με την ανάδειξη της Αρχαίας Μεσσήνης, χάρη στην επιμονή του αείμνηστου καθηγητή Π. Θέμελη, η περιοχή μας οραματίζεται ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο για το μέλλον της.
.
Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Για όλους αυτούς τους λόγους και κυρίαρχα για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής στον τόπο μας, σας ζητούμε:
- Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη:
- Την άμεση εφαρμογή ενός σχεδίου εντονότερης αστυνόμευσης.
- Την επιπλέον στελέχωση της Ελληνικής Αστυνομίας με ανθρώπινο δυναμικό και μέσα.
- Την εντατικοποίηση των έλεγχων για την καταπολέμηση του παραεμπορίου, σε όλες του τις εκφάνσεις.
- Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης:
- Την αυστηροποίηση του Ποινικού Κώδικα, ώστε να λειτουργεί αποτρεπτικά για εγκληματικές και παραβατικές συμπεριφορές.
- Από το Υπουργείο Οικονομικών:
- Σε συνεργασία με τα παραπάνω Υπουργεία, τη διασύνδεση της παροχής επιδομάτων και οικονομικών ευεργετημάτων, με την τήρηση της νομιμότητας, ώστε να μην επιβραβεύεται η παραβατικότητα εις βάρος των νομοταγών πολιτών.
Με την πεποίθηση ότι θα πράξετε τα δέοντα, αναμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας και την κατάρτιση ενός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος ενεργειών, ώστε να αποκατασταθεί το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και να ενισχυθεί η κοινωνική συνοχή και σταθερότητα στην περιοχή μας.
Μεσσήνη, 17 Μαρτίου 2025 Μετά τιμής
Ο Πρόεδρος: Πετρόπουλος Γεώργιος
Ο Γ. Γραμματέας: Πουλάκος Ιωάννης



Ενδιαφέρουσες Ειδήσεις
-
«Το κοροϊδάκι της Δεσποινίδος» στη Μεσσήνη με ελεύθερη είσοδο
-
«Το καλοκαίρι της αθωότητας» επιστρέφει στην παλιά Μπούκα – Απόψε η επετειακή εκδήλωση
-
Εκπτωτική Βραδιά στη Μεσσήνη στις 13 Αυγούστου – Προσφορές, μουσική και γιορτινή ατμόσφαιρα
-
Πλούσιο πολιτιστικό, αθλητικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα στον Δήμο Μεσσήνης τον Αύγουστο
-
Δήμος Μεσσήνης: Δωρεάν φιλοξενία παιδιών σε θερινές κατασκηνώσεις για οικογένειες που έχουν ανάγκη
-
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις σε τέσσερις κοινότητες του Δήμου Μεσσήνης από τις Κινητές Ομάδες Υγείας του ΕΟΔΥ
-
Τιμή στους ήρωες του Μανιακίου: Τρισάγιο στη μνήμη του Αντιστράτηγου Ηλία Κορμά στο Κεφαλινό
-
Με λαμπρότητα ο εορτασμός του Αγίου Πνεύματος στην Καλογερόρραχη
-
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο κύκλος ημερίδων για την ανάπτυξη και τη συναισθηματική εξέλιξη των παιδιών στη Μεσσήνη
-
Βαλύρεια 2026: Μεγάλη συμμετοχή σε αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις στη Βαλύρα
-
Ολοκληρώθηκε η αναβάθμιση της δημοτικής οδοποιίας στο Μαυρομάτι Μεσσήνης
-
Μεσσήνη: Θεία Λειτουργία και αρτοκλασία για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες
-
Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις από τον ΕΟΔΥ σε κοινότητες του Δήμος Μεσσήνης τον Μάιο
-
Ημερίδες για γονείς και εκπαιδευτικούς στη Μεσσήνη: «Μεγαλώνοντας – Το ταξίδι της ανάπτυξης και του συναισθήματος»
-
Μνημόσυνο στη μνήμη του ευεργέτη Νικολάου Χιώτη στη Μεσσήνη το Σάββατο 9 Μαΐου
-
Δήμος Μεσσήνης: Ημερίδες για την ανάπτυξη, τη διάθεση και το συναίσθημα των παιδιών
-
Δημήτρης Πτωχός για το γήπεδο Πεταλιδίου: «Συνολικό σχέδιο έργων και παρεμβάσεων στη Μεσσήνη»
-
Διδασκαλία ανώμαλου δρόμου με βιωματική προσέγγιση στην παραλία της Μπούκας
-
Κατανυκτική μουσική βραδιά στη Μεσσήνη με ύμνους ενόψει Μεγάλης Εβδομάδας
-
Διπλή γιορτή στη Μεσσήνη: Εθνική Επέτειος και Ευαγγελισμός με κάθε επισημότητα
-
Εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στον Δήμο Μεσσήνης
-
Κοινωνικοί λειτουργοί και Δήμος Μεσσήνης ενώνουν δυνάμεις – Στο επίκεντρο παιδί και οικογένεια
-
Ενημερωτική Ημερίδα για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου στη Μεσσήνη
-
Επίσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων ΟΤΑ Μεσσηνίας στον δήμαρχο Μεσσήνης Γιώργο Αθανασόπουλο
-
Με επιτυχία η εκδήλωση «Μεγαλώνοντας με ασφάλεια: Χτίζοντας γέφυρες εμπιστοσύνης στην οικογένεια»
-
166ο Καρναβάλι Μεσσήνης: Βραβεύτηκαν τα κορυφαία καρναβαλικά γκρουπ σε κλίμα γιορτής
-
Μεσσήνη: Εκδήλωση για την πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης στην οικογένεια
-
Καλέσματα των καλαματιανών στο Καρναβάλι της Μεσσήνης
-
Δήμος Μεσσήνης: Το επίσημο πρόγραμμα των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων 2026
-
Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για το οικονομικό βοήθημα Πάσχα 2026 στη Μεσσήνη
Πρόσφατα Άρθρα

Η «Λευκή Νύχτα» ξεκινά από τη διεθνή έκθεση σκύλων στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Την Κυριακή στον Νερόμυλο το ετήσιο μνημόσυνο του Τάκη Τριανταφυλλόπουλου

Μάκαρης: Πότε και πώς θα αποκατασταθεί η σιδηροδρομική γραμμή Ασπρόχωμα–Μεσσήνη;

Κλιματιζόμενος χώρος στο Μελιγαλά για την προστασία των πολιτών από τον καύσωνα

Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τη Λευκή Νύχτα: «Να τηρηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων»
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
-
Επιχειρήσεις1 ημέρα πρινΝέα εικόνα για την Αίθουσα Εκδηλώσεων «Τέσσερος» – Ανανεώθηκε με γκαζόν ο εξωτερικός χώρος
-
Ειδησεις απο Καλαματα2 ημέρες πριν«Άρτος – Οίνος – Έλαιον» Ένας αγαπημένος θεσμός έσβησε και έμεινε μόνο η ανάμνησή του
-
Αθλητικά2 ημέρες πρινΔιαιτητική «σφαγή» στην Τρίπολη: Η αποβολή που λύγισε την Καλαμάτα και χάρισε την ανατροπή στον Άρη
-
Events2 ημέρες πρινΜε μεγάλη επιτυχία και πλήθος κόσμου η 39η Γιορτή Πατάτας στην Αλαγονία
-
Ειδήσεις απο Μεσσηνία24 ώρες πρινΤρεις νέοι γιατροί ενισχύουν το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας
-
Ειδησεις απο Καλαματα23 ώρες πρινΕργατικό Κέντρο Καλαμάτας για τη Λευκή Νύχτα: «Να τηρηθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων»
-
Πολιτικά20 ώρες πρινΜάκαρης: Πότε και πώς θα αποκατασταθεί η σιδηροδρομική γραμμή Ασπρόχωμα–Μεσσήνη;
-
πρέπει να δεις1 ημέρα πρινΠανηγύρια , φοροδιαφυγή και εισαγόμενες μαύρες αρπαχτές!
















