Δευτέρα , 20 Ιανουαρίου 2020
Home / Επικαιρότητα / Σαν σήμερα / Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο!
eorto 660x330 - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο!

Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο!

Sharing is caring!

Χρόνια πολλά σε όλους!

Χριστιανικό Εορτολόγιο

Ορθόδοξη Εκκλησία

† Α’ Χαιρετισμοί.

† Αγίου Αποστόλου Αριστοβούλου επισκόπου Βρετανίας.

† Αγίων μαρτύρων Αγαπίου, Αλεξάνδρου και Αλεξάνδρου, Διονυσίου και Διονυσίου, Πλησίου, Ρωμύλου υποδιακόνου και Τιμολάου.

† Αγίου μάρτυρος Νικάνδρου του εν Αιγύπτω.

† Αγίου νεομάρτυρος Μανουήλ του εκ Σφακίων.

† Αγίου ιερομάρτυρος Παρθενίου.

Καθολική Εκκλησία

† Αγίου Κλήμεντος, προστάτη της Βιέννης.

† Αγίας Λουίζας, προστάτιδας των ορφανών.

† 48 μαρτύρων της Κόρδοβας, που αποκεφαλίστηκαν από τις μουσουλμανικές αρχές της πόλης επειδή αρνήθηκαν να αλλαξοπιστήσουν.

† Αγίου Ραϊμόνδου, ιδρυτή του θρησκευτικού τάγματος Καλατράβα στην Ισπανία.

Γιορτάζουν: Αγάπιος.

Επέτειοι και Λοιπές Εορτές

Παγκόσμια Ημέρα Επαφής

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αστυνομικής Βαρβαρότητας

Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή
Παγκόσμια Ημέρα Λόγου

Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου

Εθνική Εορτή της Ουγγαρίας, σε ανάμνηση της Επανάστασης του 1848, με την οποία διεκδίκησαν ανεπιτυχώς την ανεξαρτησία τους από την Αυστρία των Αψβούργων.

Οι Αυστριακοί κατέπνιξαν την εξέγερση, αλλά το 1867 αναγκάστηκαν να συμβιβαστούν και να παραχωρήσουν εκτεταμένα προνόμια στους Ούγγρους, ένα από τα οποία ήταν και η μετονομασία του κράτους σε Αυστρο-Ουγγαρία.

Οι Ούγγροι, που αυτοαποκαλούνται Μαγυάροι και ως φυλή είναι «ξαδέλφια» των Τούρκων, πέτυχαν τελικά την ανεξαρτησία τους με τη Συνθήκη του Τριανόν το 1920, με σημαντικές εδαφικές απώλειες εις βάρος των γειτονικών τους χωρών.

oinomessinia - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο! 24173577 212881032587180 6080907507292582957 o - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο! niniosbanner 1 - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο! MYLO Indian Palace Restaurant - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο! perrotis - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο! mavreas1anigif - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο! krystalkyriakoanigif - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο! YPODIMATA - Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Παρασκευή 15 Μαρτίου, σύμφωνα με το εορτολόγιο!

Δες και αυτό

eortologio 310x165 - Το εορτολόγιο σήμερα 17 Ιανουαρίου

Το εορτολόγιο σήμερα 17 Ιανουαρίου

Sharing is caring!Κοινοποίησέ το0Tweet0sharesΤο εορτολόγιο σήμερα 17 Ιανουαρίου Σήμερα Παρασκευή 17 Ιανουαρίου γιορτάζουν ο Αντώνης και η Αντωνία, όπως και …

shares