Connect with us

Μεσσηνία

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 5
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας

Μετά την ιστορική απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ένα χρόνο πριν, με την οποία προχώρησε στον χαρακτηρισμό του εμβληματικού σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας ως Διατηρητέου Νεωτέρου Μνημείου της Ελλάδας (ΦΕΚ 159/Α.Α.Π./31-7-18), σύμφωνα με το άρθ. 6 παρ. 1γ του ν. 3028/2002, η Συμβουλευτική Επιτροπή Αποκατάστασης του εν λόγω διατηρητέου μνημείου σε συνεργασία με το Ψηφιακό Ινστιτούτο Πολιτισμού Μεσσηνίας απέστειλε, τον Σεπτέμβριο του 2019, αίτηση – αίτημα πλήρους φακέλου προς την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, ζητώντας από το Υπουργείο Πολιτισμού να προχωρήσει σε μελέτη αποκατάστασης του διατηρητέου μνημείου, λόγω της ιδιαίτερης ιστορικής και κοινωνικής σημασίας του, αφού είναι συνδεδεμένο με την ιστορία του τόπου και αποτελεί σημείο αναφοράς για την Μεσσηνία, ενώ παράλληλα το σχολικό κτήριο αποτελεί ένα άκρως ενδιαφέρον αρχιτεκτονικό δείγμα αγροτικού μονοτάξιου διδακτηρίου της δεκαετίας του 1930.

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 6

Στη συνέχεια, και μετά από μια σειρά επαφών και επικοινωνίας μεταξύ της Συμβουλευτικής Επιτροπής Αποκατάστασης του μνημείου και της Γενικής Διεύθυνσης Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, βάσει όλων αυτών των σημαντικών δεδομένων, άναψε το πράσινο φως για την αποκατάσταση του εμβληματικού σχολείου της Μεσσηνίας. Έτσι, η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Έργων Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου και Νοτίου Ιονίου (ΥΝΜΤΕΔΕΠΝΙ), που υπάγεται στην παραπάνω Γενική διεύθυνση Αναστήλωσης Μουσείων και Τεχνικών Έργων, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, θα προχωρήσει στη μελέτη αποκατάστασης, αρχιτεκτονική και στατική, του Διατηρητέου Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων του Δήμου Πύλου – Νέστορος Π.Ε. Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον προγραμματισμό δράσεων, στις αρχές του επόμενου έτους 2020. Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι, με την υπ’ αριθ. Πρωτ. 274182/1889/25-10-2017 επιστολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού υπάρχει η πρόθεση χρηματοδότησης αποκατάστασης του κτηρίου, μετά από σχετική μελέτη, από την εν λόγω Περιφέρεια.

Έτσι, βάσει της εμβληματικής απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού, ανοίγει ο δρόμος για την αποκατάσταση ενός εμβληματικού σχολείου της νότιας Μεσσηνίας, καθώς μετά την ολοκλήρωση των μελετών από τοj Υπουργείο Πολιτισμού, το έργο δύναται πλέον να ενταχθεί σε πρόγραμμα χρηματοδότησης για την αποκατάστασή του και την λειτουργία του ως χώρου πολιτισμούαι ιστορίας.

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 7

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας


Κοινοποιησέ το

Μεσσηνία

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της!

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Ζέτα Μακρυπούλια: Καλοκαιρινή απόδραση στην Καλαμάτα με τον κολλητό της! 14
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σε έναν… μυστικό προορισμό βρέθηκε η Ζέτα Μακρυπούλια, για να απολαύσει λίγες στιγμές ηρεμίας, μακριά από την Αθήνα. Η γνωστή ηθοποιός και παρουσιάστρια, η οποία ξεκίνησε τις καλοκαιρινές της διακοπές από την Καλαμάτα μαζί με την παρέα της, επέστρεψε στην πρωτεύουσα για να συνεχίσει τα τηλεοπτικά γυρίσματα του ΡΟΥΚ ΖΟΥΚ, για τη νέα σεζόν.

Τις τελευταίες μέρες, όμως, αποφάσισε να φύγει ξανά, αυτή τη φορά με τον καλύτερο της φίλο και ταλαντούχο καλλιτέχνη, Θανάση Αλευρά! Η Ζέτα και ο Θανάσης διατηρούν στενή φιλία και ο ένας αποτελεί το στήριγμα του άλλου. Έτσι, οι δυο ηθοποιοί περνούν ξέγνοιαστες στιγμές, εκτός Αθηνών, απολαμβάνοντας τον ήλιο και την θάλασσα της Ελλάδας.

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 15

Η Ζέτα Μακρυπούλια ποζάρει χωρίς ίχνος μακιγιάζ στις καλοκαιρινές της διακοπές και είναι πιο όμορφη από ποτέ!

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 16

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 17

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 18

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 19

Οι δυο ηθοποιοί απολαμβάνουν το απέραντο γαλάζιο!

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο πλούτος των ελαιοκομικών προϊόντων της μεσσηνιακής γης στη Detrop Boutique 20
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Detrop Boutique

Πέτυχε το στόχο της η συμμετοχή του Δήμου Καλαμάτας στην έκθεση Detrop Boutique 2020 στη Θεσσαλονίκη, 22-24 Φεβρουαρίου, παρουσιάζοντας αποκλειστικά τον πλούτο των ελαιοκομικών προϊόντων που παράγει όλη η μεσσηνιακή γη.

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 21

Ο Δήμος Καλαμάτας, με τη συνδιοργάνωση του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, επέλεξε να παρουσιάσει στοχευμένα το ελαιόλαδο και τις ελιές μας κυρίως, στους επαγγελματίες επισκέπτες από Βαλκανικές χώρες και όλη τη Βόρεια Ελλάδα, κερδίζοντας τις εντυπώσεις. Η μεγάλη ποικιλία ποιοτικών προϊόντων όλου του νομού, η γευσιγνωσία που έγινε σε συνεργασία με το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, αλλά και η γενικότερη εικόνα του stand, απέσπασαν θετικά σχόλια Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 22

To stand εμβαδού 35 τ.μ., με γραφικά που προβάλλουν την ελαιοκομία του τόπου και παρουσιάζουν τη «Μάνα Ελιά», ένα μνημείο της φύσης, προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών, πολλοί εκ των οποίων δεσμεύτηκαν να επισκεφτούν τον τόπο. Τον Δήμο Καλαμάτας στη διάρκεια της έκθεσης εκπροσώπησε η αντιδήμαρχος Ελένη Αλειφέρη και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μιχάλης Αντωνόπουλος. Η Αντιδήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίησή της τόσο από την ανταπόκριση των επαγγελματιών όσο και από τη γενική εικόνα της συμμετοχής του δήμου και των εταιρειών.

Προχωρά η μελέτη αποκατάστασης του Διατηρητέου Σχολείου Κάτω Αμπελοκήπων Μεσσηνίας 23

Σημαντικός είναι ο απολογισμός αναφορικά με το ενδιαφέρον που εκδήλωσε ο ελληνικός και ξένος επαγγελματικός κόσμος.

Σχεδόν 70 επαγγελματίες, οι μισοί εκ των οποίων Ελληνες και οι υπόλοιποι κυρίως από Βαλκανικές χώρες (Πολωνία, Βουλγαρία, Σερβία, Γερμανία, Κροατία, Ρουμανία, Ρωσία, Βέλγιο, Μ. Βρετανία κ.α.), εκδήλωσαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Αρκετοί εκ των ενδιαφερομένων συμμετείχαν στη γευσιγνωσία ελαιολάδου που έγινε με τη συμμετοχή της Βελούδως Βελισσάρη από το Σχολείο Ελιάς και Ελαιολάδου Καλαμάτας, το απόγευμα του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής, στον χώρο του περιπτέρου.

Να σημειωθεί πως τη Δευτέρα το περίπτερο επισκέφθηκαν μαθητές, και σπουδαστές σχολών της Βορείου Ελλάδας, με αντικείμενο την τεχνολογία τροφίμων και τη γεωπονία. Όσον αφορά στα εκθέματα των εταιρειών που συμμετείχαν, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα του Επιμελητηρίου, μετά το πέρας της έκθεσης, διατέθηκαν στο Χαμόγελο του Παιδιού.

Αυτό το Μεσσηνιακό. . olive bar που διοργάνωσε ο Δήμος Καλαμάτας, με συνδιοργανωτή το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, κέρδισε τις εντυπώσεις στη Detrop Boutique, στη Θεσσαλονίκη, στοχεύοντας σε νέες αγορές για τα μεσσηνιακά προϊόντα. Σε αυτή τη φάση η βαλκανική αγορά δείχνει πως μπορεί να αποτελέσει δυναμικό συνεργάτη.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος συνεχίζει τις επαφές με τη ΔΕΘ-Helepxo, κάτι που επιβεβαιώθηκε κατά την παρουσία και τις συναντήσεις που είχε στη Θεσσαλονίκη την π. εβδομάδα ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Μεσσηνία

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Εθελοντική αιμοδοσία των υπαλλήλων της Περιφέρειας στο Διοικητήριο 24
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Εθελοντική αιμοδοσία

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου από το Σύλλογο Εργαζομένων στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, στον τέταρτο όροφο του Διοικητηρίου στην αίθουσα «Π. Φωτέας»

Η αιμοδοσία είναι μια προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπο, δέκα λεπτά από το χρόνο μας μπορούν να σώσουν μια ζωή!

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ