Connect with us

Funny

Πιστοποιητικό γάμου ζητάει το Facebook από ζευγάρια που έχουν κοινό προφίλ

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πιστοποιητικό γάμου ζητάει το Facebook από ζευγάρια που έχουν κοινό προφίλ 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Σάλο έχει προκαλέσει η απόφαση του Facebook να ζητήσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από ζευγάρια που διατηρούν κοινό προφίλ στις σελίδες του.

Λίγους μήνες μετά το «σαφάρι» του κοινωνικού δικτύου στα ψευδώνυμα προφίλ, μια νέα απόφαση του Facebook έρχεται να ταράξει πάλι τα νερά των social media, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε την πρόθεση της να ζητήσει πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από ζευγάρια που διατηρούν κοινό λογαριασμό στην πλατφόρμα.

«Στόχος μας είναι να επαληθεύσουμε ότι οι χρήστες με κοινά προφίλ είναι όντως ζευγάρι», τόνισαν σήμερα στελέχη της εταιρείας.

Οι ίδιοι επισημαίνουν ότι κατέληξαν στην απόφαση αυτή καθώς δεν μπορούσαν να κατανοήσουν γιατί ένα ζευγάρι θα ήθελε να έχει κοινό προφίλ, αντί για δύο ξεχωριστά τα οποία να είναι συνδεδεμένα με την επιλογή «παντρεμένος» ή «σε σχέση» ή έστω «it’s complicated».

«Έτσι σκεφτήκαμε ότι πίσω από αυτά τα κοινά προφίλ μπορεί να βρίσκονται άτομα με πιο σκοτεινά κίνητρα, όπως για παράδειγμα κάποιος που θέλει να παίρνει διπλάσια likes ή, ακόμα χειρότερα, κάποιος που κρατάει τον/την σύντροφο του όμηρο αλλά δε θέλει κινήσει υποψίες στο φιλικό τους περιβάλλον» τονίζουν.


«Πίσω από αυτά τα προφίλ μπορεί να είναι άτομα με σκοτεινά κίνητρα, όπως κάποιος που θέλει να παίρνει διπλάσια likes»


Όπως ήταν αναμενόμενο, η απόφαση έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις στην Ελλάδα, με χρήστες να διαμαρτύρονται με αναρτήσεις στο προφίλ τους. «Είναι παραβίαση των δικαιωμάτων μας», έγραψε χρήστης με όνομα Μάκης-Σούλα Γερασιμίδης-Παπαδοπούλου στον λογαριασμό του/της στο Facebook.

«Ο άντρας μου συμφωνεί απόλυτα με το κοινό μας προφίλ. Μάλιστα συμφώνησε να βάλουμε για ημερομηνία γέννησης την επέτειο μας και δεν έχει κανένα πρόβλημα στην επιλογή «φύλο» να βάλουμε «γυναίκα». Γιατί να θέλει ξεχωριστό προφίλ; Τι να το κάνει;» αναφέρει στη σχετική ανάρτηση.

Όπως τονίζει πάντως η εταιρεία, η διαδικασία είναι απλή και απαιτείται μόνο μια δήλωση σε ΚΕΠ για τα ανύπαντρα ζευγάρια ή ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το ληξιαρχείο ή βεβαίωση από τον ιερέα της ενορίας για όσους είναι παντρεμένοι.

Τι θα ισχύει για όσους χωρίζουν

Αντίστοιχα, για όσα παντρεμένα ζευγάρια χωρίζουν η εταιρεία επισημαίνει ότι θα πρέπει να αποστέλλεται ηλεκτρονικά το σχετικό διαζευκτήριο. Επίσης, θα πρέπει να υπάρχει και δικαστική απόφαση για το πώς θα μοιράζεται το προφίλ, π.χ. να έχει την διαχείριση η σύζυγος τις καθημερινές και ο πρώην σύζυγος να μπορεί να τον χρησιμοποιεί κάθε δεύτερο Σαββατοκύριακο.

 

ΠΗΓΗ tovatraxi.com


Κοινοποιησέ το
Advertisement

Funny

Economist: Το εύστοχο σκίτσο που σατιρίζει την τουρκική επεκτατικότητα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Economist: Το εύστοχο σκίτσο που σατιρίζει την τουρκική επεκτατικότητα 2
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Με ιδιαίτερα εύστοχο και γλαφυρό τρόπο σχολιάζει το περιοδικό Economist τις συνεχείς προκλήσεις της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Πρόκειται για ένα σκίτσο που αναπαριστά αγώνες κολύμβησης, και μάλιστα στο πλαίσιο του «Μεσογειακού Πρωταθλήματος».

Κι ενώ όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν και οι διαγωνιζόμενοι έχουν παραταχθεί στους βατήρες, μία επόπτης εμφανίζεται να λέει δείχνοντας την πισίνα:

«Ο Τούρκος διαγωνιζόμενος υποστηρίζει ότι αυτά είναι δικά του χωρικά ύδατα».

Όπως φαίνεται στο σκίτσο, ο Τούρκος διαγωνιζόμενος έχει παραταχθεί οριζόντια της πισίνας, μόνος του, ενώ οι υπόλοιποι αθλητές, βρίσκονται κανονικά στο πάνω άκρο της πισίνας, ο ένας δίπλα στον άλλο.

Πιστοποιητικό γάμου ζητάει το Facebook από ζευγάρια που έχουν κοινό προφίλ 3


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Funny

Ο Αρκάς με νέο σκίτσο κατακεραυνώνει αυτούς που δεν φορούν μάσκα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

αρκας
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Αρκάς για αυτούς που δεν φορούν μάσκα

Δείτε το νέο σκίτσο του Αρκά..

 


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Funny

Ο Αρκάς στέλνει «μήνυμα» σε όσους ξεχυθούν στις παραλίες

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ο Αρκάς στέλνει «μήνυμα» σε όσους ξεχυθούν στις παραλίες 4
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Αρκάς σε όσους ξεχυθούν στις παραλίες

Με το γνωστό καυστικό χιούμορ του, ο Αρκάς στην σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, αναφέρεται στο «καυτό» θέμα του Σαββατοκύριακου, που δεν είναι άλλο από το άνοιγμα των παραλιών.

Ο Αρκάς με τον δικό του τρόπο, μας παροτρύνει να τηρήσουμε τις αποστάσεις και τους κανόνες κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού και στις παραλίες. Παροτρύνει να αποφύγουμε το συνωστισμό και λέει μέσω του ήρωά του που κάνει το μπανάκι του στη θάλασσα : «Μακριά από τις τσούχτρες και τους ηλίθιους».

ΠΗΓΗ


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ