Connect with us
Επιμελητηρίο

Ειδησεις απο Καλαματα

Ψηφίσματα του Δ.Σ. Καλαμάτας για τις Δ.Ε.Υ.Α. και στήριξη στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ

Ανέβηκε

στις

Ψηφίσματα του Δ.Σ. Καλαμάτας για τις Δ.Ε.Υ.Α. και στήριξη στην Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ 1
Κοινοποιησέ το

Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας κατά την 23η/2023 συνεδρίασή του έκανε ομόφωνα αποδεκτά τα ακόλουθα δύο ψηφίσματα:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ Δ.Ε.Υ.Α.

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη συνεδρίασή του τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 αφού έλαβε υπόψη του:

Το νομοσχέδιο που αφορά σε συγχωνεύσεις των Δ.Ε.Υ.Α. και των υπηρεσιών ύδρευσης των Δήμων, σύμφωνα με το οποίο θα δημιουργηθούν 15 Περιφερειακοί φορείς σε επίπεδο διευρυμένων χωρικών ενοτήτων που θα παρέχουν υπηρεσίες ύδρευσης και αποχέτευσης στην περιφέρεια της χώρας πλην Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Ο σχεδιασμός αυτός εξελίσσεται με το πρόσχημα της επίτευξης οικονομιών κλίμακος.

Το γεγονός ότι οι Δ.Ε.Υ.Α. από τον ιδρυτικό τους Νόμο 1069/80 λειτουργούσαν και λειτουργούν με ανταποδοτικούς πόρους χωρίς  καμία συμμετοχή επιδότηση από το Κράτος. Χρηματοδοτήθηκαν από την ίδρυση τους με Δάνεια από το ταμείο παρακαταθηκών και Δανείων, με υψηλά επιτόκια δανεισμού και εξοφλήθηκαν από τους Δημότες μέσα από την επιβολή ειδικού τέλος 80% στα τιμολόγια Ύδρευσης Αποχέτευσης. Για την κατασκευή και συντήρηση των αποχετευτικών δικτύων και των βιολογικών καθαρισμών, επιβαρύνθηκαν και επιβαρύνονται τα τιμολόγια Ύδρευσης αποχέτευσης με  ειδικό τέλος 90%.  Είναι απολύτως βέβαιο ότι, με τις σχεδιαζόμενες ρυθμίσεις πού προβλέπουν νέα δάνεια, αντί για επιδοτήσεις, θα επιβαρυνθούν τα τιμολόγια ύδρευσης αποχέτευσης με νέα τέλη.

Ψηφίζει  ομόφωνα

Ζητεί:

  • Να αποσυρθούν τώρα τα σχέδια με τις δρομολογημένες συγχωνεύσεις ΔΕΥΑ.
  • Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Φθηνό, με επάρκεια και υγιεινό νερό για το λαό. Κατάργηση του ΦΠΑ και των υπόλοιπων χαρατσιών. Να σταματήσει η εμπορευματική λειτουργία των υπηρεσιών ύδρευσης και κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο νερό και τη διαχείρισή του».

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ

«Το Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας στη συνεδρίασή του  τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 αφού έλαβε υπόψη του σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ περί υποστήριξης του ψηφίσματός της για απόσυρση του νομοσχεδίου για την μεταρρύθμιση της ψυχικής υγείας και την απεξάρτηση

Ψηφίζει ομόφωνα

Στηρίζει το ψήφισμα της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, το οποίο έχει ως εξής:

ΨΗΦΙΣΜΑ- ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ

Με μεγάλη ανησυχία παρακολουθούμε τις εξελίξεις, από την 1η Νοεμβρίου 2023, για το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα για την ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων).

Με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Οι υπάρχοντες οργανισμοί και προγράμματα, ήδη διασυνδέονται μεταξύ τους, σύμφωνα με τις τρέχουσες θεραπευτικές ανάγκες, ενώ ελέγχονται και εποπτεύονται διαρκώς από το Υπουργείο Υγείας, στο ισχύον νομικό πλαίσιο.

Η Απεξάρτηση στη χώρα μας χρειάζεται ΕΝΙΣΧΥΣΗ και ΟΧΙ ΔΙΑΛΥΣΗ:

– Ενίσχυση των στεγνών θεραπευτικών προγραμμάτων με μόνιμο προσωπικό, για να μπορεί να υπάρχει «θεραπευτικό συνεχές».

– Ενίσχυση των δομών με νέους χώρους και υλικοτεχνική υποδομή.

– Εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την κοινωνία για τη μάστιγα των ναρκωτικών από εξειδικευμένο προσωπικό και συμμετοχή των Συλλόγων Οικογένειας.

Τα ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, μέσα στα σχολεία!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Το ΔΣ της ΟΣΟΚΕΘΕΑ».

pralinaspourgitissesamiikoniokafemauroeidis
Κοινοποιησέ το
Advertisement

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

AddUrl.gr | Κατάλογος Ιστοσελίδων

ΔΗΜΟΦΙΛΗ