Παρασκευή , 21 Φεβρουαρίου 2020

Σκέψεις με αφορμή το τελευταίο βιβλίο του Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου

Sharing is caring!

Ο ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΣ Μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος με το βιβλίο του «Εκκλησία και Κοινωνία – Ο Διάλογος θα ενώσει τον κόσμο και κοινωνία» δεν διστάζει ιδίως σήμερα, χωρίς ακρότητες, χωρίς διάθεση επιβολής των απόψεών του, χωρίς αγκυλώσεις του παρελθόντος, να προτείνει λύσεις στα κοινωνικά αδιέξοδα και να διαλέγεται με τους πάντες και για τα πάντα, χωρίς προϋποθέσεις και ιδεολογήματα.

Του ΜΙΧΑΛΗ ΣΟΥΜΠΛΗ

Οι θέσεις του για θέματα που απασχολούν σήμερα την ελληνική κοινωνία, είναι ριζοσπαστικές, αποφεύγει τον ηθικιστικό λόγο, γεφυρώνει τις όποιες αντιθέσεις, παραμερίζει τα διχαστικά μηνύματα του παρελθόντος και του παρόντος.

ΟΠΩΣ λέει στον πρόλογο του βιβλίου ο θεολόγος και διευθυντής του 5ου Λυκείου Καλαμάτας, Γιάννης Μπουγάς, ο Χρυσόστομος δεν «μασά τα λόγια του, δεν μιλά με υπεκφυγές».

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με λόγο κατανοητό και προσιτό, βαθύς γνώστης της εκκλησιαστικής κανονικότητας, προσφέρει λύσεις στα οξυμένα προβλήματα των ανθρώπινων σχέσεων, καταδικάζει κάθε μορφή βίας, κηρύττει το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και δεν διστάζει να παίρνει θέση στα διοικητικά προβλήματα της Ελληνικής Εκκλησίας και για τις σχέσεις Εκκλησίας και Ελληνικού Κράτους, προτείνοντας λύσεις στο σώμα της Ιεραρχίας.

Σεβασμιώτατε και εις άλλα.

ΘΑ ΚΛΕΙΣΩ τις παραπάνω σκέψεις, με τα λόγια του Γιάννη Μπουγά.

«Το σώμα της Εκκλησίας της Μεσσηνίας βιώνει καθημερινά την εν λόγω υλοποίηση των απόψεων που κατατίθενται σε αυτό το βιβλίο και που ακούραστα με κάθε τρόπο, υλικό και πνευματικό, κάνει πράξη ο Επίσκοπός του».

 

Δες και αυτό

Ξεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΞεκίνησαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την ενθρόνιση της Παναγίας Υπαπαντής στην Καλαμάτα …

shares