Connect with us

Gadgets

Πως το πλυντήριο πιάτων θα κάνει τη ζωή σας εύκολη!

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

πλυντήριο πιάτων
Κοινοποιησέ το

Το πλυντήριο πιάτων είναι ένα θαυματουργό εργαλείο για την κουζίνα σας που εκτός από τα πιάτα και τα μαγειρικά σκεύη μπορεί να πλύνει, να καθαρίσει και να απολυμάνει ένα σωρό άλλα πράγματα. Εμπιστευτείτε το και κάντε τη ζωή σας πιο εύκολη από σήμερα κιόλας!

Πλαστικά παιχνίδια: Αν το παιδί σας έχει πλαστικά παιχνίδια και θεωρείτε πως χρειάζονται πλύσιμο, τότε μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πλυντήριο πιάτων. Άλλωστε καλό είναι να πλένετε όλα τα παιχνίδια του παιδιού σας κάθε λίγο καιρό για να απολυμαίνονται – ειδικά όταν αυτό είναι σε μικρότερη ηλικία.

Σφουγγάρια: Το πλυντήριό σας μπορεί να πλύνει τα σφουγγάρια σας και να τα κάνει σαν καινούρια. Αν και τα σφουγγάρια της κουζίνας πρέπει να αλλάζονται κάθε μήνα, καλό είναι να τα πλένετε κάθε εβδομάδα αν θέλετε να είναι απόλυτα καθαρά.

Εξαρτήματα φωτιστικών: Αποσυναρμολογώντας τα φωτιστικά σας μπορείτε να πλύνετε τα αμπαζούρ στο πλυντήριο πιάτων. Στη συνέχεια τα στεγνώνετε καλά και τα ξανατοποθετείτε στη θέση τους.

Ξεσκονόπανα: Τα ξεσκονόπανα μπαίνουν και στο πλυντήριο ρούχων αλλά μπορούν να μπουν και στο πλυντήριο πιάτων χωρίς κανένα πρόβλημα. Το ίδιο ισχύει και για χτένες, σφουγγάρια μπάνιου, οδοντόβουρτσες, αλλά αν θέλετε να είστε ήσυχοι καλύτερα να βάζετε στο πλυντήριο πράγματα που δεν έχουν σχέση με την υγιεινή μας και συγκεκριμένα ποτέ να μην πλένετε για παράδειγμα σφουγγάρια σώματος μαζί με οδοντόβουρτσες.

Μπoλ και πιάτα κατοικιδίων: Μπορείτε άνετα να πλύνετε τα μπολάκια και τα πιατάκια των κατοικίδιών σας. Μάλιστα έχει αποδειχθεί πως το μπολ ενός κατοικίδιου έχει περισσότερα βακτήρια από το καπάκι της τουαλέτας σας. Γι’ αυτό η συχνή πλύση είναι απαραίτητη.

Εξαρτήματα ηλεκτρικής σκούπας: Που και που είναι καλό να καθαρίζετε την ηλεκτρική σας σκούπα. Μπορείτε να την καθαρίσετε εξωτερικά με ένα πανάκι που θα βουτήξετε σε μια λεκάνη με σαπουνάδα και να βάλετε τα εξαρτήματα που βγαίνουν από τη σκούπα στο πλυντήριο πιάτων.

Καπέλα: Το καλό με το πλυντήριο πιάτων είναι πως δεν ανακατεύει τα αντικείμενα που βάζετε μέσα αλλά τους ρίχνει σαπουνάδα και νερό με δύναμη. Έτσι μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το πλυντήριό σας βάζοντας μέσα τα καπέλα σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σίγουροι πως δε θα παραμορφωθούν και ταυτόχρονα θα καθαριστούν και θα γίνουν σαν καινούρια (μην ξεχνάτε πάντα να τσεκάρετε τις ετικέτες του ότι μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο).

Υπάρχουν αμέτρητα πράγματα που μπορείτε να πλύνετε στο πλυντήριο πιάτων σας άφοβα και πολλοί υποστηρίζουν πως μπορείτε να πλύνετε ακόμα και τις γαλότσες σας. Ωστόσο εμείς θα σας συμβουλεύαμε να μην το κάνετε κρατώντας το πλυντήριό σας αποκλειστικά για χρήση αντικειμένων που δεν βγαίνουν εκτός σπιτιού.

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Gadgets

Black Friday 2020: Πότε είναι – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Black Friday 2020: Πότε είναι – Όλα όσα πρέπει να ξέρετε 3
Κοινοποιησέ το

Οι καταναλωτές στις 27 Νοεμβρίου θα αναζητήσουν συμφέρουσες προσφορές για να πραγματοποιήσουν φθηνές αγορές. Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή «Black Friday» θα διαφέρει από τις προηγούμενες εξαιτίας του κορονοϊού.

Αν και η ημερομηνία της «Black Friday 2020», δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα για την ελληνική αγορά, ωστόσο πολλές αλυσίδες καταστημάτων ήδη προετοιμάζονται για τη συγκεκριμένη ημέρα.

Κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι οι καταναλωτές σε μεγάλο ποσοστό θα προτιμήσουν τις ηλεκτρονικές αγορές, φοβούμενοι τον συγχρωτισμό και τις μεγάλες ουρές που μπορεί να παρατηρηθούν στα καταστήματα τη συγκεκριμένη ημέρα. Την ίδια ώρα οι ειδικοί τονίζουν ότι από την αρχή της πανδημίας οι καταναλωτές εξοικειώθηκαν πολύ περισσότερο με τις ηλεκτρονικές αγορές.

Τι είναι η Black Friday

Η «Μαύρη Παρασκευή» έγινε θεσμός στις ΗΠΑ στις αρχές της δεκαετίας του ’60, όταν τα λογιστικά φύλλα και οι αποδείξεις ήταν χειρόγραφα σημειωμένα με μελάνι. Τότε, οι ημέρες με αρνητικούς ισολογισμούς στις πωλήσεις σημειώνονταν με κόκκινο χρώμα, ενώ οι ημέρες με θετικό αποτύπωμα σημειώνονταν με μαύρο.

Καθιερώθηκε η τελευταία Παρασκευή του Νοέμβρη ως η πρώτη ημέρα των πωλήσεων της Χριστουγεννιάτικης περιόδου, με σημαντικά αυξημένους τζίρους.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Gadgets

6 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις το αυτοκίνητό σου να καίει λιγότερη βενζίνη και να γλιτώσεις πολλά χρήματα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

6 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις το αυτοκίνητό σου να καίει λιγότερη βενζίνη και να γλιτώσεις πολλά χρήματα 4
Κοινοποιησέ το

Βενζίνη: Πρόκειται για το καύσιμο, το οποίο καταναλώνουν πολλά αυτοκίνητα από αυτά που υπάρχουν στην αγορά του αυτοκινήτου. Ίσως να καλύπτει και το μεγαλύτερο κομμάτι της. Όμως, η κατανάλωση από τη βενζίνη εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Παρακάτω βρίσκεται η σχετική λίστα με κόλπα για να μην καίει πολύ βενζίνη το αυτοκίνητο. Αναλυτικότερα:

Ακολουθούν έξι κόλπα για να καίει το αυτοκίνητο λιγότερο καύσιμο

– Μην αφήνεις τον ζεστό ή κρύο αέρα του στο αυτοκίνητο ανοιχτό. Φροντίστε να το κλείνεις κατά διαστήματα μιας απορροφά ενέργεια και κοστίζει.

– Απόφυγε την απότομη επιτάχυνση.Έχει παρατηρηθεί ότι όσο πιο απότομα επιταχύνουμε στο αυτοκίνητο τόσο περισσότερη καίει ο κινητήρας. Προτιμούμε τη σταθερή οδήγηση.

– Μην παραφορτώνεις το αυτοκίνητο με περιττό βάρος ειδικά όταν ετοιμάζεσαι για ταξίδι. Το βαρύ αυτοκίνητο καίει και πιο πολύ. Ακόμη και 40% μπορεί να αυξηθεί η επιβάρυνση ενώ καλό θα είναι να αποφεύγεις τις μπαγκαζιέρες. Αυξάνουν την αντίσταση του αέρα και η κίνηση του αμαξιού γίνεται πιο δύσκολη και ακριβή.

6 έξυπνοι τρόποι για να κάνεις το αυτοκίνητό σου να καίει λιγότερη βενζίνη και να γλιτώσεις πολλά χρήματα - Εικόνα 1 Τα υπόλοιπα κόλπα για να καίει το αυτοκίνητο λιγότερη βενζίνη

– Να ελέγχεις πάντα για τον σωστό αέρα στα ελαστικά. Αυτός ο έλεγχος βοηθά όχι μόνο στην πιο ασφαλή μετακίνηση αλλά επίσης και στο να πατά μικρότερο μέρος του πέλματος του ελαστικού στο οδόστρωμα. Έτσι μειώνονται οι τριβές και να καταναλώνεται λιγότερη βενζίνη στο αυτοκίνητο

– Μην παραγεμίζεις το ρεζερβουάρ. Πολλές φορές η θερμική διαστολή από τη βενζίνη έχει ως αποτέλεσμα την υπερχείλιση και άρα τη σπατάλη του.

– Να επιλέγεις το κατάλληλο και όχι την πιο φθηνή βενζίνη. Ένα ενισχυμένο καύσιμο ίσως στοιχίζει λίγο παραπάνω αλλά τελικά η απόδοσή του να είναι τέτοια που στο τέλος να είναι συμφέρουσα για το πορτοφόλι μας.

Πηγή


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Gadgets

Τα πάντα για τους υαλοκαθαριστήρες και τα φίλτρα αυτοκινήτου

Avatar

Ανέβηκε

στις

από

Τα πάντα για τους υαλοκαθαριστήρες και τα φίλτρα αυτοκινήτου 5
Κοινοποιησέ το

Όλα τα οχήματα ανεξαιρέτως, είτε παλαιότερα είτε καινούρια, χρήζουν συντήρησης και φροντίδας σε ετήσια τουλάχιστον βάση. Τα φρένα τους πρέπει να ελέγχονται σε κάθε σέρβις και τα τακάκια να αλλάζονται εφόσον απαιτείται. Το ίδιο ισχύει μετά από κάποιες δεκάδες χιλιόμετρα και για τους δίσκους των φρένων που φθείρονται σταδιακά. Τα αμορτισέρ, από την άλλη, ανάλογα τη χρήση αντέχουν περίπου 100.000 έως 160.000χλμ αλλά μια μεγάλη λακκούβα μπορεί να προκαλέσει πρόωρη φθορά τους. Το κόστος αντικατάστασης για τα τακάκια κυμαίνεται περίπου στα 100€ και για τα 4, ενώ αντίστοιχα οι δίσκοι των φρένων μπορεί να κοστίσουν τουλάχιστον από 150€ και οι 4 χωρίς να υπάρχει πάνω όριο τιμής.

Ας μιλήσουμε τώρα όμως για τους υαλοκαθαριστήρες. Αυτό το είδος ανταλλακτικού είναι πολύ κρίσιμης και ζωτικής σημασίας καθώς αν δεν λειτουργεί σωστά, τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των επιβαινόντων. Πιο συγκεκριμένα, αν ο οδηγός δεν μπορεί να δει καθαρά λόγω ισχυρής βροχόπτωσης ή χιονόπτωσης, οι υαλοκαθαριστήρες είναι αυτοί που θα καθαρίσουν το τζάμι και θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στον προορισμό μας χωρίς απρόοπτα ή δυσάρεστες καταστάσεις. Το κόστος αντικατάστασης των υαλοκαθαριστήρων κυμαίνεται από 30 έως 70€ περίπου ανάλογα το μέγεθος της λεπίδας αλλά και την ποιότητα των υλικών.

Όσον αφορά στη συντήρηση τους, αν θέλουμε να επεκτείνουμε τη διάρκεια ζωής τους, θα πρέπει να φροντίσουμε ώστε το όχημα να είναι όσο γίνεται πιο προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες και ειδικά από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου. Αυτές έχουν την ιδιότητα να ξεραίνουν τα μαλακά λάστιχα του υαλοκαθαριστήρα μας. Μόλις αυτά ξεραθούν, αρχίζουν να δημιουργούνται μικρές ρωγμές-ανοίγματα. Αυτός είναι και ο λόγος που κατά τη χρήση τους, μετά από εύλογο χρονικό διάστημα, παρατηρούμε να σχηματίζονται γραμμές νερού πάνω στο παρμπρίζ. Είναι λόγω των διάκενων που έχουν δημιουργηθεί. Κλείνοντας για τους υαλοκαθαριστήρες, αν προμηθευόμαστε ανταλλακτικά αυτοκινήτων από τη MaxxParts, υπάρχει η δυνατότητα να εντοπίσουμε το μέγεθος που χρειαζόμαστε και να τους τοποθετήσουμε μόνοι μας μιας και δεν είναι και τόσο απαιτητικό.

φίλτρα που υπάρχουν σε ένα αυτοκίνητο

Ας μιλήσουμε σε αυτό το σημείο όμως για τα φίλτρα που υπάρχουν σε ένα αυτοκίνητο. Ένα από τα πιο γνωστά εξ’ αυτών αλλά και από τα πλέον σημαντικά είναι το φίλτρο αέρα μηχανής. Αυτό θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι ο «πνεύμονας» του μοτέρ. Μέσω αυτού του εξαρτήματος εισέρχεται φρέσκος αέρας στο θάλαμο καύσης έτσι ώστε να παραχθεί ενέργεια. Εννοείται ότι το φίλτρο πρέπει να ελέγχεται και να καθαρίζεται ή να αντικαθίσταται όπως ορίζει ο κατασκευαστής. Σε διαφορετική περίπτωση, η μηχανή μας θα αρχίσει να υπολειτουργεί γεγονός που θα έχει και επίπτωση στην κατανάλωση καυσίμου.

Ένα ακόμη σημαντικότατο φίλτρο στο αμάξι μας είναι αυτό του λιπαντικού. Αυτό φροντίζει να κατακρατά τυχόν ρινίσματα ή άλλες επικαθήσεις που προκύπτουν κατά τη λειτουργία του κινητήρα. Ο ρόλος του είναι περισσότερο σημαντικός από όσο πιστεύουμε και αυτό το αντιλαμβανόμαστε όταν αμελήσουμε την αντικατάστασή του όπως προβλέπεται.Τότε ακόμη κι αν αλλάζουμε το λιπαντικό στην ώρα του, σίγουρα θα δημιουργηθούν προβλήματα και ίσως μετατραπούν σε μόνιμου χαρακτήρα. Το κόστος ενός τέτοιου φίλτρου δεν ξεπερνά τα 20€ οπότε δεν υπάρχει κάποιο ουσιαστικό όφελος με το να προσπαθούμε να το αποφύγουμε.

Τέλος, θα ασχοληθούμε με το φίλτρο αέρα εσωτερικού χώρου. Αυτά τα φίλτρα ξεκινούν από 2,5€ περίπου και μπορούν να φτάσουν ως και τα 30€. Οι διαφορετικοί τύποι αυτών είναι που επηρεάζουν και την τελική τιμή μιας και το σχέδιο ή το μέγεθος μένει σχεδόν πάντα ίδιο. Σε πολύ χαμηλό κόστος βρίσκουμε τα απλά φίλτρα. Λίγο πιο ακριβά είναι τα φίλτρα γύρης ή αυτά του ενεργού άνθρακα. Αντέχουν περισσότερο καιρό και είναι πιο αποτελεσματικά ενάντια στους διάφορους βλαβερούς μικροοργανισμούς. Στην υψηλότερη κατηγορία τιμής έχουμε τα φίλτρα που έχουν ισχυρή μυκητοκτόνο δράση και μας προστατεύουν ολιστικά.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ