Connect with us

πρέπει να δεις

ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2020: Να μην πληρώσει ξανά ο λαός! Αγώνας για μόρφωση – δουλειά – ζωή με δικαιώματα!

Ανέβηκε

στις

πρωτομαγια 2020: να μην πληρώσει ξανά ο λαός! αγώνας για μόρφωση – δουλειά – ζωή με δικαιώματα! 1
Κοινοποιησέ το

τυροπωλείον delicatessen

Έλληνες εκπαιδευτικοί – Εργατική πρωτομαγιά

Σε αγώνα για μόρφωση – δουλειά – ζωή με δικαιώματα καλούν οι Έλληνες εκπαιδευτικοί εν όψει της εργατικής πρωτομαγιάς που φέτος θα τιμηθεί διαφορετικά αλλά με την ίδια αποφασιστικότητα.

«Οι εκπαιδευτικοί, όλο αυτό το διάστημα, δίνουμε τη μάχη δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα. Ενώνουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους σε όλους τους χώρους δουλειάς, ώστε να ληφθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας και τη διασφάλιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και του λαού. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι προς όλους τους ασθενείς και υγειονομικούς που δίνουν άνιση μάχη με την πανδημία, εξαιτίας των τεράστιων ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία, αποτέλεσμα την εγκληματικής πολιτικής όλων των καπιταλιστικών κυβερνήσεων σε όλη τη γη.

Παλεύουμε ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για την παιδεία,πουεν μέσω πανδημίας, με κλειστά τα σχολεία και αντικειμενικές δυσκολίες στη λειτουργία και δράση των σωματείων, έφερε στη ζούλα ένα αντιδραστικό νομοσχέδιο, για να αποτελειώσει τη δουλειά που άφησαν στη μέση οι νόμοι των προηγούμενων κυβερνήσεων. Ένα ακόμα νομοσχέδιο που ως στόχο έχει και αυτό, να αναδιαρθρωθεί η δομή και το περιεχόμενοτης εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις απαιτήσεις των Βιομηχάνων και τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.

Μέσα σε αυτές τις σύνθετες και δύσκολες συνθήκες τιμάμε την 1Η ΜΑΗ, μέρα σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο. Τιμάμε τους νεκρούς της τάξης μας. Τους νεκρούς του Σικάγο, της πρώτης Πρωτομαγιάς το 1924, το Μάη του ‘36, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής.

Τιμάμε τα χιλιάδες θύματα της εργατικής τάξης, στη χώρα μας αλλά και σε όλο το κόσμο, που βρέθηκαν εκτεθειμένα στην πανδημία του κορωνοϊού για τα κέρδη των λίγων.

Γιατί στην ουσία, ο πραγματικός εχθρός δεν είναι ο κορωνοϊός, αλλά ο ίδιος ο καπιταλισμός. Αυτός που φορτώνει τα βάρη της κάθε κρίσης στους λαούς, αυτός που μπροστά στη διασφάλιση της κερδοφορίας, δεν λογαριάζει ούτε δικαιώματα, ούτε ανθρώπινες ζωές.

Σε μια εποχή που με την ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνικής θα μπορούσε η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα σε κάθε μέρος της γηςνα καλύπτουν πλήρως τις σύγχρονες ανάγκες τους σε διατροφή, παιδεία, υγεία, πολιτισμό,αντίθετα στενάζουν από τη φτώχια, την ανεργία, τις ασθένειες, τους πολέμους.

Στεκόμαστε λοιπόν απέναντι στους μονοπωλιακούς ομίλους, τις κυβερνήσεις, αλλά και τα δεκανίκια τους, τον κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό και παλεύουμε με άξονα τα σύγχρονα δικαιώματα τα δικά μας και των παιδιών μας.

Διεκδικούμε:

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την Παιδεία

• Να καταργηθούν οι ΠΝΠ και οι αντεργατικές διατάξεις

• Να ανακληθούν οι απολύσεις και να διασφαλιστούν όλα τα δικαιώματα στην εργασία και τον συνδικαλισμό

• Να ανασταλούν οι πληρωμές προς Δημόσιο-τράπεζες, να διαγραφούν τα χρέη, να προστατευτεί η κύρια κατοικία για τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες

• Να χρηματοδοτηθεί από το κράτος το δημόσιο σύστημα υγείας, ώστε να καλυφθούν όλες οι ανάγκες σε υποδομές αναλώσιμα και μόνιμο προσωπικό

• Να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας

Παλεύουμε για ένα σχολείο αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν, με μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό, με την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή, που θα μορφώνει ολόπλευρα τους μαθητές, με επιστημονικό και παιδαγωγικό τρόπο.

Διαπαιδαγωγούμε τους μαθητές μας, τη νέα γενιά, με τις αξίες της τάξης μας! Συζητάμε μαζί τους για την ιστορία της Πρωτομαγιάς και το νόημα της σήμερα. Δεν κάνουμε μάθημα την 1η Μάη και συμμετέχουμε πολύμορφα στον εορτασμό της.

Λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, και με παρακαταθήκη τους αγώνες και τις θυσίες των συναδέλφων μας δεκαετίες τώρα, έτσι θα τιμήσουμε και φέτος την Εργατική Πρωτομαγιά!!»

kafemauroeidiskafemauroeidiskafemauroeidis
Κοινοποιησέ το

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ