Οικονομικά
Πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2020-2021
Ανέβηκε
6 έτη πρινστις
από
Kalamata Times


Πρόγραμμα για αμπελοκαλλιεργητές
Μέχρι την 25η Μαΐου 2020 μπορούν να υποβάλουν αίτηση –υπεύθυνη δήλωση οι ενδιαφερόμενοι αμπελοκαλλιεργητές για την ένταξή τους στο πρόγραμμα Αναδιάρθρωσης και Μετατροπής Αμπελώνων περιόδου 2020-2021.
Όπως ανακοινώθηκε από την Δ/νση Αγροτικης Οικονομίας και Κτηνιατρικής Μεσσηνίας, σύμφωνα με την αριθμ. 1536/118137/24-05-2019 απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι δράσεις που καλύπτει το πρόγραμμα είναι:
α.) η ποικιλτική μετατροπή με επαναφύτευση ή επανεμβολιασμό,
β.) η μετεγκατάσταση και γ.) οι βελτιώσεις των τεχνικών διαχείρισης των αμπελώνων που συνδέονται με το στόχο του προγράμματος. Δεν καλύπτεται η κανονική ανανέωση αμπελοκαλλιέργειας των αμπελώνων που φτάνουν στο τέλος του κύκλου της φυσικής τους ζωής.
Το πρόγραμμα εφαρμόζεται μόνο σε εκτάσεις οι οποίες πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις: α) είναι φυτεμένες με οινοποιήσιμες ποικιλίες αμπέλου σύμφωνα με τις ισχύουσες Υ Α .β) είναι καταχωρισμένες στο Αμπελουργικό Μητρώο .γ) έχουν υποβληθεί από τους παραγωγούς γι’ αυτές αλλά και για το σύνολο της αμπελουργικής τους εκμετάλλευσης, δηλώσεις συγκομιδής ή δηλώσεις παραγωγής για τις δύο τουλάχιστον αμπελουργικές περιόδους που προηγούνται της περιόδου ένταξης στο πρόγραμμα. δ) έχει υποβληθεί γι’ αυτές Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης για το τρέχον ημερολογιακό έτος , ε) έχουν τηρηθεί οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τις εθνικές και κοινοτικές διατάξεις για το σύνολο της αμπελουργικής εκμετάλλευσης. Η ελάχιστη έκταση αμπελοτεμαχίου για συμμέτοχή στο πρόγραμμα ορίζεται στο μισό (0,5) στρέμ . Εκτάσεις σε εκμεταλλεύσεις αμπελουργών οι οποίες καταλαμβάνουν λιγότερο από 1 στρέμμα αμπελώνα και κανένα μέρος της συγκομιδής δεν διατέθηκε ούτε πρόκειται να διατεθεί στο εμπόριο με οποιαδήποτε τρόπο , δεν επιδοτούνται.
Η νέα φυτεία θα πρέπει να διατηρηθεί για χρονική περίοδο τουλάχιστον δέκα 10 ετών, υπολογιζόμενη από το οικονομικό έτος πληρωμής της στήριξης. Η υποχρέωση αυτή εξακολουθεί να δεσμεύει κάθε νόμιμο κάτοχο του αγροτεμαχίου.
Δικαιολογητικά για την εκλεξιμότητα των παραγωγών είναι :
1.Αίτηση –Υπεύθυνη Δήλωση
2.Αντιγραφο αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης (2020)
3.Φωτοτυπια των δυο όψεων της Αστυνομικής Ταυτότητας
4Αντιγραφο του εκκαθαριστικού της εφορίας η άλλο έγγραφο όπου θα αναγράφεται ο ΑΦΜ του δικαιούχου παράγωγου
5.Φωτοτυπια της 1ης σελίδας του βιβλιαρίου τραπέζης με τον αριθμό τραπεζικού λογ/σμού ταμιευτήριου.
6. Φωτοαντίγραφα τίτλων νομής
Για περισσότερες πληροφορίες , οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί μπορούν να απευθύνονται στα τηλ.2721361238 και 2721361207 Δ/νση Αγροτικής Οικ.& Κτην. Μεσσηνίας και 2723022151 ΓΑΟ Πύλου.



Πρόσφατα Άρθρα

«Έφτασα από το 2118 για να σας προειδοποιήσω»: Οι τρομακτικές προβλέψεις ενός «χρονοταξιδιώτη» για το μέλλον

Η Καρδαμύλη υποδέχθηκε την έκθεση ζωγραφικής της Βλασούλας Βέβε

Επτά συλλήψεις στη Μεσσηνία σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση – Ναρκωτικά και κυνηγετικό όπλο στις κατασχέσεις

Το Φεστιβάλ 192,4 γέμισε τον Δεσύλλα ζωή, μουσική και πολιτισμό – Όταν ένα μικρό χωριό γίνεται μεγάλος προορισμός

«Ελπίδα για τη Δημοκρατία»: Η Ελλάδα να απαντήσει ενεργά στην τουρκική αναθεωρητική πολιτική
















