Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδήσεις απο Μεσσηνία

Σαββατοκύριακο δράσεων στις Κοινότητες Πηγών και Αλαγονίας στον Ταΰγετο

Ανέβηκε

στις

Σαββατοκύριακο δράσεων στις Κοινότητες Πηγών και Αλαγονίας στον Ταΰγετο 7
Κοινοποιησέ το

kafemauroeidis

5 Ιουνίου: Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος

Οι δράσεις  σαν στόχο είχαν να διαμορφωθούν χώροι αγαπημένοι του βουνού μας

προκειμένου να μπορούμε όλοι όσοι βρισκόμαστε στα χωριά να απολαμβάνουμε και χαιρόμαστε τη φύση, το περιβάλλον με σεβασμό και φροντίδα.

Σαββατοκύριακο δράσεων στις Κοινότητες Πηγών και Αλαγονίας στον Ταΰγετο 8

Το Σάββατο 4 Ιουνίου με πρωτοβουλία της Κοινότητας Πηγών και τη συμμετοχή εθελοντών έγινε μετά από πολλά χρόνια η πρώτη προσπάθεια διάνοιξης του μονοπατιού που συνδέει το χωριό των Πηγών με τον χώρο της Λουσίνας. Πρόκειται για μια όμορφη, σύντομη διαδρομή υπό σκιά και σε λίγο καιρό θα είναι επισκέψιμη και σηματοδοτημένη.

 

Την ίδια μέρα καθαρίστηκε και διαμορφώθηκε ο όμορφος χώρος της Λουσίνας, μεταξύ της Αρτεμισίας και των Πηγών και έτσι η πρόσβαση από τους επισκέπτες για μία δροσερή στάση στο όμορφο ποταμάκι που διασχίζει το ξέφωτο μπορεί να γίνει με ασφάλεια.

 

Κατά την διάρκεια του καθαρισμού της περιοχής δυστυχώς εντοπίστηκαν πεταμένοι καφέδες και πλαστικά μπουκάλια. Δεν υπάρχει κάδος σκουπιδιών  στο σημείο αυτό ακριβώς για να γίνει κατανοητό από όλους ότι στο δάσος για κανένα λόγο δεν αφήνουμε σκουπίδια. Ό,τι φέρνουμε,  είμαστε υποχρεωμένοι να το ξαναπαίρνουμε μαζί μας. Και επειδή στα χωριά μας εφαρμόζουμε πρακτικές μηδενικών απορριμμάτων  (zero waste) θα προτείναμε στον κάθε ένα σύγχρονο άνθρωπο να δοκιμάσει να έχει το δικό του προσωπικό μπουκάλι με νερό, αλλά και να γεμίζει τον καφέ του στο δικό του επαναχρησιμοποιούμενο ποτήρι, ώστε να μην επιβαρύνει και με την αγορά του πλαστικού μπουκαλιού, αλλά ούτε και με την διαχείρισή του ως σκουπίδι.

Σαββατοκύριακο δράσεων στις Κοινότητες Πηγών και Αλαγονίας στον Ταΰγετο 9

Την Κυριακή 5 Ιουνίου με πρωτοβουλία της Κοινότητας Αλαγονίας και τη στήριξη μελών και εθελοντών του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγονίας, καθώς και του Συλλόγου Φυσικής Καλλιέργειας δεντροφυτεύτηκε με 22 καστανιές και καρυδιές ο χώρος στη θέση «Μπελισιάνικο». Πρόκειται για ένα σημείο κοντά στην είσοδο του χωριό, όπου μέχρι πριν από λίγο καιρό χρησιμοποιούνταν ως χωματερή για μπάζα από οικοδομικές εργασίες. Τοποθετήθηκαν παγκάκια περιμετρικά του χώρου, και ξαναδόθηκε νέα ζωή σε κορμούς από καμένες καστανιές του 2007 ως τραπεζάκια στο χώρο και αυτοσχέδια παιχνίδια.

 

Σε λίγο καιρό θα τοποθετηθούν σε συνεργασία με τον Δήμο Καλαμάτας ειδικοί κάδοι σε συγκεκριμένα, προκαθορισμένα σημεία ώστε να συλλέγουν τα μπάζα από τις οικοδομικές εργασίες της περιοχής με την ελπίδα ότι θα μεταφέρονται εγκαίρως για άδειασμα όταν χρειαστεί.

Σαββατοκύριακο δράσεων στις Κοινότητες Πηγών και Αλαγονίας στον Ταΰγετο 10

Ευχόμαστε η επόμενη παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος να μας , όλοι μαζί οι φορείς του βουνού και της πολιτείας να προστατεύσουμε, αλλά και να αναδείξουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φυσικό περιβάλλον του Ταϋγέτου.

sesamiikonio
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ