Connect with us

Events

Πειραματικές Επιδείξεις Φυσικών Επιστημών 2019

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πειραματικές Επιδείξεις Φυσικών Επιστημών 2019 1

Πειραματικές Επιδείξεις Φυσικών Επιστημών 2019

Το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών του Ν. Μεσσηνίας διοργανώνει Πειραματικές Επιδείξεις Φυσικών Επιστημών την Παρασκευή 10-05-2019 και το Σάββατο 11-05-2019.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η προώθηση της πειραματικής διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, καθώς και η ουσιαστική ενασχόληση των μαθητών με την επιστημονική μεθοδολογία για την επίλυση πραγματικών προβλημάτων από την καθημερινή ζωή μέσα από μία ευχάριστη διαδικασία.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι οι Πειραματικές Επιδείξεις, που πραγματοποιήθηκαν τα δύο προηγούμενα σχολικά έτη, είχαν μεγάλη επιτυχία και συμμετείχαν σ’ αυτές πάνω από 50 τριμελής ομάδες μαθητών από σχολεία του Νομού, ενώ οι επισκέπτες ξεπέρασαν τα 700 άτομα. Τη φετινή χρονιά έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 30 τριμελείς ομάδες και αναμένεται ο αριθμός των επισκεπτών να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο.

Οι συμμετέχοντες μαθητές, κατά τη διάρκεια των πειραματικών επιδείξεων, βρίσκονται στο χώρο του Ε.Κ.Φ.Ε. από 10:00 π.μ. ως 1:30 μ.μ. την Παρασκευή και 12:00μ.μ.-2:00μ.μ. το Σάββατο, όπου εκτελούν και  περιγράφουν το πείραμά τους στους επισκέπτες και αξιολογούνται από την επιστημονική επιτροπή.

Οι επισκέπτες επιβραβεύουν την προσπάθεια των μαθητών μέσω ψηφοφορίας.

Θα βραβευτεί η καλύτερη ομάδα μαθητών Γυμνασίου και η καλύτερη ομάδα μαθητών Λυκείου με κριτήρια τη γνώση του θέματος που διαπραγματεύονται, τη δεξιότητα και συνεργασία της ομάδας στην εκτέλεση του πειράματος, την πληρότητα της παρουσίασης, την πρωτοτυπία και τη γνώμη του κοινού.

Η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή αξιολόγησης αποτελείται από τους Άννα Σωτηροπούλου (Διδάκτωρα Φυσικό, υπεύθυνη Ε.Κ.Φ.Ε. Μεσσηνίας), Διονύσιο Καρούνια (Φυσικό, καθηγητή 6ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας), Νικόλαο Κάστανο (Διδάκτορα Γεωλόγο, καθηγητή Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας), Πελαγία Κάτσου (Βιολόγο, καθηγήτρια 3ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας), Κωνσταντίνο Τρίκολα (Διδάκτωρα Γεωλόγο, Σχολικό Σύμβουλο ΠΕ04 Μεσσηνίας και Λακωνίας),  Χρήστο Χατζόπουλο (Χημικό,  καθηγητή 7ου Γυμνασίου Καλαμάτας), Νικόλαο Μπασακίδη (Φυσικό, καθηγητή 2ου ΕΠΑ.Λ. Καλαμάτας, Δημοτικό Σύμβουλο Δήμου Καλαμάτας) και Δημήτριο Κυριαζή (Φυσικό, καθηγητή 4ου ΓΕ.Λ. Καλαμάτας).

Πειραματικές Επιδείξεις Φυσικών Επιστημών 2019

Πειραματικές Επιδείξεις Φυσικών Επιστημών 2019

Συνέχεια ανάγνωσης
Advertisement

Events

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα Παιδιά με χαμόγελα

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Παιδικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής με θέμα Παιδιά με χαμόγελα 4

Διαγωνισμός Ζωγραφικής – Παιδιά με χαμόγελα

«Μικροί ζωγράφοι όλου του κόσμου, αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη, πάρτε τα πινέλα σας και δημιουργήστε την πιο όμορφη ζωγραφιά με θέμα Παιδιά με χαμόγελα».

Στείλε μας την πιο όμορφη ζωγραφιά σου μέχρι τις 30/6/2020 με θέμα Παιδιά με χαμόγελα και δώσε χρώμα στην κινητή μονάδα του συλλόγου μας.

Η πιο όμορφη ζωγραφιά θα ντύσει την κινητή μονάδα μας

Οι ζωγραφιές μπορούν να αποσταλούν στη διεύθυνση:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΤΘ 1484 ΤΚ19004 ΝΕΑΠΟΛΗ ΣΠΑΤΑ

Ή ηλεκτρονικά μέσα από το info@spaan.gr

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλέφωνο 6975688814

H πιο όμορφη ζωγραφιά θα κερδίσει ένα δώρο έκπληξη

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Bazar με αγαπημένα ρούχα second hand

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας: Bazar με αγαπημένα ρούχα second hand 5

Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Εκδήλωση της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, με Bazar από αγαπημένα ρούχα second hand (δεύτερο χέρι), όπου μπορεί όποιος επιθυμεί να προσφέρει και να προμηθευτεί από τη Δευτέρα 18 μέχρι την Κυριακή 24 Μάη 2020 κάθε απόγευμα 6.00-8.00 στα γραφεία της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, Ευριπίδου 2

  • Τι κάνετε αγαπημένα ρούχα που είναι «του κουτιού», αλλά δεν τα χρησιμοποιείτε;
  • Τι κάνετε παλτά, ταγιέρ φορέματα που αγαπήσατε πολύ και είναι δύσκολο να τα πετάξετε, αλλά ωστόσο δεν τα φοράτε  πια;
  • Τα πετάτε ή τα χαρίζετε;

Εμείς τα χαρίζουμε!

  • Τα χαρίζουμε για να μην τα πετάξουμε και  αυξηθούν κι άλλο τα σκουπίδια μας.
  • Τα χαρίζουμε για να συνεχίσει να τα χρησιμοποιεί κάποιος άλλος
  • Τα χαρίζουμε για να πάρετε κάτι με «ιστορία» που να το αξιοποιήσετε καλύτερα.

Αν θέλετε να πλουτίσετε την γκαρνταρόμπα σας δωρεάν, με ελεύθερη συνεισφορά, δεν έχετε παρά να έλθετε στην Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, Ευριπίδου 2, από τη Δευτέρα  18 μέχρι την Κυριακή 24 Μάη 2020 κάθε απόγευμα 6.00-8.00.

Παλτά, ταγιέρ ,φορέματα, μπλούζες, καλοκαιρινά και χειμωνιάτικα.

Ρούχα αγαπημένα, ποιότητας, σας περιμένουν.

Μπορείτε να πάρετε και να φέρετε, αλλά σίγουρα θα συνεισφέρετε!

Στο χώρο θα υπάρχει κουτί ελεύθερης συνεισφοράς και τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα βοηθήσουν στο ανέβασμα της παράστασης «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ» της θεατρικής ομάδας του συλλόγου και στη διοργάνωση του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας.

Προσοχή: Για τα εκτιθέμενα ενδύματα έχουν παρθεί όλα τα μέτρα προστασίας (αποστείρωση με ατμό), και οι ενδιαφερόμενοι επισκέπτες παρακαλούμε να φορούν μάσκα, Εμείς θα προσφέρουμε γάντια.

Τα ρούχα που δεν θα βρουν σπίτι θα δοθούν σε κοινωνικές δομές.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2721021653, 21721082864, 6971540945, 6977437279

 

Συνέχεια ανάγνωσης

Events

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO)

Kalamata Times

Ανέβηκε

στις

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO) 6

Θεσσαλονίκης καρότσα παρτυ

Τη λήξη της καραντίνας σε ξέφρενους ρυθμούς γιόρτασε ομάδα νεαρών, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης και πάνω σε καρότσα φορτηγού.

Η κινητή συναυλία της Άλκηστις Πρωτοψάλτη από τον δήμο Αθηναίων, φάνηκε πως αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για τους…κεφάτους νεαρούς της πόλης.

Oι νεαροί, έχοντας ανεβάσει και στήσει τον απαραίτητο εξοπλισμό πάνω στην καρότσα, ξεχύθηκαν στο κέντρο και με δυνατή μουσική διασκέδασαν περαστικούς αλλά και κατοίκους που ζουν στην καρδιά της Θεσσαλονίκης.

Δείτε την κινητή συναυλία στη Θεσσαλονίκη:

Θεσ/νίκη: Πάρτι σε… καρότσα για το τέλος της καραντίνας (VIDEO) 7

Μάλιστα, στη συμβολή της Αγίας Σοφίας με την Τσιμισκή αστυνομικοί σταμάτησαν το φορτηγό κάνοντας τον απαραίτητο έλεγχο. Προς στιγμή, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, οι αστυνομικοί πήγαν να βεβαιώσουν παράβαση στους νεαρούς, ωστόσο -σύμφωνα με την αστυνομία- κάτι τέτοιο δεν συνέβη καθώς οι διοργανωτές προσκόμισαν τα απαραίτητα έγγραφα.

Συνέχεια ανάγνωσης

Facebook

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΦΙΛΗ