Connect with us

Ταξίδια

Πεζοπορία στο Νέδοντα με τον ΕΟΣ Καλαμάτας την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πεζοπορία στο Νέδοντα με τον ΕΟΣ Καλαμάτας την Κυριακή 14 Ιουνίου 2020 1
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας στο Νέδοντα

Την προσεχή Κυριακή 14/6/2020 ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας προγραμματίζει πεζοπορία στο φαράγγι του Νέδοντα που αποτελεί μια διαδρομή που εντάσσεται σε ετήσια βάση στο πρόγραμμα εξορμήσεων του συλλόγου. Οι λόγοι είναι παραπάνω από προφανείς. Πέραν του αυτονόητου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ως ένα από τα ομορφότερα φαράγγια του Ταϋγέτου και της Μεσσηνίας έχει δύο ακόμη στοιχεία που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Το πιο σημαντικό είναι ότι ο Νέδοντας είναι το ποτάμι που διασχίζει την Καλαμάτα τη μεγαλύτερη πόλη του νομού και μπορεί κάποιος να ξεκινήσει το περπάτημα από την άκρη της πόλης. Το δεύτερο είναι τα μεγάλα πέτρινα φράγματα που είναι χτισμένα μέσα στο φαράγγι στις αρχές του προηγούμενου αιώνα με σκοπό να προστατέψουν την πόλη από τις πλημμύρες. Οι κατασκευές αυτές παρουσιάζουν από μόνες τους ιστορικό, τεχνικό και πολιτιστικό ενδιαφέρον.

Κι αν κάποιος επισκεφτεί τα φράγματα την κατάλληλη εποχή (Χειμώνας – Άνοιξη) θα αντικρίσει τους πιο ωραίους καταρράκτες μέσα στα όρια του Δήμου Καλαμάτας.

Η συνάντηση για την πεζοπορία στο Νέδοντα θα γίνει το πρωί της Κυριακής στις 8:00 στο βόρειο πάρκινγκ της αγοράς. Η μετάβαση στο σημείο συνάντησης θα γίνει με δικά μας μέσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Η πεζοπορία θα γίνει σύμφωνα με τις οδηγίες που ισχύουν με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού SARS-CoV-2.

 

Βαθμός δυσκολίας: 2

Ώρες Πορείας: 6-7

Κόστος Συμμετοχής: 5 ευρώ

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: από Δευτέρα έως Παρασκευή κατά τις ώρες 21:00-22:30 στα τηλέφωνα του συλλόγου 27210-97733 & 27211-10437 και στο συντονιστή Γιούργα Γιάννη (6973855766).


Κοινοποιησέ το

Ταξίδια

Ε.Ο.Σ. Καλαμάτας: Ανάβαση στο Τραγοβούνι Ταϋγέτου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Τραγοβούνι Ταϋγέτου
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την προσεχή Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020 θα πραγματοποιήσει ανάβαση στο Τραγοβούνι, μία από τις πιο όμορφες αλλά και δυσπρόσιτες κορυφές του Ταϋγέτου, που περιβάλλεται -στις περισσότερες πλευρές της- από βαθιές χαράδρες. Βρίσκεται εκτός της κεντρικής κορυφογραμμής του Ταϋγέτου και εξ ολοκλήρου εντός του νομού Μεσσηνίας.
Αν και αποτελεί την καρδιά του Ταϋγέτου, θα μπορούσε να είναι και αυτόνομο βουνό. Οι εικόνες, από τα 1.908 μέτρα της κορυφής του, είναι σπάνιες και μοναδικής ομορφιάς, τόσο προς όλες τις υπόλοιπες κορυφές και φαράγγια του Ταϋγέτου, όσο και προς διάφορες περιοχές της Μεσσηνίας.
Βαθμός Δυσκολίας: 3 (απαιτείται καλή φυσική κατάσταση)
Ώρες Πορείας: 7 +/-
Ώρα αναχώρησης: 7 το πρωί της Κυριακής 20/9/2020.
Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε με τα γραφεία του Ορειβατικού Καλαμάτας (Ανατολικό Κέντρο), από Δευτέρα-Παρασκευή και κατά τις ώρες 21:00-22:30, στο τηλέφωνο 27210-97733 & 27211-10437 και στο συντονιστή Κουραμπάς Γιάννη (6972719232)


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Ευκλής Καλαμάτας: Εξερευνά το φαράγγι του Ριντόμου

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

φαράγγι του Ριντόμου
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” το άγριο φαράγγι του Ριντόμου στην Μεσσηνιακή Μάνη θα εξερευνήσει αυτή την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020, επίσης θα γνωρίσουν οι φυσιολάτρες του το εντυπωσιακό ”Στένωμα” του φαραγγιού και το Πηγαδιώτικο γεφύρι !!
φαράγγι του Ριντόμου
   Θα ξεκινήσει η διαδρομή τους από τις Γαϊτσές και τον συνοικισμό Βόρειο.
Διαδρομή: Άλλοτε θα περπατάνε σε δασικό δρόμο, χωματόδρομο και άλλοτε μέσα στο φαράγγι, με βαθμό δυσκολίας Α +΄ (3/5), συνολικά 9 χλμ. και ώρες πορείας 4:30, ανάλογα με την σύσταση της ομάδας.
Ραντεβού : Στις 8:00 π.μ. στα γραφεία του Ευκλή, τέρμα Αριστομένους 56 (αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.)
Οδηγός: Σταύρος Ασημάκος (μέλος ”Ευκλή”).
   Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων:
Αγγελική Ματσούκα (έφορος εκδρομών) στο τηλ. συλλόγου 27210 84844.
Ελένη Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλ. 27210 90627 και 6974252234.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Ταξίδια

Το ”Μονοπάτι του Φωτός” περπάτησαν οι φυσιολάτρες του ”Ευκλή”

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Ευκλής
Κοινοποιησέ το

p3komma14

Την περασμένη Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” εξόρμησαν στον Νομό Ηλείας, για να περπατήσουν το απαιτητικό μονοπάτι των 11.600 χλμ, το 2ο τμήμα των Μονοπατιών του Απόλλωνα (Apollo Trails) με την ονομασία ”Το Μονοπάτι του Φωτός” στο Λύκαιο όρος.

Το μονοπάτι αυτό, ακολούθησε ο Παυσανίας τον 2ο αιώνα μ.Χ. για να γνωρίσει και να επισκεφθεί τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.\

Οι σαράντα εννέα περιηγητές του ”Ευκλή” αφού πρώτα επισκέφθηκαν τον Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα, ξεκίνησαν την διαδρομή τους πάνω σε μονοπάτια, σε γιδόστρατες, σε δασικούς δρόμους για να καταλήξουν στην γραφική κωμόπολη Ανδρίτσαινα με τα λιθόστρωτα σοκάκια, την όμορφη πλατεία της και την ξακουστή ”Τρανή” κρήνη με έτος κατασκευής το 1724 !

Στην διαδρομή τους συνάντησαν παλιά αλώνια στην θέση ”Αλωνάκι” με την υπέροχη θέα, γνώρισαν την περιοχή ”Ανάθεμα”, που ονομάστηκε έτσι από την ενέδρα που έστησαν οι Τούρκοι στις αρχές του 19ου αιώνα, εκεί ”έστησαν” το κεφάλι του πιο όμορφου παλικαριού της Γορτυνίας !!

Αλωνάκι

Κατόπιν το μονοπάτι τους οδήγησε στην περιοχή ”Καλαμιώνα” και στην συνέχεια από ένα έντονο ανηφορικό τμήμα του προς την περιοχή ”Σταυρούλι”.

Η γραφική Ανδρίτσαινα τέλος και τα μεγάλα σκιερά πλατάνια της πλατείας αποζημίωσε και ξεκούρασε όλους τους πεζοπόρους.
Επόμενη προγραμματισμένη δράση του ”Ευκλή” είναι στις 20 Σεπτεμβρίου το φαράγγι του Ριντόμου και το εντυπωσιακό ”Στένωμα” στο Πηγαδιώτικο γεφύρι.


Κοινοποιησέ το
Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ